Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


18 Voedingswaarde van aardbeien

18 Voedingswaarde van aardbeien

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 23 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Verminderen de tekenen van vroegtijdige veroudering. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Strawberry?

 1. Een aardbei (Fragaria) is een zoete, rode hartvormige vrucht, die zeer geliefd is vanwege zijn heerlijke smaak en zijn voedingswaarde. Inheems in vele delen van de wereld, het behoort tot de rozenfamilie en heeft een uitgesproken aroma. Ondanks zijn naam is een aardbei vanuit botanisch oogpunt geen bes. Het is een verzamelvrucht, wat betekent dat het vlezige deel niet is afgeleid van de plantovaria. In plaats daarvan wordt elk zichtbaar zaad dat zijn buitenkant bedekt, gedragen door een van de eierstokken van de bloem. De aardbeienbladeren kunnen ook rauw, gekookt of zelfs worden gebruikt om een ​​antioxidantrijke aardbeithee te maken.

 2. Aardbeien groeien in struiken en zijn seizoensfruit die ook uw gezondheid bevorderen. Er zijn drie soorten:

Aardbeienvoeding

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database bevat een kopje aardbeien slechts 49 calorieën en levert het 3 g vezels en 12 g koolhydraten. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van aardbeien

 1. Laten we hieronder de meest populaire gezondheidsvoordelen van aardbeien nader bekijken.

Kan de hartfunctie verbeteren

 1. Aardbeien hebben een hoog gehalte aan hart-gezonde antioxidanten zoals ellaginezuur en flavonoïden zoals anthocyanine, catechine, quercetine en kaempferol. Volgens een onderzoeksrapport van 2004 door Susan Hannum, Ph.D., Nutritional Sciences, University of Illinois, helpen deze fenolische verbindingen het risico op hart- en vaatziekten te verlagen door de vorming van totaal en LDL (slechte) cholesterol te remmen.

 2. Dr. Eric Rimm, professor aan de Harvard School of Public Health en Harvard Medical School, ontdekte in zijn onderzoek dat jonge en vrouwen van middelbare leeftijd die drie of meer porties van een half kopje aardbeien of bosbessen wekelijks hadden 34% minder kans hadden om een hartaanval. Dit werd vergeleken met vrouwen die minder bessen aten. Volgens Dr. Rimm ontspannen de hoge niveaus van anthocyanen in de bessen de bloedvaten, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd en cardiovasculaire problemen worden voorkomen. Bovendien vormen het hoge vezelgehalte, vitamine C en folaat in aardbeien een ideaal trio voor cardiale gezondheid, omdat ze effectief cholesterol in de slagaders en vaten verlagen.

Stroke

 1. De ontstekingsremmende kracht van de antioxidanten in aardbeien helpt de vorming van bloedstolsels die verband houden met een beroerte te verminderen. Dr. Michael Murphy en Dr. Thomas Krieg van de Universiteit van Cambridge, UK ontdekten tijdens hun onderzoek dat chemicaliën genaamd malonaatesters helpen schade aan organen te voorkomen en bloedstolsels te voorkomen. Het onderzoek geeft aan dat malonaatesters van nature beschikbaar zijn in aardbeien, appels en druiven.

Help kanker voorkomen

 1. Vitamine C, folaat, anthocyanen, quercetine en kaempferol zijn slechts enkele van de vele flavonoïden in aardbeien die als uitstekende antioxidanten fungeren. Samen vormen ze een sterke verdedigingslinie om kanker en tumorgroei te bestrijden. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Antioxidants toonde aan dat colorectale kanker werd geremd bij muizen die gedurende 13 weken een met aardbeien verrijkt dieet kregen. Bovendien is de dagelijkse inname van aardbeien verbonden met een drastische vermindering van de aanwezigheid en metastase van kankercellen. Een studie uitgevoerd door experts van de Ohio State University toonde aan dat gevriesdroogd aardbeipoeder het potentieel heeft om slokdarmkanker te voorkomen.

Boost Brain-functie

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Huidverzorging

 1. Aardbeien bevatten salicylzuur, alfa-hydroxyzuur (AHA) en ellaginezuur, die hyperpigmentatie verminderen, acne voorkomen en dode huidcellen verwijderen. Een onderzoek in Europa suggereert zelfs dat formuleringen op basis van aardbeien voor cosmetische doeleinden de huid kunnen beschermen tegen door UV veroorzaakte schade. Regelmatig gebruik van aardbeienmaskers kan de huid fris en schoon houden.

