Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 verrassende voordelen van Pecan Nutrition

15 verrassende voordelen van Pecan Nutrition

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 17 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is een Pecan?

 1. Pecan is een bruine noot met een eetbare pit vergelijkbaar met walnoot. Pecannoten hebben een zoete, boterachtige smaak in vergelijking met andere noten. Het is vooral bekend om te worden gebruikt in pecantaart, een klassiek Amerikaans gerecht gebakken tijdens Thanksgiving en Kerstmis.

 2. De pecanboom, wetenschappelijk Carya illinoinensis genoemd, is een soort hickory afkomstig uit de Verenigde Staten en Mexico. Het is de staatsboom van Texas en indianen blijken het te hebben gebruikt voor zijn medicinale waarde. De boom kan tot een hoogte van 44 m groeien met bloei in het voorjaar. Hoewel het vroeger wild groeide, is het de laatste jaren opgenomen in de lijst van de belangrijkste vruchten die gedomesticeerd zijn.

 3. Afgezien van Amerika wordt het nu in sommige landen van Afrika, Azië en ook in Australië verbouwd. Hickory is een brandstofhoutsoort, die een hoge opbrengst aan houtskool produceert die economische waarde heeft. Het hout is ook erg handig bij het maken van meubels.

Voedingswaarde van pecannoten

 1. Pecannoten bevatten energie, vezels, aminozuren, zetmeel en suikers. Deze noten zijn de beste bron van plantaardig eiwit. Andere voedingsstoffen in deze vrucht zijn thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur, beta-caroteen, folaat, foliumzuur en vitamine A, vitamine B6, vitamine C, vitamine E en vitamine K.

 2. Onder mineralen is pecannoot rijk aan calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan en selenium. Het bevat geen natrium en is daarom nuttig voor mensen met hoge bloeddruk en andere gevaarlijke ziekten.

 3. Het consumeren van een handvol pecannoten vertaalt zich in de inname van verschillende soorten voedingsstoffen in het lichaam die zelfs bij inname van in het laboratorium bereide supplementen onmogelijk is.

Gezondheidsvoordelen van pecannoten

 1. Vanwege de samenstelling van pecannoot zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd om de voordelen van deze vrucht te achterhalen. Hier zijn de gezondheidsvoordelen die samenhangen met de consumptie van deze noot.

Lagere cholesterolwaarden

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Diabetes onder controle

 1. Pecannoten zijn gunstig bij het handhaven van de bloedsuikerspiegel, vooral voor diegenen die lijden aan type 2 diabetes. Diabetes verhoogt het risico op cardiovasculaire aandoeningen en daarom is het noodzakelijk om een ​​gezond dieet te hebben met de nodige voedingsstoffen. Hun consumptie wordt niet alleen aanbevolen voor mensen met een diabetesaandoening, maar ook voor anderen, om te voorkomen dat het in de eerste plaats optreedt.

Bloeddruk reguleren

 1. Pecannoten hebben eiwitten, vitamine E en antioxiderende eigenschappen die helpen bij het beschermen van het hart en het verminderen van het risico op hypertensie. Hoge bloeddruk, als deze niet wordt bewaakt, kan een reden zijn voor het optreden van hartaanvallen en beroertes.

Hartziekten voorkomen

 1. Pecan bevat bestanddelen zoals tocoferol en flavan-3-ol-monomeren die helpen bij het remmen van oxidatie van de lipiden in het bloed, die op hun beurt bescherming bieden tegen hartziekten. Het onderzoek werd uitgevoerd om het effect van pecannoot op postprandiale antioxidantcapaciteit en catechines te bestuderen en LDL-oxidatie bij mensen te verminderen en de bevindingen suggereren dat bioactieve samenstelling kan bijdragen aan de postprandiale antioxidantafweer.

Weight Loss

 1. Pecannoten stimuleren het metabolisme en verbeteren de verzadiging en zijn daarom ook nuttig bij het beheren van het gewicht. Hoewel ze rijk zijn aan vetten, bevatten ze ook eiwitten en vezels waardoor je je langer vol voelt en dus helpt bij het verlagen van de inname van andere calorierijke voedingsmiddelen.

Galstenen voorkomen

 1. Consumptie van pecannoten wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op galstenen. De bevindingen van een onderzoek naar het effect van consumptie van noten op het risico op galstenen suggereren dat frequente consumptie van pecannoten het risico op galsteenaandoeningen bij mannen kan verminderen.

Vermindert het risico op kanker

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Toxiciteit voorkomen

 1. Cyclofosfamideverbinding wordt geassocieerd met levensbedreigende ziekten. Een onderzoek suggereert dat pecannoten met zijn antioxiderende werking de vitale organen zoals het hart, de nieren en de blaas kunnen beschermen tegen door cyclofosfamide veroorzaakte toxiciteit.

