Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Verrassende voordelen van mango's

11 Verrassende voordelen van mango's

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

Wat is een mango?

 1. Mango's staan ​​bekend als de koning van de vruchten en zijn tropische vruchten die tot dezelfde familie behoren als die van pistachenoten, gandaria, mombin en cashewnoten. Gangbare namen voor mango's zijn mangot, manga en mangou, afhankelijk van de regio of het land. Naast de zoete, weelderige smaak van mango's, bevatten ze een overvloed aan vitamines, mineralen en antioxidanten die zorgen voor een optimale gezondheid.

 2. Al tientallen jaren worden mango's gebruikt om de maag te kalmeren. Net als papaja's bevatten ze bepaalde enzymen met maagverzachtende eigenschappen. Mango is rijk aan vezels, dus als je elke dag minstens één mango hebt, kun je constipatie, stapels en symptomen van het prikkelbare darm syndroom (PDS) verminderen.

 3. Onderzoek gepubliceerd in het Journal Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety heeft aangetoond dat bepaalde vitamines, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels een positief effect hebben op het elimineren van degeneratieve ziekten, waaronder bepaalde vormen van kanker en het hart voorwaarden. Een specifiek voorbeeld is het kaliumgehalte, dat kan helpen verliezen van het lichaam tijdens zware activiteiten op te vangen.

 4. Volgens Indiase overtuigingen symboliseren mango's het leven (het is de nationale vrucht van India) en worden ze in bijna elk heilig ritueel gebruikt. Mangobladeren worden vaak gebruikt voor festivals en bruiloftsdecoraties. 'Chutney' gemaakt van Indiase mango's is universeel populair geworden. Naarmate de populariteit van mango's zich heeft verspreid, hebben veel voedselproducenten geleien, jam, pompoen, augurken, marinades en kruiden geïntroduceerd met een pure mangosmaak.

Mango's Nutrition Feiten

 1. Mango's bevatten zeer weinig verzadigd vet, cholesterol en natrium. Ze zijn een uitstekende bron van voedingsvezels en vitamine B6, evenals een goede bron van vitamine A en vitamine C. Volgens de USDA National Nutrient Database zijn ze rijk aan mineralen zoals kalium, magnesium en koper en zijn ze een van de de beste bronnen van quercetine, beta-caroteen en astragaline.

Gezondheidsvoordelen van mango's

 1. Laten we enkele van de andere gezondheidsvoordelen van mango's in detail bekijken:

Algemene gezondheid behouden

 1. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients hebben mango's een indrukwekkend vitaminegehalte dat bijdraagt ​​aan de algehele gezondheid. Ze zijn rijk aan kalium (4 procent in 156 mg) en magnesium (2 procent in 9 mg) en zijn een geweldige remedie voor hoge bloeddruk. Mango's zijn vitaminekrachtcentrales, rijk aan B-vitamines, vitamine A, vitamine C, vitamine E en vitamine K. Deze componenten helpen u tal van ziekten te voorkomen die kunnen ontstaan ​​door tekorten aan deze micronutriënten. Krachtige antioxidanten in mango's kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam en helpen bij het voorkomen van hartziekten, vroegtijdige veroudering, kanker en vele andere degeneratieve ziekten.

Kanker voorkomen

 1. Verder, uitgebreid onderzoek gepubliceerd in het Journal of Nutrition Research suggereert dat de polyfenolen in mango een chemotherapeutisch potentieel hebben tegen borstkanker.

Gewichtstoename promoten

 1. Mango's eten en combineren in andere gerechten is een van de gemakkelijkste manieren om gewichtstoename te bevorderen - als u dat wilt. Minder dan een kopje mango (150 gram) bevat ongeveer 86 calorieën, die gemakkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen. Mango's bevatten zetmeel, dat in suiker wordt omgezet en helpt bij het aankomen. Mangomilkshakes versnellen het proces van aankomen, omdat ze suiker bevatten, evenals vet en eiwitten uit melk, en zijn notoir lekker!

Hulp bij de spijsvertering

 1. Mango's spelen een prominente rol bij het elimineren van problemen zoals indigestie en overmatige zuurgraad. De spijsverteringsenzymen in mango's (zoals amylase-enzym mangiferin) werken om een ​​natuurlijke, efficiënte spijsvertering te bevorderen. De bioactieve ingrediënten in mango's zoals esters, terpenen en aldehyden dragen bij aan het verbeteren van de eetlust en verbeteren ook de functie van het spijsverteringsstelsel.

Behandel bloedarmoede

 1. Mango's zijn rijk aan ijzer, waardoor ze gunstig zijn voor mensen met bloedarmoede. Een regelmatige, gemodereerde inname kan de kans op bloedarmoede verminderen door het aantal rode bloedcellen in het lichaam te verhogen. Het tonicum gemaakt van mango's in de Chinese kruidengeneeskunde staat bij velen bekend als yin tonicum en het wordt gebruikt om bloedarmoede, bloedend tandvlees, hoest, constipatie, misselijkheid, koorts, zeeziekte en als een remedie voor een zwakke spijsvertering te behandelen.

