Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


22 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van bieten

22 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van bieten

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn bieten?

 1. Bieten of bieten, zoals ze vaak worden genoemd, behoren tot de Chenopodiaceae-familie. Rode biet is een van de variëteiten van de Beta vulgaris-soort. Ze worden vaak toegevoegd als ingrediënt aan salades, soepen en augurken en worden ook gebruikt als een natuurlijke kleurstof. Hoewel ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn en elke dag kunnen worden gegeten, worden ze nog steeds als seizoensgroenten beschouwd.

 2. Bietenliefhebbers beschouwen de smaak als aards; Er zijn echter verschillende mensen die deze wortelgroenten vermijden omdat ze denken dat bieten naar vuil smaken. Bieten zijn een waardevolle bron van sucrose, waardoor ze een levensvatbare vervanging zijn voor tropisch suikerriet. Ze worden vaak gebruikt om geraffineerde suiker te maken.

 3. De geschiedenis van bieten gaat terug tot de oudheid en de eerste tekenen van hun teelt waren ongeveer 4.000 jaar geleden in het Middellandse-Zeegebied. Ze worden al lang geassocieerd met seksualiteit en staan ​​al duizenden jaren bekend als een afrodisiacum.

 4. Bieten bevatten weinig calorieën, met 1 kop (136 g) rauwe rode biet met slechts 58 calorieën. Bieten hebben echter het hoogste suikergehalte van alle groenten en bevatten relatief veel koolhydraten.

Nutrition

 1. Volgens USDA National Nutrient Database zijn bieten zeer voedzame wortelgroenten die een geweldige bron van vitamines en mineralen zijn, zoals kalium, natrium, ijzer, foliumzuur, fosfor, magnesium, calcium, vitamine C- en B-vitamines zoals thiamine, niacine en riboflavine.

Voordelen voor de gezondheid

 1. De meest populaire gezondheidsvoordelen van bieten zijn onder meer:

Lagere bloeddruk

 1. Bieten zijn rijk aan nitraten in het dieet, die in het lichaam worden omgezet in stikstofoxide. Stikstofmonoxide helpt de bloedvaten te ontspannen en te verwijden, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd en hypertensie wordt voorkomen. Dr. Shannon Amoils, senior onderzoeksadviseur bij de British Heart Foundation, zei in zijn onderzoek: "Een dagelijks glas bietensap kan de bloeddruk verlagen bij mensen met hypertensie - zelfs mensen bij wie de hoge bloeddruk niet werd gecontroleerd door medicamenteuze behandeling."

Uithoudingsvermogen uithoudingsvermogen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Boost Digestion

 1. In de middeleeuwen werden rode bieten gebruikt als remedie tegen spijsverteringsstoornissen, waaronder constipatie. De vezels en de antioxidanten in bieten helpen het lichaam weg te spoelen van giftige stoffen, waardoor de spijsvertering op een optimaal niveau blijft.

Gezondheid van de hersenen

 1. Bieten verbetert de neuroplasticiteit van de hersenen vanwege de nitraten die erin aanwezig zijn. Deze nitraten helpen de oxygenatie van de somatomotorische cortex te verhogen, een hersengebied dat vaak wordt aangetast in de vroege stadia van dementie. Naarmate mensen ouder worden, neemt de bloedtoevoer naar de hersenen af, wat vaak leidt tot verminderde cognitie. Het eten van bieten kan dit proces vertragen of voorkomen. De studie gepubliceerd in de Journals of Gerontology bevestigt dat bietensap in combinatie met lichaamsbeweging bij oudere volwassenen een positiever effect kan hebben.

Potentieel tegen kanker

 1. Een studie door Dr. Govind J.Kapadia van Howard University in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat bieten goed kunnen zijn in het voorkomen van huid-, long- en darmkanker. Ze bevatten het pigment betacyanines, dat de groei van kankercellen tegengaat. Nitraten die in vlees als conserveermiddel worden gebruikt, kunnen de productie van nitrosamineverbindingen in het lichaam stimuleren, wat ook kan leiden tot kanker. Recente studies hebben aangetoond dat bietensap de celmutaties remt die door deze verbindingen worden veroorzaakt. Ook kan het natuurlijke bètacaroteen in rode biet helpen bij het voorkomen van longkanker.

