Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 voedingsmiddelen die het immuunsysteem stimuleren

Boosters

 1. Door uw lichaam bepaalde voedingsmiddelen te voeden, kunt u uw immuunsysteem sterk houden. Als u op zoek bent naar manieren om winterverkoudheid en griep te voorkomen, moet u eerst een bezoek brengen aan uw plaatselijke supermarkt. Plan uw maaltijden met deze 15 krachtige immuunsysteemboosters.

Citrusvruchten

 1. De meeste mensen wenden zich tot vitamine C nadat ze verkouden zijn. Dat komt omdat het helpt je immuunsysteem op te bouwen. Men denkt dat vitamine C de productie van witte bloedcellen verhoogt. Dit zijn de sleutel tot het bestrijden van infecties.

 2. Populaire citrusvruchten zijn onder meer:

 3. Omdat uw lichaam het niet produceert of opslaat, hebt u dagelijks vitamine C nodig voor een voortdurende gezondheid. Bijna alle citrusvruchten bevatten veel vitamine C. Met zo'n variëteit om uit te kiezen, is het gemakkelijk om een ​​knijpje van deze vitamine aan elke maaltijd toe te voegen.

Rode paprika

 1. Als u denkt dat citrusvruchten de meeste vitamine C van fruit of groente hebben, denk er dan nog eens over na. Ounce voor ons, rode paprika's bevatten twee keer zoveel vitamine C als citrus. Ze zijn ook een rijke bron van bètacaroteen. Naast het stimuleren van je immuunsysteem, kan vitamine C ook helpen een gezonde huid te behouden. Beta-caroteen helpt uw ​​ogen en huid gezond te houden.

Broccoli

 1. Broccoli zit boordevol vitamines en mineralen. Boordevol vitamine A, C en E, evenals vele andere antioxidanten en vezels, is broccoli een van de gezondste groenten die u op tafel kunt zetten. De sleutel om zijn kracht intact te houden, is door hem zo min mogelijk te koken - of beter nog, helemaal niet.

Garlic

 1. Knoflook is te vinden in bijna elke keuken ter wereld. Het voegt een beetje smaak toe aan voedsel en het is een must-have voor je gezondheid. Vroege beschavingen erkenden de waarde ervan in het bestrijden van infecties. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health, kan knoflook ook helpen de bloeddruk te verlagen en de verharding van de slagaders te vertragen. De immuunversterkende eigenschappen van knoflook lijken afkomstig te zijn van een zware concentratie zwavelhoudende verbindingen, zoals allicine.

Ginger

 1. Gember is een ander ingrediënt waar veel mensen naartoe gaan nadat ze ziek zijn geworden. Gember kan helpen ontstekingen te verminderen, wat kan helpen keelpijn en andere ontstekingsziekten te verminderen. Gember kan ook helpen misselijkheid te verminderen.

 2. Hoewel het in veel zoete desserts wordt gebruikt, verpakt gember wat warmte in de vorm van gingerol, een familielid van capsaïcine. Gember kan chronische pijn helpen verminderen en kan cholesterolverlagende eigenschappen hebben, volgens recent dieronderzoek.

Spinazie

 1. Spinazie maakte onze lijst niet alleen omdat het rijk is aan vitamine C. Het zit ook boordevol talloze antioxidanten en bètacaroteen, die het infectievermogen van ons immuunsysteem kunnen verhogen. Net als broccoli is spinazie het gezondst wanneer het zo weinig mogelijk wordt gekookt, zodat het zijn voedingsstoffen behoudt. Licht koken verbetert echter de vitamine A en zorgt ervoor dat andere voedingsstoffen vrijkomen uit oxaalzuur.

Yoghurt

 1. Zoek naar yoghurt met "levende en actieve culturen" op het etiket, zoals Griekse yoghurt. Deze culturen kunnen uw immuunsysteem stimuleren om ziekten te bestrijden. Probeer gewone yoghurt te krijgen in plaats van de soorten die vooraf zijn gearomatiseerd en geladen met suiker. Je kunt gewone yoghurt zelf zoeten met gezond fruit en een scheutje honing.

 2. Yoghurt kan ook een geweldige bron van vitamine D zijn, dus probeer merken te selecteren die verrijkt zijn met vitamine D. Vitamine D helpt het immuunsysteem te reguleren en wordt verondersteld de natuurlijke afweer van ons lichaam tegen ziekten te stimuleren.

Amandelen

 1. Als het gaat om het voorkomen en bestrijden van verkoudheid, heeft vitamine E de neiging om een ​​achterbank te nemen voor vitamine C. Vitamine E is echter de sleutel tot een gezond immuunsysteem. Het is een in vet oplosbare vitamine, wat betekent dat de aanwezigheid van vet nodig is om goed te worden opgenomen. Noten, zoals amandelen, zitten boordevol vitamine en bevatten ook gezonde vetten. Een portie van een halve kop, die ongeveer 46 hele, gepelde amandelen is, levert bijna 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E.

