Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 Indrukwekkende voordelen van bruine rijst

15 Indrukwekkende voordelen van bruine rijst

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 24 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is bruine rijst?

 1. Bruine rijst is een ongeraffineerde en ongepolijste volkoren die wordt geproduceerd door de omringende schil van de rijstpit te verwijderen. Het graan behoudt zijn voedzame zemelen en kiemlaag. Het is taaier in vergelijking met witte rijst en heeft een nootachtige smaak.

 2. De Amerikaanse Euraziatische Journal of Agronomy, in onderzoek, getiteld "Bruine rijst voorbij de kleur die een verloren gezondheidsvoedsel nieuw leven inblaast - een overzicht" wijst op de voordelen van het opnemen van bruine rijst in het dieet. Het suggereert ook dat bruine rijst veel beter is dan witte rijst als het gaat om voedingswaarden.

Ontkiemde bruine rijst

 1. Ontkiemde bruine rijst, ook bekend als 'gekiemde bruine rijst', is een andere populaire vorm van bruine rijst die te wijten is aan zijn hoge voedingswaarde. Het hoge voedende gehalte van de ontkiemde bruine rijst is te wijten aan de aanwezigheid van gama-aminoboterzuur (GABA). De ontkiemde vorm kan worden verkregen door de bruine rijst een bepaald aantal uren in water te weken en te laten ontkiemen. Deze methode is het beste beschouwd voor het verkrijgen van de maximale hoeveelheid GABA en het verhogen van de niveaus van eiwitten en goede enzymen in de ontkiemde bruine rijst.

 2. Het kiemproces leidt ook tot een significante toename van essentiële componenten zoals ferulazuur, lysine, magnesium, kalium, vitamine E, niacine, vitamine B 6, thiamine en voedingsvezels in het bruin rijst. Deze voedingsstoffen helpen bij een betere opname tijdens de spijsvertering en voorkomen darmirritatie, ontstekingen en allergieën. Het kan in gedroogde vorm worden bewaard om de houdbaarheid te verlengen zonder de geavanceerde voedingswaarde te beïnvloeden.

Waarom bruine rijst eten?

 1. Concentratie vetzuren. Eeuwig (ez_write_tag ([![!728,90

Voedingsfeiten bruine rijst

  Gezondheidsvoordelen van bruine rijst

  1. Introductie van bruine rijst in het dieet levert enorme gezondheidsvoordelen op zoals besproken;

  Besturing Diabetes

  1. Een vergelijkende studie uitgevoerd en gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences and Nutrition onthulde dat het rijk is aan fytinezuur, vezels en essentiële polyfenolen. Het is een complexe koolhydraat die helpt bij de langzamere afgifte van suiker in vergelijking met witte rijst. De Amerikaanse diabetesvereniging beveelt ook aan om voedzame bruine rijst te kiezen boven witte rijst voor diabetici om te voldoen aan de vereiste essentiële vitamines, vezels en mineralen in hun dieet.

  Antioxiderende activiteit

  1. Bruine rijst is rijk aan krachtige antioxidanten die beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije zuurstofradicalen. Het bevat een belangrijk antioxidantenzym genaamd superoxide-dismutase dat de cellen beschermt tegen oxidatieschade tijdens de productie van energie. Een onderzoek in het Maleisische Journal of Medical Sciences met witte en bruine rijst suggereerde dat bruine rijst superieure radicale opruimingsactiviteit vertoont en helpt bij de preventie van verschillende oxidatie-gemedieerde ziekten zoals coronaire hartziekten.

  Voorkomt obesitas

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Voorkomt Alzheimer

  1. Een onderzoek uit 2013 wees uit dat gekiemde bruine rijst helpt bij de preventie van neurodegeneratieve complicaties zoals de ziekte van Alzheimer die wordt toegeschreven aan de overvloed aan gamma-aminoboterzuur. Gekiemde bruine rijst bevat nuttige componenten die helpen bij de remming van een schadelijk enzym genaamd prolyl endopeptidase, dat wordt geassocieerd met de ziekte van Alzheimer volgens onderzoek van Swati Patil van de Orissa University of Agriculture and Technology. Het is ook gunstig voor andere hersenaandoeningen zoals dementie en geheugenverlies.

  Verlaagt stress bij vrouwen die borstvoeding geven

  1. Gekiemde bruine rijst is gunstig voor de geestelijke gezondheid van zogende moeders. Een onderzoek in het European Journal of Nutrition heeft aangetoond dat de consumptie van bruine rijst positieve resultaten kan opleveren bij vrouwen die borstvoeding geven met betrekking tot vermindering van stemmingsstoornissen, depressiestadia en vermoeidheid. Het heeft ook gesuggereerd dat de consumptie van bruine rijst tijdens borstvoeding het vermogen van het lichaam om stress te weerstaan ​​verbetert en de algehele immuunafweer verbetert.

