Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 ongelooflijke voordelen van Romeinse sla

15 ongelooflijke voordelen van Romeinse sla

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 03 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Romaine Sla?

 1. Romaine sla is wetenschappelijk bekend als Lactuca sativa L. var. longifolia en is inheems in het Middellandse Zeegebied en de Noord-Afrikaanse regio. De sla zelf groeit in een vrij lange kop van dikke, duurzame bladeren, met een stevige rib in het midden van elk blad. Aangenomen wordt dat de witte of heldere vloeistof die uit deze rib wordt afgegeven wanneer de sla wordt gesneden, de sla zijn karakteristieke smaak geeft - mild bitter en aardachtig. Sommige andere soorten saladegroenten zijn aanzienlijk bitter en kunnen ook arm zijn aan voedingsstoffen, zoals ijsbergsla, maar dat is niet het geval met de Romaine-variëteit! T

 2. Minimaal 5.000 jaar heeft Romaine sla een speciale plaats ingenomen in culturele en culinaire praktijken in bepaalde delen van de wereld, daterend uit de oude Egyptenaren. Het wordt nog steeds veel gebruikt in de Midden-Oosterse en Mediterrane keuken, maar is een basisgroente geworden in andere delen van de wereld, met name Europa en Noord-Amerika.

Voedingswaarde Romaine Sla

 1. Romaine sla is een rijke bron van vezels en bevat zeer weinig calorieën, slechts 8 per portie. Wat vitaminen betreft, levert een kopje Romaine sla meer dan 50% van uw dagelijkse behoefte aan vitamine A, evenals aanzienlijke hoeveelheden vitamine K en vitamine C. De gematigde hoeveelheden omega-3-vetzuren, molybdeen, koper, kalium , foliumzuur, fosfor, ijzer, magnesium, calcium en mangaan in Romeinse sla ondersteunen het lichaam ook op verschillende manieren. Deze variëteit aan sla is ook een indrukwekkende bron van aminozuren, die het lichaam nodig heeft voor normale groei en ontwikkeling. Voor degenen die zich zorgen maken over de invloed van Romaine op hun gewicht, is er slechts een verwaarloosbare hoeveelheid vetten in deze bladeren.

  Rijk aan antioxidanten Vitamine A C

  1. De krachtige antioxidanten vitamine A en C in deze slasoort helpen bij het bevorderen van een gezonde werking van de vele verschillende mechanismen van het lichaam. Ze helpen ook bij het bestrijden van vrije radicalen en daarmee het voorkomen van chronische ziekten. Vitamine A en C zijn ook verantwoordelijk om de oxidatieve stress in het lichaam te verminderen en ontstekingen te voorkomen.

  Voorkomt botverlies

  1. Deze variëteit aan sla heeft een rijke voorraad mineralen, variërend van koper en ijzer tot magnesium, mangaan en fosfor, die allemaal kunnen helpen bij het verhogen van de botmineraaldichtheid. Het bevat ook veel vitamine K, wat de botgroei kan optimaliseren en botverlies kan voorkomen. Naarmate je ouder wordt, is het belangrijk om geen tekort te krijgen in een van deze essentiële mineralen, anders zal je risico op osteoporose aanzienlijk toenemen.

  Verbetert de gezondheid van het hart

  1. Er zit een behoorlijke hoeveelheid ijzer in de bladeren van Romaine sla, die de bloedsomloop door het lichaam helpt verbeteren en het risico op tal van hartaandoeningen voorkomt. IJzer is een belangrijk ingrediënt in de productie van rode bloedcellen, waardoor hemoglobine meer zuurstof en voedingsstoffen naar de delen van het lichaam kan transporteren die het het meest nodig hebben. Dit kan het energieniveau verhogen en ook het genezings- / reparatieproces versnellen.

  Verbetert het gezichtsvermogen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Voorkomt tekenen van veroudering

  1. De hoge niveaus van vitamine A en vitamine C in snijsla betekenen dat deze saladegroente de gezondheid van uw huid kan bevorderen. Vitamine C is een integraal onderdeel van de collageenproductie, die nodig is om alle nieuwe cellen en weefsels in het lichaam op te bouwen. Vitamine A werkt ook als een antioxidant en helpt vrije radicalen te neutraliseren en hun impact op gezonde cellen te verminderen. Dit kan het verschijnen van rimpels, ouderdomsvlekken en vlekken minimaliseren, terwijl het ook de elasticiteit van de huid verbetert, waardoor de natuurlijke glans van uw huid wordt bevorderd en veroudering wordt voorkomen. Romaine sla helpt ook bij het voorkomen van het ontstaan ​​van acne.

  Verhoogt het immuunsysteem

  1. Vitamine C staat bekend om zijn invloed op het immuunsysteem, omdat het de productie van witte bloedcellen, de eerste verdedigingslinie van het lichaam, kan stimuleren, terwijl het ook als een antioxidant en verlagend niveau van oxidatieve stress. Vitamine A en andere immuunstimulerende mineralen in Romeinse sla helpen echter ook het lichaam en de maag vrij te houden van infectieuze ziekteverwekkers.

