Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Verrassende voordelen van etherische olie van mandarijn

11 Verrassende voordelen van etherische olie van mandarijn

 1. Mandarijnen zijn citrusvruchten die ook bekend staan ​​als mandarijntjes of mandarijnen. Er is echter een klein verschil. Mandarijnen zijn meer geel van kleur en komen met pitten, terwijl mandarijnen meer oranje van kleur zijn en zonder pitten komen. Dus, etherische olie van mandarijn wordt ook wel etherische olie van mandarijn genoemd. De botanische naam van beide planten is Citrus Reticulata, waaruit blijkt dat ze hetzelfde zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn mandarijnplanten inheems in China. Van daar gingen ze naar Europa en nu is Italië een van de grootste producenten van mandarijnolie. De etherische olie wordt gewonnen door koude compressie van de verse schillen van deze vruchten en bevat alfa-thujon, alfa-pineen, bèta-pineen, camfeen, citral, citronellal, gamma-terpinolene, geranial, geraniol, limoneen, linalool, methylantranilaat, myrceen, nerol , sabinene en terpineol. Mandarijnen hebben een speciale plaats in de Chinese cultuur omdat ze werden geschonken aan de Mandarijnen (de naam die aan Chinese functionarissen onder de koning werd gegeven).

Gezondheidsvoordelen van etherische olie van mandarijn

 1. Afgezien van het feit dat het wordt gebruikt als smaakstof in de voedingsmiddelen- en dranken-, cosmetica-, zeep-, olie- en parfumindustrie, heeft deze olie ook verschillende krachtige medicinale toepassingen. Laten we hieronder meer over die gezondheidsvoordelen onderzoeken.

Voorkomt infecties

 1. Het beschermt wonden tegen septisch gedrag en tegen andere bacteriële, schimmel- of virale infecties. Het vormt een beschermende bedekking op de wond en bevordert de verzameling van bloedplaatjes en leukocyten op de getroffen plaats, waardoor de indringing van microben wordt geblokkeerd. Bovendien heeft de olie zelf in een rapport van het International Journal of Molecular Sciences 2018, bactericide en fungicide eigenschappen en doodt ze, waardoor dit beschermende effect wordt versterkt.

Verlicht spasmen

 1. Een spasme in de luchtwegen kan leiden tot ademhalingsproblemen, congestie en uitputtende hoest, terwijl spierspasmen krampen en spiertrekkingen veroorzaken, die erg pijnlijk zijn. Spasmen in het spijsverteringsstelsel (darmen) kunnen leiden tot braken en trekken van pijn in de maag en darmen, terwijl een spasme in het zenuwstelsel kan leiden tot zenuwaandoeningen en convulsies. Er zijn een aantal behandelingen, maar één die kruiden is en geen nadelige bijwerkingen heeft, is etherische olie van mandarijn. Slechts een paar druppels en de spasme zal genezen.

Verbetert de bloedcirculatie

 1. De olie van mandarijntjes verbetert ook de circulatie van bloed en lymfe, vooral onder de huid, waardoor de huid verjongd blijft en er jong en levendig uitziet. Deze verbeterde circulatie zorgt ook voor warmte en biedt verlichting bij reuma en artritis. Dit bevordert ook de groei en verhoogt de immuniteit.

Verwijdert toxines

 1. Het zuivert het bloed door giftige en ongewenste stoffen uit het lichaam te verwijderen door middel van excretie, waaronder urine, fecaliën en zweet. Dit voorkomt ziekten die het gevolg zijn van de afzetting van gifstoffen, zoals abcessen, steenpuisten, acne, jicht en artritis.

Verbetert de spijsvertering

 1. Een paar druppels van deze olie na de lunch of het diner vergemakkelijken de spijsvertering door de afvoer van spijsverteringssappen en gal in de maag te stimuleren. Het verhoogt ook de eetlust.

Verminderde

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Nerveus relaxant

 1. Hoewel de olie een veelvoorkomend kalmerend middel is, is de kalmerende werking meer prominent aanwezig in ontspannende en kalmerende zenuwaandoeningen en verstoringen. Het kan aanvallen van epilepsie, hysterie en convulsies kalmeren. Bovendien verwijdert het stress en angst.

Bevordert de celgroei

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Werkt als tonisch

 1. Essentiële mandarijnolie verbetert de algehele gezondheid en verhoogt de functie van het immuunsysteem. Omdat het een tonicum is, helpt het bij de groei en het goed functioneren van het lichaam door alle organische systemen die erin werken te versterken, inclusief de ademhalings-, spijsverterings-, cardiovasculaire, bloedsomloop, neurotische, uitscheidings-, zenuw- en endocriene systemen. Het verhoogt ook het algehele immuunsysteem van het lichaam.

Sedatief effect

 1. De etherische olie van mandarijn is een bekend kalmerend middel voor ontstekingen en zenuwstoornissen.

Cures Maagaandoeningen

 1. Deze olie helpt het zuur- en base-evenwicht in de maag te behouden en beschermt het tegen zweren en andere aandoeningen. Het bestrijdt ook infecties in de maag.

 2. Andere voordelen

 3. Deze etherische olie verlicht stress, geneest huidaandoeningen, onderhoudt de vochtbalans in de huid, behandelt diarree, constipatie, winderigheid en andere dergelijke aandoeningen gerelateerd aan spijsverterings- en uitscheidingssystemen, terwijl ook littekens verminderen, rekken vlekken en dikke scheuren in de huid.

 4. Waarschuwingswoorden

 5. Het is bekend dat het foto-toxiciteit vertoont en het kan bij sommige huidtypen irritatie veroorzaken.

 6. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407