Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 Verrassende voordelen van steranijs

9 Verrassende voordelen van steranijs

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 26 maart 2019

 2. Specerijen in de wereld, met name vanwege de potentiële effecten op de menselijke gezondheid. De relatieve toegankelijkheid en kosten maken het een uitstekende optie voor zowel culinaire als medicinale toepassingen over de hele wereld. Eval (ez_write_tag ([![!336,280], 'organicfacts_net-box-2', 'ezslot_1', 112, '0']));

Wat is steranijs?

 1. Steranijs is eigenlijk het harde pericarp van de vrucht van de steranijsboom, die wetenschappelijk bekend staat als Illicium verum. Inheems in Zuidoost-Azië en delen van China, kan deze geharde vrucht worden vermalen tot een waardevol poeder dat als specerij kan worden gebruikt of zelfs als geheel in bepaalde bereidingen en gerechten kan worden gebruikt. Dit stervormige kruid is zeer gewenst vanwege zijn actieve chemische verbindingen, vooral die gevonden in steranijsolie. Dit kruid bevat ook een stof genaamd shikiminezuur, die een zeer belangrijk onderdeel is van anti-griep medicijnen over de hele wereld. Het extraheren en verwerken van dit zuur duurt een heel jaar, dus de kosten van dit kruid worden grotendeels bepaald door de wereldwijde vraag naar griepmedicijnen.

 2. Dit kruid wordt echter al duizenden jaren gebruikt voor culinaire en traditionele medische toepassingen vanwege zijn smaak, die sterk lijkt op het duurdere anijs, evenals zijn rijke voedingsstofdichtheid. De naam steranijs is een combinatie van zijn vorm en zijn gelijkenis in smaak met anijs. Hoewel de planten niet aan elkaar verwant zijn, zorgt de aanwezigheid van anethol in beide planten voor de onderscheidende dropsmaak, waardoor het zo populair is in de keuken.

 3. Er zijn een paar verschillende variaties van steranijs, waarvan sommige giftig zijn om te consumeren, dus wees voorzichtig bij het kweken van uw eigen of aankoop bij een nieuwe kruidkundige / natuurlijke genezer. Bij gebruik met mate kan dit kruid ook een indrukwekkende lijst met gezondheidsvoordelen bieden.

Voedingsfeiten met steranijs

 1. Steranijs bevat een hoog gehalte aan antioxidanten, zoals linalool, quercetin, thymol, terpineol, cafeïnezuur, anethol, kaemferol en coumarinezuur, evenals een aanzienlijke hoeveelheid ijzer. Ook bevat steranijs kleinere hoeveelheden vitamine C, calcium, kalium en magnesium. De andere actieve verbindingen en organische zuren, zoals shikiminezuur, vetten en voedingsvezels, bieden ook steranijs met een paar extra gezondheidsvoordelen. Het aantal calorieën in steranijs is ook vrij laag, met slechts 23 calorieën in 1 eetlepel hele steranijs.

Gezondheidsvoordelen van steranijs

 1. Risico op kanker, het bevorderen van een gezonde huid, het voorkomen van schimmelinfecties, het ondersteunen van de gezondheid van de luchtwegen, het immuunsysteem stimuleren, de spijsvertering optimaliseren, de bloedsomloop bevorderen en de slaap bevorderen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90] , 'organicfacts_net-medrectangle-3', 'ezslot_2', 171, '0']));

Huidgezondheid

 1. Met een relatief hoog gehalte aan verschillende antioxidanten, kan steranijs helpen bij het bevorderen van de verwijdering van vrije radicalen in het lichaam, met name die welke oxidatieve stress in de huid kunnen veroorzaken. Dit kan helpen het uiterlijk van rimpels te minimaliseren, de elasticiteit van de huid te vergroten en oude littekens en vlekken te bedekken om uw huid er jong en levendig uit te laten zien.

Immuunsysteem

 1. De antibacteriële effecten van steranijs zijn alom onderzocht en bekend, en dit kruid wordt al eeuwen gebruikt om bacteriële infecties van de maag en andere delen van het lichaam te behandelen. Misschien het belangrijkste is dat dit kruid effectief lijkt te zijn tegen verschillende antibioticaresistente bacteriestammen, waardoor het zeer waardevol is voor de farmaceutische industrie.

Luchtweginfecties

 1. Meer in het bijzonder helpt steranijs bij het ondersteunen van de gezondheid van de luchtwegen, dus als u een hoest of keelpijn heeft of de vroege griep van de griep voelt, kan een kopje anijs thee mogelijk sorteren snel uit de ontsteking en neutraliseer de onderliggende infectie voordat er meer ernstige symptomen optreden.

