Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zoete opties voor mensen met diabetes

Zoete opties voor mensen met diabetes

 1. Desserts kunnen vol suiker en andere eenvoudige koolhydraten zijn, en ze bieden vaak minimale of geen voedingswaarde.

 2. Lees in dit artikel enkele algemene tips en suggesties voor snoep en desserts voor mensen met diabetes.

Trucs, tips en alternatieven

 1. Een persoon met diabetes kan nog steeds genieten van iets zoets, maar hij moet misschien plannen maken om onnodige pieken in de bloedsuiker te voorkomen.

 2. Zelfs een persoon zonder diabetes zou baat kunnen hebben bij het volgen van enkele van de onderstaande suggesties.

Eet kleinere porties

 1. Desserts zijn het best met mate. Mensen met diabetes hoeven niet per se het dessert helemaal over te slaan, maar ze kunnen kiezen voor een kleinere portie dessert.

 2. Wanneer u uit eten gaat, kan het vragen om een ​​kleinere plak cake of taart of het dessert met een vriend delen de portiegroottes beperken.

 3. Wanneer u thuis eet, kan het snijden van gebakken goederen in kleinere stukken voorkomen dat u te veel eet.

Koolhydraten verwisselen

 1. Een eenvoudige manier om ruimte te maken voor een kleine portie dessert is het overslaan van een zetmeelrijke groente, broodje of andere koolhydraten tijdens de maaltijd.

 2. Door tijdens de hoofdmaaltijd geen koolhydraten te eten, kunnen mensen helpen hun bloedsuikerspiegel te laten stijgen door kort daarna een dessert te eten.

 3. Mensen moeten deze truc echter slechts af en toe gebruiken. Dit komt omdat de meeste zetmelen in een maaltijd, zoals aardappelen, waarschijnlijk voedzamer zijn dan een dessert.

Zelfgemaakt dessert

 1. Door thuis desserts te maken, kan een persoon precies bepalen wat er in het dessert gaat.

 2. Ze kunnen ingrediënten uitwisselen, zoals gewone suiker voor kunstmatige zoetstof, een volkorenmeel gebruiken of appelmoes in plaats van boter gebruiken om het dessert in hun dieetplan te laten passen.

 3. Ook bevatten verpakte snoepjes en desserts vaak een verscheidenheid aan ongezonde additieven.

Eet pure chocolade

 1. Chocolade biedt verschillende potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder het helpen beheersen van de bloedsuikerspiegel. Een in 2017 gepubliceerd onderzoekspaper onthulde dat chocolade enkele voordelen kan hebben voor het beheer van diabetes type 2.

 2. De auteurs waarschuwen echter dat veel fabrikanten veel suiker toevoegen, wat slecht kan zijn voor mensen met diabetes.

 3. Dus met mate donkere chocolade consumeren kan een gezonde keuze zijn. Donkere chocolade is ook erg rijk, waardoor het gemakkelijk is om een ​​verlangen te bevredigen zonder er veel van te eten.

Eet fruit en fruitsalades

 1. Fruit bevat veel suiker, maar ze bieden ook een scala aan voedingsstoffen, waaronder vitamines en vezels. In feite beveelt de American Diabetes Association het gebruik van fruit of fruitsalades aan als een manier om hunkeren naar snoep te stillen.

 2. Mensen met diabetes moeten echter kiezen voor vers, bevroren of fruit in water in fruitsalades in suikerhoudende siropen.

Probeer suikervrije gelatines en puddingen

 1. Gelatine en puddingen zijn populaire dessertproducten. In tegenstelling tot fruit bieden deze dessertopties geen voedingswaarde.

 2. Mensen kunnen echter een kleine portie suikervrije pudding of gelatine eten als een koolhydraatarm dessert zonder hun bloedsuikerspiegel te verstoren.

Gebruik kunstmatige zoetstoffen in plaats van suiker

 1. Sommige mensen geloven dat kunstmatige zoetstoffen nadelige gezondheidseffecten kunnen veroorzaken. Het meeste onderzoek ondersteunt dit echter niet.

 2. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft vijf verschillende zoetstoffen goedgekeurd na uitgebreide testen. Waaronder:

 3. Niet alle zoetstoffen bieden dezelfde smaak of samenstelling. Aspartaam ​​verliest bijvoorbeeld zijn smaak tijdens het koken.

 4. Het omschakelen van sommige of alle suiker met kunstmatige zoetstoffen kan echter de kans op een bloedsuikerpiek minimaliseren.

Recepten

 1. Om een ​​eenvoudig dessert te maken, kan een persoon vers of bevroren fruit besprenkelen met kunstmatige zoetstof. Om een ​​fruitsalade te maken, meng je:

 2. Er zijn veel diabetesvriendelijke dessertrecepten online beschikbaar die een persoon in een diabetisch maaltijdplan kan verwerken, waaronder:

Andere dieettips

 1. Mensen met diabetes moeten de voedingsaanbevelingen van hun huisarts volgen. Enkele algemene tips om de bloedsuikerspiegel te beheren zijn onder meer:

 2. Naast een goed dieet, moet een persoon ook een actieve levensstijl behouden door zowel aerobe als gewichtstraining te ondernemen.

Samenvatting

 1. Een persoon met diabetes kan een gezond dieet behouden en toch genieten van het dessert. Voor degenen die willen genieten, vooruit plannen, porties klein houden en desserts kiezen die meer voedingswaarde bieden, kan helpen.

 2. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 21 november 2018. Bezoek onze Diabetes categorie pagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 4. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407