Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Indrukwekkende voordelen van maïs

11 Indrukwekkende voordelen van maïs

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 12 juli 2019 Medisch beoordeeld door Zemira Barnes (MS)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is maïs?

 1. Maïs of maïs is een graanplant die is ontstaan ​​in het zuiden van Mexico. De korrels of zaden van maïs bevatten de meeste voedingsstoffen en zijn de meest geconsumeerde delen. Ze komen in meerdere kleuren, afhankelijk van waar het wordt gekweekt en welke soort of variëteit ze toevallig zijn. Een andere genetische variant, suikermaïs genoemd, heeft meer suiker en minder zetmeel in het voedingsmateriaal.

Voedingswaarden

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database biedt maïs niet alleen de nodige calorieën voor een gezond, dagelijks metabolisme, maar is het ook een rijke bron van vitamine A, B, E en veel mineralen. Het hoge gehalte aan voedingsvezels zorgt ervoor dat het een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van spijsverteringsaandoeningen zoals constipatie. De aanwezige antioxidanten werken ook als kankerverwekkende stoffen en voorkomen de ziekte van Alzheimer.

Gezondheidsvoordelen van maïs

 1. Maïs biedt veel gezondheidsvoordelen vanwege de aanwezigheid van hoogwaardige voedingsstoffen in. Naast het feit dat het een heerlijke aanvulling is voor elke maaltijd, biedt de rijkdom aan fytochemicaliën bescherming tegen een aantal chronische ziekten. De goed onderzochte en wijdverbreide gezondheidsvoordelen staan ​​hieronder.

Voorkomt aambeien

 1. Het vezelgehalte van één kopje maïs bedraagt ​​18,4% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dit helpt bij het verlichten van spijsverteringsproblemen zoals constipatie en aambeien, en vermindert ook het risico op darmkanker als gevolg van maïs als volkoren.

Bevordert de groei

 1. Maïs is rijk aan vitamine B-bestanddelen, vooral thiamine en niacine. Thiamine is essentieel voor het behoud van de zenuwgezondheid en de cognitieve functie. Niacine-tekort leidt tot pellagra; een ziekte gekenmerkt door diarree, dementie en dermatitis die vaak wordt waargenomen bij ondervoede personen. Het is ook een goede bron van pantotheenzuur, een essentiële vitamine voor het metabolisme van koolhydraten, eiwitten en lipiden in het lichaam.

 2. Een tekort aan foliumzuur bij zwangere vrouwen kan leiden tot de geboorte van kinderen met ondergewicht en kan ook leiden tot neurale buisdefecten bij pasgeborenen. Het biedt een aanzienlijk percentage van de dagelijkse behoefte aan foliumzuur, waardoor deze aandoening wordt voorkomen. De korrels zijn ook rijk aan vitamine E, een natuurlijke antioxidant die essentieel is voor de groei en bescherming van het lichaam tegen ziekten en aandoeningen.

Gewichtstoename

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Biedt essentiële mineralen

 1. Maïs bevat overvloedige mineralen die het lichaam op een aantal manieren positief ten goede komen, zegt een studie uitgevoerd door Dr. Phil Warman, Nova Scotia Agricultural College, Canada. Fosfor, samen met magnesium, mangaan, zink, ijzer en koper zijn enkele van de essentiële voedingsstoffen die in alle maïssoorten aanwezig zijn. Het bevat ook sporenelementen zoals selenium, die moeilijk te vinden zijn in de meeste normale diëten. Fosfor is essentieel voor het reguleren van de normale groei, de gezondheid van de botten en een optimale nierfunctie. Magnesium is nodig voor het handhaven van een normale hartslag en voor het verhogen van de botmineraaldichtheid.

Beschermt uw hart

 1. Volgens onderzoek heeft maïsolie een anti-atherogeen effect op het cholesterolgehalte, waardoor het risico op verschillende hart- en vaatziekten wordt verminderd. Vooral maïsolie is de beste manier om de gezondheid van het hart te verbeteren en dit wordt afgeleid van het feit dat maïs dicht bij een optimale vetzuurcombinatie ligt. Hierdoor kunnen omega-3-vetzuren de schadelijke LDL of slechte cholesterol verwijderen en op de bindingsplaatsen vervangen. Dit verkleint de kans dat bloedvaten verstopt raken, verlaagt de bloeddruk en minimaliseert het risico op een hartaanval en beroerte.

Voorkomt bloedarmoede

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verlaagt LDL-cholesterol

 1. Volgens een studie van Dr. Robert Nicolosi, Universiteit van Massachusetts, VS, verlaagt consumptie van maiskolfolie LDL-plasma of slechte cholesterol door de cholesterolabsorptie in het lichaam te verminderen. Zoals eerder vermeld, betekent deze vermindering van LDL-cholesterol niet een vermindering van HDL of goede cholesterol, die gunstige effecten op het lichaam kan hebben. Ze omvatten de vermindering van hartziekten, preventie van atherosclerose en algemene opruiming van vrije radicalen door het hele lichaam.

