Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 bewezen voordelen van walnoten

11 bewezen voordelen van walnoten

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Gewichtsbeheersing en diabetescontrole. Walnoten kunnen ook de gezondheid van de hersenen ten goede komen en fungeren als een humeurversterker. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn walnoten?

 1. Walnoten zijn eetbare zaden van de bomen van het geslacht Juglans. Het zijn ronde, eenzaadige vruchten van de walnootboom. De vrucht en het zaad van walnoot zijn ingesloten in een dikke, oneetbare schil. De schil van de vrucht die de kern omsluit, is hard en gehalveerd.

 2. Walnoten hebben een heerlijke smaak en een knapperige textuur, daarom worden ze gebruikt in veel desserts en gebak zoals koekjes, cakes, granola, ontbijtgranen, energierepen en de immer populaire banaan walnoten brood. Gemalen walnoten en walnotenmeel worden ook gebruikt voor het bakken. Walnoten zitten boordevol essentiële vetzuren en produceren een olie die rijk is aan verzachtende middelen en bekend staat om anti-aging eigenschappen.

 3. De noten zijn altijd als 'hersenvoedsel' beschouwd, misschien omdat de oppervlaktestructuur van de walnoot een gerimpeld uiterlijk heeft, zoals die van de hersenen. Om deze reden zijn ze beschouwd als een symbool van intelligentie, wat ertoe leidt dat sommigen geloven dat ze daadwerkelijk het intellect vergroten!

 4. Hoewel dit niet helemaal waar is, hebben recente studies aangetoond dat de consumptie van deze zaden helpt bij het bevorderen van de hersenfunctie. Er zijn twee soorten; zwarte walnoten en de bruine variëteit. We zullen het in detail hebben over de bruine walnoot.

Voedingswaarde van walnoten

 1. Volgens de USDA Nutrition Data zijn walnoten een rijke bron van vitamine C, B-vitamines (vitamine B6, thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur en folaat), vitamine E, evenals als mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, kalium, natrium en zink.

 2. Walnoten zijn 65 procent vet en 15 procent eiwit. Ze zijn rijker dan de meeste noten in meervoudig onverzadigde vetten (vaak beschouwd als de "goede" vetten) en bevatten relatief veel omega-3-vetzuren, alfa-linoleenzuur (ALA). Walnoten zijn ook bijzonder rijk aan een omega-6-vetzuur genaamd linolzuur.

Gezondheidsvoordelen van walnoten

 1. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van walnoten.

De gezondheid van het hart verbeteren

 1. Volgens de National Institutes of Health (NIH) zijn walnoten rijk aan omega 3-vetzuren waarvan is aangetoond dat ze de gezondheid van het hart helpen verbeteren. Verse rauwe walnoten zijn rijk aan aminozuur l-arginine en enkelvoudig onverzadigde vetzuren (72%) zoals oliezuur.

 2. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Metabolism suggereert dat het consumeren van walnoten de LDL (slechte) cholesterol aanzienlijk verlaagde en het niveau van HDL (goede) cholesterol bij de deelnemers verhoogde. Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum München, Duitsland, ontdekten dat het consumeren van walnoten ook de ApoB-waarden verlaagde, een marker die werd gebruikt om het risico op hart- en vaatziekten te evalueren.

Gewicht beheren

 1. Walnoten helpen je een vol gevoel te krijgen, wat betekent dat ze de verzadiging verhogen. Onderzoekers van de Harvard Medical School ontdekten dat mensen die shakes met walnoten consumeerden gedurende de dag een hoger volheidsniveau hadden in vergelijking met mensen die placebo-shakes hadden. Deze studie heeft echter een kleine omvang gebruikt, dus er is meer onderzoek nodig om deze resultaten te bevestigen. Hoe dan ook, de rijke bron van eiwitten en vezels maakt walnoten een gezonde snackoptie, vooral voor vegetariërs.

Gezondheid van de botten

 1. Walnoten bevatten koper en fosfor die beide essentieel zijn voor het behoud van een optimale gezondheid van de botten. Essentiële vetzuren in walnoten beschermen de botgezondheid van het lichaam. Ze kunnen de calciumabsorptie en -afzetting verhogen en tegelijkertijd de uitscheiding van calcium in de urine verminderen.

Gezondheid van de hersenen

 1. Walnoten bevatten omega-3-vetzuren, die het geheugen en de focus kunnen helpen verbeteren. Omega-3-vetzuren in combinatie met jodium en selenium zorgen voor een optimale werking van de hersenen. Deze noten zijn opgenomen in het mediterrane dieet en het is ook bekend dat ze verlichting bieden bij cognitieve stoornissen zoals dementie en epilepsie.

Antioxidant kracht

 1. Walnoten staan ​​op de tweede plaats op de lijst met 'antioxidantrijke' voedingsmiddelen, net onder bramen. De zeldzame, krachtige antioxidanten zoals chinone juglone, de tannine tellimagrandin en de flavonolmorin aanwezig in walnoten hebben opmerkelijke vrije radicalen opruimende kracht. Deze antioxidanten helpen ook leverschade door chemicaliën te voorkomen.

Metabolisme verbeteren

 1. Walnoot levert samen met EFA mineralen zoals mangaan, koper, kalium, calcium, ijzer, magnesium, zink en selenium in het lichaam. Deze mineralen dragen bij aan metabolische activiteiten zoals groei en ontwikkeling, het genereren van sperma, de spijsvertering en nucleïnezuursynthese.

Diabetes onder controle

 1. Mensen die aan diabetes lijden, kunnen regelmatig walnoten hebben, omdat ze een grote hoeveelheid meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten. Onderzoekers zeggen dat de inname van noten omgekeerd evenredig is met het risico op het ontwikkelen van diabetes type II. Zorg er echter voor dat je deze noot met mate eet.

