Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 verrassende voordelen van venkel etherische olie

15 verrassende voordelen van venkel etherische olie

 1. De etherische venkelolie wordt verkregen door de stoomdestillatie van gemalen venkelzaad, een kruid dat de wetenschappelijke naam Foeniculum vulgare draagt. Venkelzaden worden al sinds de oudheid in culinaire toepassingen en als mondverfrisser gebruikt. Ze worden ook veel gebruikt voor medicinale doeleinden. Deze geneeskrachtige eigenschappen komen van de verschillende componenten van de etherische olie van venkel, waaronder alfa-pineen, anijsaldehyde, cineol, fenchone, limoneen, myrceen, methylchavicol en trans-anethol.

Voordelen van de essentiële olie voor venkel

 1. Hieronder wordt een lijst met geneeskrachtige eigenschappen van venkel etherische olie gegeven.

Geneest wonden

 1. De etherische venkelolie heeft bepaalde verbindingen die bijdragen aan zijn antiseptische eigenschappen. Dankzij deze eigenschap kan venkelolie wonden beschermen tegen septisch worden. Het is ook effectief gebleken om te voorkomen dat incisies septisch worden of besmet raken met tetanus, vooral na operaties, keizersnedes en andere meer ernstige wonden.

Verlicht spasmen

 1. Spasmen kunnen fataal zijn als ze niet goed worden behandeld. Spasmen zijn ongewenste en abnormale samentrekkingen in de luchtwegen, darmen, spieren of zenuwen, resulterend in continu hoesten, hik, acute pijn en trekgevoel in de darmen, krampen, spiertrekkingen, convulsies of epileptische aanvallen. Als het niet op tijd wordt behandeld, kan een patiënt acute pijn in de darmen hebben of kan hij buiten adem raken in geval van hoesten en hikken en kan hij zelfs sterven. Venkel etherische olie heeft een ontspannend effect op zenuwen, spieren, darmen en de luchtwegen en pacificeert krampachtige aanvallen, waardoor de eerder genoemde situaties snel worden verlicht.

Strijk de stoelgang glad

  Windafdrijvend

  1. Als een windafdrijvend middel laat venkelolie gassen uit de darmen ontsnappen en kan het een persoon enorme verlichting bieden van problemen zoals indigestie, rusteloosheid, pijn in de buik, maag en borst, evenals verminderen hypertensie. Het heeft ook een ander voordeel dat er geen extra gassen worden gevormd. Het is heel goed voor mensen met chronische gasproblemen.

  Doodt wormen

  1. Venkelolie is een effectieve wormvernietiger. Het doodt de wormen en hun sporen in de darmen en de uitwerpselen. Dit is geweldig voor kinderen, die vaak last hebben van parasitaire wormen en ondervoeding of groeiachterstand kunnen voorkomen.

  Stimuleert plassen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Emmenagogue

  1. Vrouwen die problemen hebben met een onregelmatige, verstopte of pijnlijke menstruatie kunnen profiteren van de emmenagogue-eigenschap van venkelolie. Het helpt niet alleen om verstopte menstruatie te verwijderen en ze regelmatig te maken, het geeft ook verlichting van de andere symptomen die gepaard gaan met menstruatie zoals hoofdpijn, pijn in de buikstreek, duizeligheid en stemmingswisselingen. Het helpt ook om vroegtijdige of vroegtijdige menopauze te voorkomen.

  Bevordert borstvoeding

  1. Deze olie kan een belangrijke rol spelen voor moeders die borstvoeding geven. Het kan de hoeveelheid melk in hen verhogen door de productie van een hormoon genaamd oestrogeen te stimuleren. Dit komt zowel de baby als de moeder ten goede. Deze melk erft ook enkele van de windafdrijvende en verterende eigenschappen van venkelolie en beschermt de baby tegen winderigheid, indigestie en gas, die veel voorkomen bij zuigelingen.

  Laxative

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Werkt als stimulerend

  1. Venkelolie fungeert als een emmenagoog, galactagoog en diureticum vanwege een enkele eigenschap, wat de stimulerende kwaliteit is. Omdat het een stimulerend middel is, bevordert het alle activiteiten die in het lichaam plaatsvinden. Het stimuleert de hersenen en neurale activiteit, zenuwstelsel, secreties van endocriene en exocriene klieren (inclusief de secretie van melk, talg, zweet, tranen, urine en lozingen tijdens menstruatie), spijsverteringsstelsel en uitscheidingsstelsel. Dit stimulerende effect helpt ook om vermoeidheid, duizeligheid en depressie te overwinnen.

  Houdt maag gezond

  1. Een maag zijn betekent gewoon een beschermer van de maag. Venkelolie houdt de maag gezond en functioneert goed en onderhoudt de normale functie van alle afscheidingen van spijsverteringszuren en gal. Bovendien beschermt het de maag tegen infecties en zweren en zorgt zo voor een algehele gezondheid en welzijn van de maag.

  Gezonde milt

  1. Net zoals maag betekent dat iets goed is voor de maag, betekent milt iets dat goed is voor de milt. De milt speelt een vitale rol in ons lichaam omdat het betrokken is bij de productie van lymfocyten en rode bloedcellen. Een gezonde milt resulteert in een goed niveau van rode bloedcellen en een gezonder en actiever leven. Venkelolie helpt de milt in stand te houden en te houden. Het beschermt het ook tegen verschillende infecties.

  Tonic Effect

  1. Dit betekent een middel dat de gezondheid versterkt en verbetert. Venkelolie werkt als een tonicum door alle systemen die in het lichaam functioneren, zoals het ademhalings-, spijsverterings-, zenuw- en uitscheidingsstelsel, te tonen, terwijl het ook de opname van voedingsstoffen in het lichaam vergemakkelijkt, waardoor de sterkte wordt verhoogd en de immuniteit wordt bevorderd.

  Zuivert het bloed

  1. Venkelolie doet het werk van een ontgifter en zuivert het bloed en wordt daarom als een zuiveringsmiddel beschouwd. In feite helpt het bloed zichzelf te ontdoen van bloedureum, urinezuur en bepaalde ongewenste hormonen, de primaire toxines die in onze bloedbaan worden aangetroffen. Afgezien hiervan houdt het ook het natriumgehalte in het bloed in balans en helpt het bij het verwijderen van andere giftige stoffen die uit externe bronnen in het bloed terechtkomen.

  Bestrijdt chronische hoest

  1. Venkelolie heeft bewezen effectief te zijn bij het verlichten van de afzettingen van slijm en slijm die leiden tot congestie van het neuskanaal, strottenhoofd, farynx, bronchiën en longen als gevolg van koude en virale infecties . Het is vooral effectief tegen frequente of chronische hoest.

  2. Andere voordelen

  3. Woord van waarschuwing: een organische component genaamd trans-anethol, aanwezig in essentiële olie van venkel, verhoogt de productie van het oestrogeenhormoon. Hoewel dit gunstig is voor moeders die borstvoeding geven, is het schadelijk voor zwangere vrouwen en vrouwen met borst- of baarmoederkanker of tumor, omdat overtollig oestrogeen is gekoppeld aan het optreden van dergelijke kankers. In zware doses kan het narcotische effecten hebben en kan het leiden tot convulsies, hallucinaties en mentale onbalans. Mensen die lijden aan epilepsie of met een voorgeschiedenis van die aandoening moeten het gebruik van essentiële olie van venkel vermijden.

  4. Mengen: venkelolie past goed bij sandelhout, lavendel, geranium en rozenolie.

  5. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407