Huidverzorging voor de ogen

 1. Gele maïs is een rijke bron van bètacaroteen, die vitamine A in het lichaam vormt en essentieel is voor het behoud van een goed zicht en de huid. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Science, is bètacaroteen een geweldige bron van vitamine A omdat het wordt omgezet in het lichaam volgens de benodigde hoeveelheid. Vitamine A kan giftig zijn als er teveel wordt geconsumeerd, dus het is ideaal om het te verkrijgen via bètacaroteen-transformatie. Het zal ook de gezondheid van de huid en slijmvliezen ten goede komen, evenals het immuunsysteem stimuleren.

 2. De hoeveelheid bètacaroteen in het lichaam die niet wordt omgezet in vitamine A fungeert als een zeer sterke antioxidant, zoals alle carotenoïden, en kan ziekten zoals kanker en hartaandoeningen bestrijden. Dat gezegd hebbende, moeten rokers voorzichtig zijn met hun inname van bètacaroteen, omdat rokers met een hoog bètacaroteengehalte meer kans hebben op longkanker, terwijl niet-rokers met een hoog bètacaroteengehalte minder kans hebben op longkanker.

Besturing Diabetes

 1. In de afgelopen decennia leek de wereld te lijden aan een epidemie van diabetes. Hoewel het exacte mechanisme hiervoor niet kan worden vastgesteld, is het over het algemeen gerelateerd aan voeding. Studies hebben aangetoond dat consumptie van volle granen verband houdt met een verminderd risico bij de ontwikkeling van diabetes type 2. Volgens het Journal of Medicinal Food helpt de consumptie van de kernels bij het beheer van niet-insulineafhankelijke diabetes mellitus (NIDDM) en is het effectief tegen hypertensie vanwege de aanwezigheid van fenolische fytochemicaliën in volle maïs. Fytochemicaliën kunnen de opname en afgifte van insuline in het lichaam reguleren, wat de kans op spikes en druppels voor diabetespatiënten kan verminderen en hen kan helpen een gezonde levensstijl te behouden.

Cosmetische voordelen

 1. Maïzena wordt gebruikt bij de productie van veel cosmetische producten en kan ook lokaal worden aangebracht om huiduitslag en irritatie te verzachten. De producten kunnen worden gebruikt om kankerverwekkende aardolieproducten te vervangen die belangrijke componenten zijn van veel cosmetische preparaten. Veel van de traditionele huidcrèmes bevatten vaseline als basismateriaal, dat vaak poriën kan blokkeren en de huidaandoeningen nog erger kan maken. Verder is cosmetisch gebruik van maïsolie in huidreiniging en rimpelverminderende crème gepatenteerd door Dr. Donald E. Barker, hoogleraar chirurgie, afdeling chirurgie, aan de Universiteit van Tennessee College of Medicine, VS.

Hoe te selecteren en op te slaan?

 1. De twee soorten maïs omvatten maïs en veldmaïs. Suikermaïs wordt vaker geconsumeerd en veldmaïs wordt meestal gemalen en gebruikt voor de productie van meel.

 2. Het is gemakkelijk beschikbaar op markten over de hele wereld. Het is altijd goed om verse maïs te consumeren; bevroren maïs kan echter ook worden gebruikt. Let er bij het kopen van verse mais op dat de kaf niet uitdroogt. Gebruik ook verse maïs binnen een paar dagen om een ​​goede smaak te garanderen. Om ze op te slaan, kunt u de schil bewaren en ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren voor een langere houdbaarheid.

Snelle ideeën om te dienen

 1. Maïs bevat grote hoeveelheden vetzuur, dus voor mensen die al een hoog risico op hartaandoeningen hebben, kan overtollige maïs of maïsolie die aandoeningen en risico's gevaarlijk verergeren. Ook wordt maïs vaak omgezet in maïsstroop met een hoge fructose, die wordt gewonnen uit maïs om te gebruiken als zoetstof. Het is erger dan tafelsuiker en is een oorzaak van obesitas, en heeft ook een negatieve invloed op uw bloedsuikerspiegel.

 2. Maïs is een rijke bron van veel essentiële voedingsstoffen en vezels. Een maaltijd rijk aan maïs kan een lange weg zijn in het beschermen tegen vele ziekten en kwalen. Begin dus te shucken!

 3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Leer 6 eenvoudige manieren om honing te gebruiken voor gewichtsverlies en gezond te blijven. Honing is een goede bron van eiwitten, water, energie, vezels, suikers en verschillende vitamines en mineralen.

 2. De belangrijkste voordelen voor de gezondheid van zwarte peper zijn het vermogen om gewichtsverlies bij de spijsvertering te helpen. Soepen traditionele tonics gemaakt met zwarte peper helpen bij het behandelen van koude hoest.

 3. Amandelen hebben geweldige gezondheidsvoordelen, waaronder een verlaging van de bloeddruk die het cholesterolgehalte in de bloedsuikerspiegel regelt. Ze zijn rijk aan vet, vezels, magnesium, vitamine E.

 4. Papaya helpt bij het verbeteren van de spijsvertering, verlichting van kiespijn, verbetering van de immuniteit, gezondheid van het hart. Het is rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen helpt kanker voorkomen

 5. Neem blad helpt om roos te bestrijden, irritatie te verzachten, de huid te beschermen, immuniteit te stimuleren, ontsteking te verminderen, wondgenezing te versnellen, maagproblemen te verlichten, veroudering te vertragen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407