Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 gezondheidsvoordelen van paardenbloem

10 gezondheidsvoordelen van paardenbloem

 1. In feite hebben mensen de plant al enkele eeuwen gebruikt om kwalen te behandelen. In dit artikel komt u meer te weten over paardenbloem en 10 mogelijke gezondheidsvoordelen.

 2. We behandelen ook het gebruik ervan en mogelijke bijwerkingen.

Wat is paardenbloem?

 1. Paardenbloem is een plant met gele bloemen. Taraxacum officinale is de meest voorkomende variëteit van deze plant, en hij groeit in vele delen van de wereld.

 2. Botanici beschouwen paardenbloemen als kruiden. Mensen gebruiken de bladeren, stengel, bloem en wortel van de paardenbloem voor medicinale doeleinden.

10 mogelijke gezondheidsvoordelen

 1. De potentiële voordelen van paardenbloem zijn:

1. Verstrekken van antioxidanten

 1. Antioxidanten neutraliseren de schadelijke effecten van vrije radicalen. Het menselijk lichaam produceert van nature vrije radicalen, maar ze veroorzaken schade door veroudering of de progressie van bepaalde ziekten te versnellen.

 2. Paardenbloemen bevatten bètacaroteen, een antioxidant die cellen helpt beschermen tegen schade. Onderzoek toont aan dat carotenoïden zoals bètacaroteen een cruciale rol spelen bij het verminderen van celschade.

 3. De bloem van de paardenbloem zit ook vol met polyfenolen, een ander type antioxidant.

2. Cholesterol verlagen

 1. Paardenbloemen bevatten bioactieve stoffen die het cholesterolgehalte van een persoon kunnen verlagen.

 2. Een studie uit 2010 onderzocht de effecten van paardenbloemconsumptie bij konijnen. De resultaten toonden aan dat paardebloemwortel en -blad kunnen helpen bij het verlagen van cholesterol bij dieren met een cholesterolrijk dieet.

 3. Uit een ander onderzoek bij muizen bleek dat de consumptie van paardenbloem het totale cholesterol en de vetgehaltes in de lever verlaagde. De onderzoekers concludeerden dat paardenbloem op een dag zou kunnen helpen bij de behandeling van obesitas-gerelateerde niet-alcoholische leververvetting.

 4. Testen op mensen is echter noodzakelijk om te helpen bepalen hoe effectief paardenbloem kan zijn voor het verlagen van cholesterol.

3. Bloedsuiker reguleren

 1. Er zijn aanwijzingen dat paardenbloemen verbindingen bevatten die kunnen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

 2. In 2016 stelden sommige onderzoekers voor dat de antihyperglycemische, antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen van paardenbloem type 2 diabetes kunnen helpen behandelen. Verder onderzoek is echter nodig om definitieve claims te maken.

4. Ontsteking verminderen

 1. Sommige onderzoeken geven aan dat extracten en verbindingen van paardenbloem kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen.

 2. In een onderzoek uit 2014 ontdekten onderzoekers dat chemicaliën in paardenbloemen enkele positieve effecten hadden op het verminderen van ontstekingsreacties.

 3. Ze voerden de studie in cellen uit en niet bij menselijke deelnemers, wat betekent dat meer studies nodig zijn om te concluderen dat paardenbloem ontstekingen in het menselijk lichaam vermindert.

5. Bloeddruk verlagen

 1. Er is weinig onderzoek ter ondersteuning van het gebruik van paardenbloem voor het verlagen van de bloeddruk.

 2. Paardenbloemen zijn echter een goede bron van kalium. Er is klinisch bewijs dat aantoont dat kalium de bloeddruk kan helpen verlagen.

 3. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat mensen die een kaliumsupplement namen een verlaging van hun bloeddruk zagen, vooral als ze al een hoge bloeddruk hadden.

6. Hulp bij gewichtsverlies

 1. Sommige onderzoekers hebben voorgesteld dat paardenbloem mensen kan helpen hun doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Dit is gebaseerd op het vermogen van de plant om het koolhydraatmetabolisme te verbeteren en de vetopname te verminderen.

 2. Uit een klein onderzoek met muizen bleek dat chlorogeenzuur, een chemische stof in paardenbloemen, kan helpen gewichtstoename en lipidenretentie te verminderen. Sterk bewijs om deze bewering te ondersteunen ontbreekt echter.

