Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wilt u scherp kersensap aan uw dieet toevoegen? Hier zijn 6 voors en 3 tegens van drinken

Scherpe kers verlaagt urinezuur

 1. Het drinken van kersensap heeft meer gezondheidsvoordelen dan nadelen. Je krijgt alle voordelen van de voedingswaarde van kersen in geconcentreerde vorm. Kersen bevatten antioxidanten die ontstekingen kunnen helpen verminderen om chronische ziekten te voorkomen, jichtsymptomen behandelen en helpen met spierpijn en uithoudingsvermogen tijdens uw training. Ze kunnen je zelfs een betere nachtrust bezorgen.

Soorten kersen

 1. Twee van de meest commercieel verkochte soorten kersen die in de VS worden geteeld, zijn zure of zure kersen en zoete kersen. Zoete kersen, meestal Bing, zijn een donker gekleurde kers die meestal vers wordt gegeten. Fabrikanten maken meestal kersensap van de scherpe Montmorency-kers, die na de oogst zijn felrode kleur behoudt.

 2. De meeste studies in de voedingswetenschappen kiezen ervoor om de scherpe kers van Montmorency te onderzoeken op zijn potentiële gezondheidsvoordelen.

Nutritional Voordelen

 1. Voordeel: per kopje heeft scherp kersensap 159 calorieën met heel weinig vet - 1,45 gram. Sapkersen leveren u alle gezonde vitamines in kersen, inclusief een overvloed aan vitamine A en C en de B-vitamines - thiamine, riboflavine, niacine, B6, foliumzuur, pantotheenzuur en B12.

 2. Je krijgt ook minerale voordelen van kersen, waaronder calcium, mangaan, kalium, koper en zink, naast een goede balans van omega-3-vetzuren.

 3. Minpunt: Kersensap is geen goede eiwitbron met 0,83 gram per kopje. Je lichaam heeft eiwitten nodig voor het opbouwen en repareren van botten, spieren, kraakbeen en huid.

Minpunt: gebrek aan vezels

 1. Hoewel sap veel van de waardevolle voedingsstoffen in scherpe kersen behoudt, gaat het vezelgehalte verloren. Voedingsvezels zijn belangrijk. Het zorgt ervoor dat uw spijsverteringskanaal blijft functioneren, wat helpt om u regelmatig te houden door uw ontlasting te vullen. Dieetrichtlijnen voor Amerikanen beveelt aan dat uw dagelijkse inname van vezels tussen 22,4 en 33,6 gram ligt, afhankelijk van uw geslacht en leeftijd.

 2. Kersensap mist de voedingsvezels die de spijsvertering vertragen, wat gunstig is voor gewichtsbeheersing omdat u zich langer verzadigd voelt. Bovendien kan vezels volgens de American Heart Association helpen uw cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en uw risico op hartaandoeningen, beroertes en diabetes type 2 te verminderen.

 3. Als u uw eigen kersen sap maakt, bewaar een deel van de pulp en meng het terug in uw kersensap om de verloren vezel te vervangen. Of voeg de pulp toe aan andere voedingsmiddelen, zoals yoghurt, havermout of andere ontbijtgranen. Je kunt de pulp zelfs gebruiken bij het maken van muffins of pannenkoeken.

Minpunt: hoog suikergehalte

 1. Een groot deel van de calorieën in kersensap komt uit suiker. De USDA meldt dat scherp kersensap 33 gram suiker per kopje bevat. Het suikergehalte van commercieel bereid sap kan echter aanzienlijk variëren, afhankelijk van het merk. Omdat sap wordt gemaakt van scherpe kersen, voegen fabrikanten vaak suiker toe voor de smaak.

 2. Als u te veel toegevoegde suiker consumeert, loopt u mogelijk risico op hartaandoeningen, obesitas, diabetes, hoge bloedcholesterol en gaatjes, zegt de Heart and Stroke Association. Dieetrichtlijnen beveelt aan dat u uw suikerinname beperkt tot minder dan 10 procent van uw dagelijkse calorie-inname.

