Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 Voeding en gezondheidsvoordelen van Cashew Milk

De afhaalmaaltijden

 1. Cashewmelk is een populaire niet-zuiveldrank gemaakt van hele cashewnoten en water.

 2. Het heeft een romige, rijke consistentie en zit boordevol vitamines, mineralen, gezonde vetten en andere nuttige plantaardige stoffen.

 3. Cashewmelk is verkrijgbaar in ongezoete en gezoete variëteiten en kan in de meeste recepten koemelk vervangen.

 4. Het kan de immuniteit verhogen en de gezondheid van hart, ogen en huid verbeteren.

 5. Hier zijn 10 voedings- en gezondheidsvoordelen van cashew-melk.

1. Geladen met voedingsstoffen

 1. Cashewmelk bevat gezonde vetten, eiwitten en een verscheidenheid aan vitamines en mineralen.

 2. Het meeste vet in deze zeer voedzame drank is afkomstig van onverzadigde vetzuren die de gezondheid van het hart bevorderen en andere voordelen bieden (1, 2).

 3. In de winkel gekochte rassen kunnen verschillende hoeveelheden voedingsstoffen bevatten dan zelfgemaakte versies.

 4. Hier is een vergelijking van 1 kop (240 ml) zelfgemaakte cashewmelk - gemaakt van water en 1 ounce (28 gram) cashewnoten - met 1 kop (240 ml) ongezoet, commerciële cashewmelk (3).

 5. * Geeft een voedingsstof aan die via verrijking is toegevoegd.

 6. Commerciële cashewnoten zijn meestal verrijkt met vitamines en mineralen en bevatten grotere hoeveelheden van sommige voedingsstoffen in vergelijking met zelfgemaakte versies.

 7. Ze bevatten echter over het algemeen minder vet en eiwitten en bevatten geen vezels. Bovendien kunnen in de winkel gekochte rassen oliën, conserveermiddelen en toegevoegde suikers bevatten.

 8. Zelfgemaakte cashewmelk hoeft niet te worden gespannen, waardoor hun vezelgehalte toeneemt.

 9. Ze zitten ook boordevol magnesium - een essentieel mineraal voor veel lichaamsprocessen, waaronder zenuwfunctie, hartgezondheid en bloeddrukregulatie (4).

 10. Alle cashewmelk is van nature lactosevrij en kan koemelk vervangen voor diegenen die problemen hebben met het verteren van zuivelproducten.

 11. Zelfgemaakte versies hebben minder eiwitten, calcium en kalium dan koemelk maar gezondere onverzadigde vetten, ijzer en magnesium (5).

2. Kan de gezondheid van het hart verbeteren

 1. Studies hebben cashewmelk gekoppeld aan een lager risico op hartaandoeningen.

 2. Deze plantaardige drank is rijk aan meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Het consumeren van deze vetten in plaats van minder gezonde kan het risico op hartaandoeningen verminderen (6).

 3. Cashewnotenmelk bevat ook kalium en magnesium - twee voedingsstoffen die de gezondheid van het hart kunnen bevorderen en hartziekten kunnen voorkomen.

 4. In een overzicht van 22 onderzoeken hadden mensen met de hoogste kaliuminname een 24% lager risico op een beroerte (7).

 5. Een andere beoordeling concludeerde dat hoge magnesiuminname, evenals hoge bloedspiegels van dit mineraal, risicofactoren voor hartaandoeningen, waaronder diabetes en hoge bloeddruk, afnamen (8).

 6. In de winkel gekochte cashewmelk heeft echter de neiging om minder gezonde onverzadigde vetten, evenals kalium en magnesium, te bevatten dan zelfgemaakte variëteiten.

3. Goed voor de gezondheid van de ogen

 1. Cashewnoten zijn rijk aan de antioxidanten luteïne en zeaxanthine (9).

 2. Deze verbindingen kunnen cellulaire schade aan uw ogen voorkomen die wordt veroorzaakt door instabiele moleculen die vrije radicalen worden genoemd (10).

 3. In één onderzoek werd een significant verband gevonden tussen lage bloedspiegels van luteïne en zeaxanthine en een slechte gezondheid van het netvlies (11).

 4. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan luteïne en zeaxanthine kan het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) verminderen, een oogziekte die verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt.

 5. Een andere studie toonde aan dat mensen met de hoogste inname van luteïne en zeaxanthine - en de hoogste voorspelde bloedspiegels van deze antioxidanten - 40% minder kans hadden om geavanceerde AMD te ontwikkelen (12).

