Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 op voeding gebaseerde gezondheidsvoordelen van amandelen

13 op voeding gebaseerde gezondheidsvoordelen van amandelen

 1. Amandelen hebben veel geweldige gezondheidsvoordelen, waaronder het verlagen van de bloeddruk en het beheersen van de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte.

Wat zijn amandelen?

 1. Een amandel is, ondanks dat hij door de meeste mensen als een noot wordt geclassificeerd, eigenlijk het zaad van de vrucht van een amandelboom. De wetenschappelijke naam van deze droge vruchten is Prunus dulcis en ze zijn inheems in het Midden-Oosten, India en Noord-Afrika. De amandelen die we eten zijn eigenlijk de kuilen van deze vruchten. Zodra ze zijn opengebroken, kan het heerlijke vlees van de noot worden gegeten! Dit verklaart gedeeltelijk waarom er zoveel voedingsstoffen in deze noten zitten; ze zijn de belangrijkste voedingsstoffen die nodig zijn voor een nieuwe plant om te groeien.

 2. Amandelen worden nu ook gevonden in plaatsen als Iran, Saoedi-Arabië, Libanon, Turkije, Syrië, Jordanië en Israël. De smaak van amandelen kan variëren van zoet tot bitter. Beide zijn direct beschikbaar op markten en kunnen worden gekocht op basis van uw smaak en kookgebruik! Zoete amandelen zijn eetbaar, terwijl bittere worden gebruikt voor het maken van olie, die meestal wordt gebruikt om smaak aan het voedsel toe te voegen.

 3. Kunnen amandelen rauw worden gegeten?

 4. Veel mensen voegen ook amandelen toe als ingrediënten in salades, stoofschotels en andere gerechten. Je kunt amandelen direct uit de zakken eten, bij voorkeur op een lege maag om te verhogen. Je kunt ze ook een nacht in water weken en ze de volgende ochtend opeten.

 5. Hoe eet je amandelen?

 6. Amandelen kunnen op verschillende manieren worden geconsumeerd, waaronder de volgende:

Amandelenvoeding

 1. Calorieën: Er zitten 529 calorieën in een kopje amandelen - ongeveer 25% van uw voorgestelde calorie-inname voor de dag - dat is waarom we niet noodzakelijkerwijs voorstellen om zoveel in één keer te eten! Simpel gezegd zijn er ongeveer 130 calorieën in één ons amandelen, wat neerkomt op ongeveer 23 amandelen. Eén portie kan helpen bij het verhogen van uw enkelvoudig onverzadigde (gezonde) vetten, en ze bevatten ook veel geweldige mineralen!

 2. Koolhydraten: er zitten slechts 5 gram koolhydraten in een kopje amandelen, wat slechts 2% van uw aanbevolen dagelijkse behoefte aan koolhydraten vertegenwoordigt. Veel mensen zien dit als een goede zaak, omdat koolhydraatarme diëten momenteel erg populair zijn. Ze geven mensen de kans om hun inname van mineralen en vetten te verhogen zonder teveel lege koolhydraten toe te voegen. Dit maakt ze een uitstekend voedsel om onderweg of tussen de maaltijden te eten!

Voordelen van amandelen

 1. Amandelen hebben een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen, waaronder het vermogen om de gezondheid van het hart te beschermen, dankzij de hoge concentratie nuttige enkelvoudig onverzadigde vetten. Ze verhogen de bloedsomloop, versterken de botten, beschermen de huid, helpen bij de spijsvertering en helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Ze zijn ook in verband gebracht met het verbeteren van cognitieve prestaties en het verminderen van oxidatieve stress in het lichaam!

Rijk aan antioxidanten Vitamine E

 1. Uw lichaam heeft veel componenten die bijdragen aan de algehele gezondheid, waaronder de alkaliteit van de systemen. Amandelen zijn geweldige bronnen van alkalimaterialen, en sommigen denken dat dit het immuunsysteem versterkt en het vermogen om ziekten en verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen verhoogt.