 2. Hoe te gebruiken: Om een ​​gemakkelijk gezichtsmasker te maken voor een stralende huid, verpletter 4-5 aardbeien en meng de pulp met een eetlepel honing. Breng aan op het gezicht, laat het drogen en was het af. Aardbeien hydraterende lippenbalsems helpen ook lippen gehydrateerd te houden.

Anti-Aging

 1. Een studie geleid door Giampieri et al. suggereert dat aardbei een vrucht is die rijk is aan anthocyanen en antioxiderende eigenschappen en nuttig kan zijn bij het voorkomen van door vrije radicalen veroorzaakte huidschade.

Oogzorg

 1. Aardbeien eten kan oogaandoeningen zoals droge ogen, degeneratie van de oogzenuwen, maculaire degeneratie, visusafwijkingen en verhoogde vatbaarheid voor infecties voorkomen. Studies uitgevoerd door experts van Tufts University en Cambridge University hebben aangetoond dat antioxidanten in aardbeien, zoals flavonoïden, fenolische fytochemicaliën en ellaginezuur, bijna alle oogproblemen kunnen helpen voorkomen of verlichten omdat ze beschermen tegen opruiming door vrije radicalen.

 2. Nog een voorwaarde die aardbeien kunnen oplossen, is de verstoring van de oogdruk (de druk in de ogen), die schadelijk kan zijn. Ze bevatten ook kalium, wat helpt bij het handhaven van de juiste druk.

Diabetes

 1. Aardbeien eten kan het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verminderen, omdat aardbeien een lage glycemische index hebben, wat een studie van de Harvard School of Public Health heeft bevestigd. Bovendien toonde een ander onderzoek, gefinancierd door The Canadian Institutes of Health Research, aan dat het eten van aardbeien de glykemische controle bij diabetici verbeterde.

Hoge bloeddruk verlagen

 1. Aardbeien zijn rijk aan kalium en magnesium en bevatten weinig natrium. Kalium en magnesium werken als vasodilatoren, wat betekent dat ze helpen hypertensie en de stijfheid van slagaders en bloedvaten te verminderen. Dit vergemakkelijkt de bloedstroom naar verschillende delen van het lichaam en houdt ze op hun volledige potentieel.

Immuniteit verhogen

 1. Vitamine C, aanwezig in aardbeien en vele andere soorten fruit, bevordert het immuunsysteem en helpt bij het genezen van verkoudheid en verkoudheid. Een enkele portie heeft ongeveer 150% van uw dagelijkse behoefte aan vitamine C!

Verlichting van artritis jicht

 1. Beveelt aan aardbeien te eten, omdat ze veel antioxidanten en ontgiftende stoffen bevatten, die helpen bij het verminderen van jicht en artritispijn. Ze helpen ook bij het voorkomen van symptomen van artritis zoals degeneratie van spieren en weefsels, opdrogen van de smeervloeistoffen in de gewrichten en ophoping van giftige stoffen en zuren (zoals urinezuur) in het lichaam. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gewichtsverlies

 1. Aardbeien stimuleren de productie van adiponectin en leptine, beide vetverbrandende hormonen. Ze helpen de eetlust te verminderen, de bloedsuikerspiegel te verlagen en lichaamsgewicht en vet te verminderen, die allemaal gewichtsverlies bevorderen. Aardbeienlimonade bruisend water is ook een natuurlijke manier om water op smaak te brengen en de vloeistofinname te verhogen, wat ook helpt bij het afwerpen van kilo's.

Geboorteafwijkingen voorkomen

 1. Foliumzuur is een noodzakelijke voedingsstof, vooral tijdens de zwangerschap, omdat het helpt bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen. Aardbeien bevatten foliumzuur en het consumeren ervan kan helpen bij het garanderen van een optimale gezondheid tijdens de zwangerschap.

Ontsteking verminderen

 1. Aardbeien verminderen verhoogde bloedspiegels van C-reactief eiwit (CRP), een stof die door de lever wordt geproduceerd en die ontstekingen in het lichaam verhoogt. Een studie uitgevoerd door de Harvard School of Public Health toonde aan dat vrouwen die meer dan 16 aardbeien in een week aten 14% minder kans hadden op verhoogde C-reactieve eiwitniveaus.

