Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 indrukwekkende voordelen van mosterd

15 indrukwekkend gebruik Voordelen van mosterd

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 24 juli 2019

 2. Psoriasis, ringworm, contactdermatitis en ademhalingsstoornissen. Verschillende delen van de mosterdplant zijn bewezen nuttig bij het voorkomen van kanker, het beheersen van diabetes en het ontgiften van het lichaam. Het heeft gifafstotende eigenschappen, oefent therapeutische effecten uit op de zenuwen en helpt de hartgezondheid te behouden. Het bevordert een gezonde huid en haar, verlaagt cholesterol en is een prachtige botanische voor vrouwen tijdens de menopauze. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is mosterd?

 1. Mosterd is een veelzijdige kruisbloemige groente die net als broccoli en kool tot de familie Brassica behoort. Inheems in de gematigde gebieden van Europa, was het een van de vroegst geteelde gewassen in de regio. Sinds duizenden jaren wordt de mosterdplant vrij populair gekweekt in Noord-Afrika, Azië en Europa, meer als een kruid, en was zelfs populair bij de oude Grieken en Romeinen. Het wordt al decennia lang als een multi-specialistisch gewas in Noord-Amerika beschouwd, met de belangrijkste productie in 1950 en Californië en ongeveer tien jaar later in de regio's van de Upper Midwest. Momenteel wordt het gekweekt in meer dan 21 landen met een grote productie in de EU-27, Nepal, Canada, Oekraïne en India. Het gebruik van mosterd is vanwege zijn smaak en therapeutische aard over de hele wereld behoorlijk populair met ca. 700 pond jaarlijks verbruikt.

 2. Het is een veelzijdige botanicus met verschillende variëteiten. Drie varianten van deze variëteiten, namelijk witte mosterd (Brassica alba,) zwarte mosterd (Brassica nigra) en bruine mosterd (Brassica juncea), hebben meer populariteit gewonnen ten opzichte van de andere en worden commercieel geteeld en gebruikt voor hun jonge bloemstengels, bladeren en zaden. Witte mosterd of soms aangeduid als gele mosterd heeft een mildere smaak en wordt normaal gebruikt bij de bereiding van de beroemde Amerikaanse gele mosterdkruiderij. Zwarte mosterd is populair vanwege zijn sterke aroma en smaak, terwijl bruine mosterd, die ook wordt gebruikt om Dijon-mosterd te bereiden, een scherpe scherpe smaak heeft.

Mosterdvoedingsfeiten

 1. De mosterdplant brengt een heel scala aan nuttige bestanddelen samen via de verschillende eetbare delen. Zaden van de plant zijn een rijke bron van mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor en kalium. Daarnaast is het ook een goede bron van foliumzuur en vitamine A.

 2. Mosterdgroen of bladeren van mosterdplanten zijn een uitstekende bron van essentiële mineralen, waaronder kalium, calcium en fosfor. Het is ook een goede bron van magnesium en voedingsvezels. De enorme rijkdom aan vitamine-inhoud aangeboden door mosterdgroen omvat een overvloedige hoeveelheid vitamine A en vitamine K met folaat en vitamine C ook aanwezig in behoorlijke hoeveelheden.

Gezondheidsvoordelen van mosterd

 1. Fenolische componenten en andere waardevolle voedingsstoffen die in verschillende delen van de mosterdplant aanwezig zijn, zoals zaden, bladeren en olie, bieden gezamenlijk een groot aantal gezondheidsvoordelen met een unieke smaak. De werkzaamheid van de mosterdplant voor therapeutisch gebruik wordt hieronder besproken:

Voorkomt kanker

 1. Een studie geleid door Yuan H, et. al. ontdekte dat mosterdzaadjes kanker zoals darmkanker kunnen helpen voorkomen door de aanwezigheid van antioxidanten. Volgens een andere studie van Gagandeep, et al. mosterdzaad suggereert dat mosterdzaad chemopreventief potentieel heeft en beschermt tegen toxische effecten van carcinogenen. Verder ontdekte een groep Amerikaanse onderzoekers dat allyl-isothiocyanaatrijk mosterdzaadpoeder het risico op blaaskanker kan helpen verlagen.

