Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zes yogahoudingen voor prostaatvergroting

Zes yogahoudingen voor prostaatvergroting

 1. Goedaardige prostaathyperplasie (BPH) wordt veroorzaakt door veranderingen in hormoonspiegels naarmate een man ouder wordt. Het is een normaal onderdeel van het verouderingsproces en is niet gevaarlijk.

 2. Toch zijn de problemen die een vergrote prostaat kan veroorzaken irriterend, en veel mannen zoeken naar manieren om hun symptomen te verbeteren.

 3. Dit artikel onderzoekt hoe yoga kan helpen bij het beheren van de prostaatvergroting en beschrijft de verschillende houdingen die kunnen helpen.

Wat is goedaardige prostaathyperplasie?

 1. BPH is een vergroting van de prostaat.

 2. De prostaat is een kleine klier, ongeveer de grootte van een walnoot, die deel uitmaakt van het voortplantingssysteem van een man. Het omringt de urethra, een buis die urine uit de blaas uit het lichaam haalt.

 3. Wanneer de prostaat vergroot wordt, oefent deze druk uit op de urethra. Dit kan het voor een man moeilijker maken om te plassen.

 4. Mannen met BPH vinden mogelijk:

Hoe kan yoga helpen?

 1. Een onderzoek uit 2006 heeft aangetoond dat lichaamsbeweging het risico op BPH kan helpen verminderen. Oefening zoals yoga kan nuttig zijn om de aandoening te voorkomen.

 2. Yoga kan ook helpen de symptomen van BPH te verbeteren, omdat het kan helpen bij het trainen en versterken van de spieren in de bekkenbodem. In een studie uit 2011 ontdekten onderzoekers dat yogapraktijken de spierkracht verbeterde. [! 7589 => 1140 = 3!

 3. Uit dezelfde studie bleek dat yoga zou kunnen helpen om stress te verminderen, en men denkt dat stress de symptomen van BPH verergert. Het verminderen van stress door yoga betekent dat BPH-symptomen minder snel verergeren.

Yoga vormt voor BPH

 1. De volgende yogahoudingen of asana's zijn goed voor het versterken van de bekkenbodem en kunnen de symptomen van een vergrote prostaat helpen verbeteren. Ze kunnen ook helpen om stress te verminderen.

1. Schoenmaker Pose (Baddha Konasana)

 1. De schoenmaker is een zittende positie die kan helpen de bekkenspanning te verminderen. Om deze pose te doen, moet een persoon:

 2. Zittend op een kussen kan de schoenmaker gemakkelijker maken.

2. Hero Pose (Virasana)

 1. De Heldenhouding is een andere zittende positie die kan helpen de bekkenspanning rond de prostaat te verminderen. Om deze pose te doen, moet een persoon:

 2. Als een persoon deze pose moeilijk vindt, kunnen ze een kussen gebruiken voor extra ondersteuning.

 1. Dit is een liggende, beenverlengende houding die de bekkenbodem kan versterken en de spanning kan verminderen. Om de liggende grote tenen te doen, moet een persoon:

4. Hoofd-tot-knie pose (Janusirsasana)

 1. Dit is een zittende voorwaartse buiging die zich richt op het strekken van één been. Naast het verminderen van de bekkenspanning, kan deze houding de kracht in de kernregio helpen verbeteren.

 2. Sommige yoga-beoefenaars geloven dat deze oefening de bloedtoevoer naar de prostaat verhoogt en helpt deze te ontgiften. Er is echter alleen anekdotisch bewijs om deze theorie te ondersteunen.

 3. Om de zittende kop-tot-knie pose te doen, moet een persoon:

 4. Net als bij andere zittende poses, kan zitten op een kussen extra ondersteuning bieden als een persoon de zittende head-to-knie pose moeilijk vindt.

5. Bow Pose (Dhanurasana)

 1. Dit is een liggende rugbuigende houding die de buik, bekkenbodem en onderrug kan versterken. Om Bow Pose te doen, moet een persoon:

6. Schouderstand (Biparitkarani Mudra)

 1. Dit is een meer geavanceerde positie die mensen alleen moeten proberen als ze wat kracht in hun bekkenbodem en onderrug hebben opgebouwd.

 2. Yogabeoefenaars geloven dat deze houding de gezondheid van de prostaat verbetert door de zenuwen en spieren van de seksuele klieren te stimuleren. Nogmaals, dit is niet bewezen door onderzoek, maar mensen willen misschien de pose proberen om te zien of het helpt.

 3. Om een ​​schouderstand te doen, moet een persoon:

Andere oefeningen voor BPH

 1. Mensen vinden misschien dat yoga hen helpt om de symptomen van een vergrote prostaat te beheersen, maar er zijn ook andere oefeningen die kunnen helpen.

 2. Een andere oefening die mensen kunnen proberen zijn Kegels. Deze zijn ontworpen om de bekkenbodemspieren te versterken. Om Kegels te proberen, moet een persoon:

 3. Het is van essentieel belang dat een persoon tijdens het uitvoeren van een oefening stopt als hij pijn ervaart of bestaande pijn verergert.

 4. Alle yogahoudingen en oefeningen moeten naar het vermogen van het individu worden uitgevoerd. Met oefening zouden de oefeningen gemakkelijker moeten worden uitgevoerd.

 5. Artikel voor het laatst beoordeeld op ma 18 september 2017. Bezoek onze categorie Gezondheid voor mannen voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Gezondheid voor mannen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407