Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over honing

Alles wat u moet weten over honing

 1. De smaak van een bepaald type honing varieert afhankelijk van de bloemsoort waaruit de nectar is geoogst.

 2. Zowel rauwe als gepasteuriseerde vormen van honing zijn beschikbaar. Rauwe honing wordt uit de bijenkorf verwijderd en direct gebotteld en bevat als zodanig sporen van gist, was en stuifmeel. Er wordt aangenomen dat het consumeren van lokale rauwe honing helpt bij seizoensgebonden allergieën, vanwege herhaalde blootstelling aan het stuifmeel in het gebied. Gepasteuriseerde honing is verwarmd en verwerkt om onzuiverheden te verwijderen.

 3. Honing heeft een hoog gehalte aan monosachariden, fructose en glucose en bevat ongeveer 70 tot 80 procent suiker, wat zorgt voor de zoetheid. Honing heeft ook antiseptische en antibacteriële eigenschappen. De moderne medische wetenschap is erin geslaagd om gebruik te maken van honing bij chronische wondbehandeling en het bestrijden van infecties. [! 2235 => 1140 = 1!

Voordelen

 1. De moderne wetenschap vindt bewijs voor veel van de historische toepassingen van honing.

1) Wonden en brandwonden genezen

 1. Er zijn enkele gevallen geweest waarin mensen positieve effecten hebben gemeld van het gebruik van honing bij de behandeling van wonden.

 2. Een beoordeling gepubliceerd in The Cochrane Library gaf aan dat honing mogelijk kan helpen om brandwonden te genezen. De hoofdauteur van de studie zei dat "actuele honing goedkoper is dan andere interventies, met name orale antibiotica, die vaak worden gebruikt en andere schadelijke bijwerkingen kunnen hebben."

 3. Er is echter een gebrek aan bewijs om deze bewering volledig te ondersteunen. Een studie gepubliceerd in The Lancet Infectious Diseases concludeerde zelfs dat het toepassen van medische honing op de wonden van patiënten geen voordeel heeft boven normale antibiotica bij patiënten die dialyse ondergaan.

 4. Honing mag nooit aan jonge kinderen worden gegeven, omdat dit botulisme kan veroorzaken, een zeldzame maar ernstige vorm van voedselvergiftiging.

2) De duur van diarree verminderen

 1. Volgens op onderzoek gebaseerde beoordelingen van honing is aangetoond dat het de ernst en de duur van diarree vermindert. Honing bevordert ook een verhoogde inname van kalium en water, wat vooral handig is bij diarree.

 2. Onderzoek dat plaatsvond in Lagos, Nigeria suggereert dat honing ook het vermogen heeft getoond om de acties van ziekteverwekkers die vaak diarree veroorzaken te blokkeren.

3) Zure reflux voorkomen

 1. Recent onderzoek heeft aangetoond dat honing de opwaartse stroom maagzuur en onverteerd voedsel kan verminderen door de slokdarm en maag te bekleden.

 2. Dit heeft bijgedragen aan het verminderen van het risico op gastro-oesofageale refluxziekte (GERD). GERD kan ontsteking, zure oprispingen en brandend maagzuur veroorzaken.

4) Infecties bestrijden

 1. In 2010 rapporteerden wetenschappers van het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam in FASEB Journal dat het vermogen van honing om bacteriën te doden ligt in een eiwit genaamd defensin-1.

 2. Een recentere studie in het European Journal of Clinical Microbiology Infectious Disease heeft aangetoond dat een bepaald type honing, genaamd Manuka-honing, kan helpen voorkomen dat de bacterie Clostridium difficile zich in het lichaam nestelt. C. difficile staat erom bekend ernstige diarree en ziekte te veroorzaken.

 3. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat Manuka-honing zelfs effectief kan zijn voor de behandeling van MRSA-infecties.

 4. Dr. Jenkins concludeerde:

 5. "Van Manuka en andere honing is bekend dat ze al enige tijd wondgenezing en antibacteriële eigenschappen hebben. Maar de manier waarop ze werken is nog steeds niet bekend. Als we precies kunnen ontdekken hoe Manuka honing remt MRSA, het kan vaker worden gebruikt als een eerstelijnsbehandeling voor infecties met bacteriën die resistent zijn tegen veel momenteel beschikbare antibiotica. "

 6. Manuka-honing kan zelfs helpen de bacteriële resistentie tegen antibiotica terug te draaien, volgens onderzoek gepresenteerd in het tijdschrift Letters in Applied Microbiology. Dit type honing vertoonde werking tegen Ureaplasma urealyticum, een bacterie die resistent is tegen veel verschillende antibiotica.