Nuttig tijdens de zwangerschap

 1. Mango's zijn gunstig voor zwangere vrouwen gezien hun ijzergehalte, zoals hierboven vermeld. Artsen schrijven vaak prenatale vitamines of ijzertabletten voor tijdens de zwangerschap, maar mango's kunnen u helpen een gezond dieet aan te vullen. De smaakpapillen tijdens de zwangerschap verliezen meestal een deel van hun gevoeligheid, dus mango's zullen zeker de vreugde van je dag blijken te zijn, meer dan alleen de gezondheidsvoordelen.

Verlaagt Acne

 1. Misschien bent u verrast om te weten dat mango's nauw verwant zijn met huidverzorging. Ze zorgen niet alleen voor een gezonde gloed op je gezicht, maar helpen ook de huidskleur lichter te maken. Je kunt je schoonheid gemakkelijk verbeteren door dit smakelijke fruit regelmatig in je dieet op te nemen.

 2. Mango's worden beschouwd als een effectieve zelfgemaakte remedie voor de behandeling van acne. Door de pulp lokaal op de huid aan te brengen, kan deze de verstopte poriën van de huid openen. Zodra deze poriën worden geopend, zal de vorming van acne uiteindelijk stoppen. Het ontstoppen van de poriën van de huid is de meest effectieve manier om acne te elimineren. Om van dit voordeel te genieten, is het niet nodig om ze elke dag te eten; u moet de pulp verwijderen en ongeveer 10 minuten op de huid aanbrengen en vervolgens afspoelen.

Veroudering vertragen

 1. Mango's bevatten grote hoeveelheden vitamine A en C, die helpen bij het produceren van collageen-eiwitten in het lichaam. Collageen helpt de bloedvaten en het bindweefsel van het lichaam te beschermen, waardoor het natuurlijke verouderingsproces wordt vertraagd. Daarom kunnen mango's terecht een anti-aging voedingsmiddel worden genoemd.

Gezondheid van de hersenen bevorderen

 1. Mango's bevatten veel vitamines, zoals C, B6 en foliumzuur, een paar voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor het behoud en de verbetering van de hersenfunctie. Deze vitamines helpen bij de samensmelting van de belangrijkste neurotransmitters die bijdragen aan het bepalen van de stemming en de aanpassing van slaappatronen. Met mango's als onderdeel van uw dieet, kunt u verzekerd zijn van een gezond brein en een effectieve zenuwfunctie. Het glutaminezuurgehalte in mango's verbetert ook de concentratie en het geheugen.

Immuniteit verhogen

 1. Mango's zijn rijk aan bètacaroteen, een krachtige carotenoïde. Dit element helpt het immuunsysteem te verbeteren. Overmaat bètacaroteen wordt ook omgezet in vitamine A in het lichaam. Vitamine A is een andere antioxidant die u extra bescherming biedt tegen de vrije radicalen die uw interne systemen beschadigen.

Diabetes beheren

 1. Plaats 10 of 15 mangobladeren in warm water en sluit het met een deksel voordat u naar bed gaat. Drink 's morgens het water op een lege maag na het filteren van de bladeren. Regelmatig oefenen van deze methode heeft positieve resultaten opgeleverd bij het beheer van de bloedsuikerspiegel bij diabetici.

Wat zijn Mango-allergieën?

 1. Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor mango's omdat ze tot de familie Anacardiaceae behoren, waardoor ze een verre verwant van gifsumak zijn. Mango's bevatten een kleine hoeveelheid van een stof genaamd urushiol, een giftige hars die dermatitis kan veroorzaken. De ernst van deze huidallergie varieert van persoon tot persoon. De schil en het sap van mango's zijn echter meer verantwoordelijk voor deze allergie, terwijl het vruchtvlees een relatief lage kans heeft om deze allergische reactie op te wekken.

Hoe winkel mango's kopen?

 1. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

 2. Kopen: sommige soorten mango's worden niet rood, oranje of geel. Als u deze alternatieve groene variëteiten liever koopt, probeer dan andere tekenen van rijpheid te vinden, zoals een zoet aroma. Groene mango's zijn populair in Thailand, India en Maleisië.

 3. Selecteren: Om een ​​rijpe mango te selecteren, drukt u licht op het oppervlak om te controleren of deze niet te hard is. Als u rauwe of onrijpe mango's koopt, bewaar deze dan in een papieren zak op een warme plaats; ze zullen binnen twee dagen rijpen. Als je de onrijpe mango's op kamertemperatuur houdt, kan het tot 1 week duren voordat ze volledig rijpen.

 4. Je kunt verse mango's herkennen aan hun grootte; ze moeten ongeveer 4 centimeter lang zijn, terwijl het gewicht kan variëren van negen gram tot vier pond. Hoe groter het fruit, hoe hoger de fruit-tot-zaadverhouding. Het hoogseizoen loopt van mei tot september, maar er zijn veel markten die het hele jaar door mango's importeren uit warme klimaten.