  Verbetert de spijsvertering

  1. Bruine rijst is een nuttig nietje dat aan het dagelijkse dieet kan worden toegevoegd om een ​​gezond spijsverteringsstelsel te behouden. De aanwezige vezels helpen de darmfunctie te reguleren en zorgen ervoor dat u zich vol blijft voelen. Een onderzoek naar de effecten van witte rijst en bruine rijst tijdens de maagvertering maakte het kwalitatief duidelijk dat de zemelenlaag op bruine rijst de absorptie van zuur en vocht voorkomt, wat resulteert in een beter textuurbehoud. Vezelgehalte biedt ook verlichting bij andere aandoeningen zoals constipatie en colitis.

  Verhoogt de gezondheid van het hart

  1. Bruine rijst is rijk aan selenium wat gunstig is voor een gezond hart. Consumptie van volle granen zoals bruine rijst helpt om de verstopping van slagaders als gevolg van plaque-opbouw te verminderen. Deze beschermende werking vermindert het risico op hartaandoeningen zoals hypertensie en vaatziekten. Studies in dit verband suggereerden dat het weefsel rondom de korrel van bruine rijst een component bevat die werkt tegen het endocriene eiwit angiotensine II, dat een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van hoge bloeddruk en atherosclerose.

  Regelt het cholesterolgehalte

  1. Bruine rijst is een geweldige optie voor het handhaven van een gezond cholesterolniveau vanwege de aanwezigheid van van nature voorkomende oliën. Een onderzoek heeft aangetoond dat het hypocholesterolemische eigenschappen bezit, waardoor cholesterolkatabolisme wordt gereguleerd. Het bevat nuttige voedingsstoffen die helpen bij het metabolisme van lipiden en glucose. Consumptie van bruine rijst heeft ook een significante verbetering aangetoond in de serum- en HDL-cholesterolconcentraties bij personen met chronisch ethanolmisbruik. Er wordt ook gesuggereerd dat gekiemd bruine rijst-extract helpt bij het voorkomen van de stijging van levertriglyceriden als gevolg van overmatige alcoholinname door de aanwezigheid van gamma-aminoboterzuur.

  Voorkomt kanker

  1. Bruine rijst is nuttig bij het voorkomen van darmkanker, borstkanker en leukemie. Dit gunstige effect kan worden toegeschreven aan de aanwezigheid van krachtige antioxidanten en een hoog vezelgehalte erin. Het vezelgehalte in bruine rijst heeft het vermogen om zich te binden aan schadelijke kankerverwekkende toxines in het lichaam. Dit voorkomt dat de gifstoffen zich hechten aan de dikke darmwanden en helpt ze uit het lichaam te verwijderen.

  2. Een onderzoek dat de chemopreventieve eigenschappen van bruine rijst evalueerde, bevestigde dat de zemelen essentiële fenolen bevatten zoals tricine, ferulazuur en cafeïnezuur dat in veel lagere niveaus aanwezig is in witte rijst. Deze fenolische componenten zijn waardevol bij het remmen van de proliferatie van darm- en borstkankercellen. Een andere studie onthulde het stimulerende effect van gekiemde bruine rijst op de inductie van apoptose en de remmende effecten ervan op de productie van leukemie-kankercellen. Bovendien heeft onderzoek ook de antitumoreffecten van bruine rijst in de voeding gevalideerd.

  Verbetert de werking van het zenuwstelsel

  1. Bruine rijst is gunstig voor de soepele werking van de hersenen en het zenuwstelsel. Het helpt bij het versnellen van het metabolisme in de hersenen vanwege de aanwezigheid van vitamine B en essentiële mineralen zoals mangaan en magnesium. Deze essentiële mineralen brengen de activiteit van calcium in het lichaam in evenwicht en helpen bij de regulatie van zenuwen en spierspanning. Deze rijst voorkomt ook de plotselinge toename van calcium in de zenuwcellen en de activering van zenuw, die helpt bij het ontspannen van de zenuwen en spieren en het voorkomen van overmatige contractie. De aanwezige vitamine E speelt ook een essentiële rol bij het voorkomen van verschillende hersenziekten die worden veroorzaakt door oxidatieve schade.

  Antidepressieve eigenschappen

  1. Ontkiemde bruine rijst bevat antidepressieve eigenschappen en helpt bij het bestrijden van aan angst gerelateerde aandoeningen. Een onderzoek suggereerde dat gekiemde bruine rijst essentiële aminozuren zoals glutamine, glycerine en GABA bevat. Deze remmende neurotransmitters vergemakkelijken een vermindering van de toelating van berichten geassocieerd met angst, depressie en stress in de hersenen, resulterend in een ontspannen staat van welzijn.

