Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


19 bewezen gezondheidsvoordelen van avocado-voeding

19 bewezen gezondheidsvoordelen van avocado-voeding

 1. Eén onderzoek toont aan dat de consumptie van avocado kan leiden tot een verbeterde voedingskwaliteit en opname van voedingsstoffen, inclusief een verlaagd risico op metabool syndroom. Een ander onderzoek verklaart dat avocado-zaden kunnen worden gebruikt voor het beheer van diabetes, ontstekingsaandoeningen en hypertensie, evenals voor het verbeteren van hypercholesterolemie. Deze zaden komen in de vorm van biologisch avocado-zaadpoeder en supplementen, die kunnen worden toegevoegd aan soepen, smoothies en drankjes.

Avocado Nutrition

 1. Avocado's worden beschouwd als een "superfood" en zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Ze zijn ook een goede bron van (gezonde) enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Volgens CAC (California Avocado Commission) bevat een middelgrote California Hass-avocado bijna 22,5 gram vet. Tweederde van dit vet is van de enkelvoudig onverzadigde variëteit en ze zijn ook erg arm aan fructose. Misschien nog het belangrijkste, avocado's hebben een unieke verzameling organische verbindingen zoals fytosterolen, carotenoïden en flavonoïden.

 2. Volgens de USDA National Nutrient Database bevatten avocado's mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, kalium, koper, mangaan, fosfor en zink. Ze hebben ook hoge niveaus van vitamine A, K, C, E, B6, thiamine, riboflavine en niacine (respectievelijk vitamine B1, B2, B3).

 3. Avocado's leveren kalium en helpen de kalium-natriumverhouding in evenwicht te houden, wat van vitaal belang is voor de algehele gezondheid. Ze zijn ook een goede energiebron, want 100 g avocado levert 160 calorieën.

 4. Opmerking: Door hun hoge vetgehalte zijn ze energiedicht of 'calorisch' - dit betekent dat u zich bewust moet zijn van hoeveel u verbruikt, omdat dit kan bijdragen aan gewichtstoename, omdat geldt voor elk vetproduct waar u vaak van geniet.

Gezondheidsvoordelen van avocado

 1. Avocado's zijn het meest voordelig als ze rauw worden gegeten en zijn geweldig voor je gezondheid wanneer ze worden opgenomen in een evenwichtig en gezond dieet. Ze hebben tal van gezondheidsvoordelen, zowel als voedingsmiddel als als aanvulling op natuurlijke huidverzorgingsproducten. Enkele van de goed onderzochte en belangrijke gezondheidsvoordelen van avocado's zijn:

Bevordert een gezond hart

 1. Beta-sitosterol, dat voorkomt in avocado's, helpt bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte. Onderzoeksstudies toonden aan dat laboratoriumratten die gedurende 5 weken avocado kregen als onderdeel van hun dagelijkse maaltijd ongeveer 27 procent lagere triglyceridenplasmaconcentraties hadden en hun HDL (goede) cholesterol 17 procent hoger was in vergelijking met een controlegroep die geen avocado consumeerde . Dit is een reden waarom het dagelijks eten van avocado's kan helpen bij het beschermen van het hart tegen atherosclerose.

Goede bron van kalium

 1. Kalium is een van de mineralen die helpen bij het handhaven van een normale hartslag. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical Investigation, kunnen kaliumrijke voedingsmiddelen pathogene vasculaire calcificatie verminderen, wat de verharding van slagaders is. Dr. Paul Sanders van de Universiteit van Alabama in Birmingham leidde onderzoek dat concludeerde dat het eten van kaliumrijk voedsel zoals avocado's en bananen de spanning van bloedvaten en slagaders vermindert, waardoor de bloeddruk wordt gereguleerd. Dit kan op zijn beurt het risico op stolling, hartaanvallen en beroertes helpen verminderen.