Constipatie

 1. Vanwege hun vezelrijke gehalte helpen aardbeien de spijsvertering te verbeteren en constipatie te voorkomen. Ze helpen ook diverticulitis te voorkomen, een ontsteking van het spijsverteringskanaal, die koorts en misselijkheid kan veroorzaken.

Haargezondheid

 1. De rijke verscheidenheid aan antioxidanten, ellaginezuur en vitamines helpen haaruitval te bestrijden, hydrateren het haar en voorkomen roos.

 2. Hoe te gebruiken: Voor glanzend haar, meng 5-6 geplette aardbeien met 1 eetlepel yoghurt. Masseer dit in vochtig haar en spoel na 10-15 minuten af. Shampoo zoals gewoonlijk. Dit werkt als een natuurlijke haarconditioner.

Botgezondheid

 1. Slechts een kwart kopje bessen kan de benodigde antioxidanten leveren om ontstekingsniveaus te beheersen en schade door vrije radicalen te voorkomen. Mangaan, vitamine C en K en kalium helpen ook de botgezondheid te verbeteren.

 2. Tanden bleken

 3. Aardbeien bevatten appelzuur dat werkt als een natuurlijk bleekmiddel voor tanden. Aardbeien suikervrije kauwgom is ook een populaire optie.

 4. Hoe te gebruiken: meng het geplette fruit met bakpoeder tot het gemengd is en leg het op uw tanden. Laat het 5 minuten zitten en gebruik een tandenborstel om de tanden witter te maken.

 5. Verminder gezwollen ogen

 6. Aardbeien helpen het uiterlijk van gezwollen ogen te verminderen. Plaats voor een snelle oplossing plakjes fruit op je oogleden en ontspan tien minuten.

Hoe te selecteren en op te slaan?

 1. Er gaat niets boven verse aardbeien geplukt uit de struik en rauw gegeten! Zo kiest u de beste:

 2. Opmerking: Aardbeien bevatten volgens de USDA het hoogste gehalte aan pesticiden, dus koop het fruit verstandig (biologisch en lokaal geteeld is het beste!)

Gebruik van aardbeien

 1. Aardbeien worden vaak rauw gegeten of toegevoegd aan fruitsalades en vla. Je kunt ook gemakkelijk aardbeiensap consumeren, dat thuis kan worden bereid.

 2. Aardbeienextract wordt ook veelvuldig gebruikt in bewerkte voedingsmiddelen, waaronder ijsjes, jam, gelei, pompoen, siropen, snoep en chocolaatjes.

 3. Vanwege zijn buitengewoon rijke smaak, smaak en kleur, wordt de fruitessentie gebruikt in tabletten, medicijnen, eiwitrepen, eiwitshakes en supplementen. De geurige vrucht is rijk aan antioxidanten en is ook een populair aroma in lotions, wasstrips, tandpasta voor kinderen, lichaamsolie en shampoo.

Bijwerkingen van Strawberry

 1. Overmatig gebruik van aardbeien kan leiden tot:

 2. Dus wees voorzichtig dat u niet meer dan een kopje van deze vruchten in een vergadering hebt.

 3. Aardbeien en alle bijbehorende voedingsmiddelen die aardbeien bevatten, zijn ook heerlijk. De volgende keer dat u op zoek bent naar iets zoets, bijt u in wat sappige aardbeien en geniet u van alle voordelen die ze voor u in petto hebben!

 4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Voordelen van sla zijn onder meer slaapinductie, angstbeheersing, ontstekingsremmende werking, antioxidanten en cholesterolwaarden.

 2. Lijst met koolhydraatarme fruitgroenten omvat meloen, aardbeien, watermeloen, selderij, spinazie. Koolhydraatarm dieet helpt je hongergevoel te bedwingen, verhoogt de cognitie.

 3. Voordelen van avocado zijn onder meer het vermogen om de gezondheid van het hart te verbeteren, de spijsvertering te verbeteren, kanker te voorkomen, gewichtsbeheersing. Het is een rijke bron van kalium, goede vetten, vezels.

 4. Peultjes, een verscheidenheid aan erwten, worden eigenlijk heel gegeten. Peultjes hebben vitamine A C, foliumzuur, ijzer, voedingsvezels van kalium en bieden veel gezondheidsvoordelen.

 5. Zeewier bevat een schat aan mineralen die veel voordelen voor uw huid bieden. Zeewier wrap voordelen zijn onder andere hydraterende de huid, het verwijderen van dode cellen, het verminderen van rimpels.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407