 6. Hoge bloedspiegels van luteïne en zeaxanthine zijn ook in verband gebracht met een 40% lager risico op ouderdomsstaar bij oudere volwassenen (13).

 7. Omdat cashewnoten een goede bron van luteïne en zeaxanthine zijn, kan het toevoegen van cashewnoten aan uw dieet helpen oogproblemen te voorkomen.

4. Kan de bloedstolling bevorderen

 1. Cashewmelk is rijk aan vitamine K, wat van vitaal belang is voor de bloedstolling (14, 15, 16).

 2. Niet genoeg vitamine K krijgen kan leiden tot overmatig bloeden.

 3. Hoewel vitamine K-tekort bij gezonde volwassenen zeer zeldzaam is, hebben mensen met inflammatoire darmaandoeningen (IBD) en andere problemen met malabsorptie waarschijnlijk een tekort (16, 17).

 4. Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K, zoals cashew-melk, kan helpen om voldoende niveaus van dit eiwit te behouden.

 5. Een verhoogde vitamine K-inname via de voeding kan echter de effectiviteit van bloedverdunnende medicijnen verminderen (18).

 6. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u uw dieet aanpast.

5. Kan de bloedsuikerspiegel verbeteren

 1. Het drinken van cashewnotenmelk kan helpen bij de controle van de bloedsuikerspiegel - vooral bij mensen met diabetes.

 2. Cashewnoten bevatten verbindingen die een goede bloedsuikerspiegel in uw lichaam kunnen bevorderen.

 3. Uit een onderzoek bleek dat een verbinding in cashewnoten, anacardic acid, de opname van circulerende bloedsuiker in spiercellen van ratten stimuleerde (19).

 4. Onderzoek naar een vergelijkbare noot die ook anacardinezuur bevat, heeft aangetoond dat extracten uit de notenmelk de bloedsuikerspiegel bij ratten met diabetes type 2 aanzienlijk verlaagden (20).

 5. Bovendien is cashew-melk lactosevrij en bevat daarom minder koolhydraten dan zuivel. Het gebruiken in plaats van koemelk kan helpen bij de controle van de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes.

 6. Toch is meer onderzoek nodig om de voordelen van cashew-melk voor het beheer van diabetes beter te begrijpen.

6. Goed voor je huid

 1. Cashewnoten zijn geladen met koper (3).

 2. Daarom is melk afkomstig van deze noten - vooral de zelfgemaakte soort - ook rijk aan dit mineraal.

 3. Koper speelt een grote rol bij het aanmaken van huidproteïnen en is belangrijk voor een optimale gezondheid van de huid (21).

 4. Dit mineraal regelt de productie van collageen en elastine, twee eiwitten die bijdragen aan de elasticiteit en sterkte van de huid (22).

 5. Het handhaven van optimale collageengehaltes in uw lichaam bevordert de gezondheid van de huid, terwijl onvoldoende collageen kan leiden tot veroudering van de huid.

 6. Het consumeren van cashewmelk en ander koperrijk voedsel kan de natuurlijke collageenproductie van uw lichaam stimuleren en uw huid er gezond en jong uit laten zien.

7. Kan antikankereffecten hebben

 1. Reageerbuisstudies suggereren dat verbindingen in cashewmelk de ontwikkeling van bepaalde kankercellen kunnen voorkomen.

 2. Cashewnoten bevatten bijzonder veel anacardinezuur, een stof die vrije radicalen kan bestrijden waarvan wordt gedacht dat ze een rol spelen bij de ontwikkeling van kanker (23, 24, 25).

 3. Uit een reageerbuisstudie bleek dat anacardinezuur de verspreiding van menselijke borstkankercellen stopte (26).

 4. Een ander toonde aan dat anacardinezuur de activiteit van een middel tegen kanker tegen menselijke huidkankercellen verhoogde (27).

 5. Het consumeren van cashewmelk kan uw lichaam voorzien van anacardinezuur dat kan helpen de groei van kankercellen te voorkomen.

 6. Huidig ​​onderzoek is echter beperkt tot reageerbuisstudies. Meer studies - vooral bij mensen - zijn nodig om de potentiële antikanker eigenschappen van cashewnoten beter te begrijpen.

8. Verbetert de immuungezondheid

 1. Cashewnoten en daarvan afgeleide melk zitten boordevol antioxidanten en zink (3).

 2. Dit kan de immuniteit verhogen.

 3. Studies tonen aan dat noten de ontstekingsreactie in je lichaam kunnen verminderen en de immuniteit kunnen verbeteren, waarschijnlijk omdat ze een uitstekende bron van antioxidanten en andere stoffen zijn die ontstekingen en ziekten bestrijden (28, 29, 30 ).