Kurkuma

 1. Misschien kent u kurkuma als een belangrijk ingrediënt in veel curry's. Maar dit felgele, bittere kruid wordt ook al jaren gebruikt als ontstekingsremmer bij de behandeling van zowel artrose als reumatoïde artritis. Onderzoek heeft ook aangetoond dat hoge concentraties curcumine, die kurkuma zijn onderscheidende kleur geeft, kunnen helpen bij het verminderen van door inspanning veroorzaakte spierschade.

Groene thee

 1. Zowel groene als zwarte thee zitten boordevol flavonoïden, een soort antioxidant. Waar groene thee echt uitblinkt, is de hoeveelheid epigallocatechinegallaat of EGCG, een andere krachtige antioxidant. Van EGCG is aangetoond dat het de immuunfunctie verbetert. Het gistingsproces waarin zwarte thee wordt verwerkt, vernietigt veel EGCG. Groene thee daarentegen wordt gestoomd en niet gefermenteerd, dus de EGCG blijft behouden.

 2. Groene thee is ook een goede bron van het aminozuur L-theanine. L-theanine kan helpen bij de productie van kiemenbestrijdende verbindingen in uw T-cellen.

Papaya

 1. Papaya is een ander fruit boordevol vitamine C. Je kunt 224 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C vinden in een enkele papaya. Papaja's hebben ook een spijsverteringsenzym genaamd papaïne met ontstekingsremmende effecten.

 2. Papaja's hebben behoorlijke hoeveelheden kalium, B-vitamines en foliumzuur, die allemaal gunstig zijn voor uw algehele gezondheid.

Kiwi

 1. Net als papaja's zitten kiwi's van nature vol met een heleboel essentiële voedingsstoffen, waaronder foliumzuur, kalium, vitamine K en vitamine C. Vitamine C stimuleert witte bloedcellen om infecties te bestrijden, terwijl kiwi's andere voedingsstoffen bevatten zorg dat de rest van je lichaam goed blijft functioneren.

Poultry

 1. Als je ziek bent, is kippensoep meer dan alleen lekker eten met een placebo-effect. Het helpt de symptomen van een verkoudheid te verbeteren en helpt u ook om in de eerste plaats ziek te worden. Gevogelte, zoals kip en kalkoen, bevat veel vitamine B-6. Ongeveer 3 gram licht kalkoen- of kippenvlees bevat 40 tot 50 procent van uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid B-6.

 2. Vitamine B-6 is een belangrijke speler in veel van de chemische reacties die in het lichaam plaatsvinden. Het is ook van vitaal belang voor de vorming van nieuwe en gezonde rode bloedcellen. Bouillon of bouillon gemaakt door kippenbotten te koken, bevat gelatine, chondroïtine en andere voedingsstoffen die nuttig zijn voor de genezing van de darm en immuniteit.

Zonnebloempitten

 1. Zonnebloempitten zitten vol met voedingsstoffen, waaronder fosfor, magnesium en vitamine B-6. Ze bevatten ook ongelooflijk veel vitamine E, een krachtige antioxidant.

 2. Vitamine E is belangrijk bij het reguleren en handhaven van de werking van het immuunsysteem. Andere voedingsmiddelen met veel vitamine E zijn avocado's en donkere bladgroenten.

Shellfish

 1. Schelpdieren is niet wat mensen te binnen schieten die proberen hun immuunsysteem te stimuleren, maar sommige soorten schelpdieren zitten boordevol zink.

 2. Zink krijgt niet zoveel aandacht als veel andere vitamines en mineralen, maar ons lichaam heeft het nodig zodat onze immuuncellen kunnen functioneren zoals bedoeld.

 3. Soorten schelpdieren met een hoog zinkgehalte zijn onder meer:

 4. Houd er rekening mee dat u niet meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zink in uw dieet wilt hebben. Voor volwassen mannen is het 11 milligram (mg) en voor vrouwen is dit 8 mg. Te veel zink kan de werking van het immuunsysteem daadwerkelijk remmen.

Manieren om griep te voorkomen

 1. Variatie is de sleutel tot goede voeding. Het eten van slechts één van deze voedingsmiddelen is niet voldoende om griep te bestrijden, zelfs als u het constant eet. Besteed aandacht aan portiegroottes en aanbevolen dagelijkse inname, zodat je niet teveel van een enkele vitamine krijgt en te weinig van anderen.

 2. Goed eten is een goed begin, en er zijn andere dingen die u kunt doen om u en uw gezin te beschermen tegen griep, verkoudheid en andere ziekten. Begin met deze basisprincipes van grieppreventie en lees vervolgens deze zeven tips om uw huis griepvrij te maken. Misschien nog belangrijker, lees meer over het griepvaccin en beslis of het geschikt voor u is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407