Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 geweldige voordelen van alpenaardbeien

10 geweldige voordelen van alpenaardbeien

 1. Er zijn enkele bijwerkingen waar u op moet letten, waaronder huidontsteking, allergische reacties en bepaalde negatieve bijwerkingen bij zwangere vrouwen. Matig gebruik en de juiste voorbereiding van deze bessen helpen u echter de meeste van deze onaangename effecten te voorkomen.

Wat zijn Alpine Strawberries?

 1. Alpenaardbeien hebben veel namen, waaronder wilde aardbeien en Europese aardbeien, maar de wetenschappelijke naam van deze bessenplanten is Fragaria vesca of Fragaria alpina, volgens sommige experts. In tegenstelling tot gewone aardbeien (Fragaria x ananassa), die een hybride van leden van het geslacht Fragaria zijn, groeien deze aardbeien in het wild en worden ze sinds het stenen tijdperk door inheemse mensen geconsumeerd. Alpine aardbeien staan ​​ook bekend als zoeter, smaakvoller en gemakkelijker te kweken! Hun gezondheidsvoordelen zijn legendarisch en elk deel van deze planten is gebruikt voor een soort medicinale toepassing. Van het sap en de bladeren tot de vruchten, stengels en wortels, deze plant zit boordevol nuttige voedingsstoffen die een aantal opmerkelijke gezondheidsvoordelen kunnen bieden.

 2. De meeste van deze effecten op het lichaam kunnen worden toegeschreven aan de hoge niveaus van vitamine C, vitamine A, B-familie vitamines, kalium, tannines, flavonoïden, proanthocyanidinen, fenolische verbindingen en andere vluchtige stoffen zuren en antioxidanten.

Voordelen van alpenaardbeien

 1. Alpenaardbeien worden niet zo veel gebruikt als in het verleden, maar ze zijn nog steeds nuttig voor mensen die lijden aan dysenterie, jicht, artritis, vroegtijdige veroudering, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, lever schade, een zwak immuunsysteem en hoge toxiciteit. Deze bessen helpen ook onder andere het risico op kanker, luchtweginfecties, indigestie, constipatie en uitdroging te verminderen.

Rijk aan vitamine C

 1. Alpenaardbeien zijn rijk aan vitamine C, waarvan bekend is dat het het immuunsysteem stimuleert door de productie van witte bloedcellen te stimuleren, terwijl het ook als een antioxidant in het hele lichaam werkt. Traditioneel werden deze aardbeien gebruikt om dysenterie en vitamine C-tekort te voorkomen, wat ook hielp bij het versnellen van de reparatie en de collageenproductie.

Voortijdige veroudering voorkomen

 1. Het sap van alpenaardbeien bevat veel antioxidanten en wordt vaak lokaal op de huid aangebracht om rimpels en ouderdomsvlekken te verwijderen. Er zijn natuurlijke bleekmiddelen in alpine aardbeien die ook kunnen helpen de huid op te ruimen, huidverkleuring in evenwicht te brengen en het genezingsproces van wonden en insectenbeten te versnellen.

Bloeddruk reguleren

 1. Matige kaliumgehaltes in deze wilde aardbeien kunnen de bloeddruk helpen verlagen en de cardiovasculaire gezondheid beschermen. Kalium is een vaatverwijdend middel, wat betekent dat het stress op bloedvaten en bloedvaten kan verminderen, wat uw risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes verlaagt.

Voorkom leverschade

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Diabetes onder controle

 1. Koolhydraten bevatten weinig antioxidanten en alpine aardbeien zijn in verband gebracht met een lager risico op diabetes en een beter onderhoud van de bloedsuikerspiegel, zowel bij mensen met diabetes als bij mensen met een hoog risico op ontwikkeling deze ziekte.

Aid Digestion

 1. De bladeren van de alpiene aardbeienplant worden al lang gebruikt voor de behandeling van gastro-intestinale problemen, waaronder constipatie, diarree, misselijkheid en een hoge zuurgraad. Dit bladpreparaat is ook uitstekend voor het stimuleren van de eetlust en het verbeteren van de spijsvertering en opname van voedingsstoffen.

Kan kanker helpen voorkomen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Ontgift het lichaam

 1. Van de bladeren van de alpiene aardbeienplant is bekend dat ze diuretische eigenschappen hebben en wanneer ze in een thee worden gebrouwen, kunnen ze helpen het lichaam te ontgiften en de nierfunctie te verbeteren. Overmatig urineren vermindert de stress op de nieren en bevordert de verwijdering van overtollige vetten, zouten, gifstoffen en water uit het lichaam.

Hydratatie handhaven

 1. Ondanks het feit dat ze zoveel voedingsstoffen bevatten, hebben alpenaardbeien ook een hoog watergehalte, en deze bessen werden traditioneel geplukt door reizigers op de weg, omdat ze het vochtniveau konden handhaven en de energie konden verhogen.

Keelpijn genezen

 1. De bladeren van deze plant kunnen 4-5 minuten in water worden gekookt totdat de actieve ingrediënten worden vrijgegeven, en vervolgens kan de resulterende vloeistof worden gedronken om ontsteking en pijn in de keel te elimineren. Dit is vooral effectief voor mensen die last hebben van verkoudheid en griep, omdat dit brouwsel ook kan helpen de congestie te verminderen. [! 34943 => 1130 = 14!

 1. Je kunt alpiene aardbeien eten op dezelfde manier als gewone aardbeien, gemengd in fruitsalade, vers wanneer met de hand geplukt, of toegevoegd aan de bovenkant van ontbijtgranen, salade of desserts. Alpenaardbeien zijn aanzienlijk kleiner dan gewone aardbeien en wanneer ze rijp zijn, zijn ze vrij zacht en gemakkelijk te pletten. Een populaire manier om deze vruchten te eten is om een ​​beetje melk of room over de bessen te gieten, suiker toe te voegen en vervolgens de bessen te pureren om het sap vrij te geven.

 2. De smaak is erg slecht tot ze ideaal rijp zijn, wat gemakkelijk te zien is aan de extreem geurige geur rond deze vruchten. In feite kunnen de aromatische verbindingen die vrijkomen bij het rijpen een hele kamer vullen. De planten groeien niet veel bessen tegelijk, in tegenstelling tot hun meer voorkomende neef, dus worden ze in veel culturen als een delicatesse beschouwd, met name in Europa.

Hoe alpiene aardbeien te kweken?

 1. Alpenaardbeien hebben de reputatie moeilijk te kweken te zijn, maar dat is niet noodzakelijk waar. Ze zijn vrij gemakkelijk te kweken uit zaad, op voorwaarde dat je ze op het juiste moment van het jaar start en goed voor je zorgt. Als u deze eenvoudige stappen volgt, kunt u tegen het voorjaar een mooie bodembedekker alpiene aardbeiplant in uw eigen tuin hebben! De beste omstandigheden om alpenaardbeien te telen zijn licht zure, goed doorlatende grond die wordt blootgesteld aan gedeeltelijke zon en regelmatige neerslag.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407