Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


16 beste voordelen van appelsap

16 beste voordelen van appelsap

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 19 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is appelsap?

 1. Appelsap wordt gemaakt door het persen van appels, waarvan er honderden in de wereld zijn. Er zijn twee middelgrote vruchten voor nodig om één kopje sap te maken, daarom worden deze vruchten in zulke grote aantallen gekweekt. Nadat de appels zijn geperst, worden de meeste sappen verder gefilterd of gepasteuriseerd, wat helpt om deeltjes te verwijderen, wat resulteert in een dunnere consistentie van het uiteindelijke sap.

 2. McIntosh-appels zijn de meest voorkomende appels die worden gebruikt om dit heerlijke sap te maken en China is de grootste appelfabrikant ter wereld. Appelcider, die vaak wordt verward met appelsap, is ongefilterde en ongepasteuriseerde vloeistof die aanvankelijk uit appels wordt geperst en bovendien wordt gefermenteerd.

Voedingswaarde van appelsap

 1. Appelsap bevat veel van de belangrijkste voedingsstoffen van appels, waaronder vitamine C en verschillende B-vitamines, evenals veel verschillende mineralen, zoals magnesium, ijzer, calcium, mangaan en koper. Een deel van de vezels blijft ook in dit sap achter, net als de fytochemicaliën, flavonolen en procyanidinen. Een enkel kopje vertegenwoordigt ook ongeveer 10% van je dagelijks benodigde koolhydraten, dankzij de natuurlijke suikers die erin voorkomen. Kalium is het meest opvallende mineraal in dit sap, met een enkele portie die ongeveer 7% van uw dagelijkse benodigde inname levert.

Voordelen van appelsap

  Verbetert de gezondheid van het hart

  1. Kalium wordt in hogere concentraties aangetroffen dan enig ander mineraal in dit sap, wat goed nieuws is voor de gezondheid van uw hart. Kalium is een vaatverwijder, wat betekent dat het kan helpen om de spanning in uw bloedvaten en bloedvaten te verlagen. Het helpt ook bij het verlichten van druk en spanning op het cardiovasculaire systeem. Appelsap voorkomt ook de vorming van cholesterol in uw bloedvaten, wat vaak de belangrijkste reden is voor hartaanvallen en andere cardiovasculaire aandoeningen.

  Verlicht symptomen van astma

  1. Er zijn bepaalde ontstekingsremmende en anti-allergene stoffen in appelsap die de ademhalingswegen kunnen kalmeren en irritatie in de keel en longen verminderen, waardoor astma-aanvallen worden verlicht en luchtweginfecties worden voorkomen.

  Behandelt constipatie

  1. Een van de minder bekende stoffen in appels wordt appelzuur genoemd, die de spijsvertering kan verbeteren en de leverfunctie kan ondersteunen. In combinatie met vezels en andere stimulerende mineralen in appelsap, kan dit sap snel symptomen van constipatie, krampen, een opgeblazen gevoel en diarree verlichten. Het bevat ook sorbitol dat helpt bij het gladmaken van het spijsverteringskanaal, door water uit de dikke darm te extraheren en in de dikke darm te duwen, waardoor de beweging van de ontlasting wordt vergemakkelijkt.

  Potentieel tegen kanker

  1. Via een andere studie gepubliceerd in het Planta Medica-tijdschrift werd gesuggereerd dat appels elke dag artsen weg konden houden! Op basis van case-controlstudies legde de krant een mogelijk verband tussen regulier appelgebruik en een verminderd risico op kanker.

  Huidverzorging

  1. Appelsap zit boordevol antioxidanten en vitamine C voor de huid. Het helpt bij het verminderen van acne, ontstekingen, littekens en rimpels. Het is ook bekend om vroegtijdige veroudering te voorkomen. Door de collageenproductie te bevorderen, maakt deze drank de huid zacht en gezond.