 2. Verder helpt kalium bij het handhaven van de vochtbalans via chemische kanalen voor cellen en organen. Deze vochtbalans is ook van vitaal belang voor het functioneren van de nier, die de beweging van vloeistof en gifstoffen door het lichaam afhandelt.

Aids in Digestion

 1. Avocado's zijn rustgevend voor de darm en helpen bij de spijsvertering. Ze bevatten oplosbare en onoplosbare vezels, die beide helpen om het spijsverteringssysteem soepel te houden. Deze soorten vezels zijn erg belangrijk voor de spijsvertering, omdat ze de ontlasting ophopen en ervoor zorgen dat voedsel soepel door het darmkanaal stroomt.

 2. Ten slotte verminderen ze de symptomen van aandoeningen zoals constipatie en diarree. Al met al maakt de enorme hoeveelheid vezels in avocado's (40 procent van iemands dagelijkse behoefte per portie) dit een zeer belangrijk voedingsmiddel voor het optimaliseren van uw spijsvertering.

Verbetert het gezichtsvermogen

 1. Avocado's kunnen helpen uw ogen gezond te houden. Ze bevatten carotenoïden zoals luteïne en zeaxanthine, waarvan bekend is dat ze de ogen beschermen tegen staar, oogziekten gerelateerd aan leeftijd en maculaire degeneratie. Deze aandoeningen worden vaak veroorzaakt door vrije radicalen die zich ophopen in de weefsels van de ogen. De antioxiderende werking van deze speciale carotenoïden in avocado's neutraliseert de effecten van die gevaarlijke vrije radicalen.

Huid- en haarverzorging

 1. Avocado's zitten boordevol voedingsstoffen die gunstig zijn voor het behoud van een gezonde huid. Het verrijkt de huid die droog, gebarsten of beschadigd is. Ze worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan cosmetica vanwege hun vermogen om de huid te voeden met essentiële vitamines en deze te laten gloeien. Het wordt ook gebruikt voor het voeden van droog en beschadigd haar. Veel mensen gebruiken avocado's om huid- en haarmaskers voor te bereiden.

 2. Vooral avocado-olie biedt verlichting van plaque psoriasis. Beta-caroteen en lycopeen zijn twee organische verbindingen die voorkomen in avocado's. Beide zijn in verband gebracht met het verbeteren van de gezondheid en de teint van uw huid en het elimineren van tekenen van voortijdige veroudering.

Verlicht artritispijn

 1. De ontstekingsremmende eigenschappen van avocado's zijn misschien wel het meest waardevolle kenmerk ervan. Tussen het brede scala aan fytochemicaliën, flavonoïden, carotenoïden, fytosterolen, vetalcoholen en omega-3-vetzuren die het bevat, zijn avocado's een van de beste voedingsmiddelen voor het verminderen van de ontsteking in weefsels, gewrichten en spieren. Een onderzoek uit 2010 van het tijdschrift The Physician and Sports Medicine toonde aan dat 300 mg voedingssupplement op basis van avocado en soja gunstig lijkt te zijn voor patiënten met heup- of knieartrose.

Voorkomt slechte adem

 1. Consumptie van avocado's helpt bij het voorkomen van slechte adem, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door indigestie of maagklachten. Halitose kan worden geëlimineerd door het verbeteren van de oorzaak, de spijsvertering; de antibacteriële en antioxiderende flavonoïden in avocado's doden ook de bacteriën in je mond die kunnen leiden tot een slechte adem.

Leververzorging

 1. De chemicaliën in avocado's lijken erg goed te zijn in het verminderen van leverschade. Deze organische verbindingen helpen bij het verbeteren van de levergezondheid. Leverbeschadiging kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, met Hepatitis C als de belangrijkste. De bevindingen van een onderzoek gepubliceerd door de American Chemical Society suggereren dat avocado's een belangrijke rol kunnen spelen bij het versterken en beschermen van uw lever tegen een breed scala aan aandoeningen.

