Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


18 op wetenschap gebaseerde voordelen van Moringa Oleifera

18 op wetenschap gebaseerde voordelen van Moringa Oleifera

 1. Moringa kan helpen bij het beheersen van diabetes, de ogen beschermen, de cardiovasculaire gezondheid verbeteren, de botgezondheid verbeteren, de wondgenezing versnellen en de gezondheid van de huid verbeteren. Het heeft krachtige antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

Wat is Moringa?

 1. Moringa oleifera, ook bekend als drumstickboom of de "wonderboom", is een zeer gewaardeerde en veelzijdige plant die tot de familie Moringaceae behoort. Het is een snelgroeiende, bladverliezende boom die inheems is in India en op grote schaal wordt geteeld in tropische en subtropische gebieden in heel Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het is algemeen bekend onder vele andere namen, waaronder mierikswortelboom en Ben-olieboom.

 2. Hoewel de moderne wetenschap haar waarde onlangs heeft ontdekt, biedt moringa al sinds de oudheid een groot aantal voordelen in verschillende culturen. Het werd gewaardeerd door de Romeinen, Egyptenaren en Grieken vanwege de geneeskrachtige invloed op verschillende aandoeningen. Tegenwoordig is het gebruik ervan door verschillende humanitaire organisaties aangemoedigd om ondervoeding en de effecten ervan in door armoede getroffen regio's te bestrijden, voornamelijk vanwege de economische levensvatbaarheid en de snelle groei. Vanwege zijn buitengewone en ongeëvenaarde scala aan medicinale voordelen, werd het tijdens de voedselcrisis in Afrika de "wonderboom" genoemd.

 3. De boom heeft een dikke, witachtige schors met hangende, fragiele takken en lange, groene, ovale blaadjes. In de Ayurvedische therapie wordt het gewaardeerd om zijn indrukwekkende scala aan therapeutische toepassingen, vaak toegeschreven aan zijn antischimmel-, antivirale, antidepressieve en ontstekingsremmende eigenschappen. In sommige gebieden staat het gewoon bekend als 'shigru'.

Voedingswaarden

 1. Volgens de USDA bevatten moringa-peulen ook een aanzienlijke hoeveelheid vitaminen zoals vitamine A, vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B6, folaat en ascorbinezuur (vitamine C). De minerale rijkdom omvat calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor en zink. Het bevat een zeer lage hoeveelheid vetten en biedt geen schadelijke cholesterol.

 2. De algehele voedingswaarde van moringa is echt gunstig om ondervoeding te bestrijden, volgens een studie van Dr. Jed W. Fahey, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, VS.

Gezondheidsvoordelen van Moringa

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Krachtige antioxidanten

 1. De moringa-plant biedt een rijke mix van krachtige antioxidanten zoals kaempferol, caffeoylquinic zuur, zeatine, quercetine, rutine, chlorogenic zuur en beta-sitosterol. Het koken van moringa-bladeren verbetert eigenlijk een deel van deze antioxidantactiviteit en verhoogt het beschikbare ijzer. Deze krachtige antioxidanten in moringa hebben een vrije radicalenvangende capaciteit en hebben hun therapeutische waarde bewezen bij het genezen van de schade veroorzaakt door oxidatieve stress.

Lagere bloedsuikerspiegel

 1. Onderzoeksstudies hebben aangetoond dat het toedienen van moringa helpt bij het beheersen van bloedglucosewaarden, urinesuiker en urine-eiwitten bij proefpersonen met diabetes. De inname van het extract heeft een opmerkelijke verbetering van de hemoglobinewaarden en het totale eiwitgehalte van diabetespatiënten aangetoond. Een beoordeling door Dr. Majambu Mbikay, Ottawa Hospital Research Institute, Canada, ondersteunt dat de bladeren nuttig kunnen zijn bij de behandeling van chronische hyperglykemie en dyslipidemie (hoge bloedlipideniveaus).

Vermindert Cholesterol

 1. Moringa is effectief in het handhaven van optimale niveaus van bloeddruk en cholesterol in het lichaam. Bioactieve componenten zoals isothiocyanaat en niaziminine die erin aanwezig zijn, voorkomen de verdikking van slagaders en verminderen de ontwikkeling van pulmonale hypertensie door de bloedvaten te verwijden. Studies met diermodellen hebben bevestigd dat de hypocholesterolemische effecten helpen bij het verminderen van een hoog vetgehalte in de lever, de nieren en het serumcholesterolgehalte.

