Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


28 Tips voor een gezond hart

Roken - geen ifs, ands of butts

 1. Er zijn veel stappen die u kunt nemen om uw gezondheid en bloedvaten te beschermen. Tabak vermijden is een van de beste.

 2. Roken is zelfs een van de meest beheersbare risicofactoren voor hartziekten. Als u rookt of andere tabaksproducten gebruikt, moedigen de American Heart Association (AHA), National Heart, Lung en Blood Institute (NHLBI) en Centers for Disease Control and Prevention (CDC) u aan om te stoppen. Het kan een enorm verschil maken, niet alleen voor je hart, maar ook voor je algehele gezondheid.

Midden

 1. Dat wil zeggen, focus op je middel. Onderzoek in het Journal of the American College of Cardiology heeft overtollig buikvet gekoppeld aan hogere bloeddruk en ongezonde bloedlipideniveaus. Als je extra vet rond je middel draagt, is het tijd om af te slanken. Minder calorieën eten en meer bewegen kan een groot verschil maken.

De bladen

 1. Of je kunt bovenop de bladen spelen! Dat klopt, seks hebben kan goed voor je hart zijn. Seksuele activiteit kan meer dan alleen plezier aan je leven toevoegen. Het kan ook helpen uw bloeddruk en het risico op hartaandoeningen te verlagen. Onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Cardiology toont aan dat een lagere frequentie van seksuele activiteit geassocieerd is met hogere percentages hart- en vaatziekten.

Een sjaal breien

 1. Zet uw handen aan het werk om uw geest te helpen ontspannen. Deelnemen aan activiteiten zoals breien, naaien en haken kan stress helpen verlichten en uw ticker goed doen. Andere ontspannende hobby's, zoals houtbewerking, koken of het maken van puzzels, kunnen ook helpen stressvolle dagen te verslaan.

Salsa met bonen

 1. In combinatie met vetarme chips of verse groenten biedt salsa een heerlijke en antioxidantrijke snack. Overweeg om een ​​blikje zwarte bonen te mengen voor een extra boost van hart-gezonde vezels. Volgens de Mayo Clinic kan een dieet dat rijk is aan oplosbare vezels uw niveau van lipoproteïne met lage dichtheid of 'slechte cholesterol' helpen verlagen. Andere rijke bronnen van oplosbare vezels zijn haver, gerst, appels, peren en avocado's.

Beweeg je

 1. Of u nu de voorkeur geeft aan een rumba-beat of tweestapsmelodie, dansen zorgt voor een geweldige hart-gezonde training. Net als andere vormen van aërobe oefening, verhoogt het je hartslag en worden je longen pompender. Het verbrandt ook tot 200 calorieën of meer per uur, meldt de Mayo Clinic.

Ga vissen

 1. Het eten van een dieet dat rijk is aan omega-3-vetzuren kan ook helpen hartaandoeningen af ​​te weren. Veel vissen, zoals zalm, tonijn, sardines en haring, zijn rijke bronnen van omega-3-vetzuren. Probeer minstens twee keer per week vis te eten, suggereert de AHA. Als je je zorgen maakt over kwik of andere verontreinigende stoffen in vissen, ben je misschien blij te horen dat de voordelen voor het hart die gezond zijn meestal opwegen tegen de risico's voor de meeste mensen.

Hardop lachen

  Strek het uit

  1. Yoga kan je helpen je balans, flexibiliteit en kracht te verbeteren. Het kan u helpen ontspannen en stress verlichten. Alsof dat niet genoeg is, heeft yoga ook potentieel om de gezondheid van het hart te verbeteren. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Evidence-Based Complementary Alternative Medicine, toont yoga potentieel om uw risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

  Til een glas op

  1. Matige consumptie van alcohol kan helpen uw HDL-waarden of goede cholesterol te verhogen. Het kan ook helpen om de vorming van bloedstolsels en schade aan de slagader te voorkomen. Volgens de Mayo Clinic kan vooral rode wijn voordelen voor je hart bieden. Dat betekent niet dat je het bij elke maaltijd moet opslokken. De sleutel is om alleen alcohol te drinken met mate.

