Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 prachtige voordelen van komkommer

5 prachtige voordelen van komkommer

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is een komkommer?

 1. Komkommer is een vrucht van de familie Cucurbitaceae. Wetenschappelijk bekend als Cucumis sativus, het behoort tot dezelfde familie als courgette, watermeloen, pompoen en andere soorten zomerpompoen. De plant waar komkommer groeit, is een kruipende wijnstok die het hele jaar door deze cilindrische, eetbare vruchten ontwikkelt.

 2. Verschillende soorten komkommer worden in verschillende delen van de wereld gekweekt. Komkommers, meestal vers gegeten, worden plakjes komkommers genoemd. Augurkkomkommers worden speciaal geproduceerd om augurken te maken (ook bekend als ingemaakte komkommers). Deze zijn veel kleiner dan de plakjes. Het snijden van komkommers is het hele jaar door beschikbaar, maar ze zijn op hun best tussen mei en juli.

Over komkommer

 1. Komkommers zijn bijna 10.000 jaar geleden in India ontstaan, maar worden nu in veel landen verbouwd. Verschillende soorten komkommers worden verhandeld op de internationale markt en je zult ze het hele jaar door in overvloed vinden.

 2. In de oude beschavingen van Egypte, Griekenland en Rome was de komkommer erg populair en het gebruik ervan was niet beperkt tot alleen voedsel. Het werd ook geprezen om zijn gunstige effecten op de huid. Louis XIV koesterde komkommers enorm en het proces van het cultiveren ervan in kassen werd in zijn tijd uitgevonden om ervoor te zorgen dat hij gedurende elk seizoen een gestage voorraad van het plezierige fruit kon hebben. De Amerikaanse kolonisten namen deze verscheidenheid aan knapperige en gezonde squash ook mee naar de Verenigde Staten.

Functies en variëteiten van komkommers

 1. U bent waarschijnlijk bekend met de uitdrukking "koel als een komkommer", die rechtstreeks spreekt tot de kalmerende en verkoelende aard die komkommers hebben wanneer ze worden gegeten. Deze vruchten worden voornamelijk gekweekt om vers te worden gegeten en in India zul je vaak gesneden komkommers vinden die op zonnige middagen worden verkocht. Ze zijn meestal cilindrisch van vorm en variëren in lengte van ongeveer zes tot negen inch. De grootte van komkommers varieert echter ook volgens verschillende teeltfactoren.

 2. De schil van de komkommers kan in kleur variëren van groen tot wit en soms is deze glad of geribbeld, afhankelijk van de variëteit. In de komkommerhuid vind je lichtgroen vruchtvlees dat tegelijkertijd dik en waterig en knapperig is. De binnenste kern van komkommer heeft tal van eetbare, vlezige zaden.

 3. Veel komkommersoorten worden ook in kassen geteeld; ze zijn pitloos met een dunnere huid en een langere lengte, meestal tussen de 12 en 20 inch. Vaak bekend als "burpless", wordt deze variëteit van komkommer door de meerderheid gekocht, omdat het gemakkelijker te verteren is dan de andere soorten komkommers.

Voedingswaarden

  Gezondheidsvoordelen van komkommers

  1. Hoewel de gezondheidsvoordelen van komkommer in veel culturen niet algemeen bekend zijn. De smaak van verse komkommer is ietwat flauw in vergelijking met andere pompoenen, de dorstlessende eigenschappen en de verkoelende eigenschappen van deze pompoen zijn echt verfrissend. Het is ook belangrijk om te onthouden dat een goede smaak van komkommers met kruiden en specerijen een geweldige aanvulling kan zijn op veel maaltijden en snacks.

  Huidverzorging

  1. Komkommer is rijk aan silica, een essentiële component die helpt bij het ontwikkelen van sterke en gezonde bindweefsels in de spieren, ligamenten, pezen, kraakbeen en botten. Artsen adviseren vaak komkommersap vanwege het silicagehalte voor een gezondere en helderdere huid. Bovendien benadrukt onderzoek in het tijdschrift Nutrition Review het belang van vloeistoffen en hydratatie voor de gezondheid van de huid. Het hoge watergehalte van komkommer zorgt voor een natuurlijke hydratatie. Ascorbine en cafeïnezuur zijn de twee vitale stoffen in komkommers die waterverlies uit het lichaam helpen voorkomen.

  2. Het extract van komkommers wordt vaak lokaal gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten huidaandoeningen zoals zonnebrand en zwelling onder de ogen. Ze kunnen ook worden aanbevolen om te helpen bij de behandeling van andere huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne. Dit zijn enkele van de redenen waarom komkommers lokaal worden toegepast voor verschillende huidproblemen.

  Constipatie nierstenen voorkomen

  1. Komkommers zijn een perfecte mix van zowel vezels als water. Daarom helpen ze uw lichaam te beschermen tegen constipatie en nierstenen. Regelmatig genieten van een komkommerrijke salade is een geweldige manier om de vezelinname te verhogen. Komkommer is ook een goede bron van vitamine C, silica, kalium en magnesium; die allemaal hun eigen gezondheidsvoordelen hebben. Komkommerhuid bevat veel vitamine A, dus je krijgt meer van deze voedingsstof als je het geheel opeet zonder de huid te verwijderen.

  Bloeddrukregeling

  1. De onderzoeken die zijn uitgevoerd met het DASH-dieet (Dieetbenaderingen om hypertensie te stoppen) zijn ontwikkeld op basis van onderzoek van het Amerikaanse National Institute of Health als een methode om de bloeddruk te verlagen. Het bleek dat het eten van voedingsmiddelen met veel magnesium, kalium en vezels de sleutel waren. Degenen die een dieet rijk aan deze complexen eten, samen met de andere voedingsmiddelen zoals zeevruchten, magere zuivelproducten, mager vlees en gevogelte, zagen hun bloeddruk dalen. Komkommer draagt ​​daarom bij aan een gezonde regulering van de bloeddruk en draagt ​​bij tot de juiste structuur van bindweefsels in ons lichaam, inclusief die in de spieren, botten, ligamenten, kraakbeen en pezen.