 4. Bovendien gebruikt uw lichaam zink om immuuncellen te maken die helpen ziekten en infecties te bestrijden. Dit mineraal kan ook werken als een antioxidant die celschade bij ontstekingen en ziekten kan stoppen (31, 32).

 5. Het zink in cashewmelk kan de ontsteking in uw lichaam helpen verminderen en de immuniteit verbeteren.

9. Kan bloedarmoede door ijzertekort verbeteren

 1. Als uw lichaam niet genoeg ijzer krijgt, kan het niet voldoende hoeveelheden van het eiwit hemoglobine produceren dat rode bloedcellen helpt zuurstof te transporteren. Dit resulteert in bloedarmoede en leidt tot vermoeidheid, duizeligheid, kortademigheid, koude handen of voeten en andere symptomen (34).

 2. Uit een onderzoek bleek dat vrouwen met een lage ijzerinname ongeveer zes keer meer kans hadden op bloedarmoede dan vrouwen met voldoende ijzerconsumptie (35).

 3. Daarom is het belangrijk om voldoende ijzer uit uw dieet te halen om de symptomen van bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen of te verbeteren.

 4. Omdat cashew-melk veel ijzer bevat, kan het u helpen voldoende niveaus te handhaven. Uw lichaam absorbeert dit type ijzer echter beter wanneer het wordt geconsumeerd met een bron van vitamine C (36).

 5. Probeer, om uw opname van ijzer uit cashewmelk te verhogen, het in een smoothie te mengen met verse aardbeien of sinaasappels die vitamine C bevatten

10. Gemakkelijk toegevoegd aan uw dieet

 1. Cashewnotenmelk is een veelzijdige en gezonde aanvulling op uw dieet.

 2. Omdat het geen lactose bevat, is het geschikt voor diegenen die zuivel vermijden.

 3. Het kan in de meeste recepten worden gebruikt in plaats van koemelk - inclusief smoothies, gebakken producten en koude of warme ontbijtgranen. Je kunt het ook toevoegen aan sauzen om ze romiger te maken of zelfs gebruiken om ijs te maken.

 4. Bovendien, omdat cashewmelk een rijke, romige textuur heeft, smaakt het heerlijk in koffiedranken, warme chocolademelk of thee.

 5. Vergeet niet dat cashewmelk, hoewel het kan worden vervangen door koemelk, een lekkerdere, zoetere smaak heeft.

 6. Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van cashew-melk aan uw dieet, kunt u deze in de meeste winkels kopen of zelf maken. Zoek naar ongezoete variëteiten die geen onnodige ingrediënten bevatten.

Cashewmelk maken

 1. Cashewmelk maken is ongelooflijk eenvoudig.

 2. Plus, de zelfgemaakte versie is geconcentreerder en bevat dus meer voedingsstoffen dan commerciële variëteiten.

 3. U kunt ook bepalen hoeveel suiker en andere ingrediënten u toevoegt.

 4. Om cashewmelk te maken, laat u 1 kop (130 gram) cashewnoten 15 minuten in zeer heet water weken of 1-2 uur of langer in water op kamertemperatuur.

 5. Giet de cashewnoten af ​​en spoel ze en voeg ze vervolgens toe aan een blender met 3-4 kopjes (720-960 ml) water. Mix gedurende 30 seconden tot 1 minuut of tot het glad en schuimig is.

 6. U kunt desgewenst dadels, honing of ahornsiroop toevoegen om te zoeten. Andere populaire toevoegingen zijn zeezout, cacaopoeder of vanille-extract.

 7. In tegenstelling tot de meeste andere plantaardige melk, hoeft u geen cashew-melk door een dunne handdoek of kaasdoek te persen.

 8. U kunt uw cashew-melk maximaal drie tot vier dagen in een glazen pot of container in de koelkast bewaren. Als het scheidt, schud het dan gewoon voor gebruik.

De onderste regel

 1. Gemaakt van hele cashewnoten en water, is cashew-melk lactosevrij en zit het vol met hart-gezonde onverzadigde vetten, eiwitten en verschillende vitamines en mineralen.

 2. Dit soort melk drinken kan de gezondheid van het hart verbeteren, de bloedsuikerspiegel verbeteren, de gezondheid van de ogen bevorderen en meer.

 3. Om cashew-melk aan uw dieet toe te voegen, kunt u uw eigen producten maken of in de meeste winkels commercieel bereide producten vinden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407