Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 effectieve huismiddeltjes voor tandvleesaandoeningen

13 effectieve huismiddeltjes tegen tandvleesaandoeningen

 1. Het primaire doel van een persoon moet zijn om de reeds veroorzaakte infectie te beheersen en te verminderen. De behandelingsopties variëren afhankelijk van het type en de ernst van de tandvleesaandoening waaraan u lijdt. Het handhaven van uitstekende mondhygiëne en zorgvuldige parodontale controle is erg belangrijk wanneer mensen veranderingen in hun mond opmerken. Veranderingen in levensstijlgedrag, zoals roken en pruimtabak, worden ook belangrijk om de resultaten van eenvoudige huismiddeltjes te verbeteren.

Home Remedies voor tandvleesaandoeningen

 1. Sommige huismiddeltjes tegen tandvleesaandoeningen zijn onder meer:

Borstelen

 1. Volgens NIDCR en de American Dental Association (ADA) wordt twee keer per dag tandenpoetsen aanbevolen. De ADA beveelt tweemaal daags poetsen aan, omdat de meeste mensen de plaque-biofilm niet in één keer kunnen verwijderen en daarom een ​​tweede keer poetsen de verwijdering van de plaque verbetert. Het is voordeliger als er fluoride aanwezig is in de tandpasta die u gebruikt. De voorgestelde poetstijd van tanden moet 2 minuten zijn, tweemaal daags. Zorg ook voor een goede poetsbeurt van de tandvleeslijn, omdat het grootste deel van de tandplak die infecties kan veroorzaken aanwezig is op de kruising van tandvlees en tanden, ook wel dento-gingivale kruising genoemd.

Flossen

 1. Regelmatig flossen helpt bij het verminderen van gingivitis en is het meest aanbevolen hulpmiddel voor het verwijderen van plaque-biofilm. Door eenvoudig 12 tot 18 inch flosdraad, stevig tussen duim en wijsvinger, op en neer tussen de tanden te schuiven, kunt u die plaatsen bereiken waar een borstel moeilijk te bereiken is, waardoor de plak wordt verwijderd.

Reinig uw tong

 1. Als er een grote opeenhoping van bacteriën op de tong is, moet het reinigen van uw tong worden benadrukt. Het is raadzaam om na elke maaltijd het juiste oppervlak van de tong te schrapen. Dit verwijdert overtollige bacteriën en voorkomt slechte adem. Gebruik een tongreiniger van goede kwaliteit en schraap voorzichtig van de achterkant naar de voorkant van je tong om een ​​schone, bacterievrije tong te garanderen en onaangename geurtjes te verwijderen.

Gebruik mondwater

 1. Het gebruik van antimicrobiële mondspoeling is gunstig bij het voorkomen en verminderen van tandvleesontsteking en tandplak. Een studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Periodontology somt verschillende onderzoeken op die het gebruik van chloorhexidine en etherische olie mondspoelingen ondersteunen, en concludeert uiteindelijk dat beide mondspoelingen effectieve middelen zijn voor het beheersen van plaque en gingivitis. Overweeg echter altijd de aanbevelingen van uw tandarts voordat u een specifiek mondwater kiest.

Vruchtensappen

 1. Fruit en vruchtensappen zijn goed voor het gezond houden van het menselijk lichaam. Volgens een overzichtsartikel bevat granaatappel middelen zoals polyfenolische flavonoïden, die acties uitvoeren die bevorderlijk zijn voor een goede mondgezondheid, met name bij de preventie van gingivitis. De consumptie van vruchtensappen zoals sinaasappels en druiven heeft een positieve invloed op het verminderen van tandplak.

Kruidnagel

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400], 'organicfacts_net-medrectangle-4', 'ezslot_1', 131, '0'])); kruidnagels staan ​​bekend als heilzaam voor de gezondheid van het tandvlees. Het gebruik van kruidnagel is een eeuwenoud en gemakkelijk huismiddeltje voor elke vorm van tandheelkundige problemen. Kruidnagelolie is analgetisch en heeft antiseptische eigenschappen. Het is zeer effectief bij het verlichten van de pijn veroorzaakt door de tandvleesaandoening en tegelijkertijd het genezen van de infectie.

Kurkumapoeder

 1. Michael Tierra, co-auteur van "The Way of Ayurvedic Herbs", benadrukte dat kurkuma sterke ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen bevat, waardoor het een effectief en uitstekend medicijn is voor orale problemen. Kurkuma is antiseptisch en vermindert ontstekingen veroorzaakt door bacteriële infecties. Ayurvedische tandpoeders kunnen worden gemaakt met kurkuma, zwarte peper, zout en aluin.

Mint

 1. Vanwege de antiseptische en antimicrobiële eigenschappen voorkomt munt dat schadelijke bacteriën in de mond groeien. Het helpt ook om de tanden en tong schoon te houden. Munt wordt gebruikt in bijna alle mondverfrissers en is een van de meest voorkomende natuurlijke verbindingen in tandpasta.

Neem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280], 'organicfacts_net-box-4', 'ezslot_5', 120, '0'])); Geconcentreerd extract van neem of Azadirachta indica staat erom bekend gunstig zijn bij zowel de preventie als de behandeling van tandvleesaandoeningen. Neem takje is een all-round tandreinigingsmechanisme en wordt al vele eeuwen in India gebruikt. Neem-extracten hebben antimicrobiële eigenschappen die perfect zijn voor het omgaan met orale bacteriën.

Masseer je tandvlees

 1. Het masseren van uw tandvlees na het poetsen helpt de bloedcirculatie te verhogen. Een verhoogde hoeveelheid circulatie zal het tandvlees versterken en voorkomen dat ze bloeden.

Regelmatige tandheelkundige controles

 1. Bezoek uw tandarts minstens twee keer per jaar. Dit zal helpen bij het verminderen van tandproblemen op de lange termijn. Regelmatige controles zullen ook zorgen voor de vroege detectie van problemen en op zijn beurt kan een vroege behandeling worden gegarandeerd. Overweeg regelmatig een tandarts te bezoeken.

Stoppen met roken

 1. Roken verhoogt de ernst van de infecties veroorzaakt door tandvleesaandoeningen en maakt de behandeling ook minder succesvol. National Institute of Dental and Craniofacial Research beveelt aan om te stoppen met roken voor gezondere tanden en tandvlees.

Stop met kauwen op tabak

 1. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt geassocieerd met mondziekten, waaronder mondkanker, slokdarm, etc. Over het algemeen kan pruimtabak tandvleesaandoeningen, tandbederf en tandverlies, en de CDC beveelt aan het gebruik van tabak te stoppen.

 2. Dit zijn enkele van de remedies die u kunnen helpen tandvleesaandoeningen te voorkomen of die u verlichting bieden van de pijn veroorzaakt door een bacteriële tandvleesontsteking. Het wordt aanbevolen om een ​​tandarts te raadplegen voor het geval het probleem langere tijd aanhoudt, evenals om een ​​vroege diagnose te krijgen, wat de behandeling gemakkelijker maakt. Het vinden van een permanente oplossing voor elk probleem moet altijd de eerste prioriteit zijn.

 3. Dr. Maneka Vig, Bachelor in de tandheelkunde, is een gecertificeerde kaakchirurg van de Maharashtra University of Health Sciences, India met 8 jaar ervaring. Leidend voor de activiteiten van een filiaal van een van de grootste tandheelkundige ketens van India. Ze is gepassioneerd door evidence-based medisch schrijven en de praktische toepassingen ervan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407