Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Indrukwekkende voordelen van zoete aardappelen

11 Indrukwekkende voordelen van zoete aardappelen

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 26 juni 2019 Medisch beoordeeld door Sherllie Kartika (MS, RD)

 2. Aardappelen bevatten hun vermogen om te helpen bij een gezonde gewichtstoename, de immuniteit te verhogen, de spijsvertering te reguleren, de symptomen van astma en bronchitis te verzachten en diabetes te beheersen. Zoete aardappelen helpen ook bij het behandelen van maagzweren en het verlichten van artritispijn. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn zoete aardappelen?

 1. Zoete aardappelen zijn knolgewassen met de wetenschappelijke naam Ipomoea batatas. De plant is een klimplant met hartvormige of gelobde bladeren. De kleur van de knol varieert van paars tot rood tot lichtgeel en wit, afhankelijk van de variëteit, het grondtype, het klimaat waarin het groeit en de beschikbare mineralen. Zoals de naam al aangeeft, zijn zoete aardappelen van nature zoet en kan de smaak ervan worden verbeterd wanneer ze worden gekookt.

 2. De rode variëteit heeft een droger en harder vruchtvlees, terwijl de witte en gele zoete aardappelen sappiger vlees hebben. De rode variëteit heeft een karakteristiek aroma dat prominenter wordt wanneer het wordt gekookt. De verscheidenheid aan smaak, texturen en kleuren kan worden toegeschreven aan het gehalte aan antioxidanten en vitaminen. De roodachtige en oranje, de gekleurde zoete aardappelen zijn rijk aan bètacaroteen, terwijl de paarse zoete aardappelen rijk zijn aan anthocyanine.

 3. Volgens de USDA zijn zoete aardappelen een rijke bron van energie, koolhydraten en vezels. Ze bevatten ook een breed scala aan mineralen zoals calcium, fosfor, natrium, kalium en magnesium.

 4. Ze zitten ook boordevol andere voedingsstoffen die vitamines bevatten en fytosterolen, isoflavonen en aminozuren zoals leucine, glutaminezuur en threonine bevatten. Eén portie zoete aardappel alleen levert meer dan 400% van je dagelijkse dosis vitamine A!

Gezondheidsvoordelen van zoete aardappelen

 1. Zoete aardappelen hebben veel gezondheidsvoordelen. Laten we ze hieronder in detail bekijken.

Spijsvertering verbeteren

 1. Groenten, het is een uitstekende facilitator voor de spijsvertering. Ze zijn gemakkelijk te verteren omdat ze voornamelijk zetmeel bevatten. Ze zijn kalmerend voor de maag en darmen, zodat u problemen bij het verteren kunt voorkomen. Bovendien voedt vezel de kleine microben in onze darm en helpt zo een gezonde darm te ondersteunen en te bevorderen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gewichtstoename promoten

 1. Zoete aardappelen bevatten goede hoeveelheden complex zetmeel, samen met gezonde vitamines, mineralen en eiwitten. Bovendien zijn ze zeer gemakkelijk te verteren. Ze leveren dus veel energie en zijn uitstekende bulkbouwers voor mensen die willen afvallen.

 2. Mensen die recentelijk aan ziektes hebben geleden, of zich zelfbewust over kwetsbaar of abnormaal dun voelen, zouden dit nieuws over zoete aardappelen moeten verwelkomen, omdat er geen bijbehorende bijwerkingen zijn, die het grootste deel van de synthetische bulk voedingssupplementen hebben.

Ontsteking verminderen

 1. Zoete aardappelen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en zijn voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van bètacaroteen, anthocyanen, vitamine C en magnesium. Beta-carotenen en anthocyanen zijn actieve bio-verbindingen die bij consumptie antioxiderende effecten kunnen hebben en daardoor oxidatieve stress en ontsteking verminderen. Onderzoek en studies hebben aangetoond dat deze verbindingen potentiële suppressieve antikankeractiviteiten bezitten en immuniteit bevorderen.

Boost immuunsysteem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Astma vriendelijk eten

 1. Een studie gepubliceerd door het American Journal of Clinical Nutrition suggereert dat er een positief verband bestaat tussen antioxidantrijke diëten en klinische astma-uitkomsten. Zoete aardappelen zijn ook een van de voedingsmiddelen die het minst waarschijnlijk een allergische reactie opwekken, een veel voorkomende oorzaak van astma.

Behandel bronchitis

 1. Van zoete aardappelen wordt aangenomen dat ze het lichaam kunnen opwarmen, mogelijk vanwege de zoetheid en andere voedingsstoffen die de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Deze eigenschap is ook gunstig voor mensen die lijden aan bronchitis, samen met het krachtige effect op congestie. De concentratie vitamine C, ijzer en andere voedingsstoffen helpt bij de behandeling van bronchitis.

Artritispijn verminderen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Kan kanker helpen voorkomen

 1. Onderzoek uitgevoerd door laboratoriummuizen door Khalid Asadi et al. van het Auckland Cancer Society Research Centre, Nieuw-Zeeland suggereerde dat paarse zoete aardappel anthocyanine-rijke diëten de tumorgroei helpen verminderen en remmen (Biomed Research International 2015). Chemopreventieproeven zijn nodig bij mensen om de anti-kanker eigenschappen van zoete aardappel te begrijpen. Bovendien suggereerde een studie uitgevoerd door onderzoekers van Kansas State University, VS, dat met anthocyanine verrijkte zoete aardappel kan beschermen tegen colorectale kanker vanwege zijn antiproliferatieve mogelijkheden.

Behandel maagzweren

 1. Onderzoek toont aan dat een vezelrijk dieet en een dieet rijk aan vitamine C het risico op maagzweren vermindert. Dit is goed nieuws omdat zoete aardappelen rijk zijn aan vezels en vitamine C. Ze bevatten ook B-complex vitamines, kalium en calcium zijn allemaal zeer effectief bij het genezen van maagzweren. Bovendien voorkomt het ruwvoer verkregen uit vezels constipatie en de resulterende zuurvorming, waardoor de kans op zweren wordt verkleind. Hun ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen verminderen ook de pijn en ontsteking van de zweren.

Diabetes beheren

 1. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen zoete aardappelen acceptabel voedsel zijn voor diabetici. Hoewel het veel koolhydraten en suiker bevat, wordt het beschouwd als een voedsel met een lage glycemische waarde en heeft het een lagere glycemische index dan gewone witte aardappelen. Kookmethoden veranderen ook de glycemische index van zoete aardappelen. Gekookte zoete aardappelen hebben bijvoorbeeld een lagere glycemische index in vergelijking met geroosterde zoete aardappelen. Dat betekent natuurlijk niet dat diabetici ze zonder onderscheid zouden moeten eten. Het idee is dat ze rijst of witte aardappelen in hun dieet kunnen vervangen door zoete aardappelen en deze kunnen koken door te koken in plaats van te braden.

Voorkom uitdroging

 1. De vezels of ruwvoer in zoete aardappelen helpen het lichaam water vast te houden. Dit houdt de waterbalans in het lichaam in stand, waardoor je gehydrateerd blijft en je cellen efficiënt functioneren. [! 1475 => 1130 = 15!

 1. Zoete aardappelen zijn effectief om mensen te helpen stoppen met verslavingen zoals roken, drinken en bepaalde verdovende middelen. Ze zijn goed voor de gezondheid van slagaders en aders, omdat ze hun muren beschermen tegen verharding. De hoge concentratie bètacaroteen (een alternatieve vorm van vitamine A) en fosfor is uitstekend voor zowel de oog- als de hartgezondheid.

 2. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407