 2. Verschillende onderzoeken hebben gesuggereerd dat de antikankereffecten van deze componenten de groei van kankercellen remmen en zelfs beschermen tegen de vorming van dergelijke kwaadaardige cellen. De chemopreventieve eigenschappen van zijn zaden helpen bij het herstellen van de niveaus van glutathion en stimuleren de inductie van apoptose zonder de normale gezonde cellen aan te tasten.

Verlicht de symptomen van psoriasis

 1. De kleine mosterdzaden zijn effectief tegen psoriasis, een chronische inflammatoire auto-immuunziekte. Onderzoekstudies hebben de effectiviteit ervan bevestigd bij het genezen van de ontsteking en laesies geassocieerd met psoriasis. Volgens de studie stimuleert het gebruik van deze zaden ook de activiteiten van goede enzymen zoals superoxide dismutase, glutathione peroxidase en catalase, die beschermende en genezende werking bij dergelijke ziekten aanmoedigen.

Verlichting van contactdermatitis

 1. Mosterdzaad biedt therapeutische verlichting bij contactdermatitis. Onderzoek heeft gesuggereerd dat consumptie van zijn zaden helpt bij het genezen van de symptomen die gepaard gaan met contactdermatitis, zoals het genezen van weefsels en vermindering van zwelling van het oor.

Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

 1. Mosterdolie is een stevige keuze als het gaat om het kiezen van bakolie. Studies uitgevoerd om de effecten ervan op de patiënten die verdacht worden van een hartaanval te beoordelen, toonden positieve resultaten met betrekking tot de vermindering van de snelheid van hartritmestoornissen, afname van de ventriculaire vergroting en de bijbehorende pijn op de borst. De cardioprotectieve eigenschappen van mosterdolie kunnen mogelijk bijdragen aan de aanwezigheid van omega-3-vetzuren en andere nuttige componenten.

Verlichting van ademhalingsstoornissen

 1. Mosterdzaadjes worden gewaardeerd om hun therapeutische effecten bij het genezen van verkoudheid en bijholteproblemen. Het is een prachtige decongestivum en slijmoplossend middel dat helpt bij het verwijderen van het slijm in de luchtpassage. In Ayurveda worden de zaden beschouwd als een voedingsmiddel met de warmere neiging en worden ze gewaardeerd om zijn genezende effecten in kalmerende vata en kapha. Sinds eeuwen hebben verschillende huismiddeltjes het gebruik van mosterdzaad of olie gebruikt voor de behandeling van een aantal aan sinussen gerelateerde aandoeningen. Ze omvatten de toevoeging van gemalen mosterdzaadjes in een voetbad om de congestie in de ademhalingsorganen op te lossen en gorgelen met thee gemaakt van mosterdzaadjes om een ​​zere keel te verzachten om er maar een paar te noemen.

 2. De verwarmingseigenschappen van deze plant dringen diep in de weefsels door en reinigen de overtollige slijmophoping. Deze verhittingseigenschappen van mosterd vragen ook om waarschuwend advies met betrekking tot de brandende gewaarwordingen die kunnen optreden met de niet-verborgen weefsels.

 3. De zaden zijn ook effectief gebleken bij het genezen van chronische bronchitis. Tijdens een astmatische aanval bevordert het masseren van een mix van mosterdolie en een kleine hoeveelheid kamfer een gemakkelijke ademhaling door slijm af te breken. Gips of kompres van zijn zaden wordt al sinds lang gebruikt om verlichting te bieden bij bronchitis en om een ​​gezonde bloedcirculatie in het lichaam te stimuleren.