Ontsteking voorkomen

 1. Magnesium, aanwezig in pecannoten, is een voedingsstof die veel ontstekingsremmende voordelen biedt. Het vermindert de ontsteking in de slagaders en verlaagt daarom het risico op artritis, hartziekten, atherosclerose en vele andere aandoeningen.

Hersenfunctie verbeteren

 1. De voedingsstoffen zoals mangaan, koper en thiamine in pecannoten zijn verbonden met de gezonde werking van de hersenen. Thiamine wordt toegediend aan patiënten met het Wernicke-Korsakoff-syndroom, een hersenstoornis die voorkomt bij alcoholisten. Koper en mangaan daarentegen voorkomen schade door vrije radicalen in de hersenen.

Immuniteit verhogen

 1. Pecannoten zijn rijk aan mangaan. Dit sporenmineraal kan de schade door vrije radicalen in uw lichaam voorkomen. Het doet dat met zijn antioxiderende eigenschappen en beschermt het lichaam tegen infecties en ziekten door de immuniteit te vergroten.

Gemakkelijke menstruatie

 1. Pecannoten helpen vrouwen de symptomen van menstruatie zoals krampen en stemmingswisselingen te bestrijden. De voedingsstoffen zoals mangaan en calcium in deze noten zijn eigenlijk de sterren die vrouwen helpen gezond te blijven.

Spijsvertering verbeteren

 1. Omdat pecannoten rijk zijn aan voedingsvezels, helpen ze bij het handhaven van de darmgezondheid door regelmatige stoelgang te vergemakkelijken. Ze breiden ook hun voordeel uit om constipatie en vele andere bijbehorende aandoeningen te voorkomen.

Botgezondheid

 1. Fosfor en calcium, in pecannoten, helpen bij het behoud van de gezondheid van de botten. Onze botten bestaan ​​voor ongeveer 85% uit fosfor, de rest zit in de weefsels en cellen. Ze worden als nuttig beschouwd voor het voorkomen van de symptomen van osteoporose, vooral bij vrouwen. Een dieet met pecannoten is dus geweldig voor het verbeteren van de botmineraaldichtheid.

Huidverzorging

 1. Anti-aging voedsel is een schat voor alle mensen op deze wereld. Pecannoten bevatten alle voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine E, ellaginezuur, die vroegtijdige veroudering voorkomen en het optreden van rimpels verminderen. Ook helpt het zinkgehalte in deze noten om een ​​strakke teint te bereiken.

Oogzorg

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Haarverzorging

 1. Pecannoten worden veel gebruikt om mannelijke kaalheid te behandelen. De L-arginine, een aminozuur in deze noten, is een verbinding die de bloedcirculatie door het lichaam verhoogt, waardoor de wortels van het haar worden versterkt. Ook voorkomt ijzer in de noten bloedarmoede en bijgevolg haaruitval.

Pecannoten: Selecteer Winkel

 1. Pecannoten zijn het hele jaar door gemakkelijk verkrijgbaar in grote winkels over de hele wereld. Kies degenen die meer nootvlees hebben en er redelijk uniform uitzien in kleur en grootte. Zorg ervoor dat de pecannoten in schone en droge containers worden bewaard, uit de buurt van insecten, enz. Het is beter om ze in de koelkast te bewaren, omdat ze tegen insecten worden beschermd en ook de versheid van de noot behouden.

 2. Pecannoten zijn lang houdbaar, vooral als ze onder de juiste omstandigheden worden bewaard. Dit is voordelig omdat men in bulk kan kopen en opslaan voor toekomstig gebruik.

Quick Recepten

 1. De beroemde pecantaart, een veel voorkomende delicatesse in de zuidelijke Verenigde Staten, ontleent zijn naam aan pecannoten die deel uitmaken van de belangrijkste ingrediënten. New Orleans is een andere staat met een gemeenschappelijke snoep die pecannoten bevat; Praline snoep. Hier zijn enkele gemakkelijk te maken recepten waarvan je kunt genieten.

Pecan Salad

 1. De beroemde pecantaart, een veel voorkomende delicatesse in de zuidelijke Verenigde Staten, ontleent zijn naam aan pecannoten die deel uitmaken van de belangrijkste ingrediënten. New Orleans is een andere staat met een gemeenschappelijke snoep die pecannoten bevat; Praline snoep. Hier zijn enkele gemakkelijk te maken recepten waarvan je kunt genieten.

Geroosterde Pecannoten

 1. Pecannoten kunnen ook worden toegevoegd aan verschillende desserts zoals cakes, puddingen, etc.

Bijwerkingen van pecannoten

 1. Hieronder volgen enkele bijwerkingen die optreden tijdens het eten van pecannoten, hoewel niet iedereen hetzelfde ervaart.

 2. Raadpleeg uw arts voordat u drastische wijzigingen in het dieet aanbrengt om gezondheidsproblemen te voorkomen.

 3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407