Vitamine K-tekort

 1. De opname van avocado in het dieet van een zwangere vrouw kan helpen bij het verlagen van het risico op VKDB bij het pasgeboren kind, omdat avocado's een van de zeldzame vruchten zijn met een zeer hoge hoeveelheid vitamine K ( bijna 40 procent van de dagelijkse behoefte in één portie!)

Morning Sickness

 1. Tijdens de zwangerschap komt ochtendmisselijkheid veel voor. Avocado's kunnen misselijkheid en misselijkheid tijdens de zwangerschap helpen overwinnen, omdat het vitamine B6 bevat, dat vaak verband houdt met het verminderen van misselijkheid en braken.

Anti-kanker Potentiële

 1. Avocado bevat carotenoïden en enkelvoudig onverzadigd vet, die beide - in combinatie met andere fytochemicaliën in het dieet - geassocieerd zijn met de vermindering van kanker. Avocado bevat ook glutathion, een antioxidant die de cellen beschermt tegen kanker en de gevaarlijke effecten van vrije radicalen.

 2. De lijst met antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen in avocado's is indrukwekkend; het is bijna moeilijk om te bepalen welke de grootste impact heeft. Er zijn veel studies gedaan naar orale, huid- en prostaatkanker, en de resultaten tonen aan dat in plaats van metastaseren, de organische verbindingen in avocado's ervoor zorgen dat kankercellen apoptose ondergaan (automatische celdood). Er is nog steeds onderzoek gaande naar de relatie tussen avocado's en kanker.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Avocado bevat zowel vitamine C als E: die de antioxiderende eigenschappen van het menselijk lichaam helpen verbeteren. Vitamine C recycleert vitamine E en helpt de oxidatie van LDL-cholesterol te verminderen.

 2. Avocado bevat ook antioxidanten zoals epicatechine, violaxanthine, neochroom en ongeveer een dozijn anderen. Antioxidanten neutraliseren de effecten van vrije radicalen, de gevaarlijke bijproducten van cellulair metabolisme. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor tientallen ernstige aandoeningen in het lichaam, waaronder kanker, hart- en vaatziekten, problemen met het gezichtsvermogen, vroegtijdige veroudering en cognitieve stoornissen.

Gezonde huid

 1. Pure avocado-olie helpt de huid te beschermen tegen schade door zonnebrand. Het hoge gehalte aan bètacaroteen in avocado's kan enzymatisch worden opgesplitst in provitamine A, dat al lang in verband staat met de bescherming van de huid tegen verschillende aandoeningen en de schadelijke effecten van de zon.

Eigenschappen tegen veroudering

 1. Onderzoek gepubliceerd in 2007 toont aan dat luteïne en zeaxanthine de tekenen van het verouderingsproces kunnen verminderen door de huid te beschermen tegen schade door UV-stralen en straling.

 2. Het consumeren van avocado's en het aanbrengen van pure hydraterende avocado-olie op de huid wordt ook geassocieerd met gezond ouder worden vanwege de antioxiderende eigenschappen van verbindingen luteïne en zeaxanthine.

Versterkt botten

 1. Zoals gezegd bevatten avocado's zeaxanthine en luteïne, die geassocieerd zijn met een verminderd risico op kraakbeendefecten, wat ook een van de symptomen van artrose is.

 2. Bovendien zijn de niveaus van essentiële mineralen in avocado's aanzienlijk, waaronder zink, fosfor, koper, met sporen van calcium en selenium. Al deze mineralen zijn verbonden met een verlaagd risico op osteoporose en verbeteringen in de botmineraaldichtheid.

Absorptie van voedingsstoffen

 1. Volgens een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Nutrition door Ohio State University, helpt het vet in avocado het lichaam om carotenoïden, zoals bètacaroteen, te absorberen en om te zetten in vitamine A. Bevindingen geven aan dat de absorptie van carotenoïde antioxidantmoleculen, die het lichaam helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen, drie tot vijf keer toeneemt wanneer een salade samen met avocado wordt gegeten.

