Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn eiwitshakes goed voor mensen met diabetes?

Zijn eiwitshakes goed voor mensen met diabetes?

 1. Wanneer een persoon diabetes type 2 heeft, kan het voedsel dat hij eet een verschil maken voor zijn welzijn.

 2. Koolhydraten - vooral geraffineerde, bewerkte koolhydraten - kunnen bloedsuikerpieken veroorzaken. Op de lange termijn kan dit tot complicaties leiden.

 3. Hele granen en eiwitrijke voedingsmiddelen hebben meer tijd nodig om te verteren dan suikers en bewerkte koolhydraten. Met een tragere spijsvertering komt een geleidelijkere stijging van de bloedsuikerspiegel. Dit is gezonder voor mensen met diabetes.

 4. Eiwitshakes zijn echter vaak zeer goed verwerkt en kunnen veel suiker bevatten.

 5. Lees verder om erachter te komen wat dit betekent voor een persoon met diabetes en krijg enkele tips over gezonde manieren om eiwitshakes in het dieet op te nemen.

Eiwitten, eiwitshakes en diabetes

 1. Iedereen heeft eiwitten nodig. Eiwitten zorgen ervoor dat elke cel kan functioneren. Ze helpen spiermassa te behouden, weer op te bouwen en te herstellen.

 2. Eiwit is een bouwsteen voor de huid, nagels, botten en bloed en bestaat uit hormonen, enzymen en antilichamen.

 3. Ons lichaam maakt enkele eiwitten aan, maar andere moeten uit het dieet komen. Eiwitvoeding, zoals wei, vlees en tofu, stelt het lichaam in staat de eiwitten te maken die het nodig heeft.

 4. Afgezien van het spelen van een sleutelrol in lichaamsprocessen, kan eiwit ook andere voordelen hebben voor mensen met diabetes.

Bloedsuiker beheren

 1. Het consumeren van extra eiwitten kan de kans op bloedsuikerpieken beïnvloeden.

 2. In 2003 suggereerden onderzoekers dat een eiwitrijk dieet mensen met diabetes zou kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te beheersen. Tijdens een 5 weken durende studie hadden mensen die een eiwitrijk dieet volgden lagere glucosewaarden na de maaltijd.

 3. In 2010 suggereerden de resultaten van een onderzoek naar 146 Zuid-Aziatische Indiërs die in de Verenigde Staten woonden echter dat degenen die een eiwitrijk dieet volgden, ook een hoger risico hadden op diabetes type 2 . Het was echter onduidelijk wat de link veroorzaakte.

 4. In 2017 ontdekte een kleine studie van 22 mensen dat het opnemen van wei-eiwit in het dieet sommige mensen met diabetes type 2 kan helpen.

 5. Uit het onderzoek bleek dat weipoeder de insulinesecretie stimuleerde bij mensen met een normaal lichaamsgewicht en triglycerideniveaus. Bij mensen met obesitas leek wei-eiwit echter een toename van glucosespiegels te veroorzaken.

 6. De onderzoekers riepen op tot meer onderzoek naar de invloed van weipoeder op de darmflora en plasmametabolieten om te begrijpen hoe deze vorm van eiwitten sommige mensen kan helpen.

 7. Wetenschappers moeten meer onderzoek doen om erachter te komen hoe het toevoegen van eiwitten aan het dieet mensen met diabetes kan beïnvloeden.

Een gezond alternatief

 1. Als u onderweg een snel tussendoortje nodig hebt om te eten, zijn de opties vaak rijk aan koolhydraten of suiker, bijvoorbeeld frisdranken, zoete deegwaren en snoepjes.

 2. Deze kunnen suikerpieken veroorzaken bij mensen met diabetes.

 3. Een eiwitshake kan een gezondere optie zijn, omdat eiwit langzamer verteert dan koolhydraten. De kans op een piek in de bloedsuikerspiegel is lager en de persoon voelt zich langer vol.

 4. Verpakte eiwithoudende dranken en voedingsmiddelen hebben echter vaak een hoog suikergehalte, waardoor glucosewaarden kunnen stijgen.