 2. Naast de alkaliteit van amandelen bevatten ze ook een hoog gehalte aan vitamine E, een krachtige antioxidant. Vitamine E zoekt naar schadelijke vrije radicalen in het lichaam en helpt deze te elimineren. Vrije radicalen bevorderen chronische ziekten en kunnen gevaarlijk zijn voor de organen van het lichaam, dus vitamine E biedt het lichaam een ​​uitstekende service.

 3. Antioxidanten zoals vitamine E in amandelen beïnvloeden alle belangrijke ziekten, waaronder kanker en hartziekten. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die veel vitamine E binnenkrijgen, in feite 30-40% minder kans hebben om hartziekten te ontwikkelen.

 4. Een ander onderzoek uitgevoerd in 2010 in het Salisbury General Hospital meldde dat "amandelen en amandelolie veel eigenschappen hebben, waaronder ontstekingsremmende, immuniteitsverhogende en anti-hepatotoxiciteitseffecten."

Bloedsuikerspiegel regelen

 1. Volgens onderzoek helpen amandelen ook om de reactionaire stijging van glucose- en insulinespiegels na de maaltijd te verminderen. Deze modulatie biedt bescherming tegen de gevaarlijke pieken in de bloedsuikerspiegel, die diabetici vaak last hebben van het volgen van een grote maaltijd, of een maaltijd met een onverwacht hoog suikergehalte.

 2. Ze helpen de opname en verwerking van glucose te reguleren, waardoor het hele proces veel soepeler en vervolgens veiliger wordt.

Bloeddruk reguleren

 1. Onderzoek uitgevoerd door Houston M van het Hypertension Institute in Nashville, meldt dat de "eiwitbron een belangrijke factor is in het BP-effect; dierlijk eiwit is minder effectief dan niet-dier of plant eiwit, vooral amandel. "

 2. Andere voedingsstoffen in amandelen houden het lichaam ook in evenwicht wat betreft essentiële behoeften, die veel tekortkomingen kunnen voorkomen. Adequate hoeveelheden vitamines en mineralen zijn essentieel voor een gezonde levensstijl; als bepaalde elementen worden verwaarloosd, wordt het hele lichaam aangetast, wat resulteert in angst, stress en verhoogde bloeddruk.

Cholesterolniveau reguleren

 1. Regelmatige consumptie van amandelen helpt bij het verhogen van de lipoproteïnen met hoge dichtheid (ook bekend als HDL-cholesterolwaarden) en helpt bij het verminderen van de lipoproteïnen met lage dichtheid (ook wel LDL-cholesterolwaarden genoemd).

 2. Volgens een onderzoek van de Pennsylvania State University bleken amandelen niet-HDL-cholesterol, LDL-cholesterol en centrale adipositas te verminderen, allemaal belangrijke risicofactoren voor cardiometabolische disfunctie. Ze handhaafden HDL-cholesterolconcentraties, een evenwicht dat van vitaal belang is voor een gezond cholesterolniveau.

Gewichtsverlies

 1. Ongezoete amandelmelk kan worden gebruikt als u probeert af te vallen. Het is caloriearm en het enkelvoudig onverzadigde vet in amandelen voldoet aan de eetlust en voorkomt overeten. De voedingsvezels in amandelen dragen ook bij aan het gevoel vol te zijn, ondanks het eten van slechts een kleine hoeveelheid.

 2. Studies hebben aangetoond dat een amandelrijk, caloriearm dieet goed is voor zwaarlijvige mensen om te helpen bij het afwerpen van hun overtollige gewicht.

 3. Ten slotte draagt ​​de vezel bij aan consistente stoelgang, wat helpt bij gewichtsverlies en de algemene gezondheid van het lichaam door de eliminatie van toxines.

Kanker voorkomen

 1. Amandelen verbeteren de beweging van voedsel door de dikke darm, waardoor opbouw en mogelijk de daaropvolgende darmkanker worden voorkomen. Het National Cancer Center heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het verband tussen vezelrijke voeding en een verminderd risico op darmkanker.

 2. Onderzoek van de Universiteit van Colima, Colima in Mexico onthult dat er een beschermend effect is van veel soorten noten, waaronder pinda's, walnoten en amandelen - op de ontwikkeling van borstkanker ". Resultaten uit het onderzoeksrapport dat 'ze het risico op borstkanker significant 2-3 keer verminderden'.

