Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Maakte ze zelf tortilla's
 
 
0 PortiesPTM60 min

Maakte ze zelf tortilla's


Tortilla's zijn duur om kant-en-klaar te kopen, dus ik ging op zoek naar een recept. Deze zijn heerlijk eenvoudig, kwamen perfect uit en bevriezen ook lekker, wat een genot. Het recept klinkt een beetje omslachtig, maar eigenlijk was het allemaal erg rechttoe rechtaan en vrij snel klaar.Voorbereidingen omvatten een rusttijd van een half uur voor het deeg. Uit 'Cooking Class Cookbook'.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Combineer zout en bloem in een middelgrote kom. Bak het bakmeel in met vingertoppen tot het mengsel een fijne, gelijkmatige textuur heeft. Laat het water inwerken tot het deeg is gevormd.
 2. Kneed deeg op een met bloem bestrooid oppervlak 2 tot 3 minuten tot een glad en elastisch. Wrap in plasticfolie. Laat 30 minuten staan ​​bij kamertemperatuur.
 3. Kneed het deeg een paar keer.Dividen gelijkmatig in acht stukken voor 10-inch (25cm) tortilla's of 12 stukken voor 8-inch (20cm) tortilla's. Vorm stukken in ballen; bedek met plasticfolie om uitdroging te voorkomen.
 4. Rol met de deegroller elke deegbal op een met bloem bestrooid oppervlak, keer vaak om, in een cirkel van 20 of centimeter. Stop elke tortilla tussen de vellen vetvrij papier.
 5. Verhit een niet ingevette zware bakplaat of koekenpan op middelhoog vuur tot een beetje water, besprenkeld op het oppervlak, danst. Leg voorzichtig een tortilla op de grillplaat; kook 20 tot 30 seconden tot de bovenkant bruisend is en de onderkant is bezaaid met bruine vlekken. Draai de tortilla om en kook 15 tot 20 seconden tot hij vlekkerig is met bruine vlekken. Als de tortilla opdroogt terwijl de tweede kant aan het koken is, druk hem dan zachtjes aan met een spatel.Verwijder tortilla om te folteren.
 6. Kook overgebleven tortilla's zoals eerder aangegeven. Als de bakplaat te heet wordt, verminder dan de hitte om te voorkomen dat het verbrandt. Bak gekookte tortilla's en dek af met folie tot alles gaar is. Gebruik het direct of wikkel het in folie en houd het warm in 120 graden of (120C) oven tot 30 minuten.
 7. Tortilla's zijn het best vers, maar kunnen worden verpakt in folie en gekoeld tot 3 dagen of worden ingevroren tot twee weken. Opwarmen in 350F (180C) oven 10 minuten voor gebruik.



Ik vond het geweldig

Recensies



  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407