Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van kersensap?

Wat zijn de voordelen van kersensap?

 1. Er zijn verschillende soorten kersen, maar fabrikanten maken meestal kersensap met behulp van een scherpe of zure variëteit zoals Montmorency of zoetere zwarte kersen. Zwarte kersen bevatten meer suiker en meer koolhydraten. De voedingswaarde van de twee soorten is overigens vergelijkbaar.

 2. Een portie ongezoete scherpe kersensap van 1 kopje bevat meestal:

 3. Sommigen beweren dat het drinken van kersensap mensen kan helpen beter te slapen, het immuunsysteem een ​​boost geeft en mensen helpt te herstellen na een training.

Voordelen van kersensap

 1. Donkerrode, paarse en blauwe groenten en fruit bevatten anthocyanen.

 2. Dit zijn pigmenten die deze groenten en fruit hun kleur geven. Kersen bevatten anthocyanen.

 3. Anthocyanen hebben potentiële gezondheidsvoordelen, maar er is nog veel meer onderzoek nodig om te bepalen of ze goed zijn voor de gezondheid.

 4. Lees verder voor meer informatie over enkele van de vermeende gezondheidsvoordelen van het drinken van kersensap.

1. Minder jichtsymptomen

 1. Jicht is een vorm van artritis die meestal één gewricht tegelijkertijd treft. Het veroorzaakt pijn, zwelling en roodheid. Een persoon kan soms fakkels hebben, dat is wanneer ze verergerde symptomen ervaren, en remissie, dat is wanneer hun symptomen mild of volledig afwezig zijn.

 2. Een studie uit 2012 keek naar 633 mensen met jicht en onthulde dat degenen die kersen of kersenextract aten, een lager risico hadden op herhaalde jichtaanvallen. De onderzoekers dachten dat dit te wijten kon zijn aan de anthocyanen in de vrucht.

2. Antioxidanten

 1. Anthocyanen zijn antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die sommige soorten schade aan cellen kunnen stoppen of vertragen. Deeltjes genaamd vrije radicalen veroorzaken deze schade.

 2. De vorming van vrije radicalen vindt plaats wanneer een persoon eet of oefent. Ze kunnen uit het milieu komen, ook als gevolg van luchtvervuiling. Vrije radicalen veroorzaken celschade, wat een risicofactor is voor ziekten zoals kanker en diabetes.

 3. Groenten en fruit bevatten antioxidanten en een gezond dieet moet veel groenten en fruit bevatten. Er is echter geen bewezen verband tussen antioxidanten en ziektepreventie.

3. Een sterker immuunsysteem

 1. Anthocyanen uit natuurlijke bronnen kunnen antimicrobiële eigenschappen hebben. Dit betekent dat ze kleine organismen genaamd microben kunnen doden, zoals bacteriën die ziekten veroorzaken.

 2. Uit onderzoek is gebleken dat de anthocyanen in kersen bacteriën kunnen helpen bestrijden. Dit kan helpen het immuunsysteem te ondersteunen door kleine ziektes zoals verkoudheid te bestrijden.

 3. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of anthocyanen in kersensap het immuunsysteem kunnen bevorderen.

4. Verbeterd zicht

 1. Anthocyanen vergelijkbaar met die in kersen kunnen mensen met glaucoom ten goede komen. Glaucoom is een opeenhoping van vloeistofdruk in het oog die verlies van het gezichtsvermogen kan veroorzaken.

 2. In sommige onderzoeken werd gekeken naar mensen die behandeld waren met anthocyanen voor glaucoom. Sommige mensen vertoonden verbetering van hun gezichtsvermogen na deze behandeling.

5. Minder symptomen van artrose

 1. Artrose is een veel voorkomende vorm van artritis die pijn en stijfheid in de gewrichten veroorzaakt. Een methode die professionals in de gezondheidszorg gebruiken om stijfheid, pijn en een aantal fysieke bewegingen te testen, wordt de Western Ontario en McMaster Universities osteoartritis (WOMAC) -index genoemd.

