Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Curry vertrekt naar gewicht Meer: 14 gezondheidsvoordelen

Curry vertrekt naar gewicht Meer: 14 gezondheidsvoordelen

 1. De gezondheidsvoordelen van currybladeren omvatten ook gewichtsverlies; verschillende gastro-intestinale problemen behandelen diarree, diabetes beheersen, het gezichtsvermogen verbeteren en stress verminderen. Currybladeren bevatten verschillende antioxiderende eigenschappen die spijsverteringsproblemen en een ongezonde cholesterolbalans helpen. Men denkt ook dat ze kankerbestrijdende eigenschappen hebben.

Wat zijn Currybladeren?

 1. Currybladeren, of kadi patta, zijn de bladeren van de curryboom, wetenschappelijk bekend als Murraya koenigii Spreng. Het behoort tot de familie Rutaceae. De plant is inheems in India en wordt meestal gevonden in tropische en subtropische regio's. Het wordt verbouwd in verschillende andere landen, waaronder China, Australië, Nigeria en Ceylon.

 2. De hoogte van de plant varieert van 6 tot 15 voet lang. De nuttige delen van deze plant zijn de bladeren, wortels en schors. De bladeren zijn altijd gewild vanwege hun unieke smaak en bruikbaarheid bij het koken, maar er zijn ook een aantal gezondheidsvoordelen die ze zeer aantrekkelijk maken. De bladeren kunnen worden gedroogd of gebakken, afhankelijk van het beoogde gebruik. De verse vorm is ook erg populair, zowel voor het koken als voor kruidengeneesmiddelen.

 3. In de Ayurvedische geneeskunde wordt aangenomen dat kerriebladeren verschillende medicinale eigenschappen hebben: anti-diabetisch, antioxidant, antimicrobieel, ontstekingsremmend, anti-carcinogeen en hepatoprotectief. De wortels worden gebruikt voor de behandeling van lichaamspijnen en de schors wordt gebruikt voor verlichting van slangenbeet.

Curry Leaves Nutrition Feiten

 1. De belangrijkste voedingsstoffen in kerriebladeren zijn koolhydraten, vezels, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en andere mineralen. Ze bevatten ook verschillende vitamines zoals B3 (nicotinezuur), vitamine C, vitamine A, vitamine B, vitamine E, antioxidanten, plantensterolen, aminozuren, glycosiden en flavonoïden.

 2. Ze hebben ook een kleine, niet-significante hoeveelheid vet (0,1 g per 100 g).

 3. Een ander chemisch bestanddeel dat aanwezig is in kerriebladeren is carbazoolalkaloïden. Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry toonde aan dat alkaloïden in de bladeren antioxiderende eigenschappen bezitten.

Voordelen van Curry Leaves

 1. De meeste mensen denken dat currybladeren alleen voor smaak worden toegevoegd en gooien de bladeren weg tijdens het eten van hun soep of curry. Ze zijn echter veel belangrijker dan velen zich realiseren en bieden een aantal gezondheidsvoordelen zonder bijwerkingen.

Gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Diarree verlichten

 1. Uit onderzoek is gebleken dat de carbazol-alkaloïden in currybladeren antidiarrhealeigenschappen hebben. Experimenten met laboratoriumratten toonden aan dat carbazolextracten uit curry significant door ricinusolie geïnduceerde diarree onder controle hielden. Consumeer ze door een bos kerrieblaadjes te malen en eet de pasta of het sap van de bladeren.

Behandel indigestie

 1. In Ayurveda wordt gedacht dat het gebruik van currybladeren kan worden gebruikt als remedie voor gastro-intestinale problemen, omdat ze worden beschouwd als milde laxerende eigenschappen te bezitten. Je kunt sap maken uit een stel kerriebladeren, limoensap toevoegen en het mengsel consumeren om indigestie te verlichten. Een pasta gemaakt van de bladeren kan ook worden toegevoegd aan karnemelk en elke ochtend op een lege maag worden ingenomen om dezelfde functie te vervullen.

