Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 beste voordelen van voedingsfeiten voor sinaasappels

9 beste voordelen van voedingsfeiten voor sinaasappels

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 06 mei 2019

 2. Fruit in de wereld, en met goede reden, vanwege hun veelzijdigheid en indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn sinaasappels?

 1. Sinaasappels zijn de hybride citrusvruchten die wetenschappelijk bekend staan ​​als Citrus x sinensis en zijn eigenlijk een kruising tussen de pomelo en mandarijn. Ook algemeen bekend als een "zoete sinaasappel", is het de meest gecultiveerde fruitboom ter wereld. Met een zoete, sappige vrucht in een stevige sinaasappelschil en een laagje witte merg, zijn sinaasappels opslagplaatsen van voeding en andere actieve ingrediënten die het lichaam op veel manieren ten goede kunnen komen. In de teelt gedurende ongeveer 4.500 jaar blijven deze vruchten wereldwijd een favoriet, zowel vanwege de veelzijdigheid als de nutriëntendichtheid.

Soorten sinaasappels

 1. De meest populaire soorten sinaasappelen zijn de volgende:

 2. Laten we ze hieronder in detail bespreken.

Voeding sinaasappelen

 1. Qua voeding bevatten sinaasappels ongeveer 60 calorieën in een middelgrote vrucht, samen met bijna 95% van je dagelijkse behoefte aan vitamine C. Deze vruchten bevatten ook veel vezels, vitamine B, foliumzuur en kalium, evenals andere flavonoïden, anthocyanen en polyfenolische verbindingen, die zich allemaal als antioxidanten in het lichaam gedragen. Een sinaasappel met 60 calorieën bevat ook ongeveer 15 gram koolhydraten, waarvan de meeste afkomstig zijn van suikers, naast een zeer kleine hoeveelheid eiwit.

Voordelen van sinaasappels

 1. De grootste voordelen van sinaasappelen zijn onder meer:

Kan het risico op kanker helpen verminderen

 1. Volgens een studie gepubliceerd in de Frontiers in Pharmacology Journal, kunnen hoge niveaus van antioxidanten en vitamine C in citroenzuur zoals sinaasappels vrije radicalen en oxidatieve stress bestrijden, met name bij longkanker. Bovendien benadrukt de studie het belang van sinaasappels en andere citrusvruchten in moderne oncologische therapieën. Er zijn echter aanvullende experimentele en klinische onderzoeken nodig om de heilzame aspecten van sinaasappelen volledig te bevestigen.

Nierziekte

 1. Door de kaliumspiegel te verbeteren en de bloeddruk te verlagen, kan dit fruit helpen de nieren te belasten en nieraandoeningen te voorkomen.

Cholesterol

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Virale infecties

 1. Het is bekend dat het eten van deze citrusvruchten het immuunsysteem een ​​kickstart geeft, en er zijn veel onderzoeken gericht op de specifieke antivirale en antibiotische eigenschappen van de vluchtige zuren in sinaasappels.

Chronische ziekte

 1. Polyfenolische verbindingen, flavononen en andere antioxidanten helpen bij het elimineren van chronische ontstekingen en verminderen de effecten van vrije radicalen, die kunnen leiden tot verschillende chronische ziekten.

Constipatie

 1. Goede vezelgehaltes kunnen peristaltische beweging stimuleren en uw algemene spijsvertering verbeteren, symptomen van constipatie voorkomen.

Gezondheid van de ogen

 1. De aanwezigheid van flavonoïden in sinaasappels helpt de gezondheid van het gezichtsvermogen te verbeteren. Deze antioxidanten en veel vitamines zijn gekoppeld aan een lager risico op oogziekten zoals maculaire degeneratie, die meestal optreedt bij ouderdom.

Diabetes

 1. Van vezels is bekend dat ze de afgifte van insuline en bloedglucose regelen, wat goed nieuws is voor diabetespatiënten wanneer deze vruchten met mate worden geconsumeerd.

Alkaliserend effect

 1. Ondanks dat het een zeer zure vrucht is, heeft het lichaam, wanneer het veel van deze zuren metaboliseert, in feite een alkaliserend effect op de algehele pH van het lichaam.

Hoe meer sinaasappels in uw dieet op te nemen?

 1. Deze zijn niet ideaal voor fruitsmoothies, vanwege de vezelachtige aard van merg, maar ze maken geweldige snacks die je de hele dag kunt meenemen totdat je een energieboost wilt.

Sinaasappels selecteren en opslaan?

 1. Het selecteren en bewaren van deze vrucht is belangrijk, vooral als je het hele jaar door van sinaasappels wilt genieten, zelfs als ze buiten het seizoen zijn.

Bijwerkingen van sinaasappels

 1. Er zijn slechts enkele risico's bij het consumeren van deze citrusvruchten en negatieve reacties treden meestal alleen op bij het consumeren van buitensporige hoeveelheden. Te veel sinaasappels eten kan onder andere maagzuur en gastro-intestinale problemen verergeren.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407