Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van scherp kersensap

10 verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van scherp kersensap

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Tart Cherry Juice?

 1. Scherp kersensap is afgeleid van scherpe kersen, een soort kers die wetenschappelijk bekend staat als Prunus cerasus en die inheems is in bepaalde delen van Azië en Europa, waar het al eeuwen wordt verbouwd. Je kent deze soort misschien ook onder andere veel voorkomende namen, zoals zure kers, dwergkers of Montmorency-kers. In tegenstelling tot gewone kersen die je in de meeste supermarkten kunt vinden, zijn scherpe kersen minder populair dan dagelijkse boodschappen vanwege hun hoge zuurgraad.

Nutrition

 1. Volgens USDA National Nutrient Database wordt het scherpe kersensap vaak verkocht als een concentraat en is het opgenomen in verschillende voedingssupplementen, dankzij het unieke antioxidantprofiel, gecombineerd met vitamine E, vitamine A, vitamine C, zink, quercetine, fenolische verbindingen en zelfs bepaalde nuttige hormonen. Het is ook rijk aan koolhydraten, vezels, eiwitten, vet, mangaan, kalium en koper. De antioxidanten waarvoor het het meest bekend is, zijn anthocyanen, die ontstekingsremmend en immuunversterkend van aard zijn. Calcium, ijzer, magnesium en omega 3 en omega 6-vetzuren zijn ook in kleinere hoeveelheden in dit sap aanwezig.

Voordelen

  Regelt de bloeddruk

  1. Een van de belangrijkste elementen van zure kersensap is quercetine, een krachtige antioxidant die oxidatieve stress in veel delen van het lichaam kan verminderen, met name in het cardiovasculaire systeem. Deze verbinding is gekoppeld aan lagere niveaus van LDL (slechte) cholesterol, evenals bloeddruk, die allemaal de druk op het hart verminderen en aandoeningen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes voorkomen.

  Rijk aan antioxidanten voorkomt kanker

  1. Met betrekking tot kankerpreventie zijn de anthocyanen in scherpe kersenextracten erg belangrijk, aangezien ze tot 12 uur na inname actief kunnen blijven in het bloed.

  2. Een studie uit 2003 van de Michigan State University, gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Letters, laat zien dat scherpe kersenantocyaninen en cyanidine het risico op darmkanker kunnen helpen verminderen.

  Verhoogt het uithoudingsvermogen

  1. Anthocyanen zijn gekoppeld aan verhoogde circulatieniveaus, wat goed nieuws is voor het cardiovasculaire systeem. Het zorgt er ook voor dat verschillende delen van het lichaam de zuurstof en middelen krijgen die ze nodig hebben. Dit kan ook resulteren in een uithoudingsvermogen boost wanneer je het het meest nodig hebt!

  Gewichtsverlies

  1. Als u geïnteresseerd bent om af te vallen, is een goede strategie om uw metabolisme te verbeteren, wat de actieve ingrediënten en verbindingen in scherp kersensap kunnen doen. Een rapport gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food stelt dat scherp kersensap door het verminderen van de afzetting van buikvet, het verlagen van cholesterol, het stimuleren van de bloedsomloop en het voorkomen van diabetes, het risico op metabool syndroom aanzienlijk kan verlagen, wat helpt bij gewichtsverlies.

  Bevordert spiergroei

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Voorkomt slapeloosheid

  1. Volgens een rapport uit 2012 in het European Journal of Nutrition is melatonine, een van de chemicaliën waar zelden over wordt gesproken in scherp kersensap, een kritisch hormoon dat het lichaam gebruikt om zijn circadiane ritmes te reguleren. en slaap induceren. Voor mensen die worstelen met slapeloosheid of regelmatig de slaap onderbreken, kan het drinken van een kopje van dit sap voor het slapengaan je snel een verkwikkende nachtrust bezorgen.

  Behandelt artritis jicht

  1. Als algemene ontstekingsremmende drank kan het scherpe kersensap dankzij alle unieke antioxidanten en chemicaliën de symptomen van artritis, jicht, hoofdpijn en gastro-intestinale klachten verzachten. Het kan ook helpen het lichaam te ontgiften en zwelling door oedeem te verminderen, dankzij de hoge niveaus van vitamine A en C in dit sap.

  Verhoogt de immuniteit

  1. Vanwege het rijke gehalte aan antioxidanten helpt scherp kersensap bij het voorkomen van infecties door de algehele immuniteit van het lichaam te stimuleren.

  Voorkomt diabetes

  1. Quercetine, de kritische antioxidant in dit sap, is direct verbonden met lagere incidenten van type 2 diabetes, omdat het kan helpen de insulinespiegels en glucose in uw bloed te reguleren. Dit is niet alleen belangrijk voor mensen met een risico op diabetes, maar ook voor diegenen die proberen hun bloedsuikerspiegel te beheersen na de diagnose.

  Verbetert de hersenfunctie

  1. Een onderzoeksrapport gepubliceerd in het Journal of Nutrition onthulde dat scherp kersenextract oxidatieve stress kan verlagen die leidt tot cognitieve stoornissen en neurodegeneratieve aandoeningen. De hoge niveaus van quercetine en anthocyanen zijn verantwoordelijk voor dit vermogen om de hersenen te stimuleren.

  Hoe eet je scherpe kersen?

  1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

  Hoeveel te drinken op een dag?

  1. Om de voordelen van scherp kersensap te verkrijgen, hoeft u slechts 1 kopje van dit sap per dag te drinken, omdat dit voldoende antioxidanten voor uw lichaam kan bieden.

  2. Sommige scherpe kersensapmerken kunnen een grote hoeveelheid suiker bevatten. Om een ​​overbelasting van calorieën te voorkomen, is het beter om de ongezoete variëteit te consumeren.

  Bijwerkingen

  1. Het is echter veilig om desgewenst meer te drinken dan dit, maar matiging is belangrijk, gezien de mogelijke bijwerkingen die hieronder worden vermeld. Het wordt afgeraden om meer dan 4 kopjes van dit krachtige sap per dag te drinken. Voordat u een nieuw element aan uw gezondheidsregime toevoegt, vooral een met zoveel unieke chemicaliën en verbindingen, moet u met uw arts praten over een van uw specifieke risicofactoren.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407