Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 prachtige voordelen van jasmijnthee

10 prachtige voordelen van jasmijnthee

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 24 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Over jasmijnthee

 1. Jasmijnthee wordt niet beschouwd als een "kruidenthee" omdat het eigenlijk een normale thee is (groen, wit, zwart of oolong) op smaak gebracht met jasmijnbloemen om een ​​unieke geur en smaak te creëren.

 2. China heeft een lange en beroemde geschiedenis met thee en jasmijn is een van de meest populaire soorten die uit deze oude natie zijn voortgekomen. Jasmijnthee verscheen voor het eerst in officiële archieven tijdens de Song-dynastie, die eindigde in de 13e eeuw na Christus, maar in die tijd was het vooral voorbehouden aan royalty's. Het komt misschien oorspronkelijk uit Perzië, via India, samen met de culturele export van het boeddhisme naar China.

 3. Deze thee kan op verschillende manieren worden gemaakt, met verschillende sterktes en kwaliteiten. Sommige zijn gemaakt als losse thee, terwijl anderen worden gesneden en in theezakjes worden gedaan. Sommige zijn opgerold of gebonden in verschillende vormen, zoals de veel voorkomende "jasmijnparel", meestal samengesteld uit twee theeknoppen en een theeblad.

 4. Alle soorten, ongeacht de vorm, moeten worden geparfumeerd voordat ze "jasmijnthee" worden. Er zijn een aantal methoden betrokken bij het "geurproces"; van zeer eenvoudige fysische mengsels tot complexe luchtfiltering en aromamenging voor een pure, lichte smaak. Jasmijnthee-extract kan ook aan dranken worden toegevoegd om de voordelen te behalen zonder de thee te moeten zetten.

Gezondheidsvoordelen van jasmijnthee

 1. Naast de unieke geur en smaak, heeft jasmijnthee veel nuttige eigenschappen die helpen om stress en cardiovasculaire problemen te verminderen en het spijsverteringsstelsel te verbeteren. Laten we ze in detail bekijken.

Gewichtsverlies

 1. Iedereen is op zoek naar het geheim om hun gewicht gemakkelijk en snel te verminderen. Hoewel er geen magische kogel is voor gewichtsverlies, kan jasmijnthee een goede aanvulling zijn om gewicht te verminderen. Een onderzoek uit 2012, gepubliceerd in The Cochrane Database of Systematic Review, toonde aan dat de antioxiderende eigenschappen van jasmijnthee helpen om je metabolisme te verhogen. Deze toename van metabolische efficiëntie maakt uw oefening effectief en helpt uw ​​lichaam om de voedingsstoffen sneller te verwerken. Sneller of efficiënter metabolisme helpt bij gewichtsverlies. De systematische review van een aantal studies concludeerde echter dat groene thee alleen geen significante invloed had op gewichtsvermindering, maar als aanvullend element naast andere gewichtsverliestechnieken moet worden gebruikt.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Misschien wel het meest geprezen aspect van jasmijnthee is het hoge gehalte aan antioxidanten in deze delicate en heerlijke drank. De meest opvallende antioxidanten in jasmijnthee zijn catechines. Groene thee is de meest gebruikte basissmaak voor jasmijnthee, maar afhankelijk van het soort thee dat als basis wordt gebruikt, zijn verschillende antioxiderende eigenschappen toegankelijk. Zwarte thee heeft bijvoorbeeld veel theaflavines, terwijl groene thee veel catechines bevat.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Jasmijnthee helpt het immuunsysteem te beschermen met zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Een dierstudie gepubliceerd in de Journal of Life Sciences onthulde dat jasmijn groene thee een rijke bron is van natuurlijke polyfenol antioxidanten, waaronder die zoals epicatechine (EC), epicatechine gallate en anderen. Het immuunsysteem is de eerste verdedigingslinie tegen alle soorten ziekten, dus versterking ervan kan het lichaam op talloze manieren ten goede komen. Veel vormen van kanker en carcinogene ziekten kunnen een immunosuppressief effect hebben, wat betekent dat het algehele immuunsysteem van het lichaam is aangetast, waardoor het lichaam kwetsbaar is voor ziekteverwekkers die de behandeling van kanker compliceren. Het regelmatig drinken van jasmijnthee kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verlagen van het risico op dergelijke chronische ziekten.