 2. Een klein onderzoek uit 2013 vond iets betere WOMAC-scores voor mensen die gedurende de 6 weken van het onderzoek kersensap hadden geconsumeerd. Dit was in vergelijking met het ontvangen van een placebo, maar het verschil was niet significant. Het is belangrijk op te merken dat een bedrijf dat kersensap maakt en verkoopt dit onderzoek heeft gefinancierd.

6. Beter herstel na het sporten

 1. Na een aanzienlijke hoeveelheid beweging ervaren sommige mensen ontstekingen in hun luchtwegen.

 2. Een klein onderzoek keek naar mensen die een marathon hadden gelopen. Het bleek dat het drinken van kersensap hielp symptomen van ontsteking te voorkomen.

7. Beter kortetermijngeheugen

 1. In een klein onderzoek uit 2017 werd gekeken naar de mogelijke voordelen van het drinken van kersensap voor oudere volwassenen met milde dementie.

 2. Degenen die gedurende 12 weken elke dag kersensap dronken, vertoonden kleine verbeteringen in hun kortetermijngeheugen.

8. Verbeterde slaap

 1. Voor volwassenen met slapeloosheid kan kersensap helpen bij de kwaliteit van de slaap en de duur van de slaap. Kersensap kan de hoeveelheid melatonine in het lichaam verhogen. Melatonine is een molecule die helpt de normale slaap te behouden.

 2. De basis voor deze theorie is een kleine studie die wetenschappers gedurende een korte periode hebben uitgevoerd.

Kersensap verkrijgen

 1. Kersensap maken kan een goedkoper, gezonder alternatief zijn dan sap kopen. Net als andere vruchtensappen voegen fabrikanten vaak suiker of zoetstoffen toe aan kersensap.

 2. Door deze stappen te volgen, kan een persoon thuis kersensap maken met een keukenmachine:

 3. Zoek bij het kopen van kersensap naar een ongezoete versie zonder extra additieven. Natuurvoedingswinkels hebben meer kans op kersensap zonder additieven.

 4. Alle vruchtensappen bevatten natuurlijke suikers. Een persoon moet zich ervan bewust zijn dat het drinken van veel vruchtensap teveel suiker aan het dieet kan toevoegen.

 5. Fabrikanten labelen sap vaak als concentraat of niet als concentraat. Makers van kersensap uit concentraat zullen de kersen verpulveren en het water verwijderen. Meestal bevriezen ze het sap voor transport en plaatsen ze het water weer terug voordat het sap in de handel verkrijgbaar is.

 6. Ze kunnen soms suiker of zoetstoffen aan het water toevoegen, waardoor het een minder gezonde keuze is. Dit is echter niet altijd het geval. Sap van concentraat zonder toegevoegde suiker is niet minder gezond dan sap dat niet van concentraat is.

Samenvatting

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Veel meer onderzoek is nodig om definitieve conclusies te trekken over de mogelijke voordelen van kersensap. Momenteel is er onvoldoende bewijs om aan te nemen dat kersensap significante voordelen voor de gezondheid heeft.

 3. Als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kan het drinken van kersensap een goede manier zijn om een ​​portie fruit op te nemen. Thuis maken of een optie kiezen zonder toegevoegde suiker is een gezonde keuze.

 4. Artikel laatst beoordeeld op di 20 november 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Howatson, G., Bell, P. G., Tallent, J., Middleton, B., McHugh, M. P., Ellis, J. (2012, december). Effect van scherp kersensap (Prunus cerasus) op melatoninegehalte en verbeterde slaapkwaliteit [!Abstract

 6. Kent, K., Charlton, K., Roodenrys, S., Batterham, M., Potter, J., Traynor, V., ... Richards, R. (2017, Februari). Consumptie van anthocyanine-rijk kersensap gedurende 12 weken verbetert het geheugen en de cognitie bij oudere volwassenen met milde tot matige dementie [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407