Helpt bij oedeem

 1. Moringa-extracten zijn gunstig bij de behandeling van oedeem. Meerdere onderzoeken hebben bevestigd dat behandeling met drumstickwortelextract, dat ontstekingsremmende eigenschappen bezit, aanzienlijk effectief is geweest bij het remmen van de ontwikkeling van oedeem. Bovendien suggereren deze onderzoeken dat de werkzaamheid van dit kruid gelijk is aan het krachtige ontstekingsremmende medicijn indomethacine bij de behandeling van dergelijke pijnlijke aandoeningen.

Beschermt de lever

 1. Moringa-extracten hebben een hepatoprotectief effect op de lever. Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food biedt sterk bewijs van de effectiviteit van zijn bladeren tegen de leverschade veroorzaakt door anti-tuberculaire medicijnen, evenals de stimulerende effecten bij het versnellen van het herstelproces. Het helpt het glutathiongehalte in het lichaam te herstellen en voorkomt door straling veroorzaakte leverlipidenperoxidatie. Dit beschermende effect wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van fytochemicaliën zoals catechine, epicatechine, ferulazuur en vitamine C in de drumstick.

Behandelt maagstoornissen

 1. De isothiocyanaten in moringa zijn effectief bij de behandeling van buikaandoeningen zoals constipatie, gastritis en colitis ulcerosa. Onderzoek heeft aangetoond dat zijn extracten kunnen worden beschouwd als een effectief kruidenalternatief voor een reeks in de handel verkrijgbare antacida en antihistaminica.

 2. Volgens een studie gepubliceerd in het Phytomedicine-tijdschrift leidt behandeling met moringa-extract tot verminderde ulceratie en is de werkzaamheid bij het genezen van colitis ulcerosa vergelijkbaar met het in de handel verkrijgbare geneesmiddel prednisolon. Het bevat antibiotica en antibacteriële eigenschappen en heeft remmende effecten op de groei van verschillende pathogenen. Dit omvat helicobacter pylori-bacteriën en coliforme bacteriën (geassocieerd met maagzweren), die diarree kunnen veroorzaken. Het helpt ook bij de bestrijding van obesitas dankzij de hoge voedingswaarde en caloriearme eigenschappen. Het indrukwekkende gehalte aan vitamine B in de bladeren helpt bij de spijsvertering en zet het voedsel om in energie in plaats van het op te slaan als vet.

Huidverzorging Haarverzorging

 1. Moringa-zaadolie is gunstig voor de huid en het haar en is effectief tegen de infectie veroorzaakt door het herpes simplex-virus. De genezende effecten van dit kruid voorkomen de ontwikkeling van huidletsels en remmen de vorming van plaque veroorzaakt door het infecterende virus. De hydraterende en antioxiderende effecten van moringa-extracten helpen bij het neutraliseren van de effecten van schadelijke verontreinigende stoffen, voorkomen rimpels en vertragen veroudering. Het hoge eiwitgehalte van drumstick helpt bij het beschermen van de huidcellen tegen schade veroorzaakt door zware metalen zoals kwik en cadmium. Om dezelfde reden wordt het ook gebruikt bij de productie van cosmetica en huidverzorgingsproducten.

 2. De gunstige effecten van moringa-zaadolie voor haarverzorging worden al sinds de oudheid gewaardeerd. Het is zeer voordelig in het beschermen van het haar tegen milieuschade, inclusief ultraviolette straling. Het dient als een waardevolle conditioner voor de hoofdhuid, versterkt de wortels en stimuleert ook de haargroei.

Antibacterieel middel

 1. Het bezit antibacteriële, schimmelwerende en antimicrobiële eigenschappen en is effectief tegen de groei van ziekteverwekkende microben. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat moringa-extracten een breed spectrum van beschermende activiteit uitoefenen tegen door voedsel overgedragen micro-organismen zoals Salmonella, Rhizopus-soorten, E. Coli, Enterobacter aerogenes, Pseudomonas aeruginosa en Staphylococcus aureus. Deze defensieve activiteit maakt zijn extracten perfect voor sanitaire en conserveringsdoeleinden. Bladeren van deze plant bezitten schimmelwerende eigenschappen. De remmende effecten van moringa helpen bij het voorkomen van de groei van ziekten die verontreinigende schimmels veroorzaken, zoals Aspergillus spp. en Penicillium spp.