Spijsverteringssysteem reinigen

 1. Lauri Byerley, universitair hoofddocent aan de Louisiana State University in de Verenigde Staten, zei in haar onderzoeksrapport dat walnoten de darmen helpen en prebiotische eigenschappen hebben. Het dagelijks eten van walnoten verhoogde Lactobacillus, Ruminococcus en Roseburia, wat de darmfunctie verbeterde. eval (ez_write_tag ([![!580400

Mannelijke vruchtbaarheid verbeteren

 1. Walnoten hebben een positief effect op de mannelijke vruchtbaarheid door de kwaliteit, kwantiteit, vitaliteit en motiliteit van het sperma te verbeteren, opgemerkt door een studie gepubliceerd in het tijdschrift Biology of Reproduction onder leiding van Wendie Robbins, Fielding School of Public Gezondheid, Universiteit van Californië.

Ontsteking verminderen

 1. De polyfenolische verbindingen en fytochemische stoffen in walnoten verminderen de effecten van ontstekingen in het lichaam. Dit heeft gunstige gevolgen voor een aantal gebieden, waaronder cardiovasculaire en oncologische gezondheid.

Zwangere vrouwen

 1. Luister goed, zwangere mama's! De rijke bron van vitamine B-complex in geroosterde ongezouten walnoten is essentieel voor de foetale groei.

Reguleer slaap

 1. Deze noot maakt melatonine, een hormoon dat helpt de slaap te induceren en te reguleren. Melatonine is aanwezig in de biologisch beschikbare vorm in deze noten. In een onderzoeksrapport gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition uit 2005, vertoonden laboratoriumratten die walnoten kregen een toename van de melatonineconcentraties in het bloed in vergelijking met ratten die een gecontroleerd dieet zonder de noten kregen. Het is dus het beste om walnoten aan je dinergerechten toe te voegen voor een goede, rustgevende slaap.

Mood Booster

 1. Er wordt gedacht dat onvoldoende hoeveelheden omega-3-vetzuren (in walnoten en enkele andere voedingsmiddelen) hyperactiviteit, prikkelbaarheid en driftbuien kunnen veroorzaken. Het aanvullen van het dieet van een kind met deze noten compenseert het tekort aan EFA's en kan hun humeur helpen verlichten. Dit is zelfs van toepassing op mensen die lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS), die kampen met depressie en stress na een trauma.

Huidverzorging

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Samentrekkende eigenschappen

 1. Walnootolie heeft belangrijke samentrekkende eigenschappen. Geroosterde walnootolie heeft een rijke, nootachtige smaak die helpt aroma en smaak aan het voedsel te brengen. Deze smaak geeft een aangename smaak, maar alleen wanneer het met mate wordt gebruikt. Het wordt gebruikt als drager / basisolie in verschillende therapieën zoals aromatherapie en massagetherapie, evenals in de cosmetische en farmaceutische industrie.

Immuniteit verhogen

 1. Regelmatige consumptie van natuurlijke gepelde walnoten helpt bij het opbouwen van een sterk immuunsysteem, dat het ontstaan ​​van verschillende ziekten kan voorkomen. De rijke bron van antioxidanten, zoals hierboven besproken, is verantwoordelijk voor dit voordeel.

Haarverzorging

 1. Walnoten zijn ook verantwoordelijk voor gezond haar, omdat de grote hoeveelheden vitamines, mineralen, gezonde vetten en antioxidanten haarzakjes versterken en hoofdhuid roosvrij maken. Ze bieden ook dikker, langer en sterker haar. Je kunt ook de schil van walnoten gebruiken als een natuurlijke markeerstift.

Schimmelinfecties

 1. Schimmelinfecties op de huid of in het lichaam, het gebruik van zwarte walnoot kan u helpen om dit allemaal kwijt te raken.

Bijwerkingen

 1. Gemiddeld worden zeven tot negen walnoten per portie als veilig voor consumptie beschouwd. Als u echter te veel noten eet, zijn er enkele bijwerkingen die u kunt ondervinden, als volgt:

Tips voor snel serveren

 1. Walnoten kunnen in uw dieet worden geïntegreerd om te profiteren van alle bijbehorende gezondheidsvoordelen. Een paar manieren om ze aan uw maaltijd toe te voegen zijn als volgt:

 2. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Nonisap helpt kanker voorkomen, bevordert de gezondheid van de lever, onderhoudt de cardiovasculaire gezondheid, ontspant spieren en geeft verlichting bij geheugenproblemen, jicht en diabetes

 2. Voordelen van avocado zijn onder meer het vermogen om de gezondheid van het hart te verbeteren, de spijsvertering te verbeteren, kanker te voorkomen, gewichtsbeheersing. Het is een rijke bron van kalium, goede vetten, vezels.

 3. Nootmuskaat is een populair kruid met veel voordelen, waaronder het vermogen om pijn te verlichten, indigestie te kalmeren, de bloedcirculatie te verbeteren, slapeloosheid te verminderen, de immuniteit te verhogen.

 4. Voordelen van citroen worden toegeschreven aan het vitamine C-gehalte dat helpt de huidkwaliteit te verbeteren, gewichtsverlies aanmoedigt, de spijsvertering verbetert, werkt als een ademverfrisser.

 5. Aubergine helpt bij het opbouwen van sterke botten, vermindert de symptomen van bloedarmoede, vermindert stress en verbetert de spijsvertering. Aubergines helpen ook bij gewichtsverlies, kankerpreventie, diabetescontrole.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407