 2. Het toevoegen van gesneden avocado aan een gemengde salade kan een gezonde maaltijd nog beter maken! Dit maakt avocado een geweldig element als voorgerecht, omdat het het spijsverteringskanaal voorbereidt op het hoogste niveau tijdens de komende maaltijd!

Bloedsuikerniveau

 1. Naast het fruit bieden de extracten van avocado's ook voordelen voor de gezondheid. Een dierstudie uitgevoerd op niet-diabetische en diabetische ratten suggereert dat de bladextracten kunnen helpen bij het verlagen van de bloedglucosespiegel. Het metabolisme van op zetmeel gebaseerd voedsel tot eenvoudige suikers (zoals glucose) kan spieken en dalen veroorzaken die gevaarlijk zijn voor diabetici. Vezel helpt de afbraak van voedsel in bruikbare suikers te vertragen, zodat het op een meer evenwichtige manier door het lichaam wordt opgenomen.

 2. Bovendien bestaan ​​de meeste koolhydraten in avocado's uit 7-koolstofsuikers, een relatief zeldzame vorm van suiker die het enzym hexokinase daadwerkelijk remmen. Dit helpt avocado's de manier te regelen waarop glucose door het lichaam wordt gemetaboliseerd, waardoor de algehele gezondheid van diabetespatiënten wordt beschermd.

Handig voor sporters

 1. Atleten hebben veel energie nodig en moeten optimale voeding behouden om hun lichaam van brandstof te voorzien. Avocado levert, net als een aantal andere voedingsmiddelen, vitale voedingsstoffen en gezonde vetten voor atleten om het energieniveau en een goede gezondheid te behouden. Bovendien bevatten ze fytochemicaliën die een natuurlijke brandstofbron voor je lichaam zijn.

Verbetert de cognitieve functie

 1. Avocado's kunnen de cognitieve functie bij gezonde ouderen helpen verbeteren door het luteïne-gehalte in het lichaam te verhogen. Luteïne is een carotenoïde die voorkomt in fruit en groenten en die krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Volgens een onderzoek uit 2017 in het tijdschrift Nutrients, uitgevoerd door Tufts University, verhoogde het dagelijks hebben van een verse avocado het luteïnegehalte in de hersenen en ogen van gezonde oudere volwassenen, wat op zijn beurt bijdroeg aan het verbeteren van hun geheugen en probleemoplossende vaardigheden.

Bijwerkingen van Avocado

 1. Overmatige inname van avocado kan ook bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 2. Voorzichtigheid is geboden en consumptie van avocado moet worden vermeden als deze symptomen worden ervaren.

Hoe winkelavocado's te selecteren?

 1. Overmatige inname van avocado kan ook bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 2. Voorzichtigheid is geboden en consumptie van avocado moet worden vermeden als deze symptomen worden ervaren.

Culinair gebruik

 1. Avocado's kunnen gemakkelijk worden opgenomen in de dagelijkse voeding. Het wordt meestal rauw gegeten, als dessertzweep, of gesneden en in de vorm van salades gekruid met peper en zout. Het meest populaire gebruik van avocado's is in de vorm van guacamole, een traditionele Mexicaanse en Midden-Amerikaanse dip die ook goed is als topping op hamburgers en broodjes.

 2. Laten we enkele van de beste toepassingen in detail bekijken:

 3. Vanwege zijn verschillende gezondheidsvoordelen wordt deze vrucht nu in verschillende landen geteeld. Het heeft een dikke huid die het beschermt tegen pesticiden. Volgens de analyse van EWG van tests door het Amerikaanse ministerie van Landbouw, vertoonden avocado's geen detecteerbare pesticiden. Mogelijk hoeft u geen biologische avocado's te kopen, omdat het een van de veiligste gewassen is vanwege de lage blootstelling aan pesticiden.

Wat is Avocado?