 5. Controleer eerst het etiket om te controleren of er geen suiker is toegevoegd.

Eiwit voor gewichtsverlies

 1. Type 2 diabetes komt vaak voor naast overgewicht en obesitas. Een persoon met diabetes wil misschien afvallen.

 2. Sommige mensen introduceren meer eiwitten in hun dieet als onderdeel van een dieet voor gewichtsverlies.

 3. Omdat eiwit meer tijd nodig heeft om te verteren dan koolhydraten, verhoogt het het gevoel vol te zijn, bekend als verzadiging. De persoon zal niet zo snel honger hebben na het consumeren van eiwitten.

 4. Door eiwit aan het dieet toe te voegen, kan een persoon afvallen, zolang ze het eiwit gebruiken om koolhydraten en vetten te vervangen. Het toevoegen van eiwitten aan een bestaand koolhydraatrijk, vetrijk dieet leidt niet tot gewichtsverlies.

 5. Eiwit mag geen vers fruit, groenten en volkoren voedsel vervangen, omdat deze vezels bevatten. Het verminderen van de vezelinname kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen.

 6. Het combineren van eiwitrijk voedsel - inclusief shakes - met vezelrijke ingrediënten kan mensen met diabetes helpen een gezond gewicht te behouden.

Hoeveel eiwit hebben we nodig?

 1. Mensen moeten elke dag de juiste hoeveelheid eiwit eten.

 2. Vanaf de leeftijd van 19 jaar bevelen de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2015-2020 een eiwitinname aan van tussen 46 en 56 gram (g) per dag, afhankelijk van de leeftijd en het geslacht van de persoon. Eiwitinname voor volwassenen zou 10 tot 35 procent van hun dagelijkse calorieën moeten uitmaken.

 3. Eiwitinname is niet hetzelfde als eiwitrijke voedselinname.

 4. Volgens Choose My Plate komen deze eiwitaanbevelingen elke dag overeen met 5 tot 6,5 gram eiwitrijk voedsel. Een ons kan bijvoorbeeld een ei zijn, een ons vlees of vis, of een eetlepel pindakaas.

 5. Onderzoek suggereert dat duursporters mogelijk meer eiwitten nodig hebben dan gezonde volwassenen die niet sporten.

 6. Eén studie heeft voorgesteld dat mensen die duurtraining doen, elke dag 1,2 g tot 1,4 g eiwit per kilogram (kg) lichaamsgewicht moeten consumeren.

 7. Sommige bodybuilders en atleten consumeren extra eiwit om de spiersamenstelling te verhogen, maar eiwit alleen verhoogt de spier niet. Mensen moeten het werk in de sportschool doen om enig resultaat te zien.

 8. Eiwitshakes kunnen atleten helpen hun eiwitniveau te handhaven, ongeacht of ze diabetes hebben.

Eiwit gedurende de dag

 1. De American Diabetes Association adviseert mensen met diabetes om hun maaltijden overdag te bewaren en geen maaltijden over te slaan of te veel te eten.

 2. Het lichaam kan slechts zoveel eiwitten in één keer opnemen en gebruiken. Het gebruikt wat het kan en creëert vervolgens afval met de restjes.

 3. In plaats van bijvoorbeeld 50 g eiwit in een maaltijd, is het beter om die 50 g te verspreiden in drie tot vier maaltijden met elk 15-20 g.

 4. Een eiwitshake met toegevoegde havermout, yoghurt en fruit kan een maaltijd vormen.

 5. Het is ook belangrijk om uw eiwitbronnen te variëren.

 6. Eiwitshakes kunnen als een eiwitsupplement fungeren, maar het is nog steeds belangrijk om een ​​verscheidenheid aan eiwitvoedsel te eten, zoals vlees, vis, zuivelproducten, noten en bonen, omdat deze andere essentiële voedingsstoffen.

Soorten eiwitshake

 1. Er zijn verschillende soorten eiwitshake. Sommige kun je maken van een eiwitpoeder, terwijl anderen klaar zijn om te drinken.

 2. Beide kunnen suiker, kunstmatige zoetstoffen en onnodige chemicaliën bevatten.

 3. Mensen met diabetes moeten ervoor zorgen dat zoetstoffen zoals suiker, agave of vruchtensap in hun shakes worden beperkt.