 5. Bevriezen: als u ongekookte mango's wilt invriezen, strooi u gewoon suiker over het geplaatste, geschilde en gesneden fruit (rauw en ongekookt). Roer licht met een houten lepel tot de suiker smelt in het sap van de mango zelf. Zorg ervoor dat de stukjes goed zijn bedekt met suiker. Verzegel ze in een luchtdichte container en vries in.

 6. Enkele feiten over mango's

 7. Ze zijn bijna 4.000 jaar geleden ontstaan ​​in Zuid-Azië, meer bepaald in Birma en Oost-India. Veel verhalen in de Indiase mythologie vermelden de mangoplant; Van Lord Buddha wordt gezegd dat hij vaak heeft gemediteerd in een mangobos. De mangoteelt verspreidde zich eerst naar Maleisië, Oost-Azië en Oost-Afrika en werd uiteindelijk rond het jaar 1880 in Californië geïntroduceerd. Ze werden in Portugal en Brazilië geïntroduceerd door Portugese ontdekkingsreizigers, terwijl de mangoteelt begon in Hawaï en Florida rond de 19e eeuw.

 8. Mango's zijn te vinden in twee variëteiten, een uit India en de andere uit de Filipijnen en Zuidoost-Azië. Indiase mango's hebben een felgele of rode kleur, terwijl de Filippijnse soort een lichtgroene kleur heeft. De mangoplant vereist een vorstvrij klimaat omdat de bloemen en vruchten worden beschadigd als de temperaturen onder 40 graden F dalen. De vruchten worden begunstigd door warm, droog weer.

 9. Mangobomen creëren een schilderachtig landschap en groeien tot 65 voet. Ze staan ​​ook bekend om hun lange levensduur; van sommige exemplaren is bekend dat ze meer dan 300 jaar leven en vrucht blijven dragen. De bladeren van mangobomen zijn meestal lichtgroen van kleur, die donkerder wordt naarmate ze groeien en in hoogte toenemen. De jonge bladeren zijn meestal rood van kleur. De bloemen verschijnen op een mangoboom bij de takterminals. De roodachtige bloemen worden gevonden in dichte pluimen van maximaal 2.000 kleine bloemen. Deze bloemen geven een vluchtige stof af die voor sommige mensen een allergeen kan zijn en mogelijk ademhalingsproblemen kan veroorzaken.

 10. De vruchtlichamen van een mangoboom groeien aan het achterste uiteinde van de snaarachtige stengel (de voormalige pluim). De grootte van de vrucht is meestal ongeveer twee tot negen centimeter lang en de vorm varieert tussen niervormig, ovaal en rond. Het vlees van mango's heeft een vergelijkbare consistentie als dat van perziken. Het vruchtvlees is buitengewoon sappig en straalt uit de schil van een enkelvoudig ovaal zaad. Mangovruchten hebben na de bloei 100 tot 150 dagen nodig om volledig te rijpen.

 11. Een goede groei van mangobomen is alleen mogelijk met goed zonlicht en grond. Ze groeien in goed doorlatende grond met een pH tussen 5,5 en 7,5. De plant heeft een groot, diep stuk grond nodig om zijn uitgebreide wortels te verspreiden, en de boom heeft vorstbescherming nodig. De bomen kunnen bacterievlekken, ongedierte en andere plantenziekten ontwikkelen, maar er zijn veel bekende behandelingen om ze gezond te houden.

 12. Mango's worden voornamelijk in tropische landen gekweekt, maar Californië, Florida, Midden-Amerika en Mexico hebben ook hun mangoteelt ontwikkeld en zijn belangrijke leveranciers voor Amerikaanse markten geworden.

 13. Nu hebt u nog meer redenen om dit heerlijke fruit in uw dagelijkse voeding op te nemen!

Lees dit volgende:

 1. Dragonfruit, rijk aan voedingsstoffen met weinig calorieën, kan gunstig zijn voor de bestrijding van chronische ziekten, het verbeteren van de darmgezondheid, het stimuleren van de immuniteit. Het bevat veel ijzer.

 2. Aloë vera verbetert de spijsvertering en het immuunsysteem, vertraagt ​​veroudering, vermindert artritis pijn, geneest wonden, geneest misselijkheid, elimineert zweren en verlaagt de bloedsuikerspiegel

 3. Gezondheidsvoordelen van pruimen omvatten verlichting van indigestie, griepinfectie en aan angst gerelateerde problemen. Pruimen helpen ook bij het handhaven van een gezond cholesterolniveau.

 4. Kalk heeft voordelen zoals gewichtsverlies, huidverzorging, verbeterde spijsvertering, scheurbuikbehandeling. Het helpt ook bij het verlichten van stapels, urinewegaandoeningen.

 5. Vijgen zijn rijk aan vezels, magnesium, mangaan, natrium, vitamine B6 K, kalium, calcium, andere mineralen. Ze bevorderen botdichtheid lagere bloeddruk. Lees verder!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407