 3. Een systematische review van de Mayo Clinic suggereert dat noten zoals amandel kankerbestrijdende eigenschappen hebben en het risico op kanker kunnen helpen verlagen. Er is echter meer wetenschappelijk bewijs en onderzoek nodig.

Hartziekten voorkomen

 1. De enkelvoudig onverzadigde vetten, eiwitten en kalium in amandelen zijn belangrijk voor de bescherming van de gezondheid van het hart. Vitamine E is ook een effectieve antioxidant, bekend om het risico op hartaandoeningen te helpen verminderen. De aanwezigheid van magnesium in amandelen kan hartaanvallen helpen omzeilen.

 2. Ze helpen de aanwezigheid en impact van C-reactieve eiwitten (CRP) te verminderen, die ontstekingen veroorzaken die de slagader beschadigen. Ze zijn ook een geweldige bron van foliumzuur. Daarom helpen ze het niveau van homocysteïne te verminderen, wat bijdraagt ​​aan de opbouw van vetplaque in slagaders.

 3. Bovendien combineren de flavonoïden in de schil van amandelen met vitamine E om een ​​krachtig schild te vormen tegen schade aan de vaatwand. Sommige onderzoeken uitgevoerd door Aston University suggereren dat een amandelverrijkt dieet op korte termijn de vaatfunctie kan verbeteren bij asymptomatische gezonde mannen tussen 20 en 70 jaar zonder enig effect op markers van oxidatieve stress.

Gezondheid van de hersenen verbeteren

 1. Amandelen zijn een rijke bron van veel voedingsstoffen die helpen bij de ontwikkeling en gezondheid van het menselijk brein. Ze worden al lang beschouwd als een essentieel voedingsmiddel voor opgroeiende kinderen.

 2. Studies hebben aangetoond dat amandel en amandelolie voedzaam zijn voor de algehele gezondheid en werking van het zenuwstelsel. Deze droge vruchten bevatten twee vitale hersenvoedingsstoffen, riboflavine en L-carnitine, die in verband zijn gebracht met verhoogde hersenactiviteit, resulterend in nieuwe neurale paden en een verminderd voorkomen van de ziekte van Alzheimer. Hoewel de eerste dierstudies positieve resultaten laten zien, zijn er meer studies bij mensen nodig om sterkere verbindingen te leggen.

 3. Veel moeders geven elke ochtend met water doordrenkte amandelen aan hun kinderen. twee of drie zaden zijn voldoende. Je kunt ook de buitenste laag verwijderen als deze allergische reacties veroorzaakt, omdat de meeste voedingsstoffen er niet in zitten.

Botgezondheid verbeteren

 1. Omdat amandelen een fantastische bron van veel vitamines en mineralen zijn en fosfor zeker tot hen wordt gerekend! Fosfor kan een aanzienlijke invloed hebben op de sterkte en duurzaamheid van botten en tanden, terwijl het ook helpt bij het voorkomen van leeftijdsgebonden aandoeningen zoals osteoporose.

 2. Volgens onderzoek van de Universiteit van Toronto is de consumptie van amandelen geassocieerd met een verhoogde botmineraaldichtheid.

Huidverzorging

 1. De voordelen van amandelen met betrekking tot de gezondheid van de huid staan ​​bekend omdat massages met amandelolie vaak worden aanbevolen voor pasgeboren baby's. Amandelmelk wordt ook toegevoegd aan sommige zepen, vanwege hun gevestigde reputatie voor het verbeteren van de teint van de huid.

 2. Onderzoek verbindt ook met amandelolie om heilzaam te zijn in gevallen van handdermatitis en andere huidziekten.

Ontsteking verminderen

 1. Veel mensen associëren het woord "vet" met iets negatiefs, maar in feite zijn bepaalde vetzuren essentieel voor groei, ontwikkeling en algehele gezondheid. Het lichaam kan zijn eigen vetzuren niet aanmaken, daarom moeten we ze uit voedingsbronnen halen.