Behandelt pijn

 1. Poultice of gips gemaakt van mosterdzaadjes helpt ook bij het genezen van pijn en spasmen. Mosterd heeft rubefacient eigenschappen en oefent daarom als een pleister, pijnstillende effecten uit en biedt verlichting van de verlamming van ledematen, reuma en andere spierpijn. Een ander belangrijk advies om hier op te merken is dat mosterdpleister warmere effecten heeft en pijnlijke blaarvorming kan veroorzaken als het rechtstreeks op de naakte huid wordt aangebracht. Om dat te voorkomen, moet u linnenvel tussen de huid en het gips gebruiken.

Gifafstoting

 1. Beschermende emetische eigenschappen die bestand zijn tegen de effecten van gif op het lichaam. Een aftreksel gemaakt met zijn zaden helpt bij het reinigen van het lichaam, vooral als de vergiftiging wordt veroorzaakt door verdovende middelen of overmatige inname van alcohol. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Antischimmeleffecten tegen ringworm

 1. Antibacteriële eigenschappen van mosterdzaden zijn bewezen effectief bij het genezen van de laesies veroorzaakt door ringworm. Lokale toepassing van een pasta gemaakt van mosterdzaadjes op een schone huid gewassen met warm water helpt bij het verzachten van de symptomen geassocieerd met ringwormen.

Huidverzorgingsproducten

 1. Het dient ook als een prachtig schoonheidshulpmiddel. Henna-bladeren gekookt met mosterdolie helpen een gezonde haargroei te stimuleren. Mosterdzaden, geroosterd in sesam- of kokosolie, verrijken de resulterende gezeefde olie en maken het een effectieve remedie voor acne en bevorderen een duidelijkere teint.

Helende werking op zenuwen

 1. Zoals hierboven vermeld, heeft de mosterdplant een warmte-inspirerende aard die sommige individuen ten goede kan komen die aan zenuwschade lijden. Het helpt bij het stimuleren van het genezingsproces door de impulsen op te wekken en heeft een versterkend effect op de zenuwen.

Controleert diabetes

 1. Mosterdblad is uitstekend voor diabetici. Studies hebben de anti-oxidatie-activiteiten van een mosterdplant aangetoond die helpt bij het neutraliseren van de effecten van zuurstofvrije moleculen en beschermt tegen de schade veroorzaakt door oxidatieve stress bij diabetici. De studie toont aan dat toediening van mosterdolie helpt bij het verlagen van de niveaus van geglycosyleerde eiwitten en serumglucose. Het helpt bij het verminderen van lipidenperoxidatie en stimuleert ook het glucosemetabolisme.

Cholesterolverlagend vermogen

 1. Bladeren van de mosterdplant hebben een enorm cholesterolverlagend vermogen. Studies hebben aangetoond dat kruisbloemige groenten zoals mosterdgroen een verbazingwekkend vermogen hebben om galzuren in het spijsverteringskanaal te binden, waardoor deze zuren gemakkelijk uit het lichaam worden uitgescheiden. De galzuren bestaan ​​meestal uit cholesterol, dus uiteindelijk helpt het bindingsproces bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het lichaam. Een ander opmerkelijk feit is dat gestoomde versie van mosterdgroen een betere galzuurbinding heeft in vergelijking met ruwe versie. Dus stoom ze licht, misschien, voeg weinig geroosterde komijn, zout en peper toe en geniet ervan.

 2. Deze groenten zijn een voedingskrachtcentrale en helpen de ontwikkeling van blokkades in de slagaders te verminderen en aandoeningen zoals atherosclerose te voorkomen. Het vitamine B6-gehalte in deze greens voorkomt dat de bloedplaatjes klonteren en matigt het risico op trombose.