  Potentieel tegen kanker

  1. Hoewel er geen formele antioxidanten in Romaine sla zitten, vervullen de andere voedingsstoffen, zoals carotenoïden, vergelijkbare rollen in het lichaam en kunnen ze helpen bij het voorkomen van borst, eierstok, blaas, oraal, long, prostaat en huidkanker. Een team van Iraanse onderzoekers publiceerde een studie over 'Carotenoïden en kanker: biologische functies' in het Acta Scientific Pharmaceutical Sciences Journal, waarin staat dat carotenoïden het risico op verschillende aandoeningen, zoals vele vormen van kanker, kunnen verminderen. De preklinische studies toonden aan dat de carotenoïden effectieve antitumoreffecten hebben en helpen bij de regulatie van celgroei en celcyclusprogressie, samen met anti-oxidantactiviteit

  Gunstig tijdens de zwangerschap

  1. Romaine sla, rijk aan foliumzuur, helpt aangeboren afwijkingen te voorkomen en zorgt voor een veilige en gezonde zwangerschap. Het voorkomt ook neurale buisdefecten en bevordert een gezonde ontwikkeling van het hart en het gezicht van de foetus.

  Gewichtsverlies

  1. Met een zeer laag aantal calorieën en een relatief hoge hoeveelheid vezels is Romaine sla ideaal om u te vullen zonder uw calorische doelen in gevaar te brengen, als u probeert af te vallen. De andere voedingsstoffen in deze sla, waaronder veel van de B-vitamines, kunnen het metabolisme stimuleren om de vetverbranding te verhogen en de vetafzetting te verlagen, wat ook kan helpen als je wat extra kilo's wilt afwerpen.

  Verbetert de spijsvertering

  1. Voedingsvezels doen meer dan je vullen; het helpt ook om voedsel door uw spijsverteringskanalen te verplaatsen en bevordert een gezonde spijsvertering. Door peristaltische beweging te stimuleren, helpt de vezel in Romaine sla om tekenen en symptomen van constipatie, een opgeblazen gevoel en kramp te verlichten, terwijl ook het risico op ernstiger maag-darmproblemen, zoals aambeien of maagzweren, wordt verlaagd.

  Verlaagt het cholesterolgehalte

  1. Met een laag gehalte aan omega-3-vetzuren heeft onderzoek aangetoond dat deze variëteit aan sla het cholesterolgehalte kan verbeteren. Omega-3-vetzuren helpen LDL-cholesterol te verlagen en HDL-cholesterol te verhogen, waardoor minder geoxideerde cholesterol zich kan binden aan de wanden van slagaders en bloedvaten. Dit vermindert met name het risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes.

  Geneest wond

  1. Romaine sla bevat een enorme hoeveelheid vitamine K, wat een belangrijke factor is bij de bloedstolling in het lichaam. Wanneer we gewond raken, signaleert deze vitamine endotheelgroeifactoren die het sluiten van een wond kunnen versnellen en de pijn en ontsteking verminderen, terwijl ze ook beschermen tegen externe infecties.

  Bevordert spiergroei

  1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

  Regelt de bloeddruk

  1. Het gematigde kaliumgehalte in Romaine sla maakt het een goed voedsel voor bloeddruk en hartgezondheid. Kalium is een krachtige elektrolyt en vasodilator, wat betekent dat het de spanning in bloedvaten en bloedvaten kan ontspannen, de snelheid van schade aan die weefsels kan vertragen en de druk op het cardiovasculaire systeem als geheel kan verminderen.

  Behandelt slapeloosheid

  1. Lage magnesiumgehaltes kunnen de productie van neurotransmitters helpen reguleren en de afgifte van serotonine induceren, een feel-good verbinding waarvan bekend is dat deze het lichaam en de geest ontspant, waardoor mensen in slaap worden gebracht. Degenen die lijden aan slapeloosheid of regelmatig onderbroken slaap kunnen een kleine salade voor het slapen gaan en hopelijk een volledige nachtrust krijgen!

  Gebruik van Romeinse sla

  1. Hoewel deze slasoort meestal wordt gezien als salade groen, maakt de ongebruikelijke aard en samenstelling van deze sla deze veelzijdiger.

  Hoe Romaine Sla te bereiden?

  1. Romaine sla kan op veel verschillende manieren worden gegeten, maar als u de hele krop sla wilt gebruiken voordat deze verwelkt of te bitter wordt om ervan te genieten, is het noodzakelijk om deze goed te bereiden. Dit begint allemaal met het kiezen van de juiste kop Romaine-sla, die licht tot donkergroen moet zijn, met een minimum aan witte of verwelkte bladeren aan de buitenranden.

  2. Stap 1: Verwijder eventuele witte of verwelkte bladeren van de krop sla.

  3. Stap 2: Was de hele kop heel voorzichtig en zorg ervoor dat u tussen alle bladeren spoelt, omdat hier mogelijk vuil, resten en insecten kunnen worden gevonden.

  4. Stap 3: Verwijder de bladeren van de hoofdsteel en droog ze af tussen keukenpapier.

  5. Stap 4: Scheur of snijd de bladeren op de gewenste lengte.

  6. Opmerking: voeg alleen sladressing of olie toe aan de sla voor het eten, anders zullen de bladeren verwelken en veel sneller bederven.

  7. Woord van voorzichtigheid: hoewel vol met geweldige voedingsstoffen en een schat aan voordelen, kan dit groene blad enkele ernstige bijwerkingen hebben.

  8. Er is waargenomen dat snijsla in verband kan worden gebracht met een wijdverspreide toename van de verspreiding van E. coli-bacteriën en andere door voedsel overgedragen ziekten, en daarom wordt een zekere mate van voorzorg aanbevolen. Het is het beste om de romaine-sla grondig en correct te wassen voor consumptie.

  9. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407