Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Hoisinsausvervangers

Om mee te nemen

 1. Hoisinsaus, ook bekend als Chinese barbecuesaus, is een populair ingrediënt in veel Aziatische keukens. Het wordt gebruikt voor het marineren en koken van vlees, en veel mensen voegen het toe aan groenten en roerbakgerechten voor een zoete en pittige uitbarsting van heerlijkheid.

 2. Als u een Aziatisch geïnspireerd gerecht bereidt en u zich realiseert dat u geen hoisinsaus hebt, denkt u misschien dat u uw maaltijd hebt verpest. Maak je geen zorgen. Je kunt je eigen hoisinsaus mixen met ingrediënten die al in je keuken staan.

 3. Hoisinsaus, die Kantonese oorsprong heeft, komt in verschillende variëteiten, met veel sauzen die ingrediënten bevatten zoals azijn, sojabonen, knoflook, venkelzaden en rode pepers.

 4. Interessant is dat hoisin Chinees is voor zeevruchten, hoewel het geen ingrediënten voor zeevruchten bevat.

 5. Of u nu een schaal met zeevruchten, een vleesgerecht of een groenteschotel bereidt, hier is een blik op negen make-it-yourself-vervangers voor hoisinsaus.

1. Bonenpasta en bruine suiker

 1. Hoisinsaus is dik en donker met een zoete en zoute smaak. Als je geen saus meer hebt, kan een mengsel van bonenpasta en bruine suiker de smaak en consistentie geven waar je naar op zoek bent.

 2. Combineer voor dit recept:

 3. Pureer alle ingrediënten in een blender en voeg het mengsel toe aan uw roerbak-, groente- of vleesgerechten.

2. Knoflook teriyaki

 1. Hoisinsaus bevat knoflook als ingrediënt. Pureer de volgende ingrediënten in een blender om je eigen versie met teentjes knoflook te maken:

3. Knoflook en pruimen

 1. Als u aan hoisinsaus denkt, denkt u misschien niet aan pruimen. Maar je kunt deze vrucht ook gebruiken om je eigen saus te maken.

4. Zwarte bonen en pruimen

 1. Pruimen zijn niet het enige fruit dat u kunt gebruiken om hoisinsaus te maken. Als je geen pruimen hebt, gebruik dan pruimen.

 2. Voor dit recept hebt u nodig:

5. Barbecue en melasse

 1. Dit is veruit een van de gemakkelijkste recepten voor vervangende hoisinsaus. Maak het door te mengen:

 2. Als het mengsel te dik is, voeg dan een beetje water toe tot u de gewenste consistentie heeft.

6. Soja en pindakaas

 1. Pindakaas kan een ander ingrediënt zijn dat u niet associeert met hoisinsaus. Maar het kan een smakelijke saus maken in combinatie met een paar andere essentiële ingrediënten.

 2. Voor dit recept hebt u nodig:

 3. Meng alle ingrediënten in een kom om een ​​pasta te vormen en voeg deze toe aan het recept van een gerecht.

7. Knoflook met misopasta en mosterdpasta

 1. Dit unieke recept bevat een kopje rozijnen. Week de rozijnen ongeveer een uur in water. Combineer vervolgens de rozijnen met:

 2. Meng alle ingrediënten en het is klaar voor gebruik.

8. Gember en pruimenjam

 1. Als je geen hele pruimen hebt, gebruik dan pruimenjam. Je hebt slechts 2 eetlepels jam nodig om een ​​geweldige hoisinsaus te maken.

 2. Meng en meng de pruimenjam met:

9. Melasse en Sriracha-saus

 1. Dit zoete en kruidige recept vereist:

 2. Verhit alle ingrediënten in een pan op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot het gemengd is. Laat de saus afkoelen voor het serveren.

Kant-en-klare alternatieven voor hoisinsaus

 1. Afhankelijk van wat u in uw voorraadkast of koelkast heeft, kunt u al dan niet uw eigen hoisinsaus maken. Zo niet, dan kunnen verschillende kant-en-klare sausalternatieven een gerecht creëren dat net zo lekker is.

 2. Als u bijvoorbeeld een schaal met zeevruchten maakt, kunt u deze vervangen door oestersaus, die een unieke vissmaak heeft. Sojasaus en tamari-saus zijn ook perfect voor het toevoegen van smaak aan groenten en roerbakgerechten.

 3. Barbecuesaus is een prima vervanging voor vleesgerechten. Of gebruik eend of sinaasappelsaus om te dippen.

Takeaway

 1. Je eigen zelfgemaakte alternatief voor hoisinsaus bedenken is gemakkelijker dan je zou denken. Houd er rekening mee dat u mogelijk meer of minder ingrediënten moet toevoegen, afhankelijk van hoeveel saus u wilt bereiden.

 2. Bewaar eventuele overgebleven saus in een luchtdichte verpakking in de koelkast. De houdbaarheid van zelfgemaakte hoisinsaus varieert, maar deze moet enkele weken houdbaar zijn.

 3. Je eigen zelfgemaakte alternatief voor hoisinsaus bedenken is gemakkelijker dan je zou denken. Houd er rekening mee dat u mogelijk meer of minder ingrediënten moet toevoegen, afhankelijk van hoeveel saus u wilt bereiden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407