Eigenschappen tegen kanker

 1. Een andere studie heeft de rol aangetoond van de bioactieve stof niazimicine bij het beperken van de ontwikkeling van kankercellen. Drumstick-extracten geven chemomodulerende effecten aan het voorkomen van de groei van verschillende soorten kanker, zoals eierstokkanker, hepatische carcinogenese en huid papilloma-genese door de proliferatie van kwaadaardige kankercellen te remmen en apoptose te induceren, ook bekend als geprogrammeerde celdood.

Neurodegeneratieve ziekten

 1. De effectiviteit van moringa is zeer waardevol geweest bij het beheer en de vermindering van het risico op neurodegeneratieve ziekten. Onderzoek heeft aangetoond dat de extracten de elektrische hersenactiviteit en monoamines zoals norepinefrine, serotonine en dopamine kunnen veranderen en de bescherming tegen monoaminerge deficiënties gerelateerd aan de ziekte van Alzheimer kunnen uitbreiden.

Verbetert de botgezondheid

 1. Moringa-extracten zijn gunstig voor het behoud van gezonde botten, wat wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van essentiële mineralen zoals calcium en fosfor. Van Moringa is zelfs aangetoond dat het de efficiëntie en biologische beschikbaarheid van deze mineralen verbetert die essentieel zijn voor de gezondheid van de botten. De extracten hebben ontstekingsremmende eigenschappen en zijn effectief bij het verlichten van ontstekingsaandoeningen zoals artritis. Verder helpen de extracten bij het genezen van verschillende botaandoeningen zoals onderkaak- of kaakbotfractuur.

Verhoogt de immuniteit

 1. De ethanolische extracten van moringablad helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam. Het helpt ook bij het verbeteren van de cellulaire immuunrespons en heeft positieve effecten op verschillende andere immuunsysteemwaarden, zoals het totale aantal leukocyten, antilichamen en overgevoeligheidsreacties.

Immunosuppressieve eigenschappen

 1. Ethanolextract uit moringa-zaden bezit immunosuppressieve eigenschappen. Opzettelijke immunosuppressie is vereist om de activering van het immuunsysteem van het lichaam te remmen om de afwijzing van bepaalde behandelingen, met name orgaantransplantaties en auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis en sommige allergische reacties te voorkomen. Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology heeft aangetoond dat de immunosuppressieve werking van drumstickzaden helpt bij het verbeteren van de productie van antilichamen zodat nieuwe organen en getransplanteerd materiaal zich veilig in het lichaam kunnen vestigen.

Beschermt het cardiovasculaire systeem

 1. Moringa-extracten zijn nuttig bij het voorkomen van myocardiale of hartschade, vanwege de aanwezigheid van krachtige antioxidanten en oefenen ook antidiabetische effecten uit. Onderzoeksstudies over dit onderwerp hebben ondersteunend bewijs geleverd dat de antiperoxidatieve en cardioprotectieve effecten van moringa-therapie aantoont. Moringa helpt bij het remmen van de toename van lipidenperoxidatie in het myocardweefsel en helpt bij het handhaven van een gezond hart.

Verlicht Astma

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Voorkomt steenvorming

 1. Moringa-extracten zijn effectief tegen de vorming van stenen in de nier, blaas en baarmoeder. Volgens onderzoeksstudies oefende de toediening van de wortel anti-urolithiatische activiteit uit en resulteerde in een significante verlaging van de oxalaatniveaus in de urine. Het curatieve effect van moringa heeft ook een vermindering van de vorming van steenafzetting aangetoond en helpt bij het reguleren van de endogene oxalaatsynthese.

Beschermt tegen nierproblemen

 1. Moringa-extracten hebben een beschermend effect tegen nefrotoxiciteit, wat verwijst naar de nierproblemen die worden veroorzaakt als gevolg van blootstelling aan bepaalde geneesmiddelen of toxines. Studies hebben aangetoond dat het nefroprotectieve effect van moringa helpt bij het verzachten van nierletsels vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten. De nieren van proefpersonen die met moringa werden behandeld, vertoonden verbetering en tekenen van herstel, waarschijnlijk vanwege het vermogen om lipidenperoxidatie te remmen. Het dient als een effectief bio-absorberend middel en helpt bij het verwijderen van zware metalen en schadelijke gifstoffen.