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Voorkomt kanker

 1. De strijd tegen kanker is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen over de hele wereld, dus alles wat kan helpen de negatieve effecten te verzachten, is altijd populair. Een rapport in het American Journal of Clinic Nutrition suggereert dat het gebruik van thee, zoals groene thee, inclusief jasmijn, alom aangetoond is dat het kanker-preventieve eigenschappen heeft, omdat ze polyfenolen bevatten, zoals epigallocatechin gallate (EGCG). Polyfenolen zoals EGCG zijn belangrijke verdedigingslinies tegen vrije radicalen en andere schadelijke of kankerverwekkende indringers in het lichaam. Groene / jasmijnthee heeft aangetoond het risico op borstkanker, longkanker en vele andere ziekten te verminderen.

 2. Naast de toevoeging van EGCG aan het systeem, remmen elementen van groene thee ook de overexpressie van gevaarlijke enzymen die vaak voorkomen in kankertumoren en -cellen.

 3. Volgens dit onderzoek zijn de huidige gegevens echter niet definitief over de rol van groene thee bij kankerpreventie. Grotere interventiestudies zijn nodig voordat een aanbeveling voor consumptie van groene thee kan worden gedaan.

Besturing Diabetes

 1. In de strijd tegen diabetes is jasmijnthee een waardevol hulpmiddel gebleken. Het vermogen om glucose te metaboliseren is het fundamentele mechanisme dat diabetes veroorzaakt. Een studie gepubliceerd in de BMC Farmacologie levert bewijs dat verklaarde dat het drinken van jasmijn / groene thee consumptie bij diabetische muizen hielp om de negatieve effecten die diabetes heeft op bepaalde serumeiwitten om te keren, te werken als regulator voor mensen met diabetes, en als een preventieve maatregel voor die niet gediagnosticeerd zijn maar het nog steeds consumeren als een normaal onderdeel van hun gezondheidsregime. Meer onderzoek naar menselijke populaties is nodig om deze positieve effecten te bevestigen.

Verlicht stress

 1. Het reuksysteem is vaak iets dat we over het hoofd zien, maar het kan een zeer krachtig gevoel zijn. Studies hebben aangetoond dat de geur van jasmijn zeer gunstig kan zijn voor het verbeteren van het humeur bij bepaalde proefpersonen. Personen met een natuurlijke voorliefde voor de geur van jasmijn hebben een parasympathische reactie op de geur en hun lichaam maakt chemicaliën vrij waardoor ze op natuurlijke wijze kunnen ontspannen of hun humeur kunnen verbeteren. De geur van jasmijn is echter wat sommigen "een verworven smaak" noemen, en sommige onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die niet van de geur van jasmijn genieten, angstig kunnen worden als ze er in hoge intensiteiten aan worden blootgesteld. Als het een geur is die je lijkt te ontspannen, dan is het gewoon weer een voordeel!

Voorkomt gastro-intestinale aandoeningen

 1. Groene thee is rijk aan polyfenolische verbindingen, met catechinen als hoofdbestanddeel. Volgens een studie gepubliceerd in het European Journal of Pharmacology hebben catechinen in jasmijnthee positieve effecten op meerdere gezondheidsgebieden, waaronder het maag-darmstelsel. Ze activeren een aantal intracellulaire antioxidanten en werken goed samen met de gastro-intestinale enzymen om een ​​gezonde darmfunctie te bevorderen. Dus, het toevoegen van jasmijnthee aan je normale dieet kan je darmfunctie helpen verbeteren, een betere spijsvertering bevorderen en gastro-intestinale vormen van kanker voorkomen.

