Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Indrukwekkende voordelen van kip

7 Indrukwekkende voordelen van kip

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 24 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Chicken

 1. Kip is het meest voorkomende type gevogelte ter wereld. Het wordt al duizenden jaren gedomesticeerd en geconsumeerd als voedsel. Er zijn veel soorten kip, waaronder scharrelkip, biologische kip en conventionele kip, het verschil is op basis van hun fokkerij. Terwijl scharrelkip, zoals de term al aangeeft, vrij rond mag lopen in de weiden; conventionele kip, die ook de meest controversiële is, wordt in kooien gehouden en mag niet vrij bewegen. Conventionele kip wordt geïnjecteerd met hormonen om de groei te versnellen en het onnatuurlijk groot te maken. Dit kippenras wordt meestal in onhygiënische en ongezonde omstandigheden bewaard.

 2. Van de drie is biologische kip het duurst omdat het vrij wordt gefokt en alleen biologisch bereid voedsel mag eten, volgens de USDA-normen. Het wordt in gezonde en schone omstandigheden bewaard en mag op natuurlijke wijze groeien zonder medicijnen om de hormooncyclus te verstoren. Biologische kippen zijn ook gevaccineerd en dus veilig om te eten.

Voedingswaarde kip

 1. Volgens de USDA heeft kip (100 g) vocht (65 g), energie (215 kcal), eiwit (18 g), vet (15 g), verzadigd vet (4 g) ), cholesterol (75 mg), calcium (11 mg), ijzer (0,9 mg), magnesium (20 mg), fosfor (147 mg), kalium (189 mg), natrium (70 mg) en zink (1,3 mg) . Qua vitamines bevat het vitamine C, thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B6, folaat, vitamine B12, vitamine A, vitamine E, vitamine D en vitamine K.

Gezondheidsvoordelen van kip

  Hoog eiwitgehalte

  1. Kipfilet, met 31 gram eiwit per 100 gram, is een van de beste voedingsmiddelen voor eiwitten. Eiwit speelt een belangrijke rol in onze voeding. Het is gemaakt van aminozuren, de bouwstenen van onze spieren. Over het algemeen is de aanbevolen hoeveelheid dagelijkse eiwitbehoefte 1 gram per 1 kg lichaamsgewicht of 0,4 g eiwit per pond lichaamsgewicht. Voor atleten is de dagelijkse behoefte aan eiwitten ongeveer 0,6 g tot 0,9 g per pond.

  Rijk aan vitaminenmineralen

  1. Het is niet alleen een goede bron van eiwitten, maar is ook erg rijk aan vitamines en mineralen. B-vitamines erin zijn bijvoorbeeld nuttig voor het voorkomen van staar en huidaandoeningen, het stimuleren van de immuniteit, het elimineren van zwakte, het reguleren van de spijsvertering en het verbeteren van het zenuwstelsel. Ze zijn ook nuttig bij het voorkomen van migraine, hartaandoeningen, grijs haar, hoog cholesterol en diabetes.

  2. Vitamine D bij kip helpt bij de calciumabsorptie en botversterking. Vitamine A helpt bij het opbouwen van het gezichtsvermogen en mineralen zoals ijzer zijn nuttig bij de vorming van hemoglobine, spieractiviteit en het elimineren van bloedarmoede. Kalium en natrium zijn elektrolyten; fosfor is nuttig bij het aanpakken van zwakte, botgezondheid, hersenfunctie, tandverzorging en metabole problemen.

  Gewichtsverlies

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Bloeddrukregeling

  1. De consumptie van kip is ook nuttig gebleken bij het beheersen van de bloeddruk. Dit werd waargenomen bij mensen met hypertensie en bij veel Afrikaanse Amerikanen, hoewel het dieet ook bestond uit noten, vetarme dieetproducten, groenten en fruit.

  Eigenschappen tegen kanker

  1. Studies hebben aangetoond dat bij niet-vegetariërs een hogere consumptie van rood vlees, varkensvlees / ham het risico op darmkanker verhoogde, terwijl bij kip- en viseters het risico op het ontwikkelen van deze kanker bij het latere leven werd verminderd, hoewel het bewijs niet sluitend is. Er wordt ook gezegd dat het het risico op darmkanker vermindert.

  Verlaagd cholesterol

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Behandeling van verkoudheid

  1. Inname van warme kippensoep biedt ook verlichting bij verkoudheid, inclusief symptomen zoals een verstopte neus en een zere keel.

  Snelle kiprecepten

  1. Inname van warme kippensoep biedt ook verlichting bij verkoudheid, inclusief symptomen zoals een verstopte neus en een zere keel.

  Te nemen maatregelen

  1. Hier zijn enkele van de veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen bij het kopen van kip.

  2. Dit zijn enkele van de regels en aanbevelingen die door de USDA zijn vastgelegd om een ​​veilige distributie en consumptie van kip te garanderen. Ga nu naar buiten en geniet van een heerlijke kip!

  3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Gezondheidsvoordelen van appel zijn onder meer een verbeterde spijsvertering, preventie van maagaandoeningen, galstenen, constipatie, bloedarmoede, diabetes, hartaandoeningen en oogaandoeningen.

  2. Bamboescheuten bieden voordelen zoals gezond gewichtsverlies, controle van slechte cholesterol, versterking van het immuunsysteem en ontstekingsremmende eigenschappen.

  3. Tomaten helpen het gezichtsvermogen te verbeteren, de gezondheid van de maag te vergroten en de bloeddruk te verlagen. Tomaten geven ook verlichting bij diabetes, huidproblemen en urineweginfecties.

  4. Bruine rijst is een gezonder alternatief voor witte rijst en helpt de spijsvertering te verbeteren, de hersenen en het zenuwstelsel te versterken, verlichting te bieden bij stress en depressie.

  5. Banaan, rijk aan kalium en magnesium, helpt bij gewichtsverlies en obesitas, het genezen van darmaandoeningen, dysenterie, bloedarmoede en het verlichten van constipatie.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407