 7. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics, waarin honing vergeleken werd met placebo bij het helpen van kinderen met hoest tijdens de nacht, vond dat honing superieur was. De onderzoekers concludeerden:

 8. "Ouders beoordeelden de honingproducten hoger dan het silan dadelextract voor symptomatische verlichting van nachtelijke hoest van hun kinderen en slaapmoeilijkheden als gevolg van URI (infectie van de bovenste luchtwegen). Honing kan een voorkeursbehandeling zijn voor hoest en slaapproblemen geassocieerd met URI bij kinderen. "

 9. In The Scientific World Journal hebben onderzoekers gegevens verstrekt die bevestigen dat natuurlijke honing net zo effectief was als een antiseptische oplossing voor eusol bij het verminderen van wondinfecties.

 10. Er is veel bewijs dat het gebruik van honing als middel tegen infecties ondersteunt.

5) Verlichting van verkoudheid en hoest symptomen

 1. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt honing aan als een natuurlijke remedie tegen hoest.

 2. De American Academy of Pediatrics herkent honing ook als een behandeling voor een hoest.

 3. Ze adviseren echter dat honing niet geschikt is voor kinderen jonger dan een jaar.

 4. Een onderzoek uit 2007 van Penn State College of Medicine suggereerde dat honing het hoesten bij nacht en de slaapkwaliteit bij kinderen met bovenste luchtweginfectie in grotere mate verminderde dan het hoestmiddel dextromethorphan.

6) Extra suiker in het dieet vervangen

 1. De zoete smaak van honing maakt het een ideale vervanger voor suiker in het dieet.

 2. Toegevoegde suiker in het dieet biedt overtollige calorieën zonder voedingswaarde. Dit kan leiden tot een verhoogd lichaamsgewicht, wat gepaard gaat met een verhoogd risico op hoge bloeddruk en diabetes.

 3. Honing kan aan voedsel en dranken worden toegevoegd om de smaak te zoet te maken zonder de negatieve gevolgen voor de gezondheid van toegevoegde suikers. Omdat honing echter nog steeds een zoetstof is, is het belangrijk om te onthouden hoeveel honing wordt gebruikt.

Medicinaal gebruik

 1. Honing is gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan ziekten, kwalen en verwondingen.

 2. Het kan worden gemengd met andere remedies en op de huid worden gegeten of ingewreven. Beoefenaars van Ayurvedische geneeskunde hebben geprobeerd honing te gebruiken als een remedie voor het volgende:

 3. Hoewel niet alle toepassingen van honing als effectief worden bevestigd, zal het proberen als behandeling de omstandigheden niet erger maken of schade veroorzaken.

 4. Honing wordt soms aangeprezen als een cosmetische oplossing voor een gebarsten, droge, puistige of verstopte huid.

Geschiedenis

 1. Grotschilderingen laten zien dat honing ongeveer 8.000 jaar geleden voor het eerst door mensen werd gebruikt, hoewel er geen bewijs was dat mensen kolonies bijen hielden en cultiveren tot 2.400 v.Chr.

 2. Honing was eeuwenlang een steunpilaar in de medische praktijk van vele culturen. Meer dan 4000 jaar geleden werd honing gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde, waarvan werd gedacht dat het effectief was bij de behandeling van indigestie en onevenwichtigheden in het lichaam.

 3. Voordat het door de oude Egyptenaren werd gebruikt, werd honing op de huid gewreven om wonden te behandelen en is het al meer dan 5000 jaar geleden aangetroffen in medicinale stoffen.

 4. De gunstige eigenschappen van honing zijn in de moderne tijd onderzocht en bestudeerd, en er zijn aanwijzingen dat sommige delen van de historische reputatie waar kunnen zijn.

Properties

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA) bevat een eetlepel honing 64 calorieën, 17,3 gram (g) suiker en 0 g vezels, vet en eiwit.