 2. De twee zeer belangrijke vetzuren zijn linolzuur en linoleenzuur. Deze vetzuren helpen ontstekingen rondom het lichaam te verminderen, een algemene aandoening waaraan mensen kunnen lijden. Vetzuren helpen ook het LDL-cholesterolgehalte te verlagen en bevorderen een gezonde huid en haar! Al met al bieden deze noten een krachtige, gezonde stoot.

Productie van boost-energie

 1. De aanwezigheid van mangaan, koper en riboflavine in amandelen helpt bij de energieproductie en de stofwisseling. Een onderzoek uitgevoerd aan de Purdue University heeft aangetoond dat het opnemen van amandelen met een middagmaaltijd de geheugenafname na de lunch bij deelnemers aan overgewicht en obesitas vermindert.

Goed voor zwangerschap

 1. Amandelen bevatten foliumzuur, wat de incidentie van aangeboren afwijkingen bij pasgeboren baby's helpt verminderen. Het stimuleert ook een gezonde celgroei en weefselvorming. Neurale buisdefecten zijn aandoeningen waarbij de neurale buis ofwel onderontwikkeld is of gedeeltelijk ontbreekt in de foetus.

 2. Artsen en medische professionals bevelen zwangere vrouwen regelmatig foliumzuursupplementen aan om een ​​goede ontwikkeling van de buis te garanderen. Amandelen hebben voldoende foliumzuur om moeders en hun baby's gezond te houden!

Constipatie voorkomen

 1. Volgens Medline Plus zijn amandelen rijk aan vezels en net als de meeste andere vezelrijke voedingsmiddelen, helpen ze constipatie te voorkomen. Het is echter ook belangrijk om een ​​aanzienlijke hoeveelheid water te drinken bij het eten van vezelrijk voedsel om het spijsverteringsproces te versnellen en de gunstige effecten van de noot te plukken.

 2. Je hoeft niet eens een overmatige hoeveelheid amandelen te eten; de hoeveelheid vezels in 4 of 5 is waarschijnlijk voldoende om uw spijsvertering en stoelgang regelmatig te houden.

Bijwerkingen

 1. Net als elk ander voedsel hebben ook deze noten hun keerzijde. Ze bevatten oxalaten; overmatige oxalaten kunnen kristallisatie veroorzaken, wat tot een groot aantal verschillende problemen kan leiden. Mensen met nier- of galblaasproblemen moeten mogelijk het eten van amandelen vermijden en moeten met een arts praten.

 2. Terwijl rauwe amandelen erg goed voor je zijn, net als al het andere, is matiging de sleutel. Het mineraalgehalte is indrukwekkend en kan u helpen met alles, van osteoporose tot cognitieve functie. Evenzo kan het vetgehalte hoog zijn, maar veel hiervan is in de vorm van nuttige vetten. Het eten van te veel van deze nootachtige vruchten kan echter het "slechte" vetgehalte verhogen. Het hoge aantal calorieën is ook iets waar u op moet letten, vooral als u op uw gewicht let.

 3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Voordelen van champignons zijn onder meer gewichtsverlies, een sterker immuunsysteem, verlichting van hoge cholesterolwaarden en diabetes. Ze zijn rijk aan vezels, selenium, vitamine C vitamine D

 2. Brandnetelthee is een heerlijke en gezonde drank die helpt oxidatieve stress te verminderen, pijn en ontsteking te verlichten, bloeddruk te verlagen, bloedsuiker en cholesterol

 3. Melasse is een zoetstof met veel voordelen. Melasse geeft verlichting van hoofdpijn, stress, diabetes, constipatie, menstruatie gerelateerde problemen, obesitas, acne.

 4. Voordelen van rozemarijn zijn het vermogen om het geheugen en de immuniteit te verbeteren, de stemming te verbeteren, pijn te verlichten, de bloedsomloop te stimuleren, het lichaam te ontgiften en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

 5. Gezondheidsvoordelen van kiwi's zijn onder meer een verbeterde spijsvertering, verlichting van astma, slapeloosheid en diabetes. Kiwi is ook gunstig tijdens de zwangerschap en bevordert een gezonde huid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407