Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van mineraalwater?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van mineraalwater?

 1. Zoals de naam al doet vermoeden, bevat mineraalwater grote hoeveelheden mineralen, vooral magnesium, calcium en natrium. Maar is mineraalwater beter dan gewoon water, en wat zijn de voordelen ervan?

 2. Dit artikel bespreekt enkele mogelijke gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met het drinken van mineraalwater.

Mineraalwater versus gewoon water

 1. Alle levende organismen hebben water nodig om te overleven. Water ondersteunt niet alleen essentiële fysieke functies, maar biedt ook essentiële voedingsstoffen die het lichaam niet zelf produceert.

 2. Terwijl de meeste mensen in de Verenigde Staten toegang hebben tot schoon drinkwater, kiezen veel mensen voor mineraalwater in flessen vanwege de waargenomen zuiverheid en potentiële gezondheidsvoordelen.

 3. Hoe verhoudt mineraalwater zich met gewoon water? Op basis van het huidige bewijsmateriaal zijn de verschillen niet erg groot.

 4. Beide soorten bevatten mineralen en ondergaan een vorm van verwerking. Mineraalwater moet echter per definitie een bepaalde hoeveelheid mineralen bevatten en het bottelingsproces vindt plaats bij de bron.

 5. Hieronder bespreken we de verschillen tussen leidingwater en mineraalwater.

Kraanwater

 1. Het water in huishoudelijke kranen is afkomstig van ondergrondse of ondergrondse bronnen.

 2. In de VS moet kraanwater voldoen aan de Safe Drinking Water Act-normen die zijn vastgesteld door de Environmental Protection Agency (EPA). Deze voorschriften beperken het aantal verontreinigingen dat aanwezig is in water dat aan huizen wordt geleverd.

 3. Openbare waterleveranciers verplaatsen water van de bron naar zuiveringsinstallaties, waar het chemische desinfectie ondergaat. Het schone water wordt uiteindelijk aan huishoudens geleverd via een systeem van ondergrondse leidingen.

 4. Kraanwater bevat toegevoegde mineralen, waaronder calcium, magnesium en kalium. Hard kraanwater heeft een hoger mineraalgehalte, wat sommigen gezonder vinden. Mineralen in hard water vormen echter afzettingen die leidingen kunnen corroderen of de stroom kunnen beperken.

 5. Ondanks de inspanningen van openbare waterleveranciers kunnen ook verontreinigingen uit verroeste of lekkende leidingen het drinkwater vervuilen.

Mineraalwater

 1. Mineraalwater komt uit natuurlijke ondergrondse reservoirs en minerale bronnen, waardoor het een hoger mineraalgehalte heeft dan leidingwater.

 2. Volgens de Food and Drug Administration (FDA) moet mineraalwater ten minste 250 delen per miljoen opgeloste vaste stoffen bevatten. De FDA verbiedt deze fabrikanten om mineralen aan hun producten toe te voegen.

 3. Mineralen die vaak aanwezig zijn in mineraalwater zijn:

 4. In tegenstelling tot leidingwater wordt mineraalwater bij de bron gebotteld. Sommige mensen geven de voorkeur aan mineraalwater vanwege de waargenomen zuiverheid en het ontbreken van chemische desinfectiebehandelingen.

 5. Mineraalwater kan echter enige bewerking ondergaan. Dit kan het toevoegen of verwijderen van kooldioxide (CO2) -gas of het verwijderen van giftige stoffen, zoals arseen, omvatten!

 6. CO2 helpt oxidatie voorkomen en beperkt de bacteriegroei in mineraalwater. Natuurlijk koolzuurhoudend water haalt zijn CO2 uit de bron. Fabrikanten kunnen hun water ook na extractie met CO2 infuseren.

 7. De volgende paragrafen bespreken vijf potentiële voordelen van het drinken van mineraalwater.

1. Een bron van magnesium

 1. Zowel mineraalwater in flessen als kraanwater kunnen bronnen van magnesium zijn. Deze voedingsstof speelt essentiële rollen bij het reguleren van de bloeddruk, bloedglucosewaarden en zenuwfunctie.

 2. Sommige bronnen bevatten meer of minder magnesium dan andere. De hoeveelheid magnesium in water kan variëren van 1 milligram per liter (mg / l) tot meer dan 120 mg / l, afhankelijk van de bron.

 3. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is als volgt:

 4. Volgens het Bureau voor voedingssupplementen consumeren de meeste mensen in de VS minder dan de aanbevolen hoeveelheid magnesium.

 5. Hieronder zijn enkele symptomen van magnesiumtekort:

 6. Een ernstig tekort kan het volgende veroorzaken:

2. Bloeddruk verlagen

 1. Een laag magnesiumgehalte kan bijdragen aan hoge bloeddruk, congestief hartfalen en aandoeningen die onregelmatige hartslagen veroorzaken.

 2. Mineraalwater rijk aan magnesium kan daarom het risico op hart- en vaatziekten helpen verlagen.

 3. Een kleinschalig onderzoek uit 2004 met 70 volwassenen met borderline hypertensie en lage magnesiumgehaltes wees uit dat het drinken van 1 liter mineraalwater per dag hun bloeddruk verlaagde.

 1. Mineraalwater kan grote hoeveelheden calcium, magnesium en kalium bevatten, die allemaal de bloedcirculatie bevorderen.

 2. Calcium is nodig voor het bouwen en onderhouden van sterke botten. Het regelt ook de snelheid en het ritme van de hartslag.