  Verbetert de gezondheid van het oog

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Voorkomt osteoporose

  1. Vanwege de aanwezigheid van vitamine C, boor, ijzer en andere mineralen in appelsap is het bekend dat het de botgezondheid bevordert en osteoporose voorkomt.

  Haarverzorging

  1. Appels bevatten een verbinding genaamd procyanidin B-2, die verantwoordelijk is voor het bevorderen van haargroei en het toevoegen van glans aan uw lokken. Deze samenstelling maakt appelsap gunstig voor de gezondheid van het haar.

  Diuretica

  1. Appelsap is een diureticum en helpt u het overtollige water in uw lichaam af te voeren. Dit betekent dat het urineren bevordert en zwelling en een opgeblazen gevoel voorkomt.

  UTI

  1. Door de pH-waarden van uw lichaam in evenwicht te houden, voorkomt appelsap de groei van de UTI-veroorzakende bacteriën in uw lichaam, waardoor de mogelijkheid van urineweginfecties wordt voorkomen.

  Oestrogeenniveau

  1. Appelsap zit boordevol een chemische stof genaamd fyto-oestrogeen en zorgt ervoor dat uw oestrogeenspiegels niet dalen, waardoor de menstruatie, reproductie en andere functies bij vrouwen worden gereguleerd.

  Verhoogt de immuniteit

  1. Appelsap bevat een opmerkelijke hoeveelheid vitamine C, een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem van het lichaam. Vitamine C stimuleert niet alleen het immuunsysteem, maar werkt ook als een antioxidant die oxidatieve stress kan voorkomen en ontstekingen kan verminderen.

  Bescherm de gezondheid van de hersenen

  1. Antioxidanten staan ​​bekend om meer dan alleen hun potentieel om te beschermen tegen kanker. Deze stoffen voorkomen oxidatieve stress in andere delen van het lichaam, zoals de hersenen.

  2. Volgens een uitgebreid onderzoek uit 2011 door Dianne A. Hyson, California State University, kan appelsap mogelijk het risico op Alzheimer verlagen. Verder kan het de uitputting van acetylcholine helpen voorkomen, een neurotransmitter die achteruitgaat naarmate we ouder worden. Een andere studie uitgevoerd in 2010 toonde aan dat antioxidanten in dit vruchtensap de symptomen van neurologische aandoeningen kunnen helpen verlichten.

  Verhoogt de stofwisseling

  1. Cholesterolspiegels, minder kans op diabetes en lagere bloeddruk, allemaal risicofactoren die bekend staan ​​als het metabool syndroom. Om deze reden kan appelsap u helpen uw metabolisme te optimaliseren en uw hart te beschermen. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Verbetert de leverfunctie

  1. Zoals gezegd, kan appelzuur de leverfunctie verbeteren. Appelsap, in combinatie met de grote hoeveelheden water, kan het plassen stimuleren en de afgifte van overtollige zouten en vetten uit het lichaam bevorderen. Het hoge alkalische gehalte in dit sap helpt ook bij het wegspoelen van gifstoffen en zorgt voor een goede pH-balans in het lichaam, waardoor het werkt als een leverreiniger.

  Bijwerkingen

  1. Apple heeft geweldige voordelen en heeft een geweldig voedingsprofiel, maar te veel van dit sap kan verschillende problemen veroorzaken, waaronder:

  2. Gastro-intestinale problemen: Overmatig appelsap kan verschillende maagproblemen hebben, variërend van diarree tot constipatie, evenals overmatige winderigheid.

  3. Hoger risico op nierstenen: dit komt door de aanwezigheid van oxalaten, die reeds bestaande nierproblemen kunnen verergeren.

  4. Hoger risico op diabetes: met een relatief hoog suikergehalte is het belangrijk om appelsap met mate te drinken, vooral voor patiënten met diabetes.

  5. Al het bovenstaande gezegd hebbende, 1-2 glazen appelsap per dag kunnen een aantal grote gezondheidsvoordelen opleveren!

  6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407