Gewichtsverlies promoten

 1. Bieten zitten boordevol voedingsstoffen en vezels en zijn een uitstekende aanvulling op een dieet om af te vallen. Magnesium en kalium in bieten helpen het lichaam te ontgiften en overtollig water weg te spoelen, waardoor een opgeblazen gevoel wordt voorkomen. Deze voedingsstoffen helpen het metabolisme te optimaliseren en overtollig gewicht te verliezen. Bietensap wordt vaak voorgeschreven in ontgiftende diëten.

Bloedarmoede voorkomen

 1. Rode bieten hebben een aanzienlijke hoeveelheid ijzer, die bloedarmoede helpt voorkomen en de regeneratie van rode bloedcellen stimuleert. Bovendien helpt vitamine C in bieten bij het stimuleren van de ijzerabsorptie.

Bevorder leverontgifting

 1. Betaines, in bieten, stimuleren de functies van de lever en houden deze gezond, volgens een dierstudie. Ook helpt pectine, een in water oplosbare vezel in deze wortelgroenten, giftige stoffen uit de lever te spoelen. Ze zijn een van de superfoods die de vette lever kunnen omkeren.

De gezondheid van het hart verbeteren

 1. Betaïne, aanwezig in bieten, is een krachtige bioactieve stof die helpt bij het verlagen van het niveau van homocysteïne in het lichaam. Hoge niveaus van homocysteïne kunnen cardiovasculaire problemen veroorzaken, zoals hartaanvallen en beroertes. Betalains helpen verder bij het remmen van chronische ontstekingen als het gaat om hartaandoeningen.

 2. De vezels in bieten helpen cholesterol en triglyceriden te verlagen door het niveau van goede HDL-cholesterol te verhogen. De vezel werkt ook om overtollig LDL (slechte) cholesterol snel uit het lichaam te verwijderen. De consumptie van bieten helpt dus op verschillende manieren hart- en vaatziekten zoals atherosclerose te voorkomen, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients.

Verhoogde energieniveaus

  Werk als afrodisiacum

  1. Bieten worden al millennia lang als afrodisiacum of seksuele booster beschouwd. Een deel hiervan komt voort uit het feit dat bieten aanzienlijke hoeveelheden mineraal boor bevatten, wat de productie van seksuele hormonen helpt stimuleren. Dit kan leiden tot een verhoging van het libido, verhoogde vruchtbaarheid, verbeterde beweeglijkheid van het sperma. Je seksuele leven kan een legitieme en beproefde duw in de goede richting krijgen door bieten aan je dieet toe te voegen.

  ]

  1. Bieten worden al millennia lang als afrodisiacum of seksuele booster beschouwd. Een deel hiervan komt voort uit het feit dat bieten aanzienlijke hoeveelheden mineraal boor bevatten, wat de productie van seksuele hormonen helpt stimuleren. Dit kan leiden tot een verhoging van het libido, verhoogde vruchtbaarheid, verbeterde beweeglijkheid van het sperma. Je seksuele leven kan een legitieme en beproefde duw in de goede richting krijgen door bieten aan je dieet toe te voegen.

  Geboorteafwijkingen verminderen

  1. Bieten zijn goed voor zwangere vrouwen omdat ze een bron zijn van B-vitamine folaat, wat helpt bij de ontwikkeling van de wervelkolom van een baby. Een tekort aan foliumzuur kan leiden tot verschillende aangeboren afwijkingen zoals neurale buisdefecten.

  P revent ademhalingsproblemen

  1. Rode biet is een bron van vitamine C die astmasymptomen kan helpen voorkomen. Naast het verdedigen tegen de effecten van vrije radicalen in het lichaam, stimuleert de vitamine ook de activiteit van witte bloedcellen, de belangrijkste verdedigingslinie van het lichaam tegen vreemde lichamen, evenals virale, bacteriële, schimmel- en protozoaire toxines die kunnen resulteren in een veelheid van infecties en ziekten.

