Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 beste voordelen van Engelse ontbijtthee

10 beste voordelen van Engelse ontbijtthee

 1. Door Vanya Sharma laatst bijgewerkt - 10 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Engelse ontbijtthee?

 1. Meer dan 80 jaar oud is Engelse ontbijtthee of Engelse thee een mix van Assam zwarte thee, Ceylon-thee en Keniaanse thee. Het is een van de beroemdste geconsumeerde thee op de Engelse ontbijttafel, deels waarom het door zijn unieke naam wordt genoemd.

 2. Deze thee heeft een rijke en pittige smaak, enigszins vergelijkbaar met mout, en wordt vergezeld door melk of citroen. Het heeft een zeer rustgevend aroma met lichte tonen van rozijnen. Engelse ontbijtthee krijgt een dieprode kleur wanneer het wordt toegediend. Het bevat ook veel cafeïne.

Nutrition

 1. Engelse ontbijtthee is in wezen calorievrij en is een krachtpatser van voedingsstoffen omdat het kalium, magnesium en fosfor bevat. Het heeft ook een rijke voorraad B-vitamines, waaronder foliumzuur, evenals mineralen zoals fluoride die de tandgezondheid bevorderen. Engelse ontbijtthee heeft verschillende antioxidanten, waaronder polyfenolen zoals theaflavines en thearubigins.

Engels ontbijt thee voordelen

 1. Het rijke flavonoïde-gehalte van Engelse ontbijtthee geeft het veel voordelen, waaronder de verbetering van de arteriële gezondheid, een waarschijnlijke vermindering van het risico op kanker en een betere tandgezondheid. Laten we eens kijken naar alle prachtige voordelen van deze thee.

Ontgift het lichaam

  Elimineert stress

  1. Recente studies suggereren dat zwarte thee helpt bij het verlagen van de cortisolspiegels in uw lichaam, het belangrijkste stresshormoon. Vandaar dat Engelse ontbijtthee, een mengsel van zwarte thee, stress elimineert.

  Verlaagt het cholesterolgehalte

  1. Regelmatige consumptie van dit mengsel van zwarte thee heeft aangetoond dat het de LDL (slechte) cholesterolspiegels in het lichaam verlaagt, waardoor het risico op atherosclerose wordt verminderd. Het helpt ook bij het verhogen van het HDL (goede) cholesterolgehalte in het lichaam, dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten.

  Bevordert gewichtsverlies

  1. Door de groei van goede bacteriën in de darm te bevorderen, helpt Engelse ontbijtthee de spijsvertering te verbeteren. Niet alleen dat, deze thee geeft ook een duw aan onze energiestofwisseling in de lever, waardoor gewichtsverlies wordt bevorderd.

  Verbetert de gezondheid van het hart

  1. Door regelmatig Engelse ontbijtthee te drinken, kunnen verstopte slagaders worden geopend, waardoor het risico op een hartaanval en beroerte wordt verkleind. Zwarte thee verlaagt ook de bloedsuikerspiegel, lipoproteïne met lage dichtheid en triglyceriden in het lichaam. Dit helpt dus de algehele gezondheid van het hart te bevorderen.

  Verhoogt de concentratie

  1. Dankzij het cafeïnegehalte in zwarte thee, dat ongeveer 40-70 mg in een enkel kopje is, de helft van dat gevonden in koffie, fungeert Engelse ontbijtthee als een geweldig wake-up drankje. Dit is ook gedeeltelijk de reden waarom deze thee zijn naam dankt. Deze thee helpt je ook alert te blijven en je gemoedstoestand op te frissen terwijl je je dag doormaakt.

  Houdt u gehydrateerd

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Potentieel tegen kanker

  1. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Oncology suggereert dat de aanwezigheid van een verbinding genaamd theaflavin-3'-monogallate of TF-2 in zwarte thee zou kunnen dienen als een potentieel anti-angiogeen middel voor kankerbehandeling. Volgens een team van Poolse onderzoekers is zwarte thee een antioxidant die beschermt tegen cellulaire schade veroorzaakt door instabiele moleculen die bekend staan ​​als vrije radicalen. Dit vermindert op zijn beurt het risico op kanker.

  Verbetert de tandgezondheid

  1. Het verbazingwekkende fluoridegehalte van zwarte thee helpt tandbederf te voorkomen en bevordert de gezondheid van het tandvlees. Een vergelijkende studie van kinderen die Engelse thee dronken versus koolzuurhoudende dranken lieten een tandbederf zien bij deze laatste. Zo blijkt dat zwarte thee doordrenkt met suiker een gezonde optie is.

  Behandelt nierstenen

  1. Door uw lichaam van alle benodigde vloeistoffen te voorzien, kan Engelse ontbijtthee de vorming van nierstenen helpen voorkomen en daarmee de gezondheid van de nieren handhaven.

  Other

  1. Er zijn een paar andere voordelen van deze thee, waaronder:

  Irish vs English Breakfast Tea

  1. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen Ierse ontbijtthee en Engelse ontbijtthee, deze omvatten het volgende.

  Hoe te maken?

  1. Het is belangrijk om te weten hoe je deze geweldige mix van zwarte thee maakt, dat wil zeggen Engelse ontbijtthee, zodat je kunt genieten van de perfecte smaak door je tong aan te raken.

  2. Woord van waarschuwing: Zoals bij elk ander product, of het nu thee of sap is, matiging terwijl consumptie wordt geadviseerd. Zorg ervoor dat u uw arts raadpleegt vóór consumptie als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

  3. Dus waar wacht je nog op? Probeer de heerlijke Engelse ontbijtthee eens tijdens je volgende high tea-feestje!

  4. Vanya Sharma verzorgt de samenwerking tussen medische experts voor organische feiten. Een schrijver in hart en nieren, ze sloot zich aan bij de website terwijl ze nog bezig was met haar Engelse literatuurdiploma aan IGNOU, Delhi, India. Ze is ook verantwoordelijk voor de maandelijkse nieuwsbrief en website-inhoud van de website en draagt ​​regelmatig bij aan Facebook, Instagram en YouTube. Momenteel volgt ze een e-cursus aangeboden door Stanford University, 'Inleiding tot voedsel en gezondheid', en wil ze objectieve en nuttige informatie bieden aan iedereen die van hun gezondheid en levensstijl een prioriteit wil maken.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407