Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het drinken van limoenwater?

Wat zijn de voordelen van het drinken van limoenwater?

 1. Het lichaam heeft water nodig om te overleven en voldoende drinken is cruciaal voor het behoud van een optimale gezondheid.

 2. Water zorgt ervoor dat het menselijk lichaam voldoende wordt gehydrateerd. Mensen blijven gehydrateerd door vloeistoffen te drinken en voedsel met een hoog watergehalte te consumeren.

 3. De hoeveelheid water die een persoon moet drinken, varieert afhankelijk van:

 4. Veel mensen drinken niet genoeg water. In feite drinken veel mensen meer gezoete dranken dan gewoon water.

 5. Sommige mensen vinden misschien dat een scheutje limoen de smaak van het water verbetert en hen aanmoedigt om er meer van te drinken. Door kalkwater te drinken, kunnen mensen ook profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die het biedt.

12 voordelen van kalkwater

 1. Deze kleine citrusfruit met oorsprong in Azië heeft een grote voedingswaarde. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat een limoen met een diameter van 2 inch slechts 20 calorieën.

 2. Limoen van dezelfde grootte bevat ook de volgende voedingsstoffen:

 3. Naast de voedingswaarde van limoenen heeft kalkwater de volgende voordelen:

1. Bevordert het verbruik van water

 1. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) suggereren dat mensen die niet genoeg water drinken een scheutje limoen kunnen toevoegen om de smaak te verbeteren, wat hen kan aanmoedigen om meer water te drinken.

2. Helpt het dieet te verbeteren

 1. Een recente studie in Nutritional Epidemiology heeft aangetoond dat mensen die meer water dronken in plaats van suikerhoudende dranken, zoals frisdrank of sap, hun dieet verbeterden.

 2. Mensen die water dronken in plaats van gezoete dranken, verminderden de hoeveelheid suiker en vet die ze dagelijks consumeerden.

3. Kan de spijsvertering helpen

 1. Het toevoegen van kalk aan water kan de spijsvertering helpen. Limoenen bevatten stoffen die de spijsvertering in de maag helpen stimuleren. Ook helpt het zuur in het limoensap het speeksel om voedsel af te breken.

4. Vermindert de kans op kanker

 1. Verschillende onderzoeken tonen een verband aan tussen citrusfruit en een verminderd risico op sommige soorten kanker. Een onderzoek uit 2015 in de geneeskunde (Baltimore) toonde een mogelijk verband tussen verhoogde consumptie van citrusvruchten en een verminderd risico op slokdarmkanker. Meer onderzoek is echter vereist.

5. Verbetert de huidkwaliteit

 1. Limoenen bevatten vitamine C en antioxidanten, beide ingrediënten in veel commerciële huidproducten. Wanneer geconsumeerd met water, kunnen de natuurlijke ingrediënten in het limoensap het uiterlijk van een verouderende huid helpen verbeteren.

6. Bevordert gewichtsverlies

 1. Voedingsdeskundigen raden vaak aan om een ​​glas water bij de maaltijd te drinken om overeten te voorkomen.

 2. Kalkwater heeft een extra voordeel. Het citroenzuur in limoensap helpt de stofwisseling van een persoon te stimuleren, waardoor ze meer calorieën verbranden en minder vet opslaan.

7. Verbetert het immuunsysteem

 1. De vitamine C in combinatie met de antioxidanten in limoenen ondersteunen het immuunsysteem van het lichaam.

 2. Bij regelmatig gebruik kan kalkwater de levensduur van verkoudheid en griep voorkomen en verkorten.

8. Vermindert het risico op hartaandoeningen

 1. Limoenen bevatten veel magnesium en kalium.

 2. Beide elementen helpen de algehele gezondheid van het hart te ondersteunen. Kalium kan met name de bloedstroom verbeteren en de bloeddruk verlagen.

 3. Er is ook beperkt onderzoek dat aangeeft dat limoenen ook kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen.

 1. Volgens sommige onderzoeken kan vitamine C de bloedsuikerspiegel in de ochtend en na de maaltijd helpen verlagen. Hoewel de studie was gericht op mensen die vitamine C-supplementen innamen, gaf de conclusie aan dat vitamine C een uitstekend potentieel biedt voor het verbeteren van de suikerspiegel van een persoon.

10. Voorkomt de groei van micro-organismen

 1. Volgens sommige onderzoeken kunnen de limoninen in limoenen de accumulatie van Streptococcus-bacteriën helpen voorkomen.

 2. Streptococcus is een type bacterie dat verantwoordelijk is voor verschillende infecties en gezondheidsproblemen, waaronder infecties van de luchtwegen en de mond.

 3. Het drinken van limoenwater kan helpen voorkomen dat deze schadelijke organismen zich ontwikkelen en bacteriële ziekten voorkomen.

11. Heeft ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Limoenen vormen een goede bron van vitamine C. Naast vele andere mogelijke voordelen werkt vitamine C als een ontstekingsremmer in het lichaam.

 2. Oregon State University heeft een onderzoek uitgevoerd naar onderzoek dat gericht was op het positieve effect van vitamine C op het verminderen van ontstekingen.

 3. Ze concludeerden dat de meeste onderzoeken aangaven dat het gebruik van vitamine C gunstige resultaten liet zien bij het verminderen van ontstekingen.

12. Helpt nierstenen te voorkomen

 1. Limoenen bevatten zowel citroenzuur als vitamine C. Een onderzoek uit 2014 heeft aangetoond dat zowel vitamine C als citroenzuur de vorming van sommige soorten nierstenen hebben helpen afbreken of voorkomen.

 2. De onderzoekers concludeerden dat een persoon, door vitamine C en citroenzuur in zijn dieet op te nemen, zijn risico op het ontwikkelen van specifieke stenen in de toekomst zou kunnen verminderen. [! 9012 => 1130 = 15!

 1. Kalkwater is gemakkelijk te maken:

Takeaway

 1. Voor mensen die problemen hebben om elke dag de aanbevolen hoeveelheid water te drinken, kan limoenwater een goed alternatief zijn.

 2. Naast extra smaak biedt limoenwater ook extra voedingsstoffen die verschillende gezondheidsvoordelen kunnen hebben.

 3. Kalkwater is gemakkelijk te bereiden en bijna iedereen kan het aan zijn dieet toevoegen.

 4. Artikel laatst beoordeeld op ma 23 juli 2018 Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. An, R., McCaffrey, J. (2016, 22 februari). Gewoon waterverbruik in relatie tot energie-inname en dieetkwaliteit bij Amerikaanse volwassenen, 2005-2012 [!Abstract

 6. Manners, G. D. (2007, 17 oktober). Citrus limonoïden: analyse, bioactiviteit en biomedische vooruitzichten [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407