Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 Verbazingwekkende lage glycemische index Fruit voor diabetes

10 Verbazingwekkende lage glycemische index Fruit voor diabetes

 1. Door Vanya Sharma laatst bijgewerkt - 11 augustus 2017

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Glycemische index

 1. Glycemische index (GI) verwijst naar het "incrementele gebied onder de bloedglucosecurve (AUC) na consumptie van 50 gram verteerbare koolhydraten uit een testvoedsel gedeeld door de AUC na het eten van een vergelijkbare hoeveelheid van een controlevoedsel, meestal uit glucose of wit brood ". Met andere woorden: het vermogen van het voedsel om de bloedsuikerspiegel te verhogen twee uur na consumptie van koolhydraatrijk voedsel. Een lage glycemische index (<55) betekent dat de koolhydraten in die voedingsmiddelen langzaam worden opgenomen, wat het lichaam kan helpen om veranderingen na de maaltijd beter te beheren. Voedingsmiddelen met een hogere glycemische index (> 70) verhogen de bloedsuikerspiegel sneller. Na jaren van onderzoek is de glycemische index nu geïdentificeerd als een betrouwbare classificatie van voedingsmiddelen volgens hun glycemisch effect na een maaltijd. De glycemische index van voedselproducten die voornamelijk vet en eiwitten bevatten, werd niet berekend, omdat dit soort voedselproducten niet veel koolhydraten bevatten en daarom de bloedsuikerspiegel in het lichaam niet beïnvloeden.

Lage glycemische index en de controle van diabetes

 1. Bij diabetes type 1 produceert het lichaam geen insuline of kan het niet gebruiken. Mensen met diabetes type 2 hebben een tekort aan insuline of kunnen het niet goed gebruiken. Zowel bij diabetes type 1 als bij diabetes type 2 kan een koolhydraatrijk dieet schadelijk zijn voor de glykemische controle, wat een rol kan spelen bij de ontwikkeling van kransslagaderaandoeningen en andere macrovasculaire en microvasculaire complicaties (zoals diabetische neuropathie). Bovendien kan een dieet met een lage glycemische index diabetes type 2 helpen voorkomen of beheersen bij mensen met obesitas en overgewicht. Voorbeelden van voedingsmiddelen met een lage GI-koolhydraat zijn peulvruchten, zetmeelrijke groenten, granen en de meeste vruchten. Deze soorten voedsel worden ook functionele voedingsmiddelen genoemd vanwege hun gunstige effecten op de gezondheid en het welzijn van individuen.

Vruchten met lage glycemische index

 1. Fruit is niet alleen gezond vanwege de vitamines die ze bevatten, maar ook vanwege de lage glycemische index die ze hebben. Bovendien kunnen ze gemakkelijk worden opgenomen in een gezond dieet. Vruchten met een lage glycemische index voor diabetes zijn peren, pruimen, perziken, sinaasappels, abrikozen, dadels, appel, aardbeien, meer. Laten we hieronder 10 van dergelijke lage GI-vruchten bekijken:

Pears

 1. Peren zijn niet alleen lekker, ze hebben ook een lage glycemische index. Hoewel ze weinig vitamine C bevatten, zijn ze een betrouwbare bron van voedingsvezels en kalium. Er zijn verschillende variaties van peren. Peren in siroop met minder suiker bereiken de laagste GI-score, maar ook rauwe peren (GI: 33), gedroogde peren (GI: 43) en perenhelften in natuurlijk sap (GI: 43) zijn goed om te gaan.

Prunes

 1. Pruimen zijn gedroogde pruimen, rijk aan voedingsvezels en vitamine K. Pruimen bieden verschillende gunstige gezondheidsvoordelen. Bovendien behoren ze tot de lijst met fruit met de laagste glycemische index. Maar eet voor de zekerheid niet te veel hiervan; omdat ze gedroogd zijn en meer koolhydraten bevatten. In plaats daarvan zijn verse pruimen een goed alternatief, met een GI van 39.

Peaches

 1. Perziken zijn een uitstekende keuze voor mensen met diabetes, beide perziken in natuurlijk sap (GI: 30) en gedroogde perziken (GI: 35). Hoewel perziken in kleine hoeveelheden veel verschillende vitamines bevatten.

Oranges

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Abrikozen

 1. Een gemiddelde abrikoos bevat slechts 48 calorieën en is een matige bron van vitamine A en C. Met een GI tussen 30 en 32 zijn de gedroogde ook een goede keuze.

Dates

 1. Dit typische exotische fruit uit het Midden-Oosten is een goede bron van verschillende essentiële voedingsstoffen, zoals kalium, magnesium en vitamine B6. De grote variaties in datums en de manier waarop ze werden ingepakt, veroorzaakt het verschil in Glycemic Index.

Apple

 1. Appels hebben een lage glycemische index en zijn een goede bron van voedingsvezels. Ze bieden slechts kleine hoeveelheden essentiële voedingsstoffen, maar zijn gemakkelijk te eten als een gezonde snack.

Aardbeien

 1. Aardbeien stimuleren uw vitamine C en bevatten een grote hoeveelheid mangaan en andere voedingsvezels. De gedroogde variant van aardbeien heeft dezelfde GI-score.

Nectarines

 1. Als een mutant van de perzik is de nectarine een goede bron van kalium en magnesium. 100 gram nectarine bevat slechts 36 calorieën.

Mandarijnen

 1. Net als sinaasappels bevat de mandarijn veel vitamine C. Ze zijn ook rijk aan voedingsvezels, vitamine A en vitamine B1 en B6.

 2. Vanya Sharma verzorgt de samenwerking tussen medische experts voor organische feiten. Een schrijver in hart en nieren, ze sloot zich aan bij de website terwijl ze nog bezig was met haar Engelse literatuurdiploma aan IGNOU, Delhi, India. Ze is ook verantwoordelijk voor de maandelijkse nieuwsbrief en website-inhoud van de website en draagt ​​regelmatig bij aan Facebook, Instagram en YouTube. Momenteel volgt ze een e-cursus aangeboden door Stanford University, 'Inleiding tot voedsel en gezondheid', en wil ze objectieve en nuttige informatie bieden aan iedereen die van hun gezondheid en levensstijl een prioriteit wil maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407