Voorkom misselijkheid ochtendmisselijkheid

 1. In veel culturen wordt gedacht dat currybladeren helpen bij het voorkomen van misselijkheid, braken en ochtendmisselijkheid. Ze helpen ook bij het verlichten van ochtendmisselijkheid en misselijkheid aan vrouwen in hun eerste trimester van de zwangerschap.

Infectie bestrijden

 1. Onderzoek naar currybladeren heeft aangetoond dat ze effectief zijn in het bestrijden van bacteriële en schimmelinfecties vanwege de aanwezigheid van carbazol-alkaloïden. Het is bekend dat deze verbinding antibacteriële, ontstekingsremmende en anti-kanker eigenschappen heeft. De bladextracten van de plant zijn vergelijkbaar met populaire reguliere antibiotica.

Anti-diabetische eigenschappen

 1. Misschien is een van de grootste gezondheidsvoordelen van kerrieblaadjes het gebruik bij diabetescontrole.

 2. Onderzoek aangehaald in een International Journal of Pharmaceutical Sciences heeft aangetoond dat de antihyperglycemische eigenschappen van de bladeren gunstig waren bij het beheersen van de bloedglucosespiegel bij diabetische ratten.

Goed voor het gezichtsvermogen

 1. Currybladeren bevatten grote hoeveelheden vitamine A, wat volgens deskundigen gunstig is voor het gezichtsvermogen. Vitamine A bevat carotenoïden die het hoornvlies en het oogoppervlak beschermen. Een tekort aan vitamine A kan nachtblindheid, wolkformaties voor het oog en in sommige gevallen zelfs verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken.

Oxidatieve stress bestrijden

 1. Onderzoeksstudie gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry heeft aangegeven dat currybladeren een goede bron van antioxidanten zijn. De aanwezigheid van verschillende vitamines zoals vitamine A, B, C en E helpt bij het verminderen van oxidatieve stress en vrije radicalen activiteit. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Wonden genezen

 1. Currybladeren zijn ook nuttig bij huidverzorging. Het sap of de pasta van de bladeren kan worden aangebracht op brandwonden, snijwonden, kneuzingen, huidirritaties en insectenbeten voor een snel herstel en schone genezing.

Kanker bestrijden

 1. De chemische bestanddelen in kerriebladeren zoals fenolen zijn nuttig bij het bestrijden van kanker zoals leukemie, prostaatkanker en colorectale kanker. Eén onderzoeksstudie toonde bewijs van darmkankerbestrijdende eigenschappen in de carbazol-alkaloïdextracten uit kerriebladeren.

Lagere cholesterolwaarden

 1. Van deze bladeren is aangetoond dat ze positieve effecten hebben op het verlagen van LDL of slechte cholesterolwaarden. Studies hebben aangetoond dat ze het potentieel hebben om LDL-cholesterol te verlagen, maar verder onderzoek is nodig om de resultaten te bevestigen.

Haarverzorging

 1. Currybladeren worden verondersteld te helpen bij het versterken van haarwortels. Droog kerriebladpoeder gemengd met olie kan op je haar worden aangebracht. De pasta van currybladeren kan ook worden aangebracht in gevallen van grijs haar om het grijzingsproces te vertragen. Dit regelmatig doen kan ook de haargroei verbeteren.

Bescherm de lever

 1. Je lever speelt een belangrijke rol in het spijsverteringsproces. Currybladeren kunnen helpen een boost van bescherming te bieden tegen elke aanval door vrije radicalen, evenals tegen virale en bacteriële aanvallen die kunnen leiden tot infectie. Onderzoek naar currybladeren heeft aangetoond dat de tannines en carbazoolalkaloïden in de bladeren goede hepatoprotectieve eigenschappen vertoonden.

