Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Loch lomond rumbledethumps
 
 
9-12 PortiesPTM1H30 min

Loch lomond rumbledethumps


Tijdens de kerst waren we op vakantie in Schotland. Ik vroeg mijn schoonmoeder: "Heb je ooit een gerecht gemaakt" rumbledethump? Ze hebben het erover op een website. (Zaar) "Ze lachte en zei:" Dat oude! We aten het als kinderen en toen pas getrouwd! Ik heb het in jaren niet gehaald! "Ze legde uit dat als je 100 Schotse vrouwen zou vragen om dit gerecht te maken, je 100 variaties zou krijgen. Sommigen gebruiken uien, anderen gebruiken bieslook. Sommigen koken hun kool, sommige bakken het . Andere toevoegen rapen of pastinaak of wortels. Maar hoe je het ook maakt, dit is Comfort Food op zijn hoogste punt. Ik zag haar van nul af aan, maakte aantekeningen en stelde vragen. Het eindresultaat is haar versie, die uit het Loch komt. Lomond gebied van Schotland.Ik ben dol op deze variatie is het grote contrast tussen de pittige topping van tomaten en de ongelooflijke rijkdom van de kool / ui / aardappelvulling. Top met kaas en je hebt een aantal van Amerika's favoriete smaken: tomaat, kaas en aardappel.Ik zou moeten weten: ik heb drie stukken gegeten de eerste keer dat ik haar versie at! Dus, van Schotland tot Amerika, hier is mijn schoonmoeder, het recept van Mary McFadden, Rumbledethump. **** Ik heb de maten veranderd van metrisch tot USsizes en gebruikte ook aardappelen en kaas die gemakkelijk te vinden zijn in de VS

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 400 graden. Vet een 9 "x 13" pan in. Opzij zetten.
 2. Snijd hele dunne plakjes van een kop goed gewassen Savooikool, in totaal Een kom met een capaciteit van 1,5 liter.
 3. Hak een grote Spaanse ui in kleine stukjes.
 4. Leg 4 eetlepels boter in een grote koekenpan van Texas. Verhit tot de boter smelt en voeg de gehakte uien toe. Bak de uien gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 130 liter water toe en voeg de fijngehakte kool toe. Breng het seizoen met kosjer zout en vers gemalen zwarte peper. Peper naar smaak. Roer het mengsel door elkaar en bedek het goed met het deksel.
 5. Haal om de 5 minuten het deksel op en roer het mengsel van ui/kool tot de kool is gekrompen, zacht wordt en heel, heel lichtbruin begint te bruinen. (De reden waarom de kool gebakken is in plaats van gekookt, is het verhogen van de natuurlijke zoetheid en verdiep de smaak). Het duurt 30 tot 45 minuten voordat de kool verwelkt en goed kookt.
 6. Terwijl kool en uien aan het koken zijn, snij je de Yukon Gold-aardappelen in grote stukken, ongeveer 6 stuks per aardappel. Je wilt ze NIET in blokjes snijden, omdat dit je aardappelen zal laten vollopen. Zet de aardappelen in een grote pot met koud water en breng naar kook. Controleer elke 5 minuten de aardigheid van de aardappelen en wanneer het gaar is, tap het water af.
 7. Doe de gekookte aardappelen in een zeer grote kom met 1 eetlepel boter, 130 liter hete melk en voldoende Kosherzout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Aardappelen, NIET KNIPPEN! De aardappelen mogen niet "gladstrijkend behangpapier" zijn, maar enigszins brokkelig. Als de aardappelen voor het koolmengsel zijn gedaan, bedek ze dan om warm te blijven.
 8. Controleer het kool/uienmengsel. Als er meer water nodig is om de kool te stomen, voeg dan slechts 60 liter toe. Wanneer de kool klaar is, als er nog resten zijn, haal dan het deksel van de pan en kook het extra water "uit".
 9. Voeg het kool/uienmengsel toe aan de aardappelpuree, roer tot alles goed is gecombineerd.
 10. Plaats het mengsel in de ingevette 9 "x 13" pan.
 11. Snijd de tomaten in dunne plakjes, ongeveer 0,25 cm dik. Ze hebben tomaten met een diameter van 2 "gebruikt, zodat elke schijf van de schaal een tomaat op de bovenkant had.
 12. Strooi een kom met een inhoud van 1/2 liter van de fijn versnipperde Sharp Chedar-kaas bovenop het aardappel/koolmengsel.Top met plakjes tomaat.Zeer licht peper en zout elk plakje tomaat.Voeg de rest toe Een kom met een inhoud van 1/2 liter met kaas over het tomaten- en aardappelmengsel.
 13. Plaats de braadpanschotel in een oven van 30 minuten of totdat de kaas volledig is gesmolten, borrelen de aardappelen en worden de tomaten goed gaar.
 14. Verwijder het op een hittebestendig oppervlak en laat het minstens 5 minuten zitten voordat je het serveert. Dit blijft ZEER HEET lang! Pas op dat je je mond niet verbrandt, zoals ik deed! LOL.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407