Kant-en-klare eiwitshakes

 1. Kant-en-klare eiwitshakes kunnen variëren van een suikergehalte van 0 procent tot 30 g toegevoegde suiker in één drankje. Zelfs die zonder suiker kunnen andere zoetstoffen bevatten.

 2. Een persoon met diabetes moet het suikergehalte controleren voordat hij het drankje koopt.

 3. U kunt gezonde ingrediënten, zoals havermout en chiazaad, toevoegen aan een kant-en-klaar drankje.

 4. Mensen kunnen suikervrije eiwitdranken online kopen.

Eiwitpoeder

 1. Eiwitpoederdranken kunnen een gezondere optie zijn dan kant-en-klare shakes.

 2. Begin voor een shake met weinig suiker met een hoogwaardig eiwitpoeder en meng het drankje thuis. Dit geeft u meer controle over de inhoud.

 3. Begin met het controleren van het ingrediëntenetiket en zoek een product dat geen toegevoegde suiker bevat. Meng vervolgens het drankje en voeg je eigen smaakstoffen toe.

Wei of plantaardig?

 1. Eiwitpoeders kunnen op wei of op planten zijn gebaseerd. Poeders op basis van wei halen hun eiwitten uit melk, en poeders op basis van planten gebruiken verschillende dingen, zoals soja, erwten, noten, rijst of hennep.

 2. Plantaardige shakes zijn geschikt voor:

 3. Een studie gepubliceerd in 2017 concludeerde dat zowel plantaardig als dierlijk eiwitvoedsel op korte termijn voordelen kan bieden aan mensen met diabetes in termen van cardiometabolische en inflammatoire variabelen.

De shake mengen

 1. Je kunt eiwitpoeder met water mengen, maar het is misschien niet erg lekker en je voelt je misschien niet tevreden.

 2. Andere opties zijn:

 3. Ongezoete en magere melkproducten kunnen een bevredigende, caloriearme optie bieden.

Serveersuggesties

 1. Het volgende recept kan een smakelijk drankje opleveren, met toegevoegde voedingswaarde:

 2. Meng alle ingrediënten in een blender tot ze glad zijn.

 3. Voeg een of meer van de volgende ingrediënten toe voor extra smaak en voedingswaarde:

 4. Hele vrucht biedt vezels en natuurlijke zoetheid. Voeg bessen, bananen en ander zacht fruit toe aan vooraf gemaakte shakes of shakes op poederbasis.

 5. Zaden, noten en havermout voegen ook vezels toe.

 6. Voor mensen met diabetes suggereert ten minste één onderzoek dat sommige soorten vezels kunnen:

 7. Eiwitpoeder dat geschikt is voor mensen met diabetes is online beschikbaar.

Risico's en voorzorgsmaatregelen

 1. Er zijn een aantal risico's voor mensen met diabetes bij het gebruik van eiwitshakes.

Ongezonde ingrediënten

 1. Naast suiker bevatten veel eiwitshakes andere ingrediënten die mogelijk niet gezond zijn, zoals:

 2. Het is het beste om ingrediënten te vermijden die u niet als voedsel herkent.

Te veel eiwit?

 1. De meeste richtlijnen suggereren dat mensen 0,8 g eiwit per kg lichaamsgewicht moeten eten.

 2. Harvard Health adviseert een bovengrens van 2,0 g eiwit per kg lichaamsgewicht.

 3. Een overzicht van in 2013 gepubliceerde onderzoeken heeft bewijs gevonden dat een hoge eiwitinname het risico op verschillende gezondheidsproblemen verhoogde. [! 108865 => 1140 = 16!

 4. Mensen met een nierziekte moeten mogelijk hun eiwitinname beperken.

Een uitgebalanceerd dieet

 1. Mensen moeten er ook voor zorgen dat ze niet alleen afhankelijk zijn van shakes voor hun eiwitinname, omdat ze mogelijk mineralen en andere waardevolle voedingsstoffen missen die eiwitrijk voedsel bieden.

 2. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op do 6 september 2018. Bezoek onze Diabetes categorie-pagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen. referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 4. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407