7. Het risico op kanker verminderen

 1. Sommige beperkte, maar positieve onderzoeken hebben aangetoond dat paardenbloem de groei van bepaalde soorten kanker kan helpen verminderen.

 2. Tot dusverre hebben studies gekeken naar het effect van paardenbloem op de groei van kanker in reageerbuizen en gevonden dat dit kan helpen bij het vertragen van de groei van darmkanker, pancreaskanker en leverkanker.

 3. Een onderzoek naar de groei van kanker in een reageerbuis bepaalde dat paardenbloemextract de groei van leverkanker kan helpen verminderen.

 4. Net als bij andere potentiële voordelen is echter meer onderzoek vereist om aan te tonen hoe effectief paardenbloemen kunnen zijn als onderdeel van de behandeling van kanker.

8. Het immuunsysteem stimuleren

 1. Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat paardenbloemen het immuunsysteem kunnen stimuleren.

 2. Onderzoekers hebben ontdekt dat paardenbloemen zowel antivirale als antibacteriële eigenschappen vertonen. Een onderzoek uit 2014 heeft bijvoorbeeld aangetoond dat paardenbloemen de groei van hepatitis B in zowel menselijke als dierlijke cellen in reageerbuizen helpen beperken.

 3. Er is nu echter meer onderzoek nodig om de impact van paardenbloemen op het immuunsysteem te bepalen.

9. Hulp spijsvertering

 1. Sommige mensen gebruiken paardenbloem als een traditioneel middel tegen constipatie en andere spijsverteringsproblemen.

 2. Een onderzoek naar de spijsvertering van dieren gaf aan dat sommige chemicaliën in paardenbloemen het spijsverteringsstelsel hebben verbeterd.

 3. De studie zag een vermindering van de weerstand in voedsel dat zich naar de dunne darm van knaagdieren verplaatst. Onderzoek is nu bij mensen nodig om op vergelijkbare resultaten te testen.

10. Huid gezond houden

 1. Uit onderzoek is gebleken dat paardenbloem de huid kan beschermen tegen schade door de zon.

 2. Ultraviolet (UV) licht veroorzaakt aanzienlijke schade aan de huid en draagt ​​bij aan veroudering van de huid. Een studie uit 2015 over huidcellen in een reageerbuis wees uit dat paardenbloem de impact van één type schadelijk UV-licht zou kunnen verminderen.

 3. Door de huid te beschermen tegen UV-schade kan een persoon er langer jonger uitzien. Onderzoek bij mensen is nodig om deze resultaten te verifiëren.

Supplementen en dosering

 1. Paardenbloembladeren zijn soms aanwezig in salades, maar ze zijn niet overal verkrijgbaar. Paardenbloemen plukken in een achtertuin is onveilig vanwege de mogelijke aanwezigheid van pesticiden of uitwerpselen van dieren.

 2. Het is echter mogelijk om paardenbloemensupplementen of thee en koffie te krijgen die zijn doordrenkt met paardenbloemwortel. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft paardenbloem algemeen erkend als veilig om in voedingsmiddelen op te nemen.

 3. Gegevens over veilige doses paardebloemsupplementen zijn beperkt. Net als bij andere supplementen kan de potentie en effectiviteit sterk verschillen tussen fabrikanten.

 4. Paardebloemsupplementen kunnen bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Mensen moeten geen paardebloemsupplementen gebruiken als ze gevoelig zijn voor paardebloemen of bepaalde andere planten, zoals ambrosia, madeliefjes of chrysanten of goudsbloemen.

 5. Mensen die supplementen proberen, moeten de instructies op de fles volgen voor de aanbevolen doses en altijd een arts raadplegen voordat ze ze gebruiken.

Takeaway

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Paardenbloemen hebben veel potentiële gezondheidsvoordelen. Veel van de claims hebben echter aanvullend onderzoek nodig om de effectiviteit van paardenbloem bij mensen aan te tonen.

 3. Paardenbloemen zijn rijk aan voedingsstoffen en kunnen een gezonde aanvulling zijn op iemands dieet of dagelijkse supplementen. Zoals met elk supplement, is het het beste om met een arts te spreken voordat u ze neemt om mogelijke risico's en interacties met andere medicijnen te bespreken.

 4. Paardebloemsupplementen zijn verkrijgbaar in sommige reformwinkels en online. Mensen kunnen ook paardebloemwortelthee kopen.

 5. Artikel voor het laatst beoordeeld op donderdag 3 januari 2019.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407