Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 geweldige voordelen van kersen

8 geweldige voordelen van kersen

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Rebecca Zinger (RD, LD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn kersen?

 1. Kersen, die de wetenschappelijke naam Prunus avium hebben, zijn een van de meest romantische vruchten. Ze worden overal ter wereld gegeten en zijn vaak een favoriete smaak of worden gebruikt als ingrediënt bij het koken. Overwegend een vrucht van koude landen, kersen zien er goed uit en smaken heerlijk. Uit onderzoek van de Universiteit van Californië blijkt dat kersen een voedzame vrucht zijn die weinig calorieën bevat en zowel in zoete als in scherpe smaken voorkomt.

Voedingswaarden

 1. Volgens de USDA Nutrition Database bieden kersen een breed scala aan rijke voedingsstoffen, waaronder het is rijk aan kalium, calcium, vezels, carotenoïden en vitamine C. De vrucht bevat ook magnesium, ijzer , zink, thiamine, riboflavine, niacine en vitamine E en B6.

Gezondheidsvoordelen van kersen

 1. Kersen helpen bij het voorkomen van kanker, verminderen ontstekingen, beschermen uw hart en verbeteren het geheugen en helpen zelfs de slaapkwaliteit te verbeteren. De gezondheidsvoordelen van deze schattige vruchten zijn onder meer:

Eigenschappen tegen veroudering

 1. Ferretti G aan de Polytechnische Universiteit van Marche, Italië, meldt dat kersen opslagplaatsen zijn van antioxidanten zoals vitamine C, carotenoïden en flavonoïden (anthocyanen). Ze neutraliseren effectief vrije radicalen en beschermen ons tegen aandoeningen die samenhangen met veroudering. Ze voorkomen ook de negatieve effecten van oxiderende stoffen zoals een verzwakking van het hart en het zenuwstelsel, verlies van het gezichtsvermogen, maculaire degeneratie, haarverlies, rimpels van de huid, verlies van libido en darm- en prostaatkanker. Eval (ez_write_tag ([! [!728,90

Immuniteit verhogen

 1. Afgezien van bescherming tegen de schade van vrije radicalen, verhogen de antioxidanten (vitamine C, carotenoïden en flavonoïden) ook de immuniteit en beschermen ze ons tegen bacteriële, virale en schimmelinfecties, met name die van de colon, urinewegen, darmen en excretie. Volgens een studie uit 2012 zijn kersen ook effectief bij het voorkomen van artritis en ontstekingen. Ze zijn ook zeer effectief tegen griep, koorts en jicht.

Kan kanker helpen voorkomen

 1. Volgens het American Institute of Cancer Research (AICR) kunnen kersen die rijk zijn aan voedingsstoffen en voedingsvezels helpen het overtollige lichaamsvet kwijt te raken, wat verband houdt met een hoger risico op het ontwikkelen van kanker.

 2. Onderzoek uitgevoerd aan de Michigan State University en gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Letters suggereert dat scherpe kersen anthocyanen en cyanidine bevatten, eigenschappen die kunnen helpen uw risico op darmkanker te verlagen.

 3. Een ander onderzoek naar scherpe kersen toont een mogelijke activiteit van apoptose in menselijke borstkankercellen. De resultaten laten echter een tweefasig patroon zien en er worden nog meer onderzoeken verwacht.

Oogzorg

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Hersenfunctie verbeteren

 1. Flavonoïden en carotenoïden zijn effectieve fytonutriënten die de efficiëntie van de hersenen, het geheugen en de cognitieve functie verbeteren, die anders worden verminderd door de werking van vrije radicalen als een bijna onvermijdelijk onderdeel van veroudering. De antioxiderende eigenschappen van deze kersen kunnen ook het zenuwstelsel beschermen tegen ouderdomsstoornissen. Ze kunnen dus nuttig zijn bij het verlichten van zenuwaandoeningen, depressie, angst en chronische stress.

Hulp bij de spijsvertering

 1. Terwijl de vezels in kersen constipatie helpen verlichten, helpt het zuur daarin de spijsvertering. Nogmaals, de antioxidanten in kersen houden het spijsverteringsstelsel op orde. De flavonoïden stimuleren de maagsappen voor de afbraak van voedseldeeltjes en gal, wat vervolgens helpt bij het afbreken van vetten en in vet oplosbare vitaminen voor een betere opname en gebruik.

Hartaandoeningen verminderen

 1. De voedingsstoffen in kersen zoals vitamines, antioxidanten (flavonoïden en carotenoïden) en mineralen zoals fosfor zijn uitstekende cardio-beschermers. Ze beschermen het hart tegen schade door oxidatiemiddelen. Ze helpen de juiste hartslag te behouden, voorkomen dat bloedvaten verstijven of verharden (atherosclerose) en verlagen cholesterol en bloeddruk, waardoor het risico op hartaanvallen wordt verminderd. Ze kunnen ook de hartspieren versterken.

Slaapkwaliteit verbeteren

 1. Kersen bevatten ook een hoge hoeveelheid melatonine, of een hormoon dat helpt de slaapcyclus te reguleren, en wordt vrijgegeven uit de pijnappelklier in de hersenen. In een pilotstudie van het Journal of Medicinal Food kan scherp kersensap mogelijk de slaap verbeteren bij oudere volwassenen die last hebben van slapeloosheid. Hoewel de studie beperkingen had, worden er nog steeds studies uitgevoerd naar de slaapbevorderende voordelen van kersen.

 2. Ben je het zat om deze zwart-witte tekst te lezen? Kalmeer je ogen en verfris jezelf met een paar kersen. Of je kunt een kersenschoenmaker maken en genieten van het dessert. De manieren om deze krachtige vruchten te eten zijn bijna onbeperkt, dus geniet ervan!

 3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Vind hier 10 indrukwekkende voordelen van abrikoos. Abrikoos heeft het vermogen om indigestie, constipatie, oorpijn, huidziekten, bloedarmoede te behandelen. Het kan vers of gedroogd worden gegeten.

 2. Omdat ze rijk zijn aan verschillende voedingsstoffen, vezels, antioxidanten, hebben dadels geweldige voordelen voor het hart van de hersenen. Het helpt ook bij het verbeteren van de botgezondheid bij het behandelen van constipatie.

 3. Als u een endomorf bent, moet u streven naar een dieet met 30 procent koolhydraten, 35 procent eiwitten, 35 procent vet. Op te nemen voedingsmiddelen zijn magere eiwitnoten.

 4. Radijs helpt bij gewichtsverlies, verhoogt de immuniteit en geeft verlichting bij geelzucht. Andere voordelen zijn de behandeling van stapels, urinewegaandoeningen, kanker en hartaandoeningen.

 5. Voordelen van bieten zijn onder meer hun vermogen om de bloeddruk te verlagen, de spijsvertering te verbeteren, de atletische prestaties te verbeteren. Ze zijn een goede bron van voedingsvezelscalorieën. Lees verder!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407