Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 geweldige voordelen van zoete amandelolie voor huidhaar

10 geweldige voordelen van zoete amandelolie voor huidhaar

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 18 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is zoete amandelolie?

 1. Zoete amandelolie is de essentiële olie van zoete amandelen die wordt geëxtraheerd via een oliedestillatieproces, maar het kan ook worden geëxtraheerd met een amandelpitpers. Deze geconcentreerde olie zit boordevol verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, de laatste twee in aanzienlijk hogere niveaus dan de eerste.

Nutritionele feiten over zoete amandelolie

 1. Deze olie bevat bijzonder veel vitamine E en levert meer dan 200% van uw dagelijkse behoefte in 100 gram. Volgens de USDA National Nutrient Database is zoete amandelolie ook rijk aan vitamine K en essentiële B-complexvitaminen zoals riboflavine, niacine, thiamine, pantotheenzuur, vitamine B6 en folaat. Het heeft een hoog gehalte aan omega-6-vetzuren, wat uitstekend is voor het versterken van het haar vanaf de wortels en voor een soepele huid.

 2. Zoete amandelolie is een rijke bron van mineralen zoals calcium, zink, mangaan, fosfor, magnesium en kalium. Amandelen bevatten L-carnitine en fenylalanine, de chemicaliën die de cognitieve functie verbeteren en de stemming verbeteren. De fenylalanine in deze snel absorberende olie wordt door de huid gedragen ter ondersteuning van de afscheiding van humeurverhogende hormonen, waaronder dopamine en adrenaline.

Gezondheidsvoordelen van zoete amandelolie

 1. De belangrijkste gezondheidsvoordelen van zoete amandelolie zijn onder meer het beschermen van de huid tegen schade, het hydrateren van het gezicht, het lichter maken van de huid, het verminderen van ontstekingen, het voorkomen van vroegtijdige veroudering, het stimuleren van de gezondheid van de haar en het versterken van de nagels, onder andere.

Huidverlichting

 1. Zonnebrand, huidkleurstoornissen, kringen onder de ogen, littekens of andere vlekken die u wilt verwijderen. Breng een paar druppels aan op het getroffen gebied en masseer de olie zachtjes in de plek. Als je dit proces een week lang elke dag 1-2 keer per dag herhaalt, krijgt je huid een gelijkmatiger en evenwichtiger kleurprofiel. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Hair Care

 1. De olie heeft de mogelijkheid om je haar te versterken en haarverlies te verminderen. Dr. HH Hazen, in een artikel gepubliceerd in het American Journal of Nursing, verklaarde dat de verjongende kwaliteit van vitamine E kan helpen de gezondheid van je haarzakjes te verbeteren en de glans en het volume van je haar te vergroten. Vervang je haarconditioner door een hoeveelheid amandelolie ter grootte van een munt

Voorkomt voortijdige veroudering

 1. Regelmatig gebruik van deze etherische olie kan u helpen er op uw best uit te zien. Een onderzoeksartikel gepubliceerd in het Journal of Nursing and Health Science stelt dat het antioxidantpotentieel van vitamine E, bepaalde vetzuren en andere actieve ingrediënten in amandelolie vrije radicalen neutraliseert voordat ze problemen zoals huidelasticiteit, rimpels en ouderdomsvlekken kunnen veroorzaken.

Geneest schrale lippen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Vermindert gezwollen ogen en donkere kringen

 1. Dep wat zoete amandelolie op het ooggebied voor een prachtige natuurlijke oplossing voor kraaienpootjes en gezwollen ogen. Doe dit elke avond voordat je naar bed gaat, vermijd zorgvuldig direct contact met je ogen en laat het werken als je slaap.

Behandelt roos

 1. Zoete amandelolie geneest roos door diep te hydrateren en dode huidcellen op de hoofdhuid te verwijderen. Auteur Sylvia Sage in haar boek, How to Dandruff and Other Scalp Disorders overwinnen, beveelt aan om je hoofdhuid te masseren met zacht verwarmde zoete amandelolie, bij voorkeur gemengd met olijfolie. Laat het een uur intrekken en was het af met een milde shampoo om je hoofdhuid van schilfers te verwijderen.

Ontlast ontstekingsvoorwaarden

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verbetert de nagelsterkte

 1. Dezelfde voordelen die deze olie aan uw huid en haar geeft, kunnen ook voor uw nagels worden gebruikt. Als u nagelbreuk wilt verminderen, wilt beschermen tegen schimmelinfecties en een gezonde groei wilt stimuleren, breng dan een keer per dag een deel van deze olie aan op uw nagels en nagelbedden totdat u resultaten begint te zien!

Verhoogt de cardiovasculaire gezondheid

 1. Indien intern geconsumeerd, kan zoete amandelolie een grote invloed hebben op de gezondheid van uw hart, omdat het kan helpen om uw algehele cholesterolspiegels in evenwicht te brengen en uw risico op bepaalde cardiovasculaire aandoeningen, zoals hartaanvallen, te minimaliseren. en beroertes, dankzij de hoge omega-3 en omega-6 vetzuurniveaus.

Verbetert de cognitieve vaardigheden

 1. Van amandelen is bekend dat ze de hersenkracht stimuleren en het geheugen en de retentie verbeteren, dus het is geen verrassing dat een geconcentreerde dosis amandelolie ongeveer hetzelfde effect kan hebben. Regelmatig een paar druppels van deze olie op je kussen gebruiken, een beetje olie aan je ochtendthee toevoegen of gewoon gebruiken om te koken kan je een cognitief voordeel geven.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407