Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Indrukwekkende voordelen van etherische olie met mosterd

11 Indrukwekkende voordelen van etherische olie met mosterd

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 21 mei 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is mosterd etherische olie?

 1. Essentiële olie van mosterd, vaak verward met mosterdolie, wordt gemaakt van mosterdzaad door een destillatieproces. Mosterd etherische olie wordt ook wel vluchtige olie van mosterd genoemd. De etherische olie bevat 92% allylisothiocyanaat, de stof die verantwoordelijk is voor de scherpe smaak van mosterd. Het is dit allylisothiocyanaat, samen met belangrijke vetzuren zoals oliezuur, linolzuur en erucazuur, die bijdragen aan de lange lijst van medicinale voordelen van essentiële mosterdolie. Hoewel het veilig is om in kleine hoeveelheden te consumeren, wordt de etherische olie meestal lokaal gebruikt.

Gezondheidsvoordelen van etherische olie van mosterd

 1. De gezondheidsvoordelen van essentiële mosterdolie worden hieronder in detail vermeld:

Hulpmiddelen bij ontgifting van de spijsvertering

 1. Essentiële olie van mosterd bevordert de spijsvertering door de secretie van maagsappen en gal uit de milt en lever te stimuleren. Het uitscheidingssysteem wordt ook geholpen door deze olie, omdat de peristaltische beweging van de darmen wordt geactiveerd, wat de spijsvertering ten goede komt.

Eetlust verhoogt

 1. Essentiële olie van mosterd fungeert als een voorgerecht en verhoogt de honger. Dit kan ook een bijwerking zijn van de irriterende en stimulerende eigenschappen van deze olie. Het irriteert de binnenwand van de maag en darmen, krijgt spijsverteringssappen vloeiend en geeft een gevoel van honger.

Werkt als een irritant

 1. Hoewel irriterend zijn niet vaak als een goede zaak wordt gezien, kan het in sommige gevallen nuttig zijn. Irritatie is niets anders dan een manier waarop een orgaan reageert op een externe agent of stimulus. Het laat ook zien dat het orgel reageert op externe prikkels. Deze eigenschap kan worden gebruikt om gevoel terug te brengen in de organen die gevoelloosheid of gebrek aan gevoel hebben. Mosterd etherische olie wordt ook gebruikt om spieren op te pompen en spiergroei of opwinding te stimuleren.

Bestrijdt bacteriële infecties

 1. Deze etherische olie heeft bacteriedodende of antibacteriële eigenschappen. Intern bestrijdt het bacteriële infecties in de dikke darm, het spijsverteringsstelsel, het uitscheidingsstelsel en de urinewegen. Wanneer het extern wordt aangebracht, kan het bacteriële infecties op de huid behandelen.

Voorkomt schimmelinfecties

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Handig insectenwerend middel

 1. Essentiële olie van mosterd fungeert ook als een nuttig insectenwerend middel. Het kan worden gebruikt in ontsmettingsmiddelen en verdampers om insecten weg te jagen.

Hair Care

 1. De aanwezigheid van vetzuren zoals oliezuur en linolzuur maakt mosterdetherische olie een efficiënte haarrevitalisator. De stimulerende effecten verhogen de bloedcirculatie in de hoofdhuid, terwijl de vetzuren de haarwortels voeden. Er is herhaaldelijk aangetoond dat langdurig gebruik van deze olie haaruitval effectief kan voorkomen.

Voorkomt slijm

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Bevordert zweten

 1. Essentiële olie van mosterd bevordert zweten, zowel bij consumptie als bij externe toepassing. Het stimuleert zweetklieren om meer zweet te produceren en vergroot de openingen van de poriën op de huid. Deze eigenschap is nuttig bij het verlagen van de lichaamstemperatuur en voor het verwijderen van gifstoffen, overtollige zouten en water uit het lichaam.

Uitstekende toner

 1. Deze olie dient als een tonicum voor de gezondheid van uw lichaam. Het versterkt alle systemen die in het lichaam werken, geeft kracht en verhoogt de immuunfunctie.

Vermindert symptomen van artritis

 1. Essentiële olie van mosterd biedt verlichting voor symptomen van reuma en artritis en wordt al sinds de oudheid voor dit doel gebruikt.

Andere voordelen

 1. Het is nuttig bij de behandeling van verkoudheid en hoest, hoofdpijn, congestie als gevolg van verkoudheid of lichaamspijn en is nuttig voor spiergroei. Het kan ook op tandvlees worden ingewreven om ze te versterken. Het beschermt ook de tanden tegen ziektekiemen. Deze olie bevat een goed percentage omega-3 en omega-6-vetzuren, antioxidanten en vitamine E, die hun exclusieve gezondheidsvoordelen hebben.

Mosterd etherische olie versus mosterdolie

 1. Essentiële olie van mosterd wordt vaak aangezien voor mosterdolie, omdat beide oliën worden gewonnen uit de zaden van mosterd, die de wetenschappelijke naam Brassica nigra (Zwarte Mosterd) of Brassica hirta (Witte Mosterd) draagt . Ze verschillen echter wat betreft het extractieproces, de chemische samenstelling en de geneeskrachtige eigenschappen.

 2. Extractie: Terwijl mosterdolie wordt geëxtraheerd door koude compressie van mosterdzaden, wordt de essentiële olie ervan geëxtraheerd door stoomdestillatie van de in water gedrenkte zaden, en dat is waar het grootste verschil optreedt.

 3. Chemische samenstelling: Mosterdzaden (zwart of wit) bevatten een enzym myrosinase en een glucosinolaat genaamd sinigrin. Deze twee blijven geïsoleerd in mosterdzaden onder normale omstandigheden, maar reageren wanneer de zaden worden blootgesteld aan druk of hitte. In aanwezigheid van water reageren deze twee componenten tot allylisothiocyanaat (in het geval van zwarte mosterd) en normaal isothiocyanaat (in het geval van witte mosterd), wat een giftige verbinding is.

 4. Geneeskrachtige eigenschappen: Allyl isothiocyanaat aanwezig in etherische olie van mosterd, samen met andere verbindingen, hebben allemaal bewezen bepaalde gezondheidsvoordelen te hebben. Mosterdolie heeft in de loop der jaren echter in verschillende delen van de wereld tegenstrijdige reputaties gehad. Het is een zeer populaire olie in India, Pakistan en Bangladesh, waar het als bakolie wordt gebruikt en als zeer gezond wordt beschouwd, terwijl het in de rest van de wereld vaak als giftig, prikkelbaar en niet geschikt voor eetbare doeleinden wordt beschouwd . In sommige delen van Europa is het verboden deze olie te verkopen en in bepaalde andere landen; het wordt verkocht als massageolie die alleen voor externe toepassing is gereserveerd.

 5. Ondanks verschillende negatieve rapporten over de toxiciteit en waarschuwingen tegen het gebruik ervan door zwangere vrouwen, zijn dergelijke effecten niet waargenomen in India en Bangladesh, waar zowel mosterd als zijn oliën al eeuwen worden gebruikt . Tegelijkertijd is het ook waar dat deze olie irriterende effecten op de slijmvliezen heeft, maar het heeft geen andere inherente bedreigingen. Het kan moeilijk zijn voor mensen die niet gewend zijn aan deze olie en het duurt een paar keer voordat je gewend bent aan de sensatie.

 6. Er is geen specifieke informatie bekend over het mengen ervan, maar het is uiterst zeldzaam om dit als een optie voor aromatherapie te zien vanwege de mild irriterende aard.

 7. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407