Vermindert pijn

 1. In holistische geneeskunde is een van de positieve effecten van jasmijnthee waarvan wordt gedacht dat het helpt bij het verminderen van chronisch ongemak geassocieerd met gewrichtspijn en artritis. De ontstekingsremmende aard van bepaalde organische elementen in jasmijnthee kan lichte zwelling en ontsteking van uw gewrichten verminderen door ongewenste cellulaire oxygenatie te remmen. Raadpleeg onmiddellijk een arts voor ernstigere pijn en zwelling.

Antibacteriële eigenschappen

 1. Essentiële olie van jasmijn voor theeknoppen, kan een afweer bieden tegen bacteriële infecties. Dit maakt jasmijnthee een onverwacht antibioticum dat velen veilig aan uw dieet kunnen toevoegen. Een studie gepubliceerd in het Indian Journal of Pharmaceutical Sciences heeft aangetoond dat bij bepaalde proefpersonen de eigenschappen van jasmijnolie de effecten van E. coli, een zeer gevaarlijke bacterie die vaak voorkomt in slecht geconserveerde voedingsmiddelen of onhygiënische kookomstandigheden, kunnen elimineren. Het kan ook verlichting bieden tegen infecties door hoest, verkoudheid en keel. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Bijwerkingen van jasmijnthee

 1. Zwangerschap: Hoewel veel aromatherapietechnieken populair zijn tijdens de zwangerschap, worden de sterke geur en chemicaliën van jasmijnthee niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Er zijn gevallen geweest waarin het gebruik van jasmijnthee of essentiële jasmijnolie (soms gebruikt om jasmijnthee te maken) voortijdige contracties bij zwangere vrouwen heeft veroorzaakt. Raadpleeg uw arts voordat u deze thee aan uw dieet toevoegt.

 2. Intestinaal ongemak: veel mensen kiezen ervoor om jasmijnthee te gebruiken om hun metabolisme te stimuleren of zelfs als een trainingshulpmiddel om extra gewichtsverlies te stimuleren, maar het is zeer zuur, dus het consumeren op een lege maag om aansporen tot gewichtsverlies of metabole functie kan darmpijn of ongemak veroorzaken.

 3. Cafeïne: Ondanks zijn ontspannende en humeur veranderende eigenschappen, is jasmijnthee een bron van cafeïne, een stimulans die mensen op verschillende manieren beïnvloedt. Cafeïne is bedoeld om bepaalde neurotransmitters in de hersenen te blokkeren, die de gevoelens van alertheid of energie veroorzaken die de meeste mensen van cafeïne willen. Sommige mensen zijn echter erg gevoelig voor de effecten van cafeïne, vooral in grote doses. Raadpleeg uw arts of gebruik uw ervaring met andere cafeïnevrije producten voordat u jasmijnthee aan uw dieet toevoegt of koop in plaats daarvan een cafeïnevrije versie van jasmijnthee. Losbladige variëteiten van jasmijnthee zijn meestal niet verkrijgbaar zonder cafeïne, maar sommige theezakjes zijn dat wel, dus het is de moeite waard om ze te bekijken.

 4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Sorghum is een krachtpatser op het gebied van voedingsstoffen en helpt kanker te voorkomen, diabetes te beheersen, de spijsvertering te verbeteren, sterke botten op te bouwen, energie op te voeren en de brandstofproductie.

 2. Peterselie voorkomt osteoporose, geeft verlichting bij indigestie, maagkrampen, misselijkheid, opgeblazen gevoel. Peterselie helpt ook bij het bestrijden van kanker, diabetes en reumatoïde artritis.

 3. Home remedies voor borstvergroting omvatten het gebruik van zaagpalmetto, gezegende distel, wilde yam. U kunt ook behandelingen proberen zoals hormoonbehandelingen, pillen, crèmes.

 4. Home remedies voor gewichtsverlies zijn yoga, regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet bestaande uit fruitgroenten en het verminderen van de inname van suikerrijk GI-voedsel

 5. Lotuswortel helpt de spijsvertering te verbeteren, het cholesterol te verlagen, de bloeddruk te beheersen en de immuniteit te verhogen. Lotuswortel verlicht depressie en verbetert de gezondheid van huid en haar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407