Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 ongelooflijke voordelen van paardenbloemgreens

7 ongelooflijke voordelen van paardenbloemgreens

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 03 april 2019

 2. Paardenbloemgreens als ergernis in hun tuin, maar deze greens zitten boordevol voedingsstoffen en kunnen tal van onverwachte gezondheidsvoordelen bieden. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn paardenbloemen?

 1. Paardenbloemgreens zijn de bladeren van de paardenbloemplant, die gemakkelijk te herkennen is aan zijn gele bloem en zijn status als wiet in werven over de hele wereld. Paardebloemen, wetenschappelijk bekend als Taraxacum officinale, moeten niet worden gezien als een plaag of een invasieve wiet, maar eerder als een levensvatbare bron van groene groenten die een enorme hoeveelheid voedingsstoffen aan uw dieet kunnen leveren. Ja, paardenbloemgreens zijn eetbaar, hoewel je, voordat je begint met het plukken van de bladeren van deze veel voorkomende planten, er zeker van bent dat ze niet zijn behandeld met herbiciden of andere chemicaliën. Paardenbloemplanten kweken voor hun bladeren is heel gebruikelijk in delen van de wereld waar deze bladeren populair zijn geworden.

 2. Paardenbloemgreens hebben een aangename, maar enigszins bittere smaak, evenals een breed scala aan culinaire en medicinale toepassingen. Paardebloemgroenten zijn qua voedingswaarde dichter in vergelijking met andere populaire bladgroenten, maar zijn vanwege hun bittere smaak misschien moeilijker te integreren in recepten.

Dandelion Greens Nutrition

 1. Het voedingsprofiel van deze greens bevat enorme hoeveelheden vitamine K (meer dan 500% van uw dagelijkse behoefte per portie), evenals zeer hoge niveaus van vitamine A en C. Deze greens ook bevatten matige hoeveelheden calcium, ijzer, mangaan, B-vitamines, voedingsvezels en andere actieve ingrediënten en verbindingen. In een enkel kopje van deze groenten zit minder dan 25 calorieën, 1,5 gram eiwit en een verwaarloosbare hoeveelheid vet.

Voordelen van de paardenbloem Groenen

 1. Bloeddruk en het verlagen van ontstekingen. Deze greens helpen ook bij het ontgiften van het lichaam, het reguleren van diabetische symptomen en spijsvertering en het versterken van botten, onder andere. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Huidverzorging

 1. Met een goede hoeveelheid vitamine E, C, A en K zijn deze groenten uitstekend voor het verbeteren van de gezondheid van de huid. Deze vitamines werken als antioxidanten en helpen ontstekingen en oxidatieve stress op het grootste orgaan van het lichaam te verminderen, rimpels, ouderdomsvlekken en vlekken te verminderen.

Chronische ziekte

 1. Naast ontstekingsremmende verbindingen kunnen de geconcentreerde voedingsstoffen in deze groenten helpen oxidatieve stress te verminderen die tot chronische ziekten kan leiden.

Verbetert de spijsvertering

 1. Het hoge vezelgehalte van deze groenten kan de gezondheid van het maagdarmkanaal bevorderen door de peristaltische beweging te reguleren en de opname van voedingsstoffen te verbeteren. Dit kan ook symptomen van constipatie, diarree en andere maagproblemen voorkomen.

Vermindert ontsteking

 1. Studies hebben aangetoond dat paardenbloemgroen de afgifte van bepaalde ontstekingsmoleculen in het lichaam kan voorkomen, waardoor zwelling en irritatie zowel op de huid als in verschillende orgaansystemen en gewrichten worden verminderd.

Verhoogt de botdichtheid

 1. Het brede scala aan mineralen in deze greens maakt ze een geweldige booster voor botmineraaldichtheid, evenals de preventie van osteoporose en andere ouderdomsziekten.

Ontgift het lichaam

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verlaagt de bloeddruk

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat deze groenten de bloeddruk kunnen verlagen en het cardiovasculaire systeem kunnen verminderen, waardoor uw risico op een hartaanval en beroerte wordt verlaagd.

 2. Hoewel het in verschillende natuurlijke en volksgeneeskundige tradities is gevonden, moeten de effecten ervan op de bloeddruk zeker worden ondersteund door verder onderzoek.

Paardenbloem Groenen in Dieet

 1. Ondanks hun smaak zijn er veel geweldige manieren om paardenbloemgroen in uw dieet op te nemen, inclusief als normale saladegroen, op voorwaarde dat u een citrusrijke of zoete vinaigrette gebruikt om de smaak van de greens. U kunt ook de greens bakken of stoven, wat de bitterheid zou moeten verminderen. Veel mensen genieten van het mengen van deze greens in hun ochtendgroentesmoothies, omdat de andere ingrediënten de bittere smaak kunnen bedekken. Je kunt deze bladeren in dikke en stevige soepen, stoofschotels en curry gooien, of de greens fijnhakken om een ​​pittige pesto voor je pasta te maken!

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407