  Sidestep salt

  1. Als de hele Amerikaanse bevolking de gemiddelde zoutinname zou verminderen tot slechts een halve theelepel per dag, zou dit het aantal mensen dat elk jaar coronaire hartziekten ontwikkelt aanzienlijk verminderen, melden onderzoekers in New England Journal of Medicine. De auteurs suggereren dat zout een van de belangrijkste oorzaken is van stijgende zorgkosten in de Verenigde Staten. Bewerkte en in het restaurant bereide gerechten bevatten meestal veel zout. Dus denk twee keer na voordat je je favoriete fast-food fix volmaakt. Overweeg het gebruik van een zoutvervanger, zoals Mr. Dash, als u hoge bloeddruk of hartfalen heeft.

  Het, verplaats het

  1. Het maakt niet uit hoeveel u weegt, langdurig zitten kan uw levensduur verkorten, waarschuwen onderzoekers in de Archives of Internal Medicine en de American Heart Association. Couch-aardappel- en bureaujockey-levensstijlen lijken een ongezond effect te hebben op bloedvetten en bloedsuiker. Als u aan een bureau werkt, vergeet dan niet om regelmatig pauzes te nemen om te bewegen. Maak een wandeling tijdens uw lunchpauze en geniet van regelmatige lichaamsbeweging in uw vrije tijd.

  Nummers

  1. Het onder controle houden van uw bloeddruk, bloedsuiker, cholesterol en triglyceriden is belangrijk voor een goede hartgezondheid. Leer de optimale niveaus voor uw geslacht en leeftijdsgroep. Neem stappen om die niveaus te bereiken en te behouden. En vergeet niet om regelmatig controles met uw arts te plannen. Als u uw arts gelukkig wilt maken, houd dan een goede administratie bij van uw vitale waarden of laboratoriumnummers en breng ze naar uw afspraken.

  Eet chocolade

  1. Donkere chocolade smaakt niet alleen heerlijk, hij bevat ook hart-gezonde flavonoïden. Deze verbindingen helpen ontstekingen te verminderen en uw risico op hartaandoeningen te verlagen, suggereren wetenschappers in het tijdschrift Nutrients. Met mate gegeten, kan donkere chocolade - niet overgezoete melkchocolade - eigenlijk goed voor je zijn. De volgende keer dat u uw zoetekauw wilt verwennen, zinkt u deze in een vierkant of twee pure chocolade. Geen schuldgevoel.

  Huishoudelijk werk een stuk hoger

  1. Stofzuigen of dweilen van de vloeren is misschien niet zo stimulerend als een Body Slam- of Zumba-klasse. Maar deze activiteiten en andere huishoudelijke taken brengen je wel in beweging. Ze kunnen je hart een beetje trainen, terwijl ze ook calorieën verbranden. Zet je favoriete muziek op en voeg wat pep toe aan je stap terwijl je je wekelijkse klusjes voltooit.

  Go nuts

  1. Amandelen, walnoten, pecannoten en andere boomnoten leveren een krachtige punch van hart-gezonde vetten, eiwitten en vezels. Door ze in uw dieet op te nemen, kunt u het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Vergeet niet om de portie klein te houden, suggereert de AHA. Hoewel noten vol zitten met gezonde dingen, bevatten ze ook veel calorieën.

  Wees een kind

  1. Fitness hoeft niet saai te zijn. Laat je innerlijke kind het voortouw nemen door te genieten van een avond van rolschaatsen, bowlen of lasergamen. Je kunt plezier hebben terwijl je calorieën verbrandt en je hart traint.