Heeft anti-vruchtbaarheidseffecten

 1. Moringa bezit ook eigenschappen tegen vruchtbaarheid. Waterige extracten van moringa oefenen oestrogene activiteit uit en zijn gunstig bij het voorkomen van seksuele implantatie in het lichaam.

Geneest wonden

  Verbetert de gezondheid van het oog

  1. Antioxidantrijke moringa is gunstig voor bescherming tegen netvliesbeschadiging. Wetenschappelijke studies op diermodellen hebben ondersteunend bewijs geleverd met betrekking tot de retinale beschermende effecten van moringa. Van Moringa is aangetoond dat het retinale ontsteking onderdrukt bij diabetespatiënten. Behandeling hiermee helpt bij het voorkomen van de verwijding van de retinale vaten en houdt de retinale vasculatuur intact. Het remt ook de verdikking van capillaire membranen en voorkomt retinale disfunctie. Deze resultaten suggereren dat moringa "nuttig kan zijn bij het voorkomen van door diabetes geïnduceerde retinale disfunctie."

  Verlichting van bloedarmoede, sikkelcelziekte

  1. Moringa-extracten zijn gunstig bij de behandeling van bloedarmoede en sikkelcelziekten. Studies hebben ondersteunend bewijs geleverd met betrekking tot het feit dat behandeling met moringa de opname van ijzer vergemakkelijkt, het aantal rode bloedcellen verhoogt en helpt bij het handhaven van normale bloedparameters. Recente studies hebben ook het anti-sikkelpotentieel van moringa plantenextracten gevalideerd, wat wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van zink en flavonolen zoals kaempferol, quercetine en acacetine, evenals fenolzuren zoals melilotisch zuur en vanillezuur.

  2. Andere voordelen

  3. Moringa helpt bij het verbeteren van het geheugen. Het bezit anti-epileptische eigenschappen en helpt bij het bestrijden van depressie, angst en vermoeidheid. De ontstekingsremmende eigenschappen en het hoge vitaminegehalte van moringa zijn waardevol voor de behandeling van scheurbuik en catarrale aandoeningen. Het is nuttig voor de regulatie van schildklierhormonen en is effectief bij het genezen van huidinfecties en zweren. In de Filippijnen wordt het doorverwezen naar de beste vriend van een moeder vanwege zijn galactagogische eigenschappen.

  Waar te koop Moringa?

  1. Het poeder kan worden gebruikt om een ​​lichte, verfrissende moringa-thee te maken. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met uw arts voordat u kruidensupplementen aan uw dieet toevoegt.

  Gebruik van Moringa

  1. Woord van voorzichtigheid

  2. Het is een zeer voedzame plant en is over het algemeen veilig voor consumptie. Het gebruik ervan voor therapeutische verlichting moet echter alleen worden overwogen na overleg met een medische professional. Ook hebben de wortels en schors van moringa een abortief effect en worden ze niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Het wetenschappelijk onderzoek is overtuigend, maar omdat veel van het onderzoek is uitgevoerd op diermodellen, is verder onderzoek op proefpersonen nodig om de mogelijke rol van moringa bij de preventie en behandeling van menselijke ziekten te verduidelijken. Desondanks bevat moringa een krachtige voedingsstofstoot en is het een goede aanvulling op een gezond dieet.

  3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Melasse is een zoetstof met veel voordelen. Melasse geeft verlichting van hoofdpijn, stress, diabetes, constipatie, menstruatie gerelateerde problemen, obesitas, acne.

  2. Voordelen van rozemarijn zijn het vermogen om het geheugen en de immuniteit te verbeteren, de stemming te verbeteren, pijn te verlichten, de bloedsomloop te stimuleren, het lichaam te ontgiften en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

  3. Leer 6 eenvoudige manieren om honing te gebruiken voor gewichtsverlies en gezond te blijven. Honing is een goede bron van eiwitten, water, energie, vezels, suikers en verschillende vitamines en mineralen.

  4. Kruidnagelolie biedt verlichting van kiespijn, verhoogt de immuniteit, laat de huid er jonger uitzien en behandelt hoest, verkoudheid en cholera. Het regelt ook de suikerniveaus bij diabetici.

  5. Remedies voor hernia omvatten het gebruik van ijspak, gemberwortel, massage, zoethout, aloë vera, zwarte peperpoeder, ricinusolie en veranderingen in levensstijl.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407