Slaapproblemen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400], 'organicfacts_net-medrectangle-4', 'ezslot_0', 131, '0'])); Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat steranijs een bepaald niveau bezit van kalmerende eigenschappen, toegeschreven aan de antioxidantniveaus en het magnesiumgehalte van het kruid. Het kan de afgifte van bepaalde neurotransmitters stimuleren die ontspanning en slaap veroorzaken, waardoor dit kruid waardevol is voor mensen die lijden aan slapeloosheid en regelmatig onderbroken slaappatronen.

Circulation

 1. Het meest opvallende mineraal in steranijs is ijzer, en een eetlepel van deze kleine vruchtlichamen bevat ongeveer 13% van uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Hoewel het onwaarschijnlijk is om een ​​hele eetlepel van deze vruchten te eten, kan de concentratie ijzer nog steeds helpen de productie van rode bloedcellen te stimuleren, waardoor het energieniveau wordt verhoogd door de circulatie en de juiste zuurstofvoorziening van de ledematen van het lichaam te bevorderen.

Schimmelinfecties

 1. Het meest opvallende is dat dit kruid krachtige anti-schimmel eigenschappen heeft en een vertrouwde natuurlijke remedie is voor een groot aantal schimmelinfecties, waaronder voetschimmel, ringworm, Candida en andere veel voorkomende soorten. Hoewel de meeste schimmelinfecties relatief onschadelijk zijn, kan een regelmatige dosering steranijs thee je immuunsysteem de nodige boost geven tegen deze ziekteverwekkers.

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280], 'organicfacts_net-box-4', 'ezslot_4', 120, '0'])); Anekdotisch bewijs wijst erop dat steranijs effectief is spijsvertering, en de vruchten worden meestal gegeten na de maaltijd om een ​​goede spijsvertering te bevorderen. Het kan ook helpen om een ​​opgeblazen gevoel en overmatige winderigheid te verlichten, terwijl het ook kramp verlicht en de bacteriële balans in uw darm verbetert voor een hoge opname van voedingsstoffen.

Hormonen

 1. De effecten van steranijs op hormoonspiegels indien uitgebreid onderzocht, omdat het een behoorlijk krachtig effect kan hebben op zowel mannen als vrouwen. Bij mannen kan het een energieke boost geven en de seksdrive vergroten, terwijl het bij vrouwen de menstruatiecyclus kan reguleren, stemmingswisselingen en andere hormoongerelateerde bijwerkingen van de menstruatie kan beheersen.

Kan het risico op kanker verlagen

 1. Het diverse scala aan antioxidanten in dit kruid, van quercetine en kaemferol tot thymol en coumarinezuur, kan alle oxidatieve stress in het lichaam beïnvloeden. Een team van Maleisische onderzoekers publiceerde een studie in de South African Journal of Botany, waarin werd gesteld dat trans-anethol, een van de belangrijkste bestanddelen van Illicium verum Hook (de wetenschappelijke naam van steranijs), antitumoractiviteit heeft tegen, borstkanker, baarmoederhalscarcinoom, fibrosarcoom en Ehrlich ascites tumor. Ondertussen is onderzoek aan de gang om te concluderen of het de mogelijkheid heeft om de progressie van darmkanker te verminderen.

Hoe wordt steranijs gebruikt?

 1. Steranijs kan op een aantal manieren worden gebruikt, zowel in de grond als in de hele vorm. Meest populair wordt dit kruid gebruikt in andere kruidenmixen, zoals "vijfkruidenpoeder", dat in veel culturen een populair mengsel is. De unieke zoethoutsmaak van het kruid maakt het een welkome aanvulling op zowel zoete als hartige gerechten en is zeer effectief in soepbouillons, sauzen en zelfs curry's. Het kruid is misschien te sterk voor milde gerechten, maar in bepaalde cocktails kan het een ongebruikelijke en aangename smaak bieden. Het bereiden van steranijs thee is ook gebruikelijk in sommige delen van de wereld.

Steranijs thee

 1. Steranijs thee wordt over de hele wereld gebrouwen en wordt vertrouwd als een snelle remedie voor een aantal aandoeningen van de luchtwegen, gastro-intestinale klachten en hormonale onevenwichtigheden, onder anderen. De thee is ook gemakkelijk te brouwen en best lekker!

 2. Stap 1 - Kook 1-2 kopjes water in een kleine pot of waterkoker.

 3. Stap 2 - Giet 1 kopje water over 2 hele steranijsvruchten.

 4. Stap 4 - Verwijder de steranijs en voeg naar smaak honing toe.

 5. Stap 5 - Serveer warm en consumeer 2-3 keer per dag voor de beste effecten.

Bijwerkingen van steranijs

 1. Hoewel veel mensen dit kruid prijzen om zijn potentiële gezondheidsvoordelen en antioxiderende effecten, is het belangrijk om de verschillende bijwerkingen die ermee verbonden zijn te overwegen, waaronder interacties tussen geneesmiddelen, hormonale fluctuaties en verschillende allergische reacties.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407