Vragen

 1. Waar moet je currybladeren kopen?

 2. Hoe moeten currybladeren worden bewaard?

 3. Je moet de curryblaadjes van de stelen verwijderen, ze wassen en droog deppen. Leg ze op een groot bord met een zeef of gaas en leg de bladeren 2-3 dagen in de zon. Bewaar de droge bladeren in een plastic container; je kunt ze zelfs in de koelkast bewaren en er gewoon een kopen wanneer je nodig hebt!

 4. Hoe moeten currybladeren op het haar worden gebruikt?

 5. Currybladeren zijn erg populair in haarverzorging, vooral omdat ze antioxidanten en aminozuren bevatten. Je kunt een handvol van deze bladeren nemen en ze vervolgens mengen met yoghurt en ze tot een pasta verpletteren. Breng dit rechtstreeks op je haar aan en laat het mengsel een half uur intrekken. Was het mengsel vervolgens uit en maak je haar schoon zoals gewoonlijk. Dit kan helpen de haarzakjes te verjongen.

 6. Hoe maak je olie van kerrieblaadjes?

 7. Je moet beginnen met een pan kokosolie die je opwarmt voordat je de curryblaadjes erin laat vallen. Laat dit mengsel 10-15 minuten sudderen en laat de olie afkoelen. Op dat moment kunt u de olie persen en vervolgens de resterende kerriebladolie gebruiken wanneer u uw hoofdhuid wilt masseren of voortijdige vergrijzing wilt voorkomen.

 8. Hoe maak je kerriebladpoeder?

 9. Om kerriepoeder te maken, heb je alleen een pan, kerrieblaadjes en een snufje zout nodig. Verhit de gedroogde bladeren in de pan tot ze bruin beginnen te worden en krullen en krokant worden. Verbrand de bladeren niet. Voeg geleidelijk het zout toe en doe de bladeren in een keukenmachine of blender. De bladeren poeder heel snel in een fijne groene kruiden die u kunt toevoegen aan gerechten. Het is zowel heerlijk als gemakkelijk te bereiden!

 10. Hoe gebruikt u currybladeren?

 11. Je kunt kerrieblaadjes op een aantal verschillende manieren gebruiken, hetzij bij het bereiden van voedsel of voor bepaalde gezondheidsvoordelen die deze unieke plant biedt. Je kunt kerriebladpoeder maken en dit aan voedsel toevoegen om de voordelen van het antioxidantgehalte van de bladeren te plukken. Je kunt ook verse bladeren tot een pasta vermalen en op de huid aanbrengen om infecties te voorkomen.

 12. Hoe laat je currybladeren groeien?

 13. Currybomen zijn winterharde planten en kunnen relatief gemakkelijk in huistuinen worden gekweekt in warme klimaten. Veel mensen kiezen ervoor om hun eigen planten te kweken voor hun kruidenbehoeften. Hoewel curryplanten vorstmals zijn, kunnen ze binnenshuis worden gekweekt, vooral als je in een koude regio woont, en kan bloeien van stekken of zaden!

 14. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Spinazie verbetert het gezichtsvermogen, bevordert een gezonde huid, versterkt de spieren en voorkomt een hartaanval. Spinazie is een uitstekende bron van vitamine A, kalium en ijzer.

 2. Voordelen van de heilige basilicum, aka tulsi, zijn onder andere mondverzorging, verlichting van ademhalingsstoornissen, koorts, astma, longaandoeningen, hartziekten en stress.

 3. De grootste gezondheidsvoordelen van guave zijn onder meer het vermogen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de bloeddruk te reguleren. Het helpt ook om af te vallen om het LDL-cholesterolgehalte te verlagen.

 4. Ashwagandha heeft een breed scala aan voordelen, waaronder het vermogen om de bloedsuikerspiegel te verlagen, kanker te bestrijden, stress en angst te verminderen en de vruchtbaarheid bij mannen te verhogen.

 5. Mint kalmeert de maag in geval van indigestie of ontsteking. Andere voordelen voor de gezondheid zijn gewichtsverlies, verlichting van misselijkheid, hoofdpijn. Het kan helpen huidproblemen te behandelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407