  Immuniteit verhogen

  1. Bieten zijn extreem rijk aan voedingsstoffen die de immuniteit in het lichaam bevorderen en het is bekend dat ze koorts en verkoudheid bestrijden. Vitamine C, B-complex en krachtige antioxidanten in deze wortelgroenten helpen vermoeidheid te voorkomen, kleine pijntjes te verzachten en ontstekingen te verminderen.

  Maculaire degeneratie verminderen

  1. Het bètacaroteen in rode biet helpt bij het verminderen of vertragen van maculaire degeneratie in de ogen. Maculaire degeneratie wordt vaak geassocieerd met een toename van vrije radicalen, die het voortijdige verouderingsproces van veel mensen drastisch beïnvloeden. Beta-caroteen is een krachtige vorm van vitamine A, die antioxiderende eigenschappen heeft en de ogen verdedigt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry.

  Voorkom staar

  1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

  Capillaire kwetsbaarheid

  1. De flavonoïden en vitamine C in bieten ondersteunen de structuur van haarvaten, de kleinste bloedvaten in het lichaam.

  Hoge bron van vezels

  1. Het eten van een dieet dat rijk is aan vezelrijk voedsel, zoals bieten, helpt chronische ziekten te voorkomen. Ze bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Terwijl oplosbare vezels helpt het cholesterol te verlagen, helpt onoplosbare vezels bij het voorkomen van constipatie.

  Strokes voorkomen

  1. Kaliumrijke rode biet helpt het risico op een beroerte en andere hartproblemen te verminderen. Kalium is een vaatverwijdend middel, wat betekent dat het de bloedvaten ontspant en de bloeddruk in het lichaam verlaagt. Daarom wordt een voldoende inname van kalium - en voedingsmiddelen die kaliumachtige bieten bevatten aanbevolen als voedsel om de gezondheid van het hart te verbeteren.

  Bone Health promoten

  1. De mineralen in bieten zoals boor, koper en magnesium helpen botten zich normaal te ontwikkelen en stimuleren het botmetabolisme. Deze wortelgroenten bevatten ook kalium, dat calcium in het lichaam bewaart en het verlies van calcium via de urine vermindert.

  Anti Aging

  1. Bieten bevatten veel foliumzuur en helpen bij het optimaal functioneren en herstellen van cellen. Dit helpt voortijdige veroudering te voorkomen. Rijk aan antioxidanten en vitamine C, bieten zijn een natuurlijke manier om de gloed op je huid te garanderen!

  Hoe eten?

  1. Bieten kunnen op veel manieren worden gegeten, maar voordat ze worden geconsumeerd, moet de dunne schil worden verwijderd. Hier zijn enkele manieren waarop u bieten in uw dagelijkse voeding kunt gebruiken:

  Bijwerkingen

  1. Bieten, als ze teveel worden gegeten, kunnen de volgende problemen veroorzaken:

  2. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Omdat ze rijk zijn aan verschillende voedingsstoffen, vezels, antioxidanten, hebben dadels geweldige voordelen voor het hart van de hersenen. Het helpt ook bij het verbeteren van de botgezondheid bij het behandelen van constipatie.

  2. Radijs helpt bij gewichtsverlies, verhoogt de immuniteit en geeft verlichting bij geelzucht. Andere voordelen zijn de behandeling van stapels, urinewegaandoeningen, kanker en hartaandoeningen.

  3. Voordelen van kratom-bladeren zijn verlichting van pijn, stress, angst, stemmingswisselingen. Kratom-bladeren helpen ook bij het verlagen van de bloeddruk, stimuleren het metabolisme en veroorzaken een gezonde slaap.

  4. Voordelen van hibiscusthee zijn onder meer het vermogen om hoge bloeddruk met hoog cholesterolgehalte, een verstoord spijsverteringsstelsel, leverziekten, kanker te behandelen.

  5. Kersen helpen bij het voorkomen van kanker, verminderen ontstekingen, verlagen de bloedsuikerspiegel, beschermen uw hart en verbeteren het geheugen.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407