  Diabetes beheren

  1. Een dierstudie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology werpt licht op het antihyperglycemische effect van komkommer. Komkommers zijn gebruikt voor hulp bij glucosecontrole bij diabetespatiënten. Ze bezitten een hormoon dat de bètacellen nodig hebben tijdens de productie van insuline. De aanwezigheid van koolhydraten en hun impact op het lichaam wordt gemeten door de glycemische index (GI). Glycemische index meet hoe koolhydraten bijdragen aan het verhogen van glucose (of bloedsuikerspiegel). Elk voedingsmiddel bevat essentiële voedingsstoffen in verschillende percentages. De glycemische index (GI) van komkommers is eigenlijk nul, wat betekent dat het een goede keuze is voor diabetespatiënten en dus kan helpen het glucoseniveau onder controle te houden. Tegenwoordig hebben de meeste commerciële winkels komkommersupplementen als doornig zeekomkommerextractpoeder, waarvan wordt gedacht dat het effectief is bij het bestrijden van de effecten van diabetes.

  Zorg voor antioxidantkracht

  1. Komkommers kunnen vaak als antioxidanten werken wanneer ze samen met bewerkte voedingsmiddelen en voedingsmiddelen met veel suiker worden geconsumeerd. Volgens een studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition, Health and Aging, toont de consumptie van komkommelpoeder gedurende een maand verbetering in de antioxidantactiviteiten van het lichaam.

  Andere voordelen

  1. Komkommers hebben een lage zuurgraad, wat betekent dat ze kunnen worden getolereerd door mensen met een maaggevoeligheid. Komkommers helpen ook de lichaamstemperatuur in de zomer te normaliseren, gezien het hoge watergehalte. Komkommersap is een diureticum, dus het kan bijdragen aan het verminderen van de kans op ontwikkeling en kan ook nierstenen voorkomen.

  ]

  1. Komkommers hebben een lage zuurgraad, wat betekent dat ze kunnen worden getolereerd door mensen met een maaggevoeligheid. Komkommers helpen ook de lichaamstemperatuur in de zomer te normaliseren, gezien het hoge watergehalte. Komkommersap is een diureticum, dus het kan bijdragen aan het verminderen van de kans op ontwikkeling en kan ook nierstenen voorkomen.

  Veelgestelde vragen over komkommer

  1. Komkommers zijn erg gevoelig voor hitte, dus probeer degenen te selecteren die worden weergegeven in de gekoelde koffers in de winkels. Knijp ze uit voor stevigheid (ze zouden moeten zijn) en controleer of de kleur een helder medium tot donkergroen is. Vermijd de gele, gezwollen komkommers met doorweekte gebieden of gerimpelde uiteinden. Je zult minder zaden vinden in de dunnere komkommers.

  2. Hoe komkommers op te slaan?

  3. Door komkommers in de koelkast te bewaren, blijven ze langer vers. Als het hele fruit niet in één maaltijd wordt gebruikt, wikkel dan de rest stevig in plastic of plaats het in een gesloten container zodat het niet uitdroogt. Probeer komkommers binnen een of twee dagen na aankoop te eten, anders worden ze slap, vooral als ze langer dan een week worden bewaard.

  4. Hoe komkommers snijden en eten?

  5. Komkommers kunnen in verschillende vormen en maten worden gesneden; ze kunnen worden gesneden, in blokjes gesneden of in stokjes gesneden. Komkommerzaden zijn eetbaar en voedzaam, maar sommige mensen eten ze liever niet. Voor degenen die de zaden willen vermijden, kunnen ze komkommers in de lengte snijden en de punt van een lepel gebruiken om de zaden voorzichtig te scheppen.

  6. Je kunt ook een uitstekende puree maken met komkommers, tomaten, groene paprika's en uien. Voeg zout en peper toe voor wat extra smaak. Komkommers geven een frisse smaak aan tonijn of kippensalade. Ze kunnen alleen worden gegeten in hun gesneden vorm of met besprenkeld zout en peper. Het maakt niet uit hoe je komkommers eet, je krijgt zeker veel voeding uit deze echt "coole" voedingsmiddelen.

  7. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Aloë vera verbetert de spijsvertering en het immuunsysteem, vertraagt ​​veroudering, vermindert artritis pijn, geneest wonden, geneest misselijkheid, elimineert zweren en verlaagt de bloedsuikerspiegel

  2. Omdat ze rijk zijn aan verschillende voedingsstoffen, vezels, antioxidanten, hebben dadels geweldige voordelen voor het hart van de hersenen. Het helpt ook bij het verbeteren van de botgezondheid bij het behandelen van constipatie.

  3. De voordelen van Fenegriek zijn verlichting van koorts, roos, maagaandoeningen, ademhalingsstoornissen, bloedarmoede, keelpijn, diabetes, ontstekingen, wonden en slapeloosheid.

  4. Gierst is een glutenvrij graan met veel voordelen. Het verbetert de spijsvertering en de gezondheid van het hart, voorkomt diabetes, ontgift het lichaam en verhoogt de immuniteit.

  5. Vind hier 10 indrukwekkende voordelen van abrikoos. Abrikoos heeft het vermogen om indigestie, constipatie, oorpijn, huidziekten, bloedarmoede te behandelen. Het kan vers of gedroogd worden gegeten.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407