Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 verrassende Prickly Pear-voordelen

8 verrassende Prickly Pear-voordelen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 04 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Prickly Pear?

 1. Cactusvijg of cactusvrucht is de algemene naam van de vrucht die bovenop de bladeren van Nopales-cactussen groeit. Verspreid over Noord- en Zuid-Amerika, worden ongeveer 200 verschillende soorten Nopales (Opuntia) cactussen gevonden, die allemaal een vorm van deze vijg hebben, hoewel niet alle variëteiten eetbaar zijn. De meest gebruikte soort in termen van eten en koken zijn O. ficus-indica, ook bekend als de Indiase vijgenopuntia.

 2. Het meest interessante aan deze vrucht is dat hij groeit aan de rand van de stekelige bladeren van deze imposante cactussen, die enkele van de hardste laaglandcactussen ter wereld zijn, een eigenschap die is geërfd door zijn vrucht. De vruchten zijn ovaal van vorm en hun kleur kan variëren van geel en lichtgroen tot oranje, roze en rood, afhankelijk van hun variëteit en rijpheid. Hoewel alle cactussen technisch inheems zijn in Amerika, hebben stekelige peren en zijn vruchten zich over de hele wereld verspreid naar Egypte, Marokko, Europa en het Midden-Oosten.

Prickly Pear Nutrition

 1. Afgezien van de ongebruikelijke naam, het uiterlijk en de oorsprong van deze vrucht, heeft het ook een unieke samenstelling van voedingsstoffen, waaronder hoge niveaus van vitamine C, vitamine B-familie, magnesium, kalium, calcium , koper en voedingsvezels (bron: USDA National Nutrient Database). Wat organische verbindingen betreft, heeft cactusfruit een hoog gehalte aan flavonoïden, polyfenolen en betalains, die allemaal een positief effect hebben op de gezondheid.

Gezondheidsvoordelen van Prickly Pear

  Verhoogt de immuniteit

  1. Onderzoek door Luisa Tesoriere et al. gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition benadrukt dat het eten van cactus-perenfruit positief is gekoppeld aan het verwijderen van toxines en antioxiderende activiteit vanwege de hoge niveaus van vitamine C en E. In feite bevat een enkele portie stekelige peren meer dan 1/3 van uw hele dagelijkse behoefte aan vitamine C. Ook bekend als ascorbinezuur, speelt vitamine C een belangrijke rol bij het stimuleren van het immuunsysteem, het stimuleren van de productie van witte bloedcellen en het fungeren als een antioxidant in het lichaam. Bovendien is vitamine C een belangrijk onderdeel van verschillende enzymatische en metabole processen, waaronder het aanmaken van bot- en spierweefsel.

  Versterkt botentanden

  1. Calcium speelt een integrale rol bij de vorming van botweefsel en stekelige peren bevatten een aanzienlijk niveau ervan in elke portie. Door ervoor te zorgen dat u voldoende calcium in uw systeem heeft, kunt u verschillende tandheelkundige problemen en ouderdomsgebonden botaandoeningen zoals osteoporose voorkomen. [! 4275 => 1130 = 7!

  1. Cactusfruit heeft een aanzienlijk niveau van voedingsvezels zoals de meeste groenten en fruit, dus deze stekelige vruchten kunnen u helpen uw spijsverteringsproces te reguleren. Vezel puilt de ontlasting op om voedsel gemakkelijk door het spijsverteringskanaal te laten gaan, waardoor constipatie, een opgeblazen gevoel en ernstige maag-darmproblemen zoals maagzweren worden voorkomen.

  Beschermt de gezondheid van het hart

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Potentieel tegen kanker

  1. Volgens The American Journal of Clinical Nutrition (2004) bevatten stekelige peren veel flavonoïden, polyfenolen en betalains. Deze werken als antioxidantverbindingen en neutraliseren vrije radicalen voordat ze ervoor zorgen dat gezonde cellen muteren. Bovendien bleek uit onderzoekstests op laboratoriummuizen onder leiding van een team van de Universiteit van Arizona dat de cactusvijgcactus de groei van tumoren hielp onderdrukken; de onderzoekers verklaarden echter dat verder onderzoek nodig was omdat het mechanisme van het anti-kankereffect niet volledig werd begrepen.

  Antioxidant potentieel

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Gewichtsverlies

  1. Met een hoge vezel- en nutriëntendichtheid, lage calorieën en verzadigd vet, kunnen stekelige peren uw lichaam in een gezonde vorm houden zonder extra gewicht toe te voegen. Ook voorkomen de vezels en koolhydraten dat je te veel eet!

  Vermindert ontsteking

  1. In de traditionele geneeskunde werd de cactusvrucht fijngestampt en topisch aangebracht op delen van het lichaam die ontstoken waren. Wanneer geconsumeerd, kunnen de antioxidanten en mineralen in stekelige peren de ontsteking verminderen, met name in aandoeningen zoals artritis, jicht of spierpijn. Een studie van de Seoul National University bevestigde de ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan ook lokaal worden toegepast om de zwelling van insectenbeten te elimineren, wat in feite een methode is die al honderden jaren wordt gebruikt.

  Gebruikt

  1. De stekelige peren worden gebruikt als voedsel, maar ook als alternatieve geneeswijzen, omdat ze een schat aan voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen hebben. Hier zijn enkele van hun toepassingen:

  2. Woord van voorzichtigheid: voordat u een vijg eet, is het erg belangrijk om de schil te verwijderen en af ​​te pellen, zodat alle stekels worden verwijderd. Als ze dat niet zijn, kunnen de glochiden zich in uw lippen, tandvlees en keel nestelen, wat erg pijnlijk kan zijn.

  3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407