Verlicht de symptomen van de menopauze

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Hulpmiddelen bij ontgifting

 1. Mosterdgroen kan helpen het detox-systeem van het lichaam te ondersteunen door de aanwezigheid van krachtige antioxidanten en vezels. Glucosinolaten die erin aanwezig zijn helpen bij het reguleren van de werking van ontgiftingsenzymen en helpen de schadelijke gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Culinair gebruik van mosterd

 1. Mosterdgroen kan helpen het detox-systeem van het lichaam te ondersteunen door de aanwezigheid van krachtige antioxidanten en vezels. Glucosinolaten die erin aanwezig zijn helpen bij het reguleren van de werking van ontgiftingsenzymen en helpen de schadelijke gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Hoe te selecteren en op te slaan?

 1. Terwijl u mosterdgroen plukt, moet u zoeken naar onaangetaste en schone groene bladeren zonder bruine vlekken. Ze kunnen worden bewaard in een plastic zak en kunnen 3-4 dagen worden gekoeld. Ze moeten worden schoongemaakt door ze een tijdje in lauw water te zetten om het zand en vuil te laten bezinken, gevolgd door herhaald spoelen totdat het water helder is.

 2. Mosterdzaden zijn normaal verkrijgbaar als hele gedroogde zaden, in poedervorm, bereid als pasta en in de vorm van olie. Het is raadzaam om biologisch geteelde zaden te selecteren om het risico op besmetting door straling te voorkomen. De poedervorm en de hele vorm kunnen worden opgeslagen op een koele, donkere plaats in een luchtdichte verpakking, zes maanden voor de poederversie en één jaar voor de laatste. De olie en pasta kunnen worden gekoeld en maximaal zes maanden worden bewaard.

Bijwerkingen van Mosterd

 1. Het is altijd raadzaam om van nature voorzichtig te zijn terwijl u iets voor de eerste keer probeert, vooral als u zich niet bewust bent van de allergische reacties, zoals overgevoeligheid voor mosterdzaden. Enkele bekende bijwerkingen zijn:

 2. Het is een stimulerende plantaardige, die effectief is bij het verlichten van stijve spieren, pijnlijke gewrichten, overbelast slijm, tumoren en longontsteking. Mosterdzaad wordt ook als waardevol beschouwd bij het verlichten van convulsies bij kinderen. Mosterdpoeder helpt bij het verlichten van pijn en ongemak veroorzaakt tijdens de menstruatie en stimuleert geblokkeerde doorstroming vanwege klimatologische redenen. Het helpt ook bij het stimuleren van de stofwisseling en helpt bij het afwerpen van extra vetten. De groenten bevatten een zeer goede hoeveelheid vitamine A, wat kan helpen bij het bevorderen van de gezondheid van het oog en bevat vezels die de spijsvertering verbeteren. De voedingskracht van magnesium in mosterd helpt bij het behouden van een gezonde tonus en het functioneren van bloedvaten. Je zou het in je dieet willen opnemen om het broodnodige vuur te krijgen.

 3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Zwarte thee heeft voordelen zoals verlichting van diarree, tandbederf, spijsverteringsproblemen, hoge bloeddruk, diarree, astma. Het verbetert ook de bloedcirculatie.

 2. Zeezout rijk aan mineralen bevordert een goede huidverzorging, verbetert de tandgezondheid, geeft verlichting bij reumatoïde artritis, spierkrampen, psoriasis en artrose.

 3. Essentiële olie van sandelhout verlaagt slechte cholesterol, helpt bij gewichtsverlies, verhoogt de immuniteit, geneest littekens en vlekken, versterkt tandvlees en spieren en verbetert het geheugen.

 4. Grapefruits beschermen tegen kanker en hartziekten, verhogen de stofwisseling, vechten tegen aandoeningen zoals koorts, malaria, diabetes, constipatie en indigestie.

 5. Brandnetel kan het lichaam ontgiften, metabolisme verbeteren, de immuniteit verhogen, beschermen tegen bloeden, spiermassa vergroten, diabetes voorkomen en de foetus versterken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407