 1. Avocado's (alligatorperen) zijn peervormig fruit met een rijke, romige smaak. "Alligatorperen" zijn een naam die vooral wordt gegeven vanwege hun vorm en het leerachtige uiterlijk van hun huid. Avocado's zijn verkrijgbaar in vele variëteiten, maar de meest populaire van allemaal is de romige Hass-variëteit.

 2. Het eetbare deel van de avocado is het romige vruchtvlees van binnen, dat lichtgroen van kleur is en niet zoet van smaak. Het geschatte gewicht van avocado's is tussen acht gram en drie pond, afhankelijk van de variëteit. Het wordt vroeg geoogst en vervolgens geleidelijk laten rijpen wanneer het commercieel wordt verkocht. Dit is de reden waarom avocado's climacterische vruchten worden genoemd, die alleen na het oogsten rijpen, net als bananen.

 3. Het heeft aandacht gekregen in gezondheidskringen vanwege het hoge niveau van gezond vet en de werkzaamheid als cholesterolverlager. Het bevat minder calorieën in vergelijking met boter en andere calorierijke dieetproducten. Veel van het vetgehalte is afkomstig van unieke bronnen, zoals fytosterolen, die gunstig zijn voor de gezondheid. Dit artikel bespreekt de verschillende gezondheidsvoordelen van avocado en de voedingswaarde.

 4. Is avocado een fruit of een groente?

 5. Avocado is een vrucht, maar technisch gezien is het een bes. Avocado's missen zoetheid, maar het gebrek aan zoetheid gecombineerd met een rijke, romige textuur maakt het een zeer veelzijdig voedsel - je kunt het gebruiken in een willekeurig aantal zoete of hartige recepten.

 6. Waar komen avocado's vandaan?

 7. De vrucht groeit meestal aan de Persea Americana-boom, een groenblijvende boom uit de Lauraceae-familie. Hoewel het niet op deze familieleden lijkt, zijn avocado's nauw verwant aan kaneel en laurier. De plant is meestal lang en kan tot een hoogte van 65 voet groeien.

 8. Avocado's zijn ontstaan ​​in de staat Puebla, Mexico, waar bewijsmateriaal in grotten dateert van ten minste 10.000 v.Chr. Van oude Midden-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse culturen was bekend dat ze wilde avocado's gebruikten, maar het is onduidelijk of de teelt begon tot de laatste paar duizend jaar. Het verscheen pas de laatste 500 jaar in andere delen van de wereld, maar is snel populair geworden vanwege zijn unieke uiterlijk, smaak en gezondheidsvoordelen.

 9. Avocadobomen hebben tropische of subtropische temperaturen nodig om te gedijen, en worden ook gevonden in andere delen van de wereld met dergelijke klimaten, waaronder India en sommige Afrikaanse landen. De teelt van avocado's is de gemakkelijkste in het mediterrane klimaat.

 10. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Nootmuskaat is een populair kruid met veel voordelen, waaronder het vermogen om pijn te verlichten, indigestie te kalmeren, de bloedcirculatie te verbeteren, slapeloosheid te verminderen, de immuniteit te verhogen.

 2. De voordelen van citroen worden toegeschreven aan het vitamine C-gehalte dat helpt de huidkwaliteit te verbeteren, gewichtsverlies aanmoedigt, de spijsvertering verbetert, werkt als een ademverfrisser.

 3. Voordelen van selderij zijn onder meer gewichtsverlies, verlichting van hoge cholesterolwaarden en artritispijn. Selderij helpt het lichaam te ontgiften en hoge bloeddruk te verlagen.

 4. Voordelen van champignons zijn onder meer gewichtsverlies, een sterker immuunsysteem, verlichting van hoge cholesterolwaarden en diabetes. Ze zijn rijk aan vezels, selenium, vitamine C vitamine D

 5. Brandnetelthee is een heerlijke en gezonde drank die helpt oxidatieve stress te verminderen, pijn en ontsteking te verlichten, bloeddruk te verlagen, bloedsuiker en cholesterolDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407