Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Botergroenten maken

Calorieën en vet

 1. Zoals mama altijd al zei, zijn je groenten goed voor je; ze zitten boordevol tal van voedingsstoffen. Deze voedingsmiddelen kunnen ook heerlijk en plezierig zijn, afhankelijk van welke variëteiten je kiest en hoe je ze kookt. Boter toevoegen aan je groenten is een klassieke, snelle en gemakkelijke manier om ze te bereiden, en je kunt bijna elke groente als een gerecht met boter serveren. Met heel weinig oefening, kun je bedreven worden in het toevoegen van verrukkelijke, kleurrijke en creatieve plantaardige bijgerechten aan elk ontbijt, brunch, lunch of diner.

Stap 1

 1. Voeg water toe aan uw stoompanopstelling. Hoe u dit doet, hangt af van het ontwerp en de configuratie van uw steelpan en stoompan. Over het algemeen voegt u echter een paar centimeter water toe aan de pan. Zet de pan zo op dat hij klaar is om uw groenten aan toe te voegen.

Stap 2

 1. Plaats de pan op de brander van uw fornuis.

Stap 3

 1. Was de groenten grondig in water als u verse groenten gebruikt. Snijd ze in de gewenste vormen en maten met een schilmesje, zorg ervoor dat ze goed in je pan passen.

Stap 4

 1. Plaats de groenten in de stoompan. Als u diepvriesgroenten gebruikt, opent u de verpakking en plaatst u de hoeveelheid groenten die u wilt koken in de pan.

Stap 5

 1. Plaats het deksel van de pan op de pan.

Stap 6

 1. Zet de brander van de kachel op hoog. Afhankelijk van uw fornuis, wilt u misschien de instelling verlagen tot gemiddeld hoog nadat het water begint te koken.

Stap 7

 1. Stel de kookwekker in op vijf minuten. Wanneer de timer afgaat, verwijder dan voorzichtig het deksel van de stoompan met een heet kussen. [! 33642 => 1130 = 9!

 1. Prik met een vork in een van de groenten en zorg ervoor dat de stoom uit de pan uw hand niet verbrandt. Als je meer dan één groentesoort kookt, prik dan minstens één van elke groente door, omdat verschillende groentes met verschillende snelheden kunnen koken.

Stap 9

 1. Kook de groenten een paar minuten langer als ze niet naar tevredenheid zijn gedaan. Let goed op hen, want op dit punt kunnen ze snel gaan van niet genoeg gedaan naar te gedaan. Ze zijn klaar als ze nog steeds helder van kleur zijn en ietwat stevig en helder. Laat ze niet papperig worden.

Stap 10

 1. Verwijder de pan van de kachelbrander en verwijder het deksel. Leg de groenten voorzichtig met een opscheplepel uit de kookpan in een serveerschaal.

Stap 11

 1. Snijd een deel boter af met een tafelmes en voeg dit toe aan uw serveerschaal. Pas de hoeveelheid aan uw smaak aan. Over het algemeen is echter ongeveer een klontje boter een goede hoeveelheid voor een portie groenten, terwijl een eetlepel geschikt is voor twee porties.

Stap 12

 1. Roer de groenten en boter samen met de opscheplepel. Serveer de groenten samen met je hoofdgerecht terwijl de groenten nog warm zijn.

Stap 12

 1. Groenten, een enkele of een variëteit

 2. Steelpan met stoominzetstuk

 3. Mesje

 4. Tafelmes

 5. Kookwekker

 6. Serveerschaal

 7. Serveerlepel

Stap 12

 1. Gebruik verse groenten, indien mogelijk, omdat hun smaak, textuur en voedingswaarde beter zijn dan die van bevroren of ingeblikte groenten. Selecteer ook biologische in plaats van conventioneel geteelde groenten als je kunt. Voel je vrij om creatief te zijn bij het bepalen welke kruiden je wilt combineren met je beboterde groenten of geniet van de groenten met alleen boter.

 2. Gezonde en smakelijke groentemogelijkheden zijn onder andere broccoli, bloemkool, spinazie, wortelen, sperziebonen, courgette, pompoen en uien.

Stap 12

 1. Wees voorzichtig bij het stomen van groenten, omdat de stoom heet is en u zou kunnen verbranden. Houd kinderen uit de buurt van een hete kachel.

 2. De groenten niet te gaar bakken, omdat dit een negatieve invloed heeft op hun smaak, visuele aantrekkingskracht, textuur en voedingswaarde. Om dit te voorkomen, moet u de groenten tijdens het koken goed in de gaten houden.

 3. Wees voorzichtig bij het stomen van groenten, omdat de stoom heet is en u zou kunnen verbranden. Houd kinderen uit de buurt van een hete kachel.

 4. De groenten niet te gaar bakken, omdat dit een negatieve invloed heeft op hun smaak, visuele aantrekkingskracht, textuur en voedingswaarde. Om dit te voorkomen, moet u de groenten tijdens het koken goed in de gaten houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407