 2. Het kiezen van honing boven geraffineerde en verwerkte suiker kan leiden tot gezondheidsvoordelen op de lange termijn. Van honing is bekend dat het antioxiderende, antimicrobiële en kalmerende effecten heeft.

 3. Het bestaat uit glucose, fructose en mineralen, zoals ijzer, calcium, fosfaat, natriumchloride, kalium en magnesium.

 4. Hieronder staat een typisch honingprofiel, volgens BeeSource:

 5. Het licht zure pH-gehalte van honing helpt de groei van bacteriën te voorkomen, terwijl de antioxiderende elementen vrije radicalen opruimen die gekoppeld zijn aan ziekten.

 6. De fysische eigenschappen van honing variëren afhankelijk van de specifieke flora die bij de productie wordt gebruikt, evenals het watergehalte.

Diet

 1. Experimenteren is cruciaal bij het vervangen van honing door suiker. Bakken met honing kan overmatig bruin worden en vocht veroorzaken.

 2. Gebruik in het algemeen 3/4 kop honing voor elke kop suiker, verlaag de vloeistof in het recept met 2 eetlepels en verlaag de oventemperatuur met 25o Fahrenheit.

 3. Hier zijn enkele snelle tips voor het opnemen van honing in het dieet:

 4. Probeer als alternatief deze gezonde en heerlijke recepten die zijn ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

 5. Bij opslag in een luchtdichte verpakking heeft honing geen vervaldatum.

Risico's

 1. Johnson, D. W., Badve, S. V., Pascoe, E. M., Beller, E., Cass, A., de Zoysa, A., ... Hawley, C. M. (2014, januari). Antibacteriële honing voor de preventie van peritoneale dialyse-gerelateerde infecties (HONEYPOT): een gerandomiseerde studie [!Abstract

 2. Kwakman, P. H., te Velde, A. A., de Boer, L., Speijer, D., Vandenbroucke-Grauls, C. M., Zaat, S. A. (2010, juli). Hoe honing bacteriën doodt [!Abstract

 3. Obi, C. L., Ugoji, E. O., Edun, S. A., Lawal, S. F., Anyiwo, C. E. (1994). Het antibacteriële effect van honing op diarree veroorzaakt bacteriële middelen geïsoleerd in Lagos, Nigeria [!Abstract

 4. Petrosillo, N. (2008, september). Natuurlijke producten en wondmanagement: een eindeloos verhaal [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 7. Het algemene eetpatroon van een persoon is het belangrijkst bij het voorkomen van ziekten en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 8. Honing is nog steeds een vorm van suiker, dus de inname moet matig zijn. De American Heart Association (AHA) beveelt aan dat vrouwen niet meer dan 100 calorieën per dag krijgen uit toegevoegde suikers en mannen niet meer dan 150 calorieën per dag. Dit is gelijk aan iets meer dan twee eetlepels voor vrouwen en drie eetlepels voor mannen.

 9. Het wordt aanbevolen dat baby's jonger dan een jaar geen honing consumeren. Honing kan botulinum-endosporen bevatten die bij zeer jonge kinderen botulisme bij kinderen veroorzaken, een zeldzame maar ernstige vorm van voedselvergiftiging die kan leiden tot verlamming. Zelfs gepasteuriseerde honing heeft een kans om deze sporen te bevatten.

 10. Honing heeft echter een groot aantal voordelen. Klik hier om honing online te kopen. Deze link opent een andere site.

 11. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op wo 14 februari 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 12. Al-Waili, N. S., Salop, K., Al-Ghamdi, A. A. (2011, 5 april). Honing voor wondgenezing, zweren en brandwonden: gegevens die het gebruik ervan in de klinische praktijk ondersteunen. The Scientific World Journal, 11, 766-787. Ontvangen van downloads.hindawi.com/journals/tswj/2011/526901.pdf

 13. Haffeejee, I. E. Moosa, A. (1985). Honing bij de behandeling van infantiele gastro-enteritis [!Samenvatting

 14. Hillitt, K. L., Jenkins, R. E., Spiller, O. B., Beeton, M. L. (2017, maart). Antimicrobiële activiteit van Manuka-honing tegen antibioticaresistente stammen van de celwandvrije bacteriën Ureaplasma parvum en Ureaplasm urealyticum [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407