 3. Let bij het kopen van kant-en-klaar kersensap op het etiket en kies een product dat geen overmatige toegevoegde suiker bevat.

Con: Digestive Issues

 1. Sorbitol is een suikeralcohol die van nature voorkomt in fruit, vooral kersen, of wordt semi-kunstmatig geproduceerd en toegevoegd als een caloriearme zoetstof aan kersensap en andere commerciële voedingsmiddelen. Sorbitol is een slecht verteerbare koolhydraat en trekt water aan uit je darmen, dus het laxerende effect kan diarree veroorzaken als het te veel wordt geconsumeerd.

 2. Bij sommige personen, zoals mensen met een medische malabsorptie, kan sorbitol een opgeblazen gevoel, pijn of krampen veroorzaken; losse stoel; constipatie; overmatige boer; en hoofdpijn, volgens Nutrients Review.

Pro: Bron van energie

 1. Kersensap heeft een hoog totaal koolhydraatgehalte met 37 gram per kop. De gezonde soorten koolhydraten in kersensap zijn belangrijk in uw dieet om uw lichaam van glucose te voorzien, dat wordt omgezet in energie die wordt gebruikt om lichaamsfuncties en lichamelijke activiteit te ondersteunen. Dieetrichtlijnen beveelt aan dat uw inname van koolhydraten niet minder dan 130 gram per dag bedraagt.

 2. Hoewel je denkt dat koolhydraten je dik kunnen maken, tonen meta-analyses van klinische onderzoeken aan dat diëten met voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten, maar weinig vet bevatten, worden geassocieerd met gunstige effecten op gewichtsbeheersing en lichaamssamenstelling .

 3. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients in 2018 kregen deelnemers met overgewicht een plantaardig, koolhydraatrijk, vezelrijk, vetarm dieet. Na 16 weken ervoer de onderzoeksgroep algeheel verlies van lichaamsgewicht en lichaamsvet zonder toevoeging van oefening. De resultaten toonden ook een afname van de insulineresistentie - een aandoening waarbij de cellen van uw lichaam bloedsuiker niet efficiënt gebruiken voor energie.

Pro: verlichting van jichtpijn

 1. Kersensap bevat antioxidanten en ontstekingsremmende middelen waarvan is aangetoond dat ze de pijn bij jicht verlichten. Jicht is een arthritische aandoening die meestal wordt gekenmerkt door pijn in en rond het gebied van de grote teen, maar kan ook uw handen, polsen, ellebogen en andere delen van het lichaam beïnvloeden. Als alternatieve medische therapie worden kersen al tientallen jaren gebruikt om de symptomen van jicht te behandelen of te verlichten.

 2. Jicht wordt veroorzaakt door grote hoeveelheden urinezuur in het bloed. Een studie gepubliceerd door het American Journal of Lifestyle Medicine in 2017 beoordeelde de effecten van twee porties kersen bij 10 vrouwelijke patiënten, vergeleken met een controlegroep. Vijf uur na consumptie ontdekten onderzoekers dat de groep die kersen at, een 15 procent grotere vermindering van serum urinezuurspiegels had.

 3. Een andere beoordeling in dezelfde studie wees uit dat patiënten met jicht die gedurende twee dagen 10 tot 12 kersen consumeerden, een 35 procent kleinere kans hadden op daaropvolgende jichtaanvallen.

Pro: verbeter uw geheugen

 1. Kersensap bevat flavonoïden, waaronder anthocyanen, die antioxidanten zijn die verantwoordelijk zijn voor het rode pigment van het fruit. Anthocyanen bleken een potentieel voordeel te hebben voor geheugen en mentale processen en kunnen het proces van degeneratieve hersenaandoeningen zoals Alzheimer vertragen.

 2. Een onderzoek uit 2017 beoordeelde de consumptie van anthocyanine-rijk kersensap en de associatie met cognitieve functie bij oudere volwassenen. Deelnemers die 200 milliliter (6,5 ounces) kersensap per dag consumeerden, gedurende een periode van 12 weken, vertoonden verbeteringen in spraakvaardigheid en geheugen op korte en lange termijn.

