Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


14 geweldige voordelen van merg

14 geweldige voordelen van merg

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 04 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is merg?

 1. Merg is een soort zomerpompoen, wetenschappelijk bekend als Cucurbita pepo. Het is meestal groen van kleur, een beetje zoals een dikke courgette. Het heeft strepen, een zachte huid en zacht vlees van binnen.

 2. Naast het feit dat het een specifiek soort groente is, is het ook een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan dunne zomerpompoenrassen in Groot-Brittannië. De meeste mensen eten liever kleiner merg, omdat ze meestal smaakvoller en voedzamer zijn en minder waterig.

 3. De belangrijkste regio's waar deze groente wordt gevonden, zijn Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Het wordt echter op grote schaal beschikbaar in exportwinkels over de hele wereld vanwege de vele culinaire toepassingen en de voedzame samenstelling. Deze groenten zelf hebben tientallen toepassingen, niet alleen als toevoeging in soepen, stoofschotels en als een op zichzelf staand bijgerecht, maar ook als een element in kompressen voor krassen, zalven voor reuma en een verscheidenheid aan andere traditionele medicijntoepassingen. Als voedselbron biedt merg echter een zeer hoge concentratie voedingsstoffen, die we hieronder zullen onderzoeken.

Feiten over voedingswaarde van het merg

 1. Merg is een caloriearme groente die een hoog gehalte aan voedingsstoffen levert en is met name belangrijk in de voeding van bepaalde culturele groepen. Het is een belangrijke bron van vitamine A en C, voedingsvezels, antioxidanten, calcium en ijzer.

Gezondheidsvoordelen van merg

 1. Gezondheidsvoordelen van merg zijn onder meer:

Vermindert spijsverteringsproblemen

 1. Net als veel andere variëteiten van pompoen, levert merg een hoog niveau van voedingsvezels, wat een van de essentiële elementen van de menselijke gezondheid is. Voedingsvezels kunnen de juiste beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal garanderen en problemen zoals constipatie, een opgeblazen gevoel en andere, meer ernstige gastro-intestinale problemen oplossen.

Verlaagt het cholesterolgehalte

 1. Vezel is ook een zeer belangrijk element in de gezondheid van het hart, omdat het het cholesterolniveau in evenwicht kan brengen en LDL of slechte cholesterol uit het systeem kan elimineren, waardoor de kans op het ontwikkelen van atherosclerose, beroertes en hartaanvallen afneemt. . Verder is vitamine C in het merg een belangrijk element voor het aanmaken van collageen, het fundamentele bouwmateriaal van alles in het lichaam, inclusief bloedvaten, spieren en cellen. Dus de vezels en vitamine C in het merg helpen het cardiovasculaire systeem te beschermen.

Potentieel tegen kanker

 1. De aanwezigheid van verschillende van komkommeritacinen en van komkommeritacine afgeleide verbindingen is naar verluidt de bron van het antikankerpotentieel van C. pepo. De zaden worden verondersteld rijk te zijn aan squaleen. Laboratoriumstudies suggereren dat deze stof significant kan blijken te zijn bij de behandeling van bepaalde soorten kanker.

Reguleert de nierfunctie

 1. De voedingsstoffen en de vezelrijke vezels in de merggroente kunnen de vorming van nierstenen voorkomen en helpen zo de nierfunctie te verbeteren.

Elimineert vrije radicalen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Rijk aan eiwitten

 1. Merg heeft een zeer hoog eiwitgehalte, waardoor het een zeer nuttige groente is om eiwittekorten in uw lichaam te vervullen, vooral na operaties.

Anti-inflammatoire

 1. Vanwege de aanwezigheid van verschillende ontstekingsremmende verbindingen in deze groente, zoals omega-3-vetzuren, zeaxanthine, bètacaroteen en polysacchariden, helpt het bij het voorkomen van hart- en gastro-intestinale ontstekingen, waardoor het algemene Gezondheid.

Voorkomt koorts

 1. Het verbazingwekkende gehalte aan voedingsstoffen van deze groente beschermt het lichaam tegen pathogenen en virussen van buitenaf, waardoor plotselinge koorts en kou worden voorkomen.

Verhoogt het geheugen

 1. Door het lichaam te voorzien van alle essentiële vitamines en mineralen, kan merg het geheugen stimuleren en tegelijkertijd de geest verfrissen en de hersenfunctie verbeteren.

Stimuleert hormonen

 1. Beenmerg zorgt ook voor een goede afscheiding en werking van hormonen in het lichaam.

Diabetes Management

 1. Merg met zijn rijke voedingsprofiel dat verschillende B-complexvitaminen, vezels, omega 3's en mineralen zoals magnesium en zink bevat, helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel in het lichaam. Het helpt het ontstaan ​​van diabetes type 2 te voorkomen door de glucose- en insulineniveaus van het lichaam te metaboliseren.

Verbetert energie vermindert bloedarmoede

 1. Hoge ijzergehaltes in groente, fruit of vlees, en met name in het merg, betekent dat u uw energieniveau kunt verhogen en uw kansen op bloedarmoede (ijzertekort) kunt verminderen. Sommige van de symptomen van bloedarmoede zijn zwakte, vermoeidheid, cognitieve stoornissen, spierpijn. IJzer is een belangrijk onderdeel van rode bloedcellen dat de zuurstofvoorziening verhoogt, mits het in voldoende hoeveelheden in het lichaam aanwezig is.

Verbetert de botgezondheid

 1. Die bijdragen aan de botmineraaldichtheid. Daarom als u zich zorgen maakt over osteoporose of andere botgerelateerde aandoeningen naarmate u ouder wordt; merg toevoegen aan je dieet is geen slechte keuze! eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gewichtsverlies

 1. Merg is een caloriearm product dat ook heerlijk is. Het voorziet het lichaam van voedingsvezels, waardoor u zich vol voelt, evenals veel water en essentiële voedingsstoffen. Al deze factoren samen zouden u moeten helpen tussendoortjes tussen de maaltijden te voorkomen en dus helpen bij het afvallen.

Hoe merg kiezen en opslaan?

 1. U moet voor twee aspecten zorgen voordat u deze gezonde groente oppakt en er twee aan uw dieet toevoegt.

Bijwerkingen van merg

 1. Merg bevat een giftige chemische verbinding genaamd cucurbitacins, die voorkomt in alle planten van de familie Cucurbitaceae zoals pompoenen, komkommer en courgette. Cucurbitacin is een chemische steroïde die een natuurlijk afweermechanisme is dat in planten wordt aangetroffen. Het geeft de groente een bittere smaak. Overmatig gebruik van deze giftige stof kan schadelijk zijn voor de algehele gezondheid. Daarom is voorzichtigheid geboden voordat je verder gaat met dit anders heerlijke gerecht.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407