  Verlicht slapeloosheid

  1. Bruine rijst is nuttig bij het verlichten van slapeloosheid, omdat het een natuurlijke bron is van het slaaphormoon melatonine. Het verbetert de kwaliteit van de slaap door de zenuwen te ontspannen en de slaapcyclus te vergroten.

  Verhoogt Immuniteit

  1. Bruine rijst zit vol met aanzienlijke hoeveelheden vitaminen, mineralen en essentiële fenolische componenten die het immuunsysteem van het lichaam helpen stimuleren. Het voedt het lichaam, versnelt de genezing en verbetert het vermogen om infecties te bestrijden.

  Verbetert de botgezondheid

  1. Bruine rijst is nuttig voor het behoud van gezonde botten. Het is rijk aan magnesium dat, samen met calcium, de botten hun fysieke structuur geeft. Magnesiumrijke bruine rijst voorkomt botdemineralisatie en is gunstig voor medische aandoeningen zoals artritis en osteoporose.

  Culinair gebruik

  1. Rijst is een basisvoedsel, niet alleen in Azië, maar over de hele wereld. Bruine rijst is verkrijgbaar in vele vormen, zoals lange granen, die perfect zijn voor roerbakgerechten, salades of pilafs, korte granen met een zachte en plakkerige textuur perfect voor schimmels of puddingen. Zoete bruine rijst kan heerlijk worden geserveerd voor desserts. Bruine rijststroop wordt beschouwd als een zoetstof die wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van voedingsstoffen in de bruine rijst. Het geeft een zoete, nootachtige en boterachtige smaak aan gebakken producten en warme dranken.

  Hoe bruine rijst selecteren en bewaren?

  1. Hoe bruine rijst te koken?

  2. Bruine rijst heeft een langere kooktijd en vereist meer water vanwege de buitenste vezelcoating. Voor een kopje rijst mag je twee en een half tot drie kopjes water gebruiken. Voor het weken van bruine rijst wordt de kooktijd verkort. Doorweekte bruine rijst kost ongeveer 35-40 minuten om klaar te zijn.

  3. Waarschuwing: Bruine rijst is over het algemeen hypoallergeen en bevat geen significante hoeveelheid storende elementen zoals purines of oxalaten.

  4. Bruine rijst is een super volkoren die vol zit met een hoge mate van gezonde componenten. Het breidt zijn gunstige effecten uit naar vele organen, waaronder het hart, de spijsvertering, hersenen, botten, spieren, cholesterol en bloeddruk. Bruine rijst helpt bij het verlichten van verschillende huidaandoeningen zoals psoriasis, bevordert een gezonde huid en helpt ook bij het herstellen van haaruitval. Het heeft anti-verouderingskwaliteiten die worden toegeschreven aan de aanwezigheid van ferulazuur, een antioxidant die helpt bij het voorkomen van huidveroudering. Bruine rijst is rijk aan folaat, wat essentieel is tijdens de zwangerschap voor een gezonde groei van de foetus. Kleine porties bruine rijst worden ook aanbevolen voor patiënten die lijden aan candida-infecties die te wijten zijn aan de rijkdom aan spijsverteringsenzymen, die geschikt is voor een verzwakt spijsverteringsstelsel. Het versterkt het lichaam en de geest en helpt algemene zwakte en tekorten in het lichaam te bestrijden.

  5. Verdien browniepunten voor uw gezondheid met bruine rijst!

  6. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Gezondheidsvoordelen van jasmijnthee zijn onder meer een verbeterde gezondheid van het hart, een sterker immuunsysteem, preventie van diabetes. De meest opvallende antioxidanten in jasmijnthee zijn catechines.

  2. Rozenthee verlicht menstruatiepijn, voorkomt chronische ziekten, verhoogt de immuniteit, versnelt de genezing, verbetert de spijsvertering, ontgift het lichaam en helpt de stemming te stimuleren.

  3. Sorghum is een krachtpatser op het gebied van voedingsstoffen en helpt kanker te voorkomen, diabetes te beheersen, de spijsvertering te verbeteren, sterke botten op te bouwen, energie te verhogen en de productie van brandstof te stimuleren.

  4. Peterselie voorkomt osteoporose, geeft verlichting bij indigestie, maagkrampen, misselijkheid, opgeblazen gevoel. Peterselie helpt ook bij het bestrijden van kanker, diabetes en reumatoïde artritis.

  5. Home remedies voor borstvergroting omvatten het gebruik van zaagpalmetto, gezegende distel, wilde yam. U kunt ook behandelingen proberen zoals hormoonbehandelingen, pillen, crèmes.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407