4. Botten versterken

 1. Mineraalwater bevat calcium, wat de botsterkte helpt bevorderen. Wanneer botweefsel afbreekt, legt het lichaam nieuw bot op zijn plaats.

 2. Tijdens de adolescentie wordt nieuw bot sneller afgezet dan oud bot afbreekt. Na de leeftijd van 20 jaar kan botverlies echter de botvorming gaan overtreffen, wat kan leiden tot broze, zwakke botten.

 3. Regelmatige lichaamsbeweging en calciumrijke diëten kunnen botten versterken en botverlies voorkomen.

 4. Auteurs van een onderzoek uit 2017 vergeleken hoe het lichaam calcium uit melk, calciumsupplementen en mineraalwater absorbeert. Zij concludeerden dat mineraalwater met grote hoeveelheden calcium in feite de calciumvoorziening van het lichaam kan verbeteren.

 5. Magnesium ondersteunt ook sterke botten. De resultaten van een grootschalig cohortonderzoek uit 2014 suggereerden dat oudere vrouwen met een hoge magnesiuminname van meer dan 422,5 mg per dag meer botdichtheid hadden dan vrouwen met een lagere inname van het mineraal.

5. Bevordering van de spijsvertering

 1. Door voldoende magnesium in het dieet te krijgen, kan constipatie worden voorkomen en de gezondheid van het spijsverteringsstelsel worden verbeterd.

 2. Magnesium trekt water in de darmen, wat de consistentie van de ontlasting verbetert. Het ontspant ook de darmspieren en ondersteunt regelmatige stoelgang.

 3. Volgens de bevindingen van een gerandomiseerde gecontroleerde studie leidde het drinken van mineraalwater met magnesiumsulfaat en natriumsulfaat tot frequentere stoelgang en een verbeterde kwaliteit van leven bij mensen met constipatie.

Risico's

 1. Mineraalwater is over het algemeen veilig om te drinken. Zeer weinig onderzoek wijst op onmiddellijke negatieve gevolgen voor de gezondheid van het drinken van gewoon mineraalwater.

 2. Koolzuurhoudend mineraalwater bevat koolzuur, wat hik of een opgeblazen gevoel kan veroorzaken.

 3. Mineraalwater en ander flessenwater kunnen echter specifieke verontreinigingen bevatten. Mineraalwater moet per definitie een minimale hoeveelheid microben bevatten.

 4. Bovendien kan mineraalwater niet hetzelfde desinfectieproces ondergaan als kraanwater omdat het bij de bron wordt gebotteld, dus het bereik van microben kan variëren.

Plastic toxiciteit

 1. Veel plastic verpakkingen bevatten bisfenol A of BPA. Deze chemische stof kan de normale hormonale functie verstoren.

 2. Microplastics, kleine plastic deeltjes, zijn een ander potentieel probleem. Wetenschappers hebben microplastics geïdentificeerd in voedingsmiddelen en dranken, evenals zeevruchten, bier en keukenzout.

 3. In 2018 publiceerden onderzoekers een systematisch overzicht van de huidige gegevens over plastic toxiciteit. Hoewel ze erkennen dat meer onderzoek nodig is, melden de auteurs dat microplastics in mineraalwater in flessen geen veiligheidsrisico lijken te vormen.

Koolzuurhoudend water beschadigt tanden

 1. Sprankelend water of koolzuurhoudend water kan het tandglazuur beschadigen.

 2. Koolzuurhoudend water heeft een lagere pH dan gewoon water, waardoor het enigszins zuur is. Volgens een recente studie heeft sprankelend water, vervaardigd door een soda-carbonator, de hardheid van het glazuur op tanden in een laboratorium aanzienlijk verminderd. [! 1664 => 1140 = 12!

Zorg voor het milieu

 1. Een groot probleem rond mineraalwater betreft de container. De grootschalige productie van plastic flessen veroorzaakt vervuiling en heeft ernstige gevolgen voor het milieu.

 2. In een onderzoek uit 2016 hebben onderzoekers gekeken naar de verschillende milieueffecten van reguliere waterbehandeling, mineraalwater in plastic flessen en mineraalwater in glazen flessen.

 3. Ze vonden dat methoden voor de verwerking van kraanwater de meest gunstige optie waren. De wetenschappers merkten ook op dat het produceren van glazen flessen de grootste hoeveelheid grondstof verbruikte en de meeste energie vereiste.

Outlook

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Mineraalwater bevat grote hoeveelheden magnesium, calcium, natrium en andere nuttige mineralen.

 3. Studies suggereren dat het drinken van mineraalwater voordelen voor de gezondheid kan hebben, hoewel weinig onderzoek direct suggereert dat het beter is voor de gezondheid van een persoon dan leidingwater.

 4. Mensen die mineraalwater willen kopen, kunnen het in supermarkten vinden of online kiezen uit merken.

 5. Ook in de VS regelt de EPA strikt de kwaliteit van het leidingwater om ervoor te zorgen dat deze vrij is van schadelijke microben. Kraanwater bevat ook toegevoegde mineralen, waardoor het een goedkoper alternatief is voor mineraalwater.

 6. Het drinken van koolzuurhoudend mineraalwater kan enige tanderosie veroorzaken, maar niet in dezelfde mate als met suiker gezoete dranken zoals frisdranken.

 7. Minerale inhoud in kraanwater varieert per locatie. Mensen in de VS kunnen de EPA-waterkwaliteitsrapporten per staat bekijken. Deze jaarverslagen bevatten informatie over waterbronnen, niveaus van verontreinigingen en mineralengehalten.

 8. Artikel laatst beoordeeld op di 9 april 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 9. Magnesium [!Factsheet

 10. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407