Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cranberry: gezondheidsvoordelen, voedingsfeiten, risico's

Cranberry: gezondheidsvoordelen, voedingsfeiten, risico's

 1. Door Raksha Hegde laatst bijgewerkt - 16 juli 2019

 2. Maïs en een traditionele cranberrysaus. Maar je hoeft niet te wachten op de vakantie om van deze bes en de voordelen voor de gezondheid te genieten. Laten we eens kijken waarom de krachtige cranberry met antioxidanten het hele jaar door deel van uw dieet zou moeten zijn. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Cranberry?

 1. Cranberry is een kleine, dieprode kleur die is gerelateerd aan bosbessen, bosbessen en bosbessen. Inheems in Noord-Amerika, het heeft een uitgesproken scherpe en zure smaak, wat waarschijnlijk de reden is waarom het niet zo populair is als de andere bessen. De meeste cranberry-producten zijn gezoet voor consumptie, zoals gedroogde cranberries en cranberrysap. Veenbessen worden ook toegevoegd aan gebakken gerechten zoals brood, muffins, cakes en scones. Hoewel verse veenbessen beschikbaar zijn tijdens de late herfst tot de vroege winter, kunt u op elk moment van het jaar genieten van zowel bevroren als gedroogde veenbessen. De bessen zijn rijk aan gezonde polyfenolen en worden sinds de achttiende eeuw gebruikt om urineweginfecties te behandelen. Ze worden ook traditioneel gebruikt om maagkwalen, misselijkheid en bloedziekten te verzachten.

Voedingswaarden

 1. Een kopje verse, hele veenbessen (100 g) bevat slechts 46 calorieën, volgens de USDA National Nutrient Database. Deze kleine rode, scherpe bessen bevatten veel vitamine C, A en K. Ze bevatten ook mineralen zoals kalium, fosfor, magnesium en calcium. Het beste deel van de bessen is dat ze bioactieve stoffen bevatten, proanthocyanidinen genaamd, die kunnen helpen chronische ziekten te voorkomen.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Recent onderzoek heeft aangetoond dat cranberry het potentieel heeft om de progressie van bepaalde soorten kanker te vertragen, urineweginfecties te behandelen en zweren te voorkomen. Laten we de belangrijkste gezondheidsvoordelen in detail bekijken.

Eigenschappen tegen kanker

 1. Antioxidantendagboek verklaarde dat cranberry proanthocyanidinen helpen bij het verminderen van autofagie en apoptose, beide vormen van geprogrammeerde celdood. Ook bleek uit onderzoek gepubliceerd in The Journal of Nutrition dat quercetine, een flavonoïde aanwezig in het scherpe fruit, de proliferatie van kankercellen, waaronder borst, dikke darm en pancreas, beperkt. Andere bioactieve verbindingen zoals triterpenoïden, zoals ursolinezuur, helpen de groei van cellen in leukemie en longcarcinoom te beteugelen. eval (ez_write_tag ([![!728,90

Ontstekingsremmende

 1. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Advances in Nutrition, verschilt het fytochemische profiel van veenbessen van dat van andere bessen. Cranberry is rijk aan A-type proanthocyanidinen in vergelijking met de B-type proanthocyanidinen aanwezig in andere vruchten, en deze staan ​​bekend als krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. [! 34926 => 1130 = 7!

 1. Cranberry of cranberrysap is bekend als een nuttige therapie voor urineweginfecties (UTI's). Het helpt de aanwezigheid van E. coli, een van de bacteriën in het lichaam die is verbonden met UTI, te verminderen, volgens een studie in het tijdschrift Pharmaceutical Biology. Gegevens uit klinische onderzoeken laten zien dat cranberry-extract of sap ook de ontsteking veroorzaakt door E. coli-infecties kan onderdrukken. Er zijn momenteel echter geen overtuigende gegevens over cranberrysap als therapie voor UTI beschikbaar en verder onderzoek is vereist.

Mondgezondheid

 1. De bevindingen van een onderzoeksanalyse van de PubMed-database, gepubliceerd in het Journal of Indian Society of Periodontology, suggereren dat veenbessen kunnen helpen de mondgezondheid te behouden. De bioverbindingen in de bes hebben het potentieel om de zuurproductie te vertragen door de tandbederf die Streptococcus mutans veroorzaakt. Bovendien kan dit de vorming van orale ziekten zoals cariës en parodontitis helpen remmen.

Bloeddruk Hartgezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Cures Ulcers

 1. Uit onderzoek van een klinisch onderzoek in China blijkt dat de proanthocyanidinen in veenbessen de Helicobacter pylori-infectie helpen onderdrukken, wat een belangrijke oorzaak is van maagzweren en maagkanker.

Risico's

 1. Er zijn geen bekende bijwerkingen of risico's bekend van het eten van veenbessen. Bevindingen van een studie gepubliceerd in het Urology Journal hebben aangetoond dat overmatige consumptie van cranberrysap (meer dan 1 liter per dag) het risico op de vorming van calciumoxalaat en urinezuurstenen kan verhogen vanwege het zure effect op urine. Mensen die warfarine gebruiken, mogen niet teveel cranberry's consumeren, omdat het kan interageren met anticoagulantia en een toename van blauwe plekken of bloedingen kan veroorzaken. Ook bevat cranberrysap dat in de meeste winkels verkrijgbaar is een grote hoeveelheid suiker - het is het beste om in beperkte hoeveelheden te consumeren of een suikervrije versie te hebben.

Afhaalmaaltijden: Veenbessen zijn gezond

 1. Raksha Hegde is de contentregisseur bij Organic Facts en helpt een team van briljante, dynamische contentschrijvers te overzien. Voormalig bedrijfsnieuwsjournalist en redacteur, Raksha volgde haar passie voor wellness om een ​​gecertificeerde yogaleraar en een curator van het wellnessfestival te worden. Ze gelooft dat leren nooit echt stopt. Ze heeft haar MS in Broadcast Journalism van Boston University afgerond en volgt momenteel de e-cursus "Inleiding tot voedsel en gezondheid" aangeboden door Stanford University, VS.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407