 3. Conclusies gepubliceerd in het European Journal of Nutrition suggereren dat consumptie van kersensap het potentieel heeft om specifieke cognitieve resultaten te verbeteren bij oudere volwassenen met milde tot matige dementie.

Pro: sneller van oefening herstellen

 1. Van het ontstekingsremmende en antioxidatieve vermogen in kersen wordt gedacht dat het een effect heeft dat vergelijkbaar is met dat van vrij verkrijgbare niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen. Het gebruik van kersensap voor hoofdpijn of andere pijn kan een natuurlijker alternatief zijn voor pijnverlichting.

 2. Als u deelneemt aan intensieve trainingen of langdurige training, kan kersensap helpen spierpijn te verminderen na het sporten. Veel atleten drinken scherp kersensap voor pijn na het sporten.

 3. Een studie uitgevoerd in 2015 en gepubliceerd in het Journal of the International Society of Sports Nutrition, wees uit dat scherpe kersen van Montmorency mannen hielpen bij resistente training. Bevindingen meldden dat kersensupplementen spierpijn verbeterden en de hersteltijd verkortten na intensieve krachttraining op het onderlichaam.

 4. Een andere pilotstudie, ook gepubliceerd in het Journal of the International Society of Sports Nutrition in 2015, onderzocht de effecten van Montmorency kersensap op stress en respons op luchtwegontsteking na een marathon.

 5. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat hardlopers die Montmorency dronken vijf dagen eerder, op de dag van en twee dagen na het hardlopen kersensap, een lagere ontsteking en ernst van de symptomen van de bovenste luchtwegen ervoeren met een snellere herstel van kracht, vergeleken met degenen die een placebo dronken.

Pro: A Good Night's Sleep

 1. Gebrek aan slaap kan u fysiek onwel en misschien gestrest en angstig maken. De Mental Health Foundation zegt dat slaapgebrek kan bijdragen aan hartziekten, vroegtijdige veroudering en overlijden door verkeersongevallen.

 2. Bovendien wordt slapeloosheid geassocieerd met een verhoogde prevalentie van andere aandoeningen, waaronder hypertensie, diabetes type 2 en een afname van de cognitieve functie.

 3. Het blijkt dat een glas kersensap voor het slapengaan een effectief en natuurlijk slaapmiddel kan zijn. Kersen bevatten melatonine, een stof die bekend staat om zijn vermogen om slaap te bevorderen. Bovendien ontdekten onderzoekers dat kersen ook tryptofaan bevatten, een voorloper van serotonine, dat potentieel toont voor het genezen van slapeloosheid en het helpen reguleren van slaapcycli.

 4. Uit een pilotstudie van 2017 aan de Louisiana State University bleek dat het drinken van scherp kersensap Montmorency oudere slapeloosheid helpt beter te slapen. Deelnemers dronken 's morgens en' s avonds 8 ons kersensap, één tot twee uur voor het slapengaan gedurende twee weken.

 5. Uit de resultaten, gepubliceerd in het American Journal of Therapeutics, bleek dat scherp kersensap, vergeleken met een placebo, de slaaptijd aanzienlijk verlengde met 84 minuten.

Pro: verlaag uw bloeddruk

 1. Het polyfenolgehalte in kersen kan zijn positieve cardiovasculaire gezondheidsvoordelen verklaren, waaronder een verlaging van de bloeddruk, insulineresistentie, cholesterolconcentraties en bloedplaatjesactiviteit, volgens een klinische studie van 2016. De studie onderzocht het effect van scherp kersensap van Montmorency op personen met vroege hypertensie.

 2. Na het consumeren van een dosis van 60 milliliter scherp kersensap, ervoeren de proefpersonen gedurende een periode van drie uur een aanzienlijk verlaagde systolische bloeddruk. Conclusies van de studie, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, meldden dat de fenolzuren in kersensap mogelijk verantwoordelijk waren voor de gunstige verlaging van de bloeddruk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407