  Therapie

  1. Onze huisdieren bieden meer dan goed gezelschap en onvoorwaardelijke liefde. Ze bieden ook tal van gezondheidsvoordelen. Studies gerapporteerd door de National Institutes of Health (NIH) suggereren dat het bezitten van een huisdier kan helpen bij het verbeteren van uw hart- en longfunctie. Het kan ook helpen om uw kansen om te overlijden aan hartaandoeningen te verlagen.

  Start en stop

  1. Start en stop, start en stop opnieuw. Tijdens intervaltraining wissel je uitbarstingen van intense fysieke activiteit af met aanvallen van lichtere activiteit. De Mayo Clinic meldt dat dit het aantal calorieën kan verhogen dat je verbrandt tijdens het sporten.

  Snijd het vet

  1. Het snijden van uw verzadigde vetinname tot niet meer dan 7 procent van uw dagelijkse calorieën kan uw risico op hartaandoeningen verminderen, adviseert de USDA. Als u normaal gesproken geen voedingswaarde-etiketten leest, overweeg dan om vandaag te beginnen. Maak een inventaris van wat u eet en vermijd voedingsmiddelen die veel verzadigd vet bevatten.

  Schilderachtige route naar huis

  1. Leg uw mobiele telefoon neer, vergeet de bestuurder die u heeft uitgeschakeld en geniet van uw rit. Het elimineren van stress tijdens het rijden kan uw bloeddruk en stressniveau helpen verlagen. Dat is iets wat uw cardiovasculaire systeem zal waarderen.

  Ontbijt

  1. De eerste maaltijd van de dag is een belangrijke. Door elke dag een voedzaam ontbijt te eten, kun je een gezond dieet en gewicht behouden. Om een ​​hart-gezonde maaltijd op te bouwen, reik je naar:

  Trappen

  1. Oefening is essentieel voor een goede gezondheid van het hart, dus waarom zou u het niet bij elke gelegenheid binnensmokkelen? Neem de trap in plaats van de lift. Parkeer aan de andere kant van de parkeerplaats. Loop naar het bureau van een collega om te praten in plaats van ze te e-mailen. Speel met je hond of kinderen in het park, in plaats van ze alleen te bekijken. Elk klein beetje draagt ​​bij aan een betere conditie.

  Hart-gezond drankje

  1. Er is geen magie nodig om een ​​kopje groene of zwarte thee te zetten. Het drinken van één tot drie kopjes thee per dag kan het risico op hartproblemen helpen verlagen, meldt de AHA. Het is bijvoorbeeld gekoppeld aan lagere angina en hartaanvallen.

  Tanden regelmatig

  1. Goede mondhygiëne doet meer dan alleen uw tanden wit en glinsterend houden. Volgens de Cleveland Clinic suggereert enig onderzoek dat de bacteriën die tandvleesaandoeningen veroorzaken ook uw risico op hartaandoeningen kunnen verhogen. Hoewel de onderzoeksresultaten gemengd zijn, is er geen nadeel aan goed voor je tanden en tandvlees zorgen.

  Loop eraf

  1. Wandel de volgende keer dat u zich overweldigd, geërgerd of boos voelt. Zelfs een wandeling van vijf minuten kan helpen je hoofd leeg te maken en je stressniveau te verlagen, wat goed is voor je gezondheid. Elke dag een half uur wandelen is nog beter voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

  Pomp wat ijzer

  1. Aerobe conditie is de sleutel om uw hart gezond te houden, maar het is niet het enige type oefening dat u moet doen. Het is ook belangrijk om regelmatige krachttrainingssessies in je schema op te nemen. Hoe meer spiermassa je opbouwt, hoe meer calorieën je verbrandt. Dat kan je helpen een hart-gezond gewicht en fitnessniveau te behouden.

  Fijne plek

  1. Een zonnig uitzicht kan goed zijn voor je hart en je humeur. Volgens de Harvard T. H. Chan School of Public Health kunnen chronische stress, angst en woede uw risico op hartaandoeningen en beroertes verhogen. Door een positieve